Şimdi Ara

Motor Yağı Rengi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
63.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu günler de de bu hortları çok sık görür olduk
  • Bir hortda benden...
    Bugün arabanın(dizel)yağını değiştirdim eve geldim çubuğu çektim yağ siyah sonra Netten araştırdım dizel için normal bir durummuş hatta siyahlaşıyorsa motor sağlıklı demekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrullahberat46 -- 21 Kasım 2013; 20:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hortlatayım bari konuyu.

Gerçi dizel araç kullananlar zaten biliyordur ama arabanın yağını değiştirdiğinizde şöyle bir durumla karşılaşıyorsunuz; yağın değiştirildiği ilk gün yağ çubuğunu çekip baktığınızda "lan acaba usta yağ koymadımı arabaya?" dedirtecek kadar şeffaf bir rengi oluyor, dokunmadan yağ olup olmadığını bile anlayamıyorsunuz çubuğun üzerinde.

Bir ya da iki gün sonra tekrar yağ çubuğunu çekip bakın, kapkara bir yağ olduğunu göreceksiniz; yani bu renk gayet normaldir, endişe etmeyin ama yağ değişim tarihlerinizi de aksatmayın.
  • Bende hortlatayım bari,

Siyah yağa dikkatli baktığınızda ve peçeteye sürüldüğünde renginin ve özelliğinin gitmediğinin farkına varırsınız (NOT=Eğer yağ yeniyse.) Castrol için geçerlidir.
  • Bu yağ ,aktif karbon bir süzgeçten geçirilse ne kadar sağlıklı olur acaba?
  • horta hort :), iyiki DH var, önceki aracım benzinliydi yağ rengi hiç siyahlaşmadı hep bal renginde kalırdı, yeni aldığım dizel arabada yağın rengini simsiyah görünce paniklemiştim ta ki burayı okuyup durumun normal olduğunu anlayana kadar, adamsınız paylaşımcılar
  • Merhaba arkadaşlar ben Dobloma motor yaptırdım yaklaşık 2000km ye yakın yol yaptım yağa baktıgimda rengin daha tam siyahlaşmadığını görüyorum
    1.3 dizel siz hemen siyahlaşır diyorsunuz o zaman benim arabada bir sıkıntı mı vardır
    Her şey normal hararet yok
    Motor suyu bitmiyor ama bir bakıyorum minimumda bir bakmışım maximuma yakın ama hiç bitmedi ve hiç su eklemedim
    Sebebi ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim

• Bir hort benden. Sabah kafama takildi. Motor suyuna baktım aşırı köpüklü idi. Antifirizdendir dedim. Direksiyon hidroligine baktım kirmizi idi. Sonra motor yagına baktım eskiden yeşil idi şimdi kararmıs. 5bi km falan oldu yağ degiseli.

Bir sıkıntı yoktur degil mi ?

• Hort

İşi düşen geliyor işte.

Ben de emin olamadım ve değiştiren arkadaşım olunca çıkamadım işin içinden. Başka birine göstereceğim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.