Şimdi Ara

VECTRA YAĞ YAKIYORMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
16.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2004 model opel vectra 1.6 sahibiyim arabam yağ yakıyor.20.000 kmde değişmesi gerken yağ 2000 kmde değişiyor.sizce bunun nedeni ne olabilir hata bendemi opeldemi?yani ben bir zarfar vermiş olabilirmiyim araca çünıkü ilk aldığımda bir sorun yoktu!

• Cok ciddi bir yag kacagi var gibi gorunuyor.
  • Servise göstermeden bunun çaresini bulmanız zor

Sorun nerede anlaşılır

Çünkü normal bir değer değil sizdeki
  • Motorun sağına soluna altına dikkatlice bak bir kaçakmı var acaba.

Kaçak falan yoksa servise götürmeni tavsiye ederim,ileride daha büyük bir arızaya sebep olabilir.
  • Egsoz dumanı nasıl? / Rölantide eskisine oranla fazladan titreşim varmı? / Motor çevresinde hatrı sayılır kaçaklar varmı? Bu üçünü istiyorum
  • okadar yagyakması yada eksilmesi eger ciddi bir yag kaçagı yoksa motor da sorunvar demektir
  • Başlığı "Arabam yağ mı yakıyor" olarak değiştirirseniz daha iyi olur sanki. Sanki tüm Vectra'lar yağ yakıyormuş gibi olmuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağ Lambası Skoda Fabia
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yağ yakmaktan çok yağ eksiltmek desek daha doğru olmaz mı ? Yağ yaksa bariz mavi duman çıkarır.Benm bildğim Opelin çok yağ eksilttiği.Kronik bir opel sorunudur ama bu derece mi onu bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenerkolik12

Yağ yakmaktan çok yağ eksiltmek desek daha doğru olmaz mı ? Yağ yaksa bariz mavi duman çıkarır.Benm bildğim Opelin çok yağ eksilttiği.Kronik bir opel sorunudur ama bu derece mi onu bilmiyorum.

kronik bi sorun değildir. kitapçıklarında yazar her 500 km de bi yağı kontrol edin eksiltme olabilir tamamlayın der.. ama arkadaşın ki fazla olmuş
  • ya işte sorunda orda arada bayağı bir fark var.motorun her yerine baktık hiç bir sorun yok.normal herşey ama çok yağ eksiliyor artık yanıyormu kaçakmı var bilmiyorum mecburen serviseee kazıklanmayaaa!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ıt returned

ya işte sorunda orda arada bayağı bir fark var.motorun her yerine baktık hiç bir sorun yok.normal herşey ama çok yağ eksiliyor artık yanıyormu kaçakmı var bilmiyorum mecburen serviseee kazıklanmayaaa!

daha kötü sonuçlar doğmadan servise kazıklanmakta fayda var.
  • chikoo ile ıt returned aynı kişimisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 28 Ağustos 2008; 20:56:13 >
  • Yok yağ yakmaz bunlar, petrol ürünleriyle çalışırlar. Gaz ile de çalıştırılmaya başlanmıştır ayrı mesele. Ancak yağ yakanını görmedim.
    Sorun sizin aracınızda yani. Çok açık bu. İhmal etmeden hemen servise götürün. Yağ eksilmişse hemen tamamlayın. Aman tamamlıyacam derken taşırmayın, fazla doldurmayın; motor ısınınca yangına kadar gider sıçramışsa etrafa dağılmşsa..
    Sorunu halletmezseniz motoru komple de kaybedebilirsiniz artı olarak. Hassas bu içten tüttürmeli motorlar. O yüzden ihmal etmeyin. Yağ yakmaz bunlar, hastadır ondan.
    Ayrıca forumda da Teknik yardım bölümü mevcuttur.
    Üyeliğin de bir kere alınanı aklıselimdir. Zırt pırt değiştirmeye gerek yoktur. Elli taneye de gerek yoktur.
    Bütün sorunların hallolması dileğiyle. Araba dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 28 Ağustos 2008; 21:53:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erzincanspor

quote:

Orjinalden alıntı: ıt returned

ya işte sorunda orda arada bayağı bir fark var.motorun her yerine baktık hiç bir sorun yok.normal herşey ama çok yağ eksiliyor artık yanıyormu kaçakmı var bilmiyorum mecburen serviseee kazıklanmayaaa!

daha kötü sonuçlar doğmadan servise kazıklanmakta fayda var.

• quote:

Orjinalden alıntı: Chikoo

Arkadaşlar 2004 model opel vectra 1.6 sahibiyim arabam yağ yakıyor.20.000 kmde değişmesi gerken yağ 2000 kmde değişiyor.sizce bunun nedeni ne olabilir hata bendemi opeldemi?yani ben bir zarfar vermiş olabilirmiyim araca çünıkü ilk aldığımda bir sorun yoktu!

ya bizdede vectra 2004 model elegance var yuksek hızla gidince yağ yakıyor nedense aynı sorun bizdede varr
  • valla arkadaşım heralde motor kasaya göre küçük olduğu için çok yüksek hızlarda motor çok zorlanıyor ve yağ yakmasına sebebiyet veriyor..
  • arkadaşlar chikoo ben değilim ancak yeğenime açtım o profili denemek amacıyla yazdım öle zaten kafama takılıo yağ meselesi o bakımdan yani ben yine ıt returned im ancak bilenler vardır bazı konular yüzünden adımı değişitiriyorum 24 saat içinde artık MR PREDATOR um
  • ya çıkma düzgün motorlar satılıyor mu ben taktırmak istiyorum bi tane
  • quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

