Şimdi Ara

Dİzel motor yağı simsiyah

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen güyaklaşık 500 km yapmam gerekiyordu 30.000 i geçmişti 30.450 de verdim bakıma vermeden önce motor yağına baktım ilk defa dizel yağına bakıyordum yağ simsiyahtı bu acaba bakım zamanı geldiği için mi dizel olduğu için mi benzinlilerde chip ve bazı modifikasyonlar olduğu için erken yağ değiştiriyorum renk normal yağ gibi oluyor ama dizelin simsiyah yağı olması ilginç geldi neden böyle?

• Normal.

Dizel motorun çalışma prensibi nedeni ile motor blokunda çok daha yüksek basınçlar gerçekleşir, silindir içindeki patlamadan sonra ortaya çıkan yanmış yağlı eksoz gazı (zift, katran vb. de içermektedir) pistonun etrafındaki segmanlar tarafından kartere ulaşması engellenir ancak çok az da olsa bir miktar buraya ulaşır ve motor yağı tarafından hapsedilir.

Motor yağının siyah olması motor yağının görevini yerine getirdiğinin bir işaretidir. Gayet ve tamamen normaldir. Normal olmayan eksozdan çıkan simsiyah dumandır. Bu segmanların artık aşındığını ve motor yağının silindirin içine ulaşıp mazot ile beraber yanarak atmosfere ulaştığının işaretidir. Ayrıca 10 numara yağ ve kalitesiz mazot de siyah duman attırır, sonra rektifiye zamanı geldiği halde sırf masrafından dolayı ya da zamanı olmadığı için bunu yapmayanlar depoua 1-5-10 litre eski motor yağı da döker, bu yağ enjektörlere de zarar verir ama silindirde duvarlara yapılarak sahte bir kompresyona sebep oluri motor az da olsa idare eder ama eksozdan SİMSİYAH bir duman çıkar.

• taner abinin dediği gibi mazotlu araçta normal bir durumdur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Normal.

Dizel motorun çalışma prensibi nedeni ile motor blokunda çok daha yüksek basınçlar gerçekleşir, silindir içindeki patlamadan sonra ortaya çıkan yanmış yağlı eksoz gazı (zift, katran vb. de içermektedir) pistonun etrafındaki segmanlar tarafından kartere ulaşması engellenir ancak çok az da olsa bir miktar buraya ulaşır ve motor yağı tarafından hapsedilir.

Motor yağının siyah olması motor yağının görevini yerine getirdiğinin bir işaretidir. Gayet ve tamamen normaldir. Normal olmayan eksozdan çıkan simsiyah dumandır. Bu segmanların artık aşındığını ve motor yağının silindirin içine ulaşıp mazot ile beraber yanarak atmosfere ulaştığının işaretidir. Ayrıca 10 numara yağ ve kalitesiz mazot de siyah duman attırır, sonra rektifiye zamanı geldiği halde sırf masrafından dolayı ya da zamanı olmadığı için bunu yapmayanlar depoua 1-5-10 litre eski motor yağı da döker, bu yağ enjektörlere de zarar verir ama silindirde duvarlara yapılarak sahte bir kompresyona sebep oluri motor az da olsa idare eder ama eksozdan SİMSİYAH bir duman çıkar.

Teşekkürler ilk defa zift gibi görünce 30.000 de motoru elimize mi aldık dedim aracı ailemin bayan üyeleri çoğunlukta kullandıkları için onlara yormak üzereydim mevzuyu :)

• Bakımdan 1 hafta sonra yağ çubuğundan tekrar bak gene aynı zift gibidir rengi
  • Motor yağını AVRUPA BİRLİĞİ daha yeni yeni RECYCLING / GERİ DÖNÜŞÜME alırken Adana'daki hamam ocakçıları en az 50 yıldır kızdırarak dumansız ve iz bırakmadan yanmasını sağlamaktadır (daha önce paylaştım). Bunun için tamirhanelerden toplanan kullanılmış, eski motor yağları fıçılar içerisinde ocağa getirilir, çok kızgın bir sac plâkânın üzerine, alevin tam orasına damlatma suretiyle akıtılır, bu motor yağı hiç duman üretemeden anında yanar, tüm zift ve kadranla birlikte yanıp gider.
  • quote:

Motor yağını AVRUPA BİRLİĞİ daha yeni yeni RECYCLING / GERİ DÖNÜŞÜME alırken Adana'daki hamam ocakçıları en az 50 yıldır kızdırarak dumansız ve iz bırakmadan yanmasını sağlamaktadır (daha önce paylaştım). Bunun için tamirhanelerden toplanan kullanılmış, eski motor yağları fıçılar içerisinde ocağa getirilir, çok kızgın bir sac plâkânın üzerine, alevin tam orasına damlatma suretiyle akıtılır, bu motor yağı hiç duman üretemeden anında yanar, tüm zift ve kadranla birlikte yanıp gider.

Taner abi bu şekilde havaya karışmıyor mu?

Sonuçta bir hal değişimi var birde bu zehirli maddeler havaya karışmasındansa bir yerde depolanması daha iyi değil mi? (eğer karışıyorsa)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Yağı Rengi
    19 yıl önce açıldı
    motor yağı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben dizel motorlar içinde büyüdüğüm için ilk defa benzinli aracımız olduğunda 97 Hyuncai Accent yağı ter termiz görünce bende şaşırmıştım
  • Arkadaşlarında dediği gibi dizel araçlarda normal bir durumdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laax

quote:

Motor yağını AVRUPA BİRLİĞİ daha yeni yeni RECYCLING / GERİ DÖNÜŞÜME alırken Adana'daki hamam ocakçıları en az 50 yıldır kızdırarak dumansız ve iz bırakmadan yanmasını sağlamaktadır (daha önce paylaştım). Bunun için tamirhanelerden toplanan kullanılmış, eski motor yağları fıçılar içerisinde ocağa getirilir, çok kızgın bir sac plâkânın üzerine, alevin tam orasına damlatma suretiyle akıtılır, bu motor yağı hiç duman üretemeden anında yanar, tüm zift ve kadranla birlikte yanıp gider.

Taner abi bu şekilde havaya karışmıyor mu?

Sonuçta bir hal değişimi var birde bu zehirli maddeler havaya karışmasındansa bir yerde depolanması daha iyi değil mi? (eğer karışıyorsa)

+1905 ??

• Yüksek sıcaklıkta yandığında atmosfere daha az zarar verir ama bahsi geçen yanmada yeterli sıcaklığın yakalandığını düşünmüyorum.

Yağun durumu ise normaldir. Yağı değiştirdikten 500 km sonra bakın, yağın simsiyah olduğunu görürsünüz. Önemli olan yağın evsafını yitirmemesidir. Onu da yağı iki parmağınızın arasına aldığınızda, parmağınızı 2mm'den fazla yağ kopmadan aralayabiliyorsanız anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 11 Haziran 2011; 14:47:56 >
  • Taner bey ben 25 yıldır dizel araç kullanan biriyim yazdıgınız bilgileri keyfle okudum ben yaklaşık 4 yıldır borpoweri keşfettim aracımda kullanıyorum ürünün dizel araçlara çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum bu konuda bilgi ve görüşleriniz nelerdir.
    saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.