Şimdi Ara

Motor yağı ilavesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Araç fabrikadan çıkması değil, o dönemde 10w40 yağ yarı sentetik olarak bilinirdi ve tedariği kolaydi. 5w40 0w40 yağlar popüler değildi ve tedarik zincirleri bu kadar gelismemisti.

Fabrika sözde (!) 10w40 yerine 10w60 ve Mos2 mi önerdi?

Ben sana motora revizyon yapma mi dedim ?

Motor revizyon ister ancak 10w60 değil istersen gres yağı kullan bu gerçek değişmez, zamanla aşınma da tüketim de artar dedim.

50bin motormus, 350bin km 'de 0w30 yağ ile 0 tüketim çalışan Tsi motorlar var. Yağları gelişi güzel kullanmayınca, adam gibi bakım yapıp insan gibi araç kullanınca hiçbir 4zamanli motor yağ yakmaz. Ama sayenizde 2zamanli motor gibi yağ yakıyor.

Soru sahibine cevabım, ustası burada ellerini ovuşturarak seni bekler sen 10w60 kullan üzerine de Mos2 koy, havalarda soğuk, yağ pompasını ya hemen eline alırsın ya da zamanla aşınmalardan koyucak yağ bulamazsın.

Motor yağı ilavesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu forumda çok bildiği sanıp aslında hiçbirşey bilmeyen hayatında eline anahtar almamış motor sökmemiş sağdan soldan duyduğu yalan yanlış bilgilerle milleti yanıltan doğru bilgi verene iftira atan karalamaya çalışan o kadar çok boş üye var ki..

Kalkmış bunlara işin doğrusunu anlatmaya çalışıyorum kabahat bende l.

• Siz motorlara en kalın yağı dayayın geçin tamam uzatmayın.. eline anahtar alan herşeyi bildiğini sanıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doğrusunu yazmışlar sen kabul etmiyorsun. Motoru sök tak istediğin kadar, sağdan soldan duymuş dediğn triboloji ve makina mühendisliğine dayalı bilgi verilmiş.

bence bilgin yetersiz. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp, adam çıkarıp sana motor ailesinin kullandığı yağları koymuş, sen fabrikadan 10w40 geldiğini iddia edip doğrulamamışssın.

foruma bakınca tek kişi görüyorum körü körüne iddia eden.

boş üye dolu üye sen mi karar veriyorsun? Bence dikkat et üslubuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 1 Şubat 2022; 17:42:55 >
  • Neyin doğrusu? Hangi doğrudan bahsediyorduz siz?

22 yaşında muhtemelen 200 bin km ve üzeri bir araçtan bahsediyor.

Gömlek ve segmanlar da aşıntı var dolayısı ile yağlama boşluğu artmış durumda.

Bu arabaya 5w40 5w30 yağ tavsiyesi mi doğrusu?

Komik oluyorsunuz.

Teknik bilginiz yok sağdan soldan duyduklarınız ile millete yanlış akıl veriyorsunuz. Doğru bilgi vereni de engelliyorsunuz.

Bu araba fabrikandan 10w40 yağ ile dolumu yapılan bir araba. Yetkili serviste çalışırken de 10w40 yağ ile bakımı yapılırdı.

Kullanım kitapçığında bile yaza 1.000 km de 1 lt yağ eksiltme yapabilir diye..

Doğuştan yağ eksiltme sorunu olan bir motor.

Km ve aşıntı arttıkça yağ segman boşluğu artıyor eksiltme daha da artıyor.

Üstüne LPG kullanımı yanma odası sıcaklığını olması gerekenden çok daha fazla sıcaklığa maruz bırakmakta bu da eksiltmeyi hızlandırmakta.

10w60 yağ 10w40 yağdan daha kalın bir yağ değildir!

Bunu iddia eden Zaten ne kadar bilgisiz olduğunu buradan belli !

10w60 yağın 60 kısmı bu yağın daha kalın olduğu anlamına gelmez! Yüksek ısıya dayanıklı ile ilgili bir durum.

Yani kalınlık olarak 10w40 ile 10w60 arasında bir kalınlık farkı yok!

10w60 yağ eksiltme sorunu olan araçlar için geliştirilmiş bir yağ.

50 bin km de arabaya koyun demiyoruz 150 bin km ve üzeri araçlara uygun diyoruz.

Yağ eksiltme sorunu olan VW kullanıcıların çoğu 10w60 yağ kullanır ve eksiltmeyi azalttığı ispatlanmıştır.

Tonla yorum bulursunuz 10w60 eksiltmeyi azalttığı konusunda.

Aynı sorun BMW"bin eski motorların da da var.

Onlardan da doğuştan yağ eksiltme sorunu var 10w60 kullanırlar çünkü 10w60 yağ eksiltme sorunu olan araçlar için geliştirilmiş bir yağ.

Diğer yanlış bilgi veren üyenin dediği Gibi yağ pompasını elinize vermez! Motor yatak sarmaz!

Bunlar şin içinden gelmeyen, teknik bilgisi ve tecrübesi olmayan sağda solda duyduklarını doğruymuş gibi burada yazan boş yorumlar.

Neye dikkat edeceğimiz size soracak veya sizden öğrenecek değilim.

