1. Sorum Merhabalar . Dizel 2005 model ford c-max aracımda son 5 bakımdır mobil 5/30 kullanıyorum. Genel anlamda memnunum. Bu yağ değişiminde, liqui moly 5/30 yaa shell 5/30 kullanmak istiyorum, motor sesini kısmende azaltabilirmiyim :? (Yağ değişiminin ilk bi kaç günü motor sesi daha güzel iken sonrasında yine eski haline dönüyor) 2. Sorum liqui moly 5/30 sentetik mi Shell 5/30 tam sentetik mi Biri tam sentetik iken digeri sentetik aradaki fark motor perfonmansını , korumasını etkilermi 3. Sorum Hiç degiştirmeden mobil 5/30 devammı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Motor yağı

-
-
Forumda bir kaç arkadaş inanmamıştı ama 1.3 cdti motorda mobil'i bıraktıktan sonra belirgin ses düşüşü yaşamıştım. Tabi ses 3000-4000 km sonra eski seviyesine geliyor yavaş yavaş.
Önerim motorun sertifikalarını karşılayan bir yağ alman, serfikaları karşıladığı sürece ve bakımını aksatmadığın sürece sorun yaşamazsın diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olayın özü Ajda pekkandan
Adriana lima yapamazsın..
-
yağ markasını sürekli değiştirmek iyi değil. aynı yağdan devam edin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Spiritedyağ markasını sürekli değiştirmek iyi değil. aynı yağdan devam edin.
Tamamen süzülürse yağ neden değiştirmek sıkıntı oluyor? Motorun içinde kalan çok önemsiz bir miktar sonuçta.
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıTamamen süzülürse yağ neden değiştirmek sıkıntı oluyor? Motorun içinde kalan çok önemsiz bir miktar sonuçta.
Alıntıları Göstersüzemezsin. istediğin kadar bekle. ana yataklarda , üst kısımda, kütükte v.b. yerlerde mutlaka eski yağdan kalır. Marka sık değişince keçelerde kaçırma başlar. Eğer marka değişimi sıklaşırsa motor yağında jelleşme görülebilir. Bu durum istenen birşey değildir. Farklı yağ karışımı motor yağında köpürme, çökelme gibi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden aynı marka yağı kullanıp devam etmek daha sağlıklıdır.
-
bence de.hatta farklı yağ kullanmak arada daha iyi olabilir.opel için gm yağ koyuyordum l.moly koydum dökerken parçaladı indi resmen acayip temizledi.bu markanın yağı bu diye gm gitsem ayçiçek yağı gibi tertemiz akacaktı yıllarca.astra turbo dexos1 gen2 yağ l.molly koyacam artık.
-
kaç km de yağ değiştiriyorsunuz?
-
km değil her sene değiştiririm isterse 2 bin km olsun geçen seneki gibi.yattı çünkü aylarca geçen sene.
-
Liqui Moly yağ arabayı farklı bir araba yapıyor neredeyse, şiddetle ve şiddetle tavsiye ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tst-Liqui Moly yağ arabayı farklı bir araba yapıyor neredeyse, şiddetle ve şiddetle tavsiye ederim.
Cevap veren arkadaslara tesekkür ederim
Benim aracın spesifikasyonun Liqui Moly,de karşılığı sentetik yağ, yani tam sentetik degil, bi sıkıntı yaşarmıyım
Yaşamazsınız.
Sentetik çoktandır bir pazarlama teriminden başka bir şey değil. "Tam sentetik" diye bir şey yok, olsa da iyi değil, contaların canına okur, katkılar çökelir. 70'lerin başında ilk çıkardıkları gerçekten sentetikti, contaları bozmuş, bazen katkıları süsüpansiyonda tututamışlar. Hiç polimer parça ve conta kullanmayan jet motorları için uygundu. Jet motorları için sentetik yağlar blunur, ama otomobil motorunda asla tavsiye etmem.
Sentetik lafı aynı markanın kendi içindeki ürün pozisyonlamasında ancak bir pazarlama işareti olarak alınabilir. Daha fazlası değil. Ford WSS...li spesifikasyona dikkat edin, bu spec.te birden çok viskozite çıkıyorsa iklime dikkat edin gerisi önemli değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Karbon 12Yaşamazsınız.
Sentetik çoktandır bir pazarlama teriminden başka bir şey değil. "Tam sentetik" diye bir şey yok, olsa da iyi değil, contaların canına okur, katkılar çökelir. 70'lerin başında ilk çıkardıkları gerçekten sentetikti, contaları bozmuş, bazen katkıları süsüpansiyonda tututamışlar. Hiç polimer parça ve conta kullanmayan jet motorları için uygundu. Jet motorları için sentetik yağlar blunur, ama otomobil motorunda asla tavsiye etmem.
Sentetik lafı aynı markanın kendi içindeki ürün pozisyonlamasında ancak bir pazarlama işareti olarak alınabilir. Daha fazlası değil. Ford WSS...li spesifikasyona dikkat edin, bu spec.te birden çok viskozite çıkıyorsa iklime dikkat edin gerisi önemli değil.
Cevabınız için teşekkür ederim. Yaşadığım yer bursa
Bu yağı kullanmayı düşürüyorum.. Liqui Moly Special Tec F 5W-30
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
önceden hangi yağı kullanıyordunuz? şimdi hangi liqui moly'e geçtiniz, ve ne gibi değişiklikler hissettiniz?
-
-
Liqui Moly kullanın kesinlikle. Ben de sizin motorun temeli olan e-hdi motorda Toptec 4300 5w-30 kullanıyorum. Değişiklik hissediliyor kesinlikle. Hep Total kullanıyordum. 120 bin bakımında Liqui Moly koydum, daha dün aldım yine aynısından. Geçen hafta yeni parti geldi, 2021 üretim denk getirmeye bakın.
Motül kullanıyordum, Luqui Moly'e geçtim. Motorun ilk çalıştığındaki gürültüsü ve titremesi tamamen kesildi, rölanti sesi azaldı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
motul'un hangi yağından liqui moly'nin hangi yağına geçtiniz tam olarak
-
5-30 ama hangisi hatırlamıyorum yine de fikir olması açısından yağ seçerken en pahalısı hangisi ise onu seçiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peugeot 308
5 yıldır arabam bende.
Aldığım günden beri Mobil 3000 5w30 kullanıyorum. Yağdan cidden memnunum. Her yıl yağ değişimi yaparım.
Her yıl yağ değiştiriyorsaniz çok adi olmadığı sürece çok pahalı yağlara gerek yok diye düşünüyorum. 300 civarına yağlar var ben 200 TL civarına alıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- ssangyong musso grand yorum
- trafik mahkemesi
- acemi bayan arabası
- sente ayarı ücreti
- istanbul-izmir eski yol kaç km
- renault austral 1.2 e-tech full hybrid kullanıcı yorumları
- dacia bigster
- silence s04
- passat üretimi durdu mu
- fiat egea 2022
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X