Şimdi Ara

motor yaginin streci kartere kacti ne yapmaliyim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ne diyorsunuz ne yapıyorsunuz arkadaşlar siz...? Allahınızı severseniz adama motoru kucaklattıracaksınız

Öncelikle o naylon tarzı parçanın yataklara girme ihtimali? segmanları tıkama ihtimali? egzantriklerin üzerinde durma ihtimali ? ne demek yağ filtresi çeker bunu? Küçücük bir toz parçasının bile piston eteklerini çizebildiğini unutmayın.. Parça kesinlikle erimez.

Acilen motordan bu parça çıkartılmalı, yağ filtresi bu parçayı içine çekse bile yağ filtresini tamamen tıkayabilir. Yağın sağlıklı dolaşması için filtrenin de etkisi büyüktür, bir diğer ihtimal de yağ pompasına sıkıntı oluşturabilecek olması.

Kardeşim seni korkutmak iistemem, senin yararın için bu uyarı yapmam gerekiyor daha büyük zararlardan kurtulman için acilen durumu toplamak lazım. Sorun oluşturma ihtimali yüksek
  • ben olsam arabayı çalıştırmam ,usta çağırır üst kapağı açtırı gerekirse karteri söktürürdüm,o parça erise bile yağın içinde parçacık halinde kalır,sonra pistonlara segmanlara geçmiş olsun,belki bugün yarın birşey anlamıycan ama orta uzun vadede acısı çıkar merak etme...
  • Hiç böyle bir şey görmemiştim ilk oldu
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama benimde bir sorum olcak. Aracıma iyi bakarım bugünde temizlik için inmiştim yağını suyunu da kontrol edeyim dedim yağ çubuğunu çektim seviyesine baktım takmadan önce de şöyle bir kağıt havluyla sileyin etrafını derken çok ufacıcık bir parça kağıt havlu çapak gibi bir yere takılıp içeri düştü acaba birşey olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap verebilcek yok mu?

• Hic bisey olmaz pecete bu erir dagilir kaybolur gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağı vakumla üstten çeken servisler var. Şansınızı deneyin.

• Yag filtresine takilir falan diyenler var ahahah diyelimki takildi yag filtresi tikanirsa ne olucak adama motor kucaklatcaksiniz.hocam araci hareket ettirmeyin gerekirse cekiciyle sanayiye goturup cikarttirin parcayi

• quote:

Orijinalden alıntı: shootgun35

Yag filtresine takilir falan diyenler var ahahah diyelimki takildi yag filtresi tikanirsa ne olucak adama motor kucaklatcaksiniz.hocam araci hareket ettirmeyin gerekirse cekiciyle sanayiye goturup cikarttirin parcayi
    6 sene geçmiş ustam merak ettim bir sorun oldu mu konu sahibi arkadaş bilgilendirme yaparsa sevinirim

• Hahaah vay be bu konuyu açtığım yıllara geri dönseydim keşke. Markası olmayan yağı kakalamışız arabaya gerçi o zamanlar daha araba 75 bin kmlerde falandı yeniydi bizim için. Araba o yıldan bu zamana kadar kazalarda geçirdi daha da masraflı hale geldi. Ama şükür ne motordan ne şanzımandan yana bizi üzdü. Aracı zaten hayırlısıyla değiştiriyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.