Yok yağ yakmaz bunlar, petrol ürünleriyle çalışırlar. Gaz ile de çalıştırılmaya başlanmıştır ayrı mesele. Ancak yağ yakanını görmedim.
    Sorun sizin aracınızda yani. Çok açık bu. İhmal etmeden hemen servise götürün. Yağ eksilmişse hemen tamamlayın. Aman tamamlıyacam derken taşırmayın, fazla doldurmayın; motor ısınınca yangına kadar gider sıçramışsa etrafa dağılmşsa..
    Sorunu halletmezseniz motoru komple de kaybedebilirsiniz artı olarak. Hassas bu içten tüttürmeli motorlar. O yüzden ihmal etmeyin. Yağ yakmaz bunlar, hastadır ondan.
    Ayrıca forumda da Teknik yardım bölümü mevcuttur.
    Üyeliğin de bir kere alınanı aklıselimdir. Zırt pırt değiştirmeye gerek yoktur. Elli taneye de gerek yoktur.
    Bütün sorunların hallolması dileğiyle. Araba dahil.

arkdaş kitapçığını çok aradım internette bulamadım amahttp://www.modifiyem.com/forum/f51/opel-vectra-yag-problemi-21517/ şu linkte orta sıralardaki amedeus nickli arkdaşın yazdıklarını bi oku istersen. gözümle görmesem medyum sanacam sizi.

mesleğiniz ilgi alanınız nedir bilmiyorum ama bu gibi konular araştırma konularıdır. araştırmadan gördüklerinizle yetinmek bu gibi yanlış yönlendirme ve bilgilendirmelere sebep oluyor, olacaktır. yakın zaman da astra veya vectra veya başka bi markanın kitapçığını okumanızı tavsiye ediyorum.

arabsı yağ yakan kendini eksik hissediyor sanki. öyle kötü bişey ki yağ eksiltmek.. halbuki kitapçıkları bi okuyun neden yağ eksilttiğini yaktığını göreceksiniz. yağ yakmak sanki namus meselesi. arkdaşım bu araçlar teknolojilerinden ötürü yağ yakıyormuş. kusura bakma ama opel kitapçıklarında yakan bu. haydar dümenin köşesine döndü ya kızlık zarı sanki

• buyrun alın yapayım inanmayan linke tıklar kendi okur. ne amedeusu tanırım ne üyeliğim vardır o siteye. google saolsun..

Re: Opel Vectra YaĞ Problemİ...

--------------------------------------------------------------------------------

Rhythmus, mesajını baştan sona okudum ve güldüm. Bende de aynı araçtan var. 2004 vectra. Almaz olaydım demeyeceğim ama aynı yağ problemi bende de var. Araç henüz 9.000'deyken şehirlerarası yolda yağ-seviye lambası yandı. ( Kırmızı yağ lambası değil yalnız ) Muhtemelen sende de aynı ikaz görünmüştür. Önce panikledim, araçta kitapçık vardı. Okuyunca, acil bir durum olmadığını fakat eklenmesi gerektiğini okudum. O halde Balıkesir'den İstanbul'a kadar gittim ve İzmir'e geri döndüm. Keşke motor yansa diye de dua ettim ama birşey olmadı
    Sonra, İzmir'de servise götürdüm ve hem kitapçıkta yazılı olduğunu, hem de 1.000 km'de maksimum 0.6 lt yağ eksiltebileceğini söylediler. Bana da mantıksız ve çok abartılı geldi ama yapılacak birşey yok.15.000 bakıma kadar bir-iki kez daha yandı ışık ve bagajda taşıdığım yağdan ilave yaptım. Komik ama gerçek. Sıfır aracın bagajında yağ bidonu ile dolaşıyorsun.
    İlk bakımdan sonra bu ikaz aralığı daha uzuyor dediler. Yani 10.000'de bir kez yanıyor veya diğer bakıma kadar yanmayabiliyor dediler ama şu an aracım 17.500'de olduğu için henüz test etme şansım olmadı.
    Açıkladıkları sebep ise şuydu. Aracın silindir-piston arasında bırakılan mikron mertebesindeki boşluk, bu motorlarda biraz daha fazla bırakılmış. Bu da yağın yakılmasına sebep oluyormuş ancak bu sayede motorun sürtünmesi daha az olduğundan motorun ömrü uzuyormuş. Dediklerine göre 75.000 km'de bir aracın kompresör değerleri halen sıfır araca çok yakın imiş.
    Bu arada, tüm C kasa Vectra'larda eksoz kelepçelerini servisler ücretsiz olarak değiştiriyorlarmış. Servise gidersen yaptırmanı tavsiye ederim. Ses yaptığı için fabrika tüm vectra-c'lerde bu ücretsiz değişimin yapılmasına karar vermiş. Ben değiştirttim.

Bu yağ eksiltme olayıyla ilgili bir gelişme olursa beni de bilgilendirirsen sevinirim.

Ben başka bir şey sorayım sana. Havalandırma veya klimayı çalıştırdın. Aracın kontağını kapattıktan sonra 10 saniye kadar bir süre ile havalandırma klepe'lerinin tıkırtı ile kapandığına denk geldin mi hiç ? Bende bu ses sürekli var. Servise götürdüm. Bu ses normal diyorlar. Aracı yeni aldığımda böyle bir ses yoktu dedim fakat bu sesin normal olduğunu söylediler. Kime şikayet edeceksin ? Ne değişecek ?
    Bu konularda, hele de konu araba olunca ben çok kıl ve titiz bir adamım ama buna rağmen bu şekilde kullanıp aracı kısa zamanda okutmak lazım. Boşuna canımızı sıkmayalım...
    Allah sabır versin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 29 Ağustos 2008; 17:00:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.