Şimdi Ara

Motor yaptırıp randıman alan varmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Usta ve rektefiyeci sağlam ustlar. Bursa küçük sanaide yapılıyor araç. Adamlar nerdeyse hergün motor dağıtıp topluyor. Ne zaman gitssem hep sökülmüş toplanan bi motor oluyor. Yani hata yapacaklarını sanmam devamlı yaptıkları iş. Yazılım atma bilgisayardan hata okuma vs. Teknik işleride yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun...

Kaç tl ye mal olacak gibi duruyor?

Umarım eskisinden iyi olur.
    Satmak için toplanmış yazmışsınız. Usta nin yorumu mu?
    Nasıl oluyor bu iş?
    Kötü malzeme mi kullanılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

Motoru toplayan usta kadar rektefiyecinin yapacağı işin kalitesi de çok önemli. Ustaca yapıldıktan sonra fabrika ayarında tabii ki olur.

sıfırdan aldığım şahin'e yaptırdığım rektefiye rezil bişeydi. en sonunda aracı sattım. o kadar basit bir aracı beceremedi adam, rezillik.

stilo'ma garantiden 2 kere rektefiye yaptılar (sorun benden değil, üretim hatası). rektefiyeden sonra klimayı açtığımda rölantide direksiyon hafifçe titriyordu. bişey yok diye salladılar. çok rahatsız edici bişey değildi ama yine de neden olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seven_7343

Usta ve rektefiyeci sağlam ustlar. Bursa küçük sanaide yapılıyor araç. Adamlar nerdeyse hergün motor dağıtıp topluyor. Ne zaman gitssem hep sökülmüş toplanan bi motor oluyor. Yani hata yapacaklarını sanmam devamlı yaptıkları iş. Yazılım atma bilgisayardan hata okuma vs. Teknik işleride yapıyorlar.

Hocam ustanın dediği satmak için toplanmış şu oluyor.
    Hangi piston yatak sardıysa hurdalıktan tek piston alınıyor.krank taşlanmaz mesela yenisi alnır çünkü üzerindeki sertlik standartı gider.
    Taşlıyorlar topluyorlar araç sağlıklı çalışıyor hiç bişey anlaşılmıyor ama max 15 bin km sonra tekrar yatak sarıyor araç.

Ben ne yaptım mesela çıkma temiz blok aldım.(fatutalı)
    Sıfır gömlek çaktırdım.
    Sıfır piston segman takımı aldım.
    Sıfır sandık krank aldım.
    Üst kapağı taşlattım sıfır subab takımı aldım.
    Sıfır yağ pompası ve bisürü ıvır zıvır aldım
    Buji seti falan.
    Totalda 9 bini buldu.
    İşte bu gerçek motor yaptırma oluyor.
    Yoksa bloğu kaynakla doldurup krank taşlatıp çıkma pistonla bi segman takımıyla 3 bine çıkarıp satmasınıda bilirdim.
    Ama zaten aracı ucuz aldığım için arabayıda sevdiğim için uzun yıllar gmtürsün istedim kendime topladım aracı.

Amalesef piyada tonla bu şekilde toplanan 2. El araç var. Ucuz alacam die rezil oluyor insanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest_1999

quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

yağına suyuna bakmadan sadece binenler var cool takılıyorlar.

ne sıklıkla kontrol edilmeli

arabanızın yağ yaktığını biliyorsanız ne kadar km de ne kadar yağ harcandığının takip edilerek belirlenmesi gerek ve ona göre yağ eklemesi yapılması lazım en azından 1000km de bir ama şöyle bir durum da var 1000kmde 1litre yağdan fazla yakarsa motorunuz sık sık kontrol edilmeli ve yağ eklemesi yapmanız gerek max çizgisine kadar ekleyin. bakım gereken durumlar genelde 10binde bir yağın değişmesi gerekir. damlatma sızma şeklinde yerde yağ görüyorsanızda karter contasını veya karterinizde çatlak kontrolü ve tamiri yapılması gerekir. sağlıklı bir motorda su seviyesi sürekli kontrol edilmez ama uzun yola çıkıyorsanız max seviyesinde olduğundan emin olun.

• Bu olayı en iyi ben yaşadım galiba. Araç conta yaktı, motorun rektefiye yapılması gerekti.

Önce ilçedeki sanayi de yaptırıyım dedim. Ardından araç 5.viteste giden hafif rampa yolu 3.viteste zor çıktı, ara ara stop etmeye başladı.

2 gün sonra iyi bir ustaya götürüp baştan yaptırdım ve önceki kadar iyi oldu.

Kısacası iyi bir ustaya götürüp biraz paraya kiyarsan önceki gibi olabilir.

• Rektefiyede honlama denilen bir işlem yapılıyor. Silindirin yıllar içinde bozulan geometrisini düzeltmek ve pürüzlü hale iç yüzeyini pürüzsüz hale getirmek için silindirlerin içi honlama makinesi ile aşındırılıyor, yani kısaca silindirin hacmi artmış oluyor. İşlemin videosu :

Bunun yüzdesi vardır çünkü honlama yüzdesine göre daha geniş çapa sahip pistonların takılması gerekir. Bu motor hacminin artması anlamına geliyor.

Benim Focus1'e 1.6'ya %5 honlama yapıldı ve buna göre %5 daha geniş çapa sahip pistonlar takıldı. Benim hesabıma göre motorun hacmi 1700cc'ye yaklaştı. Bu da performansta artış demektir ki ben bunu rahatlıkla hissedebiliyorum. Rektefiyeden sonra performansta hissedilir bir artış oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 6 Haziran 2016; 10:53:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Rektefiyede honlama denilen bir işlem yapılıyor. Silindirin yıllar içinde bozulan geometrisini düzeltmek ve pürüzlü hale iç yüzeyini pürüzsüz hale getirmek için silindirlerin içi honlama makinesi ile aşındırılıyor, yani kısaca silindirin hacmi artmış oluyor. İşlemin videosu :

Bunun yüzdesi vardır çünkü honlama yüzdesine göre daha geniş çapa sahip pistonların takılması gerekir. Bu motor hacminin artması anlamına geliyor.

Benim Focus1'e 1.6'ya %5 honlama yapıldı ve buna göre %5 daha geniş çapa sahip pistonlar takıldı. Benim hesabıma göre motorun hacmi 1700cc'ye yaklaştı. Bu da performansta artış demektir ki ben bunu rahatlıkla hissedebiliyorum. Rektefiyeden sonra performansta hissedilir bir artış oldu.

Hocam bende honlanacak yatak kalmamıştı malsef.
    Direk cıkma blok alıp orjinal çapta sıfır gomlek caktırdım.
    Performans ıhtıyacım da yok zaten arac 155 hb gayet tatmin ediyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.