Şimdi Ara

Motor soğukken gaz verince devir düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
9.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araç Getz 1.3 Atiker Sıralı Sistem LPG'li(30000 km önce takıldı- araç 120000'de), rutin bakımları 2500 km önce yapıldı.
    Son 3 gündür, sabahları ya da iş çıkışı motor soğukken arabayı çalıştırdıktan sonra gaz verince önce devir düşüyor, stop edecek gibi oluyor-hatta bir kere etti- ardından 2 3 saniye gecikmeli olarak devir yükseliyor.
    Bu arada çalıştırdıktan sonra rölantide herhangi bir dalgalanma yok gaza dokunmadığım müddetçe.
    Motor biraz ısındıktan(LPG'ye geçme ısısına ulaşmaya yakın) sonra ne benzinde ne de LPG'de çekişinde, rölantide ve gidişinde herhangi bir problem olmuyor.

3-4 gün önce 1600 km yol yaptı araç. Çeyrek deponun biraz altında benzin vardı, yolun tamamını LPG'de gittik.

İnternette araştırdığım kadarıyla gaz kelebeğinden, benzin pompasına, kirli benzine kadar bir çok neden olabileceği yazıyor, ancak hemen hepsinde ortak nokta rölantide dalgalanma. Bende, motor soğukken gaz vermediğim sürece, rölantide herhangi bir artış-azalış olmuyor. Stabil 1100 devirden başlayıp ısınınca 800'e kadar geriliyor.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşan ya da bilgisi olan varsa neyden olabilir? Olur olmadık şeylere para saçmak istemiyorum. İlk olarak nereye odaklanmak gerekir?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinExist -- 6 Eylül 2017; 22:23:20 >

• Pek problem olmaz. Gaz kelebeğinin pis olması, benzinin kalitesiz veya kirli olması yapar. Biraz hareket ettikten sonra stop ederse problemdir. Yola çıkacağınızda ilk çalıştırmada gaza fazla basmayın. Motoru şöyle 30-60 sn kendi halinde çalıştırın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracımda da aynı şeyi sürekli olmasa da yaşıyorum. Özellikle sabahları oluyor. Yaz bitmeden böyle olursa kışın ne yapacağız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun benim başıma da geldi. Sorunu çözebildiniz mi acaba ? Kelebek temizligi lpg ayarı bujiler bir çok seye baktik ama nafile. Ankarada bu işten anlayan birileri varmidir. Sorun halloldu ise nasıl yaptiniz acaba !

• Arabanızı gazda çalıştırın birde öyle deneyin yine aynı şey devam ediyorsa ateşleme boğaz kelebeğini kontrol ettirin

• Gazda ve benzinde iken farketmiyor ta ki motor ısınana kadar . Bogaz kelebeği temizlendi . Kablolar bujiler değişti tek bakilmayan lpg kaldı. Acaba regülatör bozuk manifolda lpg mi dolduruyor ?. Yada bir yerden hava mı alıyor ? Aklıma başka birşet gelmiyo. Beyinde de hata gözükmüyor.

• Gaza bastığın anda muhtemelen jikle devreden çıkıyor. Hava yakıt karışımı fakir olduğunda özellikle soğuk havada tekleme, silkeleme, düzensiz çalışmaya neden olur. Jikle bu soğuk çalışma anında hava yakıt karışımını zenginleştirmeye yarar. Kabaca daha fazla benzin yollar. Bu yüzden devir biraz yükselir. Bu devir yükselmesi aracın yağ sirkülasyonunu da hızlandırır, pistonlar daha rahat hareket eder hale gelir.

Anlattıklarına bakılırsa gaza basıyorsun ve jikle devreden çıkıyor. Çıkınca araç ısınana kadar sıkıntı çekiyor. Yine de aynı aracı kullanan arkadaşlar yazsınlar aynı durum onlarda var mı diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG yüksek devirde tekleme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamamen lpg kaynakli bir durum. Son zamanlarda benim aracra da olusmaya basladi. Yarim depo benzin kullandiktan sonra arac normale dönuyor.

• Lpg basinc sensoru arizasi. Ya kablolarda sorun var ya sensorde. Basima geldi oradan biliyorum. Eger benzinde yapmiyorsa tabi...

Eger benzinde ayni sekilde oluyorsa arac hava aliyordur biryerden yada hava akismetre arizalidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 28 Aralık 2017; 9:20:4 >
  • Araç soğukken yanı bu sendromları yaşarken bir emisyon veya lpg ayar cihazına bakın.

