Şimdi Ara

Motor Yağı Rengi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
63.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ideal motor yağı rengi nasıl olmalıdır..?
    bugun arabanın yağ seviyesine baktım ve bişeyi fark etmiş bulundum.. benim yağın rengi kızıla çalan bakır rengi gibi bişey yani reklamlardaki gibi sarı renk deil kesinlikle.. sizce bunun nedeni nedir, benden başka kırmızı motor yağına tanık olan var mı??

yağ, shell helix plus, yağı değiştireli 5000 küsür km. oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porter -- 13 Haziran 2006; 20:26:15 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Yağı Rengi: Neyi Gösterir?

Motor yağı, aracınızın motorunun düzgün çalışması için gerekli olan hayati bir sıvıdır. Motor yağı rengi, motorunuzun durumu hakkında önemli ipuçları sağlayabilir.

Motor Yağı Rengi Nasıl Olmalı?

Normal koşullar altında, motor yağı amber veya açık kahverengi renkte olmalıdır. Ancak, zamanla ve kullanımla motor yağı koyulaşabilir.

Dizel Motor Yağı Rengi Nasıl Olmalı?

Dizel motorlarda kullanılan motor yağları, benzinli motorlara göre daha hızlı koyulaşabilir. Bu nedenle, dizel motorlardaki motor yağı rengi daha koyu bir kahverengiye yakın olabilir.

Benzinli Motor Yağı Rengi Nasıl Olmalı?

Benzinli motorlarda kullanılan motor yağları, genellikle amber veya açık kahverengi renkte kalma eğilimindedir. Ancak, uzun süreli kullanım ve kirlenme ile birlikte yağ daha koyulaşabilir.

Motor Yağı Neden Kırmızı Olur?

Bazı durumlarda, motor yağı kırmızı renk alabilir. Bu genellikle, motor yağında bir soğutma sıvısı sızıntısı olduğunda meydana gelir. Soğutma sıvısı, motor yağının kırmızıya dönmesine neden olabilecek demir oksit içerir.

Motor Yağı Rengi Diğer Ne Anlamlara Gelebilir?

• Siyah motor yağı: aşırı kullanım veya kirlenme belirtisi olabilir
    • Metalik parçalar içeren motor yağı: motor içi aşınma belirtisi olabilir
    • köpüklü motor yağı: motor yağı ile soğutma sıvısı arasında karışım olduğunu gösterebilir
    • sütlü motor yağı: su veya soğutma sıvısı ile kontaminasyon belirtisi olabilir

Motor yağınızın rengini düzenli olarak kontrol etmeniz ve herhangi bir değişikliği fark ederseniz bir tamirciye danışmanız önemlidir. Bu değişiklikler, motorunuzda bir sorun olabileceğinin işareti olabilir ve erken teşhis ve onarım, maliyetli onarımlara engel olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: porter

arkadaşlar ideal motor yağı rengi nasıl olmalıdır..?
    bugun arabanın yağ seviyesine baktım ve bişeyi fark etmiş bulundum.. benim yağın rengi kızıla çalan bakır rengi gibi bişey yani reklamlardaki gibi sarı renk deil kesinlikle.. sizce bunun nedeni nedir, benden başka kırmızı motor yağına tanık olan var mı??

Bu kirmizi/pembe gibi renk yagin kendi rengidir. Endiselenmeyin, ayni yagi kullandigim için biliyorum. Yag kirlendikçe koyulasacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis06

quote:

Orjinalden alıntı: porter

arkadaşlar ideal motor yağı rengi nasıl olmalıdır..?

Bu kirmizi/pembe gibi renk yagin kendi rengidir. Endiselenmeyin, ayni yagi kullandigim için biliyorum. Yag kirlendikçe koyulasacaktir.
    kullanılmamış yağın rengi içindeki katkı maddelerine bağlı olarak bal renginden hafif pembe ye çalan renge göre değişebilir..fakat yeni yağın rengi ne olursa olsun kullanılmış veya ömrünü doldurmuş yağın rengi koyu kahverengi veya siyahtır..ayrıca tortuludur..o yüzden sizin yağda şu an için bir problem yok

• quote:

Orijinalden alıntı: türbülans

kullanılmamış yağın rengi içindeki katkı maddelerine bağlı olarak bal renginden hafif pembe ye çalan renge göre değişebilir..fakat yeni yağın rengi ne olursa olsun kullanılmış veya ömrünü doldurmuş yağın rengi koyu kahverengi veya siyahtır..ayrıca tortuludur..o yüzden sizin yağda şu an için bir problem yok

