Şimdi Ara

motora daha kalın yağ koymak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende clio 4 0.9 turbo araç var. yaklaşık 4 ay önce yağ bakımı yaptırdım. bu 4 aylık süre içinde 1lt yağ eksiltmiş araç. servis turbo yağ eksiltir üzerine ekleme yapalım dedi. Motul sitesinde 5w40 önermesine rağmen bi arkadaşın tavsiyesine uyup 10w40 1lt yağ eklettim motora. Motor hakkında pek bir bilgim yok. internette bazı olumsuz yorumlar okudum kalın yağ motor ömrünü kısaltır gibi. bu konuda beni aydınlatacak tavsiye verebilecek biri varmı?

• 4 ayda ortalama ne kadar yol yaptı ve araç lpg li mi?(1lt eksiltmişse neredeyse senelik bakıma kadar karterde yağ bırakmayacak, fazla eksiltiyor gibi)

yağları karıştırmanızı tavsiye etmem. komple yağ değişimine kadar 5w40 dan devam etseydiniz... her ikiside aynı kalınlıkta yağlar. (orda bir sıkıntı yok) 5w40 10w40 a göre daha soğuk havalarda akışkanlığını koruyabiliyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: websosyal

4 ayda ortalama ne kadar yol yaptı ve araç lpg li mi?(1lt eksiltmişse neredeyse senelik bakıma kadar karterde yağ bırakmayacak, fazla eksiltiyor gibi)

yağları karıştırmanızı tavsiye etmem. komple yağ değişimine kadar 5w40 dan devam etseydiniz... her ikiside aynı kalınlıkta yağlar. (orda bir sıkıntı yok) 5w40 10w40 a göre daha soğuk havalarda akışkanlığını koruyabiliyor...
    4 ayda 3bin km falan yaptim. Arac benzinli tup yok. Ustanin dedigine gore turbo araclar yağ eksiltiyormus zaten. Ama 4ayda koyulan 4lt yagin 1 lt sinin eksilmesi banada cok fazla geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu motor yağ eksiltmeyen bir motor 2013 model 0.9 motor var son bakımdan 2 yıl 15bin km gecti yağ eksiltme yok. başka kullanıcılardan da şimdiye kadar hiç duymadım. senin motorda bir problem olabilir eksiltmenin sebebini bulun.
  • eğer motorda bir problem yoksa motul xcess 5w40 veya shell helix ultra 5w40 deneyin. motor 150bin kmden fazla ise 10w40 a gecebilirsiniz kitapçıkta uygun diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

bu motor yağ eksiltmeyen bir motor 2013 model 0.9 motor var son bakımdan 2 yıl 15bin km gecti yağ eksiltme yok. başka kullanıcılardan da şimdiye kadar hiç duymadım. senin motorda bir problem olabilir eksiltmenin sebebini bulun.
    Peki ben simdi 5w40 in uzerine 1 lt 10w40 koydum bundan sonra eksiltme olursa tekrardan 5w40 koysam sıkıntı olurmu. Arac 124binde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç rektefiye istiyor hocam haberiniz olsun motoru elinize almadan haşledin. Büyük ihtimal pistonlardan biri tam çalışmıyor. Sportagede başımıza geldi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.