Ya maf sensörün anlamıyor fazla hava geldiğini veya oksijen sensörün aracın boğuldunu çözemiyor.

Yani hatalı yakıt gönderimi var. Benim oyum soğukta yapıtğı için oksijen sensörüne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Araç soğukken yanı bu sendromları yaşarken bir emisyon veya lpg ayar cihazına bakın.

Ya maf sensörün anlamıyor fazla hava geldiğini veya oksijen sensörün aracın boğuldunu çözemiyor.

Yani hatalı yakıt gönderimi var. Benim oyum soğukta yapıtğı için oksijen sensörüne.

Oksijen sensorunde problem olsa lpgdeyken yapmaz. Hava problemi %90

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insomnia__ kullanıcısına yanıt
    Benzin olayını başka yerlerde de duydum. Benzin pompası arızası diyen de var. En kısa zamanda benzin koyup deniyeceğim teşekkürler.

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Bi su testi yapmak şart oldu kaçak için. Benim de aklımı maf sensörü karıştırıyordu sanırım lpg de bunu regülatör yapiyor ?. Anlamadiğım motor ısınınca bu hava kaçağının etkisi azalıyor mu. Jikle diyen arkadaş da mantıklı bir gerekce soylemiş bu jikle dediğimiz olayı maf sensorü mü yapiyor acaba.

• beta_laktam kullanıcısına yanıt
    lpg ayarı kaynaklı diyorum. muhtemelen sıcaklık düzeltme ayarı hiç yapılmamış. kış geldiği için gaz sıcaklığı iyice düştü ve motora zengin karışım gidiyor. (motor ısınınca lpg de aynı problem görülmüyorsa eğer).

önerim masraf etmeden önce, benzinde kısa bir süre kullanıp tekrar lpg ayarı yaptırmanız..
  • Benim usta maf hava akış sensöründendir deyip kabloyu çıkarmıştı o an cillop gibi oldu sistem sorun düzelmişti ama geri takınca yine sorun oluştu o sensörü temizleyince düzelme olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Aralık 2017; 15:22:30 >
  • 2009 Hyundai i30 , yazın sorun yok ama kışın aynı dediğiniz gibi gaza basınca devir önce düşüyor , sonra yükseliyor.
    Bu olay 3 dakkika kadar sürüp sonra düzeliyor.
    Sadece kışın yaptığı için pek önemsemiyorum aslında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

2009 Hyundai i30 , yazın sorun yok ama kışın aynı dediğiniz gibi gaza basınca devir önce düşüyor , sonra yükseliyor.
    Bu olay 3 dakkika kadar sürüp sonra düzeliyor.
    Sadece kışın yaptığı için pek önemsemiyorum aslında...

Arkadaşların dediğiklerine dikkat edip sonuca ulaşırsam buraya yazarım. Dur kalklarda motor stop edecek kadar devir düşmesi olmasa önemsemeyeceğim ama bu şekilde çok can sıkıyor. Bulabilirsem maf sensörünü de temizlemeyi düşünüyorum. Lpg benzine geciş sıcaklığı da en düşük sıcaklıkta olması lazım bakalım sorun hangisinde.

• Lpg enjektörlerini temizletin bir de AFR ayarına bi bsktırın lpgcide

• Manifolta sıcaklık düştükçe ortaya cikan bir çatlak olabilir. Maf veya map sensörünüz sorunlu olabilir.

Elektriksel bağlantı sorunu da olabilir soketleri kontrol etmek lazim. Ateslemede sorun olabileceğini düşünmüyorum.

Bilgisayara bağlayıp anlık değerleri yorumlamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahruti

Manifolta sıcaklık düştükçe ortaya cikan bir çatlak olabilir. Maf veya map sensörünüz sorunlu olabilir.

Elektriksel bağlantı sorunu da olabilir soketleri kontrol etmek lazim. Ateslemede sorun olabileceğini düşünmüyorum.

Bilgisayara bağlayıp anlık değerleri yorumlamak lazım.

Map sensoru temiz cıktı. Geriye kaldı manifold ve ustanın dediği bogaz kelebeğindeki selenoid. Israrla boğaz kelebeğini degiatirmek istiyor ustalar ama boğaz kelebeği tertemiz. O da olmazsa lambda sensörü dengesiz onu da deneyelim diyorlar. Ancak aracı da bir kaç gün bırakmamı istiyorlar pek sıcak bakmıyorum . Deneme yanılma bir suru masraf cıkacak. İyi bi usta bulmak da zorlaştı koca memlekette :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beta_laktam -- 29 Aralık 2017; 14:47:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.