Alıntıları Göster
    bizim kepçelere sabah koyuyoruz akşama kadar simmsiyah oluyo kamyonlar da öyle anında zift

mobil 20/50 kullanırız
    doblo nunda şimdiye kadar çubuğunu çekmedim

nerde trak orda bırank

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konyalı alli -- 13 Haziran 2006; 21:21:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: konyalı alli

bizim kepçelere sabah koyuyoruz akşama kadar simmsiyah oluyo kamyonlar da öyle anında zift

mobil 20/50 kullanırız
    doblo nunda şimdiye kadar çubuğunu çekmedim

nerde trak orda bırank

Alıntıları Göster
    birde sanırım yağa parmaklarımızı sürüp iki parmağımızın işret ve baş ğarmağımızı hafif kaldırarak yağın özeliğinin bozulup bozulmadığına bakıyoruz. Yani eskimiş yağ çok incelmiştir su gibi lur yapışkanlık özeliği kaybolur yani koyuluğu kimyası iyi olan bozulmamış yağ parmaklarımızı kaldırırken çaok yavaşca hafif uzar buda yağın halen iş görebilceği anlamına gelir diye biliyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

birde sanırım yağa parmaklarımızı sürüp iki parmağımızın işret ve baş ğarmağımızı hafif kaldırarak yağın özeliğinin bozulup bozulmadığına bakıyoruz. Yani eskimiş yağ çok incelmiştir su gibi lur yapışkanlık özeliği kaybolur yani koyuluğu kimyası iyi olan bozulmamış yağ parmaklarımızı kaldırırken çaok yavaşca hafif uzar buda yağın halen iş görebilceği anlamına gelir diye biliyorum ben

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

kesinlikle doğru bir yöntem

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    arabamı 40bin bakımına soktum yağ boşaltırken gördüm simsiyah..adam tekrar yağ koyarkenbaktım sarımsı birenk..abi yanlışmı olsu yoksa dedim çıkan yağ simsiyah..adam arabayı çalıştır dedi anında siyah rende dönecektir dedi dizel arabalar böyleymiş bişey daha öğrendik buarada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor yağ kapağındaki köpük?
    14 yıl önce açıldı
    Motor yağı değişimi
    5 ay önce açıldı
    Orjinal motor yağı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shamsheytani

arabamı 40bin bakımına soktum yağ boşaltırken gördüm simsiyah..adam tekrar yağ koyarkenbaktım sarımsı birenk..abi yanlışmı olsu yoksa dedim çıkan yağ simsiyah..adam arabayı çalıştır dedi anında siyah rende dönecektir dedi dizel arabalar böyleymiş bişey daha öğrendik buarada

Alıntıları Göster
    pek inandırıcı gelmedi...yağın konduktan sonra ilk çalıştırmada kararması hayra alamet değildir gibi geliyor bana ama hiç dizel araç kullanmadığımdan fazla yorum yapamıyorum...tek bildiğim yağ siyah ise yanmış demektir....

• quote:

pek inandırıcı gelmedi...yağın konduktan sonra ilk çalıştırmada kararması hayra alamet değildir gibi geliyor bana ama hiç dizel araç kullanmadığımdan fazla yorum yapamıyorum...tek bildiğim yağ siyah ise yanmış demektir....

Alıntıları Göster
    Elf Moligraf yağları karbon katı yağlayıcılar ihtiva eder ve renkli simsiyahdır.
    quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: hasok

Elf Moligraf yağları karbon katı yağlayıcılar ihtiva eder ve renkli simsiyahdır.
    quote:

Alıntıları Göster
    ben şimdiye kadar hiç böyle bir yağ görmedim ve herhangi bir motora konulduğuna da sahit değilim...ama söylenildiğine göre varmış...tabiii eğer bu yağı tercih edeceksem kullandığım yağdan bir avantajı olmalı..ben mobil 10w 30 yerı sentetik yağ kullanıyorum aracımda...aracıma uygun bu yağ varsa söyleyinde deneyeyim....

• quote:

ben şimdiye kadar hiç böyle bir yağ görmedim ve herhangi bir motora konulduğuna da sahit değilim...ama söylenildiğine göre varmış...tabiii eğer bu yağı tercih edeceksem kullandığım yağdan bir avantajı olmalı..ben mobil 10w 30 yerı sentetik yağ kullanıyorum aracımda...aracıma uygun bu yağ varsa söyleyinde deneyeyim....

Alıntıları Göster
    quote:

ben hala yağ almadım ama hala çalışıyo araba fıstık gibi uzun yola giderken uzun yol bakımında değiştirecem yağı.

