Şimdi Ara

Motor yağı ölçümü hataları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
45.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim lacetti deki motor opel motoru E- tech 2 bu motorlar geç isinip geç soguyor. Bu yüzden bekleme süreci biraz daha uzayabilir gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_41 -- 14 Mart 2015; 22:49:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evo_41 kullanıcısına yanıt
    Yağ ölçümü araç stop edildikten ve uzunca bir süre bekledikten sonra kesin olarak fazla veya eksik tespit edilebilir .en doğrusu ise akşam düz bir yere park ettikten sonra sabah bakılması uygundur .motor akşam soğuyacak ve yağ tam olarak süzüleceği için sonuç kesindir .

Diğer konuları yazmaya gerek yok yağ çubuğuna nasıl bakılması gerektiği zaten fazlasıyla yazılmış.

• Vezir@ Doğru ve net cevabı vermiş.
  • benim aracın kullanım klavuzunda böyle birşey yazıyor :

"Motor yağ seviyesi kontrolü sadece
    araç düz bir zeminde park edilmiş
    konumdayken yapılmalıdır. Motor
    çalışma sıcaklığında olmalı ve en az
    5 dakika önce kapatılmış olmalıdır." sanırım onun için çalıştırmış olabilir yada çalıştırıp kontrol etmeyi unutup tekrar kapatıpta bakmış olabilir. Benimde normalde bildiğim @vezir'in yazdığı gibi.

fazlasını veya eksiğini tam tespit için akşam düz zemine park edip sabahtan bakmak lazım. Yağ koyan ustada aynı şekilde demişti. Dinlenmeli yağ , sonra doğru ve tam sonuç
  • motor yağ ölçümü motor çalışma sıcaklığına getirilip stop edilir ve 5 dakika sonra ölçülür, akşam park edip sabah soğuk motorda ölçüm yaparsanız yağı eksik görünür ve motora fazladan yağ koymuş olursunuz, doğrusu motor sıcakken stop edilir 5 dakika sonra ölçülür

• kasabalı türk K kullanıcısına yanıt

Yanlış.Motor soğukken ölçülür.

• symbolcu S kullanıcısına yanıt

opel özellikle sıcak iken ölçün soğuk ölçüm doğru yağ seviyesini göstermez diye belirtir, ben stop ettikten 5 dakika sonra ölçerim yağ tamam çıkar, sabah tekrar ölçerim soğukken eksik çıkar neden acaba?? çünkü yağ yoğunlaşır ve hacim kaybeter bu da karterde yağın eksik görünmesine sebep olur.

• kasabalı türk K kullanıcısına yanıt

O yüzden min max var zaten.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.