Bilgi tecrübe sahibi olmadığı konularda idda eden yanıltıcı yorum yapan ve bu tip yorumların destekleyen bir çok kişi görüyorum biri de sizsiniz.

Önce tecrübe sahibi olun sonra tavsiye verirsiniz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 1 Şubat 2022; 23:9:33 >

• Son olarak Castrol 10w60 yağın VW onayı aldığı Kendi resmi sitesinde de yazıyor.

Milyar dolarlık şirket bilmiyor sizin bildiğinizi, binlerce kullanıcı var eksiltmeyi azalttığı ispat edilmiş yorumları var.

Yıllarını vw ile geçirmiş Sadece VW üzerinde uzmanlaşmış çoğu Tamirci yüksek km li yağ eksiltme sorunu olan bu motorlarda 10w60 kullanıyor.

Siz kalmış usta motor yapmak için aşıntı artsın diye kalın yağ kullanıyor diyorsunuz.

Hadi oradan !
    Siz herkesi kendinizi gibi mi sanıyorsunuz!

Doğruyu söylemek kabahat olmuş.
    Hiçbir tecrübesi olmayan insanlar yıllarını bu işe vermiş insanlardan daha çok biliyor vay bee..

Motor yağı ilavesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 1 Şubat 2022; 23:10:16 >

• Gerçekten bilgin yok viskozitenin ne olduğuna dair de bilgin olmadığı ortada. İnsanları bloklayarak doğru söylediğini sanıyorsun, yazdıkların yağ kutuları üzerinde yazan marketing gimmick pazarlama yemlerinden başka birşey değil. Sana öğretmeye de çalışmayacağım. Motor yağı ana konusunda gerekli bilgiler var, öğrenmek istiyorsan açıp okursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 2 Şubat 2022; 1:21:51 >
  • Aslında sonuç ne olursa olsun bilgi paylaşırken yanlış da olsa birbirimizi kırmamak lazım.

S1000XR arkadaş belli ki bir emek harcamış benim de bazı üslup bakımından eksiklerim olmuş olabilir.

Kendisinden uslubum için kusura bakmasın. Iyi niyetle yapılan bilgi paylasimindan ileri gitmek değildir amacımız. Rahatsızlık için özür dilerim.

Forumda tartışalım, tartışabilir bir ortam sağlamak önceliğimiz, lakin bir taraf sürekli ben şöyle tecrübeliyim böyle ustayım demeden evvel, kendi bilgisinin de doğru olduğunu ispatlamak ile mükellef.

Viskozite "akmazlik" demektir. Halk ağzında kalın veya ince diye adlandırılır.

1mm² alanı ne kadar süre içerisinde yagladiginizin ölçüsüdür.
    Referans olarak Su alınmıştır. Ve 1mm² alanı Su ile saniyede yağlama görevine 1mm²/sn denir.

Mineral yağ olarak tereyağ düşünursen, buzdolabında soğuktan donar, sonra tavaya koyduğumuzda tavanın bir kısmı yağlanır, zamanla ısındıkça yağın daha hızlı "aktığını" görürsünüz. Bu viskozite değişimidir.

Sentetik yağlarda yağın soğuktan çalışma sicakligina kadar olan viskozitenin linear olarak değiştiğini görürsünüz.

10W60 ile 10w40 arasında 50% viskozite farkı vardır 40C'de. Motor yağı ilk çalıştırmada çok daha zor akar. motor yağı pompası çok daha zor üst kapak bölgesine iletir.
    Yağ çok daha kalın olduğu için 2 kat daha zor motorda ilerler.
    Soğuk havada Yağ Basınç göstergesi ışığı bile yanabilir.

Bu mekanik mühendisleri tarafından istenilmez, yağsız kaldığı her seferde zincir ve iticilerdr aşınma olur, zamanla boşluk yapar gergi bozulur, ayrıca valfler de de aşınma olur ve verimlilik düşer.

En fazla aşınma soğuk motor ilk çalıştırmada çıkar.

Bu kadar bilgiye rağmen, yağ tüketimi olan motorlara daha kalın yağ kullanmanın sonu yoktur. Tamir edilmesi gerekir ve orijinal yağ ki günümüzde 0w40 5w40 sentetik yağlar bu motorlar için idealdir ve sıkça bulunur. Bunların kullanılması daha doğru olacaktır.

Görüldüğü üzere forumda seviyeli tartışma yapmak için yağ kutularının üzerinde yazanlardan fazlasını koymak gerekir. Bilmediğine bilmiyorum demek, yeri geldiğinde özür dilemek erdemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 2 Şubat 2022; 9:17:50 >

• Çok güzel bi cevap olmuş. Bu ülkede eline anahtar alan kendini usta sandığını için bu durumlarla karşılaşmak normal :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uzun zamandır degısmemı s olabılır . Koydugunuz yagıda kısa zamanda bozar. Değiştirmenız daha ıyı olur ancak pahalı olmayan bır yag ıle degıstırınkı belkı eksıltme fln varsa baska problemler onu ogrenemek acısından ıyı olutr. Yaga su suya yag karısıyor olabılrı yag yakıyor yada yag kacıran bıyerler olabılır vsvs

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.