Merhaba arkadaşlar... Bugun 2001 model clio 1.4 16 v otomatik arabamı 50.000 km bakımı için yetkili servise götürdüm...Rutin bakım dışında bir problem olmadığını(okuyanlar motor yıkatma ile ilgili bir problem yaşadığımı bilir) soylediler ve bakımı yaptılar... Motor yağı konusunda ben hep shell helix marka 10*40 yag kullanmıştım eski arabamda.Ve 162 bin km de sattım.Saat gibiydi motor.Şimdi gene bu yağdan en azından shell helixin aracıma uygun olan modelinden istediğimi söyledim.Oradaki sorumlu bana güzelce renaultun kullandığı elf markasını anlattı falan filan.Sonuç olarak yetkili serviste yapılan tüm işlerin garantili oldugunu ileride motorla ilgili bir sorun çıkarsa ve bu yetkili servisin kullandığı yağ ya da yaptığı işlem sonucu olursa tamamen sorumluluğu alacaklarını söylediler.Yağı shell kullanmam durumunda servisin herhangi bir garanti veremeyeceğini iletti bana yetkili. Şimdi: Bu durum normal mi?Diğer yetkili servislerde durum ne? Elf nasıl bir yağdır?Shell Helix i aratır mı? Sizib yag seciminiz nedir?
Teşekürler.. Saygılarımla...
ben her zaman castrol kullanırdım astra dayken opel in yağını megane daysa hep elfi kullanıyorum bi sorun çıkmadı zaten aracı ilk aldığında içinde elf var bi sorun olmaz güzel yağ yani
ülkemizde satılan veya servislerde kullanılan yağlar temelde aynı baz maddelerden üretilirler...dolayısıyla sizin yetkili serviste yağ değiştirtmek ile sanayide elf marka yağı alıp kendinizin koyması arasında bir fark yoktur...2001 clio aracınızın hangi viskozitede yağ kullandığını bilmiyorum ama muhtemelen yine 10w 40 veya 15w 30 yarı sentetik olmalı...viskozite oranlarını sağladığınız sürece yağın markasının çok fazla önemi yok(tabiii bilindik markalardan bahsediyorum)..yanlız burada bir kriter var..siz eğer ilgili yağı renault servisinde koydurursanız elf marka yağ koyacaklardır ve bu işlem sonrası yağdan kaynaklanabilecek muhtemel arızalar servis garantisindedir...sanayide başka bir marka yağ da koyabilirsiniz..bu sefer aracınız yağı satan ve koyan tamirci garantisindedir...yani garanti açısından servis daha mantıklı..fakat yağ değiştirmek için servise gitmeyin..3 liralık yağ değişimi serviste size 10 liraya gelecek..bence aracınıza uygun yağı alıp dışarıda değiştirtin..siz yarı sentetik yağ kullanacağınıza göre sizin açınızdan yağın markasının pek önemi olmamalı..shell,mobil,elf,castrol vs vs.. kullanabilirsiniz....
Merhaba Servislerde yağ değişimi için dikkat edeceğiniz husus yağ seviyesini kontrol etmenizdir. Diğer belirtmek istediğim husus çok çok büyük ihtimalle yağ varili üzerinde gördüğünüz marka ile motorunuza (veya şanzuman, dfransiyel) konulan yağ farklı markalardır zaten. Vizkozitesi aynı olsa bile ucuza alabildikleri yağları ellerindeki varillere doldururlar. Benim gördüğüm şey servislere gitmekle insanı k..z yerine koyup yağ değişimine bile bilmem kaç saat ücreti almaktalar. Gitmek zorunda kalırsanız bile yapılacak işlemler için pazarlık yapın(en az %30 indirim yaptırın) ve kim ne derse desin aracınızın başında durun. (Yukarıda yazdğım hususlar mesleğimi dolaylı olarak ilgilendirdiğinden iyi biliyorum) Faydalı olması dileğiyle..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme