Merhaba 2011 model Skoda Roomster kullanıyorum. Birkaç ay önce ara ara sadece sola dönerken sol ön tekerden bi sürtme sesi gelirdi. Onu da her zaman yapmazdı biraz sürat yapınca 60-70 kmh arası çıkardı. Yavaş yavaş çoğaldı ve şuan sağa sola hatta düz giderken bile bu sürtme sesi geliyor ancak ara ara. Kesintisiz değil yani ama yolda hafif direksiyonu oynatayım geliyor ses. Geçen biraz viraja biraz sert girdim arabayı yatırdım abartmadan ve sol lastikten bariz bir farklı sürtme sesi geldi. Kullanışta bir problem yok çekme itme tak-tak sesi falan yok. Sebebi ne olabilir? Frenler yeni değişti ama yine de yamuldu sanırım fren yaparken direksiyonu titretiyor. Fren diski, fren sacına sürtüyor dicem ama her zaman yapmıyor. |
Araç sağa sola dönerken tekerlerden sürtme sesi geliyor
-
-
Rot balans ayariyla cözersin gibime geliyor.İyi bi ayar şart gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1) Sol amortisör patlamış, araba haddinden fazla bastığı için tambura değiyor lastik.
2) Tambur muhafazası kırılmış/yerinden oynamış lastiğe sürtüyor.
Başka bir şey gelmiyor aklıma.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mekanik bir sürtme sesi mi yoksa lastik davlumbaza mı sürtüyor?
-
Porya bilyesi gibi geliyo bana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@SEHZADE63 Hocam valla aracın dengesinde sorun yok gibi. Bikaç gün önce 7-8km yol yaptım. Giderken sorun yoktu dönüş yolunun yarısında sesi farketmeye başladım. Rot balanstan yapar mı?
@alkgs Valla hocam çokta yatırmadım arabayı aman aman. Şans eseri bi vurma sesi geldi. Bi kere daha yatırdım vuvuvu diye sürtme sesiymiş. Lastiklerin orayı kontrol ettim ama sallanan veya kötü birşey göremedim.
@ABCdiküçgeni Hocam kuş ötmesi gibi ince bi metal sürtme sesi geliyor normal kullanımda. Ama arabayı sola yatırınca bi sürtme sesi geliyor kalın bir ses. Plastik birşey sürtüyor sanki.
@Erreguay valla bilemedim hocam ama aklımda ustaya sorarım gidince.
Yorumlarınıza teşekkürler cevap vermekte biraz geciktim. Şuanlık kullanıma engel değil ama yine de temkinli olmakta yarar var tabi. Usta yolu gözükecek sanırım.
-
amortisör bilyası
-
Bilya sesi de sürtme sesine benzer. Direksiyonu çevirince ses azalır veya çoğalır açısına göre. Büyük ihtimal bilyadır.
Benzer içerikler
- range rover evoque alınır mı
- yağ sogutucu arızası su eksiltir mi
- 4 yol ağzı geçiş üstünlüğü
- fiat egea 1.3 multijet urban yorumlar
- hankook kinergy eco 2 yorum
- honda civic 2024 fiyat listesi
- ford puma 2024 özellikleri
- range rover evoque 2024
- dacia jogger otomatik vites
- togg servis ağı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X