Şimdi Ara

Motor Temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
11.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    motor temizliğini nasıl yapmalıyız?
    elektronik donanımı kalabalık olan otomobillerde motor yıkatmanın zararlı olduğunu, hemen olmasa da sonradan sorun çıkabileceğini söyledi birkaç motor ustası.
    eski teknoloji motorlarda beyni ve distribütör kapağını kapatıp veya çıkarıp suyu basıyorduk ama clio II'de bunu tavsiye etmediler ve ben motorun kirli olmasından oldukça rahatsızım. öyle kirli ki, amortisörlerin üst bağlantı yerlerinde aracın rengi tozdan görünmüyor.
    ne yapabiliriz?

• ben motor koruma yaptırdım 5 yılda garantili her sene yenilenecek geçen serviste adam şaşırdı sıfır aracın motorundan farksız temizlikte hemde ben sürekli silerim
  • Islak bir bezle silin bence. Dedikleri doğru Ecu'lu araçlara su tutmak zararlı. Her tarafında kablolar, sensörler vs. var.
  • ben motoru sürekli yıkatırım sorun yaşamadım hiç her ay 1kez yıkanır. honda ve fordun motorunu bahçede çok yıkadım suyu bağlayıp yıkıyorum hiç bişey olmuyor hava giriş ağızı ve beyin olan yere bir naylon yıka gitsin güneşte kurusun kışında yıkatiyorum dişarda duman çıka çıka geziyorum. ama opel astranın motorunu yıkadım aman abi sakın denemeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: gacara_53

ben motoru sürekli yıkatırım sorun yaşamadım hiç her ay 1kez yıkanır. honda ve fordun motorunu bahçede çok yıkadım suyu bağlayıp yıkıyorum hiç bişey olmuyor hava giriş ağızı ve beyin olan yere bir naylon yıka gitsin güneşte kurusun kışında yıkatiyorum dişarda duman çıka çıka geziyorum. ama opel astranın motorunu yıkadım aman abi sakın denemeyin
    motor yıkamada uzman olan yerlerde yıkatırsanız bir sorun çıkmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf_HKN

motor yıkamada uzman olan yerlerde yıkatırsanız bir sorun çıkmaz

Alıntıları Göster
    cevaplarınız için teşekkür ederim.
    yaşadığım küçücük kentte motor koruma yapan veya motor yıkamasından anlayan özel yıkamacı yok.
    yıkamacılarda 13-14 yaşında çocuklar çalışıyorlar ve kaputun altındakinin motor olduğu dışında bilgileri yok malesef.
    sanırım elimden geldiğince silerek temizlemeye çalışacağım yolum büyük bir kente düşüp motor yıkama-koruma yapan bir yer bulana kadar.
    tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

cevaplarınız için teşekkür ederim.
    yaşadığım küçücük kentte motor koruma yapan veya motor yıkamasından anlayan özel yıkamacı yok.
    yıkamacılarda 13-14 yaşında çocuklar çalışıyorlar ve kaputun altındakinin motor olduğu dışında bilgileri yok malesef.
    sanırım elimden geldiğince silerek temizlemeye çalışacağım yolum büyük bir kente düşüp motor yıkama-koruma yapan bir yer bulana kadar.
    tekrar teşekkürler.

Alıntıları Göster
    clio II dci ise sakın yıkatma , ben yıkattıktan sonra turbo devreye giirmedi , kimisi turbo bozuldu dedi kimisi sensör arızalanmış dedi , sanayiyi dolaşmadık yer bırakmadım , en ucuz masraf 250 çıkar dediler sanayide ,, zaten sanayiciler yapamamıştı bunu anca servis çözer git bilgisayara bağlat dediler ,ama bende para yoktu değişememiştim, yaklaşık 4 gün sonra araba eski haline döndü bende derin bir oh çektim bi daha motora su tutmam asla ,nemli bir bezle silebilirsiniz oda çok gerekli ise yoksa sana tavsiyem sakın olaki dokunma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 1 Şubat 2008; 6:25:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

clio II dci ise sakın yıkatma , ben yıkattıktan sonra turbo devreye giirmedi , kimisi turbo bozuldu dedi kimisi sensör arızalanmış dedi , sanayiyi dolaşmadık yer bırakmadım , en ucuz masraf 250 çıkar dediler sanayide ,, zaten sanayiciler yapamamıştı bunu anca servis çözer git bilgisayara bağlat dediler ,ama bende para yoktu değişememiştim, yaklaşık 4 gün sonra araba eski haline döndü bende derin bir oh çektim bi daha motora su tutmam asla ,nemli bir bezle silebilirsiniz oda çok gerekli ise yoksa sana tavsiyem sakın olaki dokunma

Alıntıları Göster
    BİZ CİVİC İ YIKATIYORUZ.HİÇ BİŞEY OLMUYOR....

• quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

BİZ CİVİC İ YIKATIYORUZ.HİÇ BİŞEY OLMUYOR....

Alıntıları Göster
    bende megan ı yıkattım. kuruyana kadar motor devir alınca patlama gibi birşey oluyordu. birkaç saat bıraktım güneşin altında. düzeldi sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KUZEY

bende megan ı yıkattım. kuruyana kadar motor devir alınca patlama gibi birşey oluyordu. birkaç saat bıraktım güneşin altında. düzeldi sonra.

Alıntıları Göster
    Yıkatmayın bence, silin. Ne faydası varki yıkatmanın? Motorun ütüne bide dantel atın bari

• quote:

Orijinalden alıntı: Sulphur

Yıkatmayın bence, silin. Ne faydası varki yıkatmanın? Motorun ütüne bide dantel atın bari

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

öyle deme arkadaşım. millet öyle simsiyah motoru görünce çok kalite, temiz ve sorunsuz bir motor olarak değerlendiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

quote:

öyle deme arkadaşım. millet öyle simsiyah motoru görünce çok kalite, temiz ve sorunsuz bir motor olarak değerlendiriyor.

Alıntıları Göster
    Hacıcım hakılısında ben yıkatsam sadece satarken falan yıkatırım. Yani günlük kullanımda su tutturmam. Bence sakıncalı.
    quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

quote:

• quote:

Hacıcım hakılısında ben yıkatsam sadece satarken falan yıkatırım. Yani günlük kullanımda su tutturmam. Bence sakıncalı.
    quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

quote:

Alıntıları Göster
    gecenin bu vakti sorumu bağışlayın, motor temizliğinden kasıt motorun kapak kısmı mı yoksa içte kalan motor mu? İç kısımsa nasıl temizlenir ki? Riski değil midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: oldumlord

gecenin bu vakti sorumu bağışlayın, motor temizliğinden kasıt motorun kapak kısmı mı yoksa içte kalan motor mu? İç kısımsa nasıl temizlenir ki? Riski değil midir?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: oldumlord

evet, motorun kendisi. direk su tutturmak riskli yukarda arkadaşların da yazdığı gibi ama bir yolu yordamı vardır motor yıkatmanın da, o nedir merak ediyorum açıkçası. arexon adlı bir motor temizleme ürünü önerdi başka bir başlıkta bir arkadaş, o da benim yaşadığım kentte yok..
    motorun halini bir görseniz temizlenmesi gerektiğini düşünürdünüz siz de. ve açıkçası bu kirlilik motorun sağlıklı çalışması için asıl risk gibi geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

quote:

Orjinalden alıntı: oldumlord

evet, motorun kendisi. direk su tutturmak riskli yukarda arkadaşların da yazdığı gibi ama bir yolu yordamı vardır motor yıkatmanın da, o nedir merak ediyorum açıkçası. arexon adlı bir motor temizleme ürünü önerdi başka bir başlıkta bir arkadaş, o da benim yaşadığım kentte yok..
    motorun halini bir görseniz temizlenmesi gerektiğini düşünürdünüz siz de. ve açıkçası bu kirlilik motorun sağlıklı çalışması için asıl risk gibi geliyor bana.

Alıntıları Göster
    MOTOR SU İLE YIKANMAZ! GAZLA

• quote:

Orijinalden alıntı: turkce06

Alıntıları Göster
    bir dostum 98 model brodwayı 10 yıldır her ay kendi yıkıyor.
    araç çalışrken aracın jiklesini sonuna kadar çekip. basınçlı su ile yıkıyor bayagı.
    ben kendi aracımda özel bi sprey kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkce06

Alıntıları Göster
    Gazı yeni duyuyorum. Bir bez yardımıyla temzilernir daha sonra tekrar bir bez yardımıyla kurulanırsa daha sağlıklı olabilir. Hoşşur diye hortum tutmaktansa.
  • quote:

Gazı yeni duyuyorum. Bir bez yardımıyla temzilernir daha sonra tekrar bir bez yardımıyla kurulanırsa daha sağlıklı olabilir. Hoşşur diye hortum tutmaktansa.

Alıntıları Göster
    gaz elektrik sistemi izalosyanlarını bantları vede lastik olan parçaları yumşatır vede kısa sürede deforme olmasına yol açar , izolasyonda kullanılan elektrik bantları vs. hemen kendini salıverir

• quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

gaz elektrik sistemi izalosyanlarını bantları vede lastik olan parçaları yumşatır vede kısa sürede deforme olmasına yol açar , izolasyonda kullanılan elektrik bantları vs. hemen kendini salıverir

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bazı oto yıkamacılarında buharla motor yıkandığını duymuştum.Bilginize
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.