Şimdi Ara

Motor Temizliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bugün sırf bu temizlik için mutfak temizliğinde kullanılan yağ çözücülerden aldım.
    muhtemelen pazar günü temizlik işine kendim girişeceğim. gazyağı ile temizlemeyi birinden daha duydum fakat bir arkadaşın söylediği gibi yumuşak plastik olan parçalara zarar verebileceği uyarısını aldım motorculardan, sonuçta zifti söküyor, plastiğe tepkisiz kalmaz gazyağı.
    ha o mutfak için yağ temizleyici ne kadar zararsız olur ayrı mesele..

Motor Temizliği
  • gerek yok ya. sadece manifold üzerine falan rahat soğuma sağlansın diye temizleyici sprey sıkılması yeterli bence. o da 1 senede bir.

zaten nefret ediyorum serviste gazla ya da würth le motor temizliyorlar, sonra 2 hafta iğrenç koku geliyor motordan. istemem temizlik falan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

gaz elektrik sistemi izalosyanlarını bantları vede lastik olan parçaları yumşatır vede kısa sürede deforme olmasına yol açar , izolasyonda kullanılan elektrik bantları vs. hemen kendini salıverir

Sayın mendel yazdıklarınıza aynen katılıyorum ayrıca bu soğuk günlerde aracın kaloriferini her açtığınızda buram buram gazyağı kokusu girecek ve sürücü ve yolcuların tabiri amiyane ile kafası iyi olacak

Bence en güzel yöntem silmek ve çeşit çeşit (fırçalarla uzun kısa gibi) motorun tozunu almak sonrada plastik kısımları kokpit parlatıcı sperylerle temizlemek emin olun moto korumacılarda aynı şekilde yapıyor ama onların ürünleri daha kaliteli ve ayrıca bazı parçaları söküp temizleme imkanları var
    Saygı ve dostluk dileklerimle

• motor temizliğimi kendim yaptım en sonunda.
    mutfak temizliğinde kullanılan bir yağ çözücü köpük, orta boy bir fırça ve birkaç bez ile elimden geldiğince temizledim motoru, daha temiz görünüyor şimdi.
    fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Motor Temizliği
  • gecenlerde aracimin motoruna kahser ile su tutup yikadim calisir vaziyette iken hic birsey olmadi yalniz beynin oldu tarafi ellemedim cunku uzerinde kahser tutmayin yaziyoraracim 2.0136hp 407peugeot
  • Serviste 55 liraya garantili temizleniyor adıda MOTOR ESTETİK
  • motoru niye yıkatırsınız ki? 2 dakika sonra aynı şekle girecek zaten. bırakın pis kalsın ama hiç olmazsa kuru olur.

ben hiç yıkatmam ama serviste zorla yıkıyorlar. sonra pis iğrenç kokuyor aracın içi.
  • ben de yıkatmıyorum tövbeliyim

daha önceden -bilmeden- işinin ehli olmayan kişilerce yıkandı (oto kuaför hem de)

buji ve kablo takımına maloldu bana.
  • Abi bende uno var geçen arabayı yıkatıodum,genç bi çocuk yıkıodu dedim ya motor berbat gözüküo bnu nasıl hallederiz aç bakiim dedii böle bi artist bi ses tonuyla soora heeh hallederiz ya dedi hort die tazikli suyu bastı soora bn 15 saniye falan dumur oldum tabiki soora dedim lan napıon çek şunu nese bi dövmediim kaldı gerçi onuda yapıcaktım da sayıca fazlalardı soora arabaya bindim çalıştırdım işte hala berbat bi koku gelio bence de silelim arkadaşlar neyse içimde kalmıştı anlatiim dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramo can

bi fikrim yoq

Böle boş boş msj atıp rütbe mi yükselticen arkadaşım
  • yikamak iyidir temizlik imandan gelir

uzerine yapisan toz ve yag atiklari motorun cabuk isinmasi ve gec sogumasina neden olr
    hem bide goze guzel gorunmez pis motor
  • PİS MOTOR ÖZELLİKLE YAZIN ALEV ALABİLİR ,PİS OLUP YIKATMAYANLAR KOLTUĞUN ALTINDA BİR MİNİMAX BULUNDURSUN DERİM.
  • motor temizleme yada balata spreyleri vardır onları sıkıp
    bezle silerseniz bişey olmaz
  • Konu hort yapıyorsam bağışlayın arkadaşlar. Bir arkadaş renosuna kendi temizlik yapmış (resimli olan). Çok hoşuma gitti. Zaten kısa sürede kirleniyorsa risk almaya gerek yok. Islak bezle silmek en mantıklısı.
  • temiz motor görünce acayip tav oluyorum ama acaba ne saklamak istedi diye kıllanmıyor değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Konu hort yapıyorsam bağışlayın arkadaşlar. Bir arkadaş renosuna kendi temizlik yapmış (resimli olan). Çok hoşuma gitti. Zaten kısa sürede kirleniyorsa risk almaya gerek yok. Islak bezle silmek en mantıklısı.

5.5 yıllık hort. tebrikler :)
  • Bu topic varken yeni bir topic açmak istemedim. Bende bu gün aracımın motorunu temizlemeye karar verdim.

Aracın 2007 Honda Civic.

Kullanmış olduğum malzemeler. Hepsinin fotoğrafı yok ama.
     Motor Temizliği
    Temizlik için Meguiars Motor temizleyici (sağdaki) ve Parlatmak için Meguiars motor parlatıcı (soldaki) kullandım. birazda streç film
    Bir adat tuvalet fırçası, birkaç tane bez.

Ben Meguiars'ın bu konuda birinci sınıf malzemeleri olduğunu düşünüyorum ve aracımda yapacağım tüm detaylarda kullanıyorum.