Yağa baktım sende toyota vardı bilirsin türbülans(ya da kulanmışmıydın neyse işte) Yağ çubuğunda seviye en alt çizginin çok az yukarısı çizgi değilde nokta var iki tane en alttaki noktanın biraz yukarısı işte sanırım 1 ya 1,5 litre falan yağ eksik. Kasım ayında değişmişti yağ. Yağın kullanabilirliği de iyi şimdilik kont. ettim. Bir ay daha gider bu

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

kesinlikle tüm dizel motorlarda öyledir,çünkü kendim çok dizel arabnın yağını değiştirdim
    ama benzinli motorlarda hemen kararmaz,bi müddet daha sarımsı renk olur gider

• quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

quote:

kesinlikle tüm dizel motorlarda öyledir,çünkü kendim çok dizel arabnın yağını değiştirdim
    ama benzinli motorlarda hemen kararmaz,bi müddet daha sarımsı renk olur gider

Alıntıları Göster
    Aslında motor yağı rengi tek başına yağ kondisyonunu göstermez. Yağ durumu için komple kimyasal test yapılması gerekir. Motor yağının önemli özelliklerinden biri de yakıt yanması sonrası oluşan yanma ürünleri ve eksik yanma ürünleri ile etkileşebilmesi, onları zararsız maddeler haline getirmesi ve süspansiyon şeklinde tutabilmesidir ki bu da yağın kararmasını gerektirir. Eğer bir yağ rengi aynı kalıyorsa bu onun iyi kalite olmayan bir yağ olduğuna işarettir.

Kullanılmamış yağ rengine gelince, üreticiler özellikle yağlarının belirleyici renklerde olmasını isteyebiliyorlar. Hatta dizel yakıtların rengi bile bazen üreticiye göre değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bittabi

Aslında motor yağı rengi tek başına yağ kondisyonunu göstermez. Yağ durumu için komple kimyasal test yapılması gerekir. Motor yağının önemli özelliklerinden biri de yakıt yanması sonrası oluşan yanma ürünleri ve eksik yanma ürünleri ile etkileşebilmesi, onları zararsız maddeler haline getirmesi ve süspansiyon şeklinde tutabilmesidir ki bu da yağın kararmasını gerektirir. Eğer bir yağ rengi aynı kalıyorsa bu onun iyi kalite olmayan bir yağ olduğuna işarettir.

Kullanılmamış yağ rengine gelince, üreticiler özellikle yağlarının belirleyici renklerde olmasını isteyebiliyorlar. Hatta dizel yakıtların rengi bile bazen üreticiye göre değişir.

Alıntıları Göster
    Benimki siyah Memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: IMID

Benimki siyah Memnunum

Alıntıları Göster
    elinle okşa yağı pürüzsüzse rengide iyiyse yağ iyidir. ama peçeteye sürdüğünde koyu yeşil renk veririse yağ bitmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.A.K.K

elinle okşa yağı pürüzsüzse rengide iyiyse yağ iyidir. ama peçeteye sürdüğünde koyu yeşil renk veririse yağ bitmiştir.

Alıntıları Göster
    yaw beyler arada bi denim arabanında yağ seviyesine bakıyom elime hiç almadım ama yağ simsiyah napcaz şimdi bu yağlar 3 litrelik oluyo galba ne kadardır şimdi bu yağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

yaw beyler arada bi denim arabanında yağ seviyesine bakıyom elime hiç almadım ama yağ simsiyah napcaz şimdi bu yağlar 3 litrelik oluyo galba ne kadardır şimdi bu yağlar

Alıntıları Göster
    yağ çubuğuna bulaşan yağ iyi gibi görünebilir ama yağı boşaltın göreceksiniz pekmez gibi oluyor kıvamı ve rengi. yarı sentetik yağın yol ve yük şartlarına göre 6bin 7binde değiştirilmesi bana göre en uygunudur. yarı sentetik 10 40 yağ için konuşuyorum. 20 50 ler 3bin 5bin uygundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: nuri787878

yağ çubuğuna bulaşan yağ iyi gibi görünebilir ama yağı boşaltın göreceksiniz pekmez gibi oluyor kıvamı ve rengi. yarı sentetik yağın yol ve yük şartlarına göre 6bin 7binde değiştirilmesi bana göre en uygunudur. yarı sentetik 10 40 yağ için konuşuyorum. 20 50 ler 3bin 5bin uygundur.

Tebrikler 7 yıllık hort
  • quote:

Orijinalden alıntı: sql98

quote:

Orijinalden alıntı: nuri787878

Tebrikler 7 yıllık hort

genel bilgi verme amaçlı kişiye özel değil. hortlamış hortlamamış umrumda olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.