Temizlik yapmadan önce motorum bu haldeydi. Çok kirli değil ama temizde değil.
     Motor Temizliği

Motor Temizliği

Motorun el değecek sıcaklığa kadar soğumasını bekledikten sonra.
    Şarj dinamosunun olduğu yeri bir streç film ile kapattım. Başka kapatılacak bir yer göremedim açıkçası.

İlk önce motor temizleyici spreyi sıkmadan. Motora hortum ile su tutarak ıslattım.

Meguiars motor temizleyiciyi motorun her tarafına püskürttüm.

Kirli gördüğüm yada lekenin çıkmamış olduğnu gördüğüm yerleri fırça ile temizledim.
    Malum Civic'in motoru biraz arkada veya camı çok önde veya ön konsol kısmının uzun olması sebebi ile motor biraz ulaşılamaz oluyor.
    Motorun arka kısmına ulaşmak mümkün olmadı.

Kutusunun üzerinde motora uyguladıktan sonra 30 saniye bekleyin ve
    motor üzerinde kurumasına izin vermeyin yazıyor olması sebebi ile hemen hortumla su tutarak temizledim.

Motor Temizliği

Bu resimde honda logosunun olduğu kısım; temizlik spreyini duruladıktan sonra
    motorun kurumasını beklerken gözüme kötü görünmesi sebebiyle önceden cilaladım ondan temiz duruyor.
     Motor Temizliği

Açıkçası ben yanlışmı yaptım yoksa olması gereken öylemiydi bilemiyorum ancak
    çokta temizlemedi. Acaba su tutup ardından uyguladım diyemi ama kutu üzerinde de ıslak motora uygulayın yazıyordu.

Motorun temizlik spreyi uygulanmış, durulanmış ve kuruduktan sonraki hali.
     Motor Temizliği

Motor Temizliği

Biraz kuruduktan sonra tekrar çıkmamış olan lekelerin olduğu kısımları bez ile aldım.
    Su tutmuş olmam sebebiyle cilayı uygulamak için motorun kurumasını bekledim.
    Motor kuruduktan sonra cilayı motorun her tarafına püskürttüm,
    Elime lateks eldivenimi geçirdim ve bezimi aldım. Cilayı elimin ulaşabildiği her yere üzerinde bir film tabakası halinde olacak şekilde iyice uyguladım.

Ve Sonuç motorun görüntüsü çok güzel oldu.

Motor Temizliği

Motor Temizliği

Motor Temizliği

Motor Temizliği

Bu işi para karşılığında yapanlarında nasıl yaptığını anlamış oldum. Benim kadar titiz davrandıklarını düşünmüyorum.
    Çünkü ben o cilayı motorun ilk fotoğraftaki halinede sıksaydım bu parlaklığı alırdım.
    Çünkü bazı kısımlar fotoğraflarda gördüğünüz gibi temizlik spreyini kullandıktan sonra bile temizlenemedi ve toz kalmıştı.
    Kısacası ben dışarda bu işi yapanların motoru basınçlı su ile yıkayıp sonrada cilayı basıp bizim paraları cebe indirdiklerini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybay -- 15 Eylül 2013; 0:37:51 >

• Elinize sağlık, çok güzel olmuş.
    Ben ne olursa olsun su tutma yanlısı değilim, birşey olmasından korkarım. Bırakın streç filmle izole etmeyi, o parçaları çıkarsam bile su tutmaya çekinirim açıkçası.
    Dışarda bu işi yapanların titiz olmadıkları ile ilgili fikrinize tamamen katılıyorum. Hatta motor degil, sıradan bir iç dış yıkamada ünlü markaların bile zaman içinde özensizleştiklerini düşünüyorum.

Bundan sonra uzun süre detaylı motor temizliği yapmanıza gerek kalmayacak bence.
    Ben bu işi yılda bir sizin gibi detaylı, 2-3 ayda bir de markasını hatırlamadığım bir sprey ve ardından basınçlı hava ile yapıyorum. Spreyi motorda her yere sıkıyorsunuz ve sprey deyen heryere basınçlı hava tutuyorsunuz. Kirler aşağıya akıyor temizlik solusyonuyla birlikte.
    Iyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baybay kullanıcısına yanıt
    Şarz dinamosunu kapatmak yeterli midir? abs beyni ve motorunun olduğu bölgeler ve sigorta kutularını kapatmak gerekli midir?

Bu arada motor 10 numara olmuş..
  • Sigorta kutusu kapalı ve yıkamadan önce kontrol ettim su alacak gibi değildi.
    Motor beynide hemen onun yanında metal bir kutunun içinde ve üzerinde bir plastik koruma daha var.
    Resimlerde görülüyor karşıdan bakınca motorun sağ üst taraf köşesinde, akünün yanında.
    Bundan önce Corollam vardı onunda motorunu sadece yıkamıştım bir sorun olmadı.
    Bence basınçlı suyun zarar vereceğini düşünüyorum.
    Hava ile temizlemekte mantıklı benim öyle bir imkanım olmadığı için yapamadım.

Benim bi arkadaşımda Opel Astra H kasa aracını oto yıkamacı abi birşey olmaz yıkayayımmı demiş.
    Oda tamam deyip yıkatmış ve motor beynine su kaçması sebebi ile yaklaşık bir ay sonra Mersin'den Gaziantep'e yanıma geldiği zaman
    aracı yolda kaldı ve servise götürdüğümüzde motor beyninin su temasından dolayı arazalınması sebebiyle motor beynini değiştirmek zorunda kaldık.
    çıkma taktırdık 1200 TL'ye işte bu nedenle bişey olmaz abi, yaparız abi, biz uzmanız abi laflarına inanmıyorum.
    Adam 20-30 Tl almak için senin aracında 1000-2000 TL masrafa sebep oluyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.