Şimdi Ara

Uzun süre motor suyuna antifriz konmayan araca antifriz koymak için ne yapmalı SS atıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben aracıma 3 seneye yakındır antifriz koymadım dün konu açmıştım, depo bitti koydum diye şuan ağırlıklı olarak depoda su var ama, önümüzde kış be yapmam gerekiyor radyatör borular su tankı komple değişmeli mi ne yapılmalı?

Edit: durum bu

Heryer su damlacığı

Uzun süre motor suyuna antifriz konmayan araca antifriz koymak için ne yapmalı SS atıldı

Dün maxta idi sabah, akşama kadar 45km yapıldı minimuma düştü

Depo içi rengi böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F946B81C -- 5 Ekim 2020; 12:25:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araca Antifiriz Koyuncaya Kadar Motor Suyuna Antifiriz Konulmaması Durumunda Yapılması Gerekenler

Motor soğutma sistemine uzun süre antifiriz eklenmemesi, aracınız için ciddi sonuçlar doğurabilir. İşte bu durumda yapmanız gerekenler:

Araca Antifiriz Koyuncaya Kadar Motor Suyuna Antifiriz Konulmaması Durumunda Ne Olur?

• Motor Aşırı Isınır: Antifiriz, motorun aşırı ısınmasını önleyerek soğutma sisteminin verimli bir şekilde çalışmasını sağlar. Antifiriz eklenmemesi, motorun aşırı ısınmasına ve ciddi hasar görmesine neden olabilir.
    • Donma Hasarı: Antifiriz ayrıca motor soğutma sıvısının donma noktasını düşürür. Antifiriz eksikliği, soğutma sıvısının donmasına ve motor blokları ve radyatör gibi bileşenlerde çatlaklar oluşmasına neden olabilir.
    • Korozyon: Antifiriz, motor soğutma sistemindeki metalleri korozyondan korur. Antifiriz eklenmemesi, korozyona yol açarak soğutma sisteminin verimliliğini azaltabilir.

Araca Antifiriz Koymak İçin Yapılması Gerekenler:

1. Soğutma Sistemini Kontrol Et: Motor soğukken, soğutma sıvısı seviyesini kontrol et. Seviye düşükse, soğutma sistemi sızıntı olup olmadığını kontrol et. Sızıntı bulunursa, tamir ettirmeden önce antifiriz ekleme.
    2. Soğutma Sistemini Boşalt: Soğutma sistemindeki tüm eski soğutma sıvısını boşalt. Bu, radyatördeki tahliye tapasını açarak yapılabilir.
    3. Soğutma Sistemini Temizle: Soğutma sistemini, üreticinin önerdiği temizlik maddesi ile temizle. Bu, biriken tortu ve korozyonu temizlemeye yardımcı olacaktır.
    4. Yeni Antifiriz Ekle: Uygun türde ve miktarda antifiriz ekle. Antifiriz oranı genellikle %50 antifiriz, %50 sudur.
    5. Soğutma Sistemini Doldur: Soğutma sistemini, üreticinin belirlediği seviyeye kadar su ve antifiriz karışımıyla doldur.
    6. Havaların Alma: Soğutma sistemindeki tüm havayı almak için motoru çalıştır ve ısınmasına izin ver. Ardından, soğutma sıvısı seviyesini tekrar kontrol et ve gerekirse ekle.

Tamamen Antifiriz Koymak:

Motor soğutma sistemine tamamen antifiriz koymak önerilmez. Çünkü saf antifiriz, soğutma sisteminin metal bileşenlerine zarar verebilir. Her zaman üreticinin önerdiği antifiriz/su oranına uy.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şuan içinde azda olsa antifreeze var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

şuan içinde azda olsa antifreeze var mı?
    Pembelik var hocam ama çok değil, ve hala kaçak var kapak mı radyatör mü boru mu tank mı bilmiyorum, bildiğim tek şey araba çalıştıkça azalıyor kontak kapalı iken sorun yok, atıyorum bir hafta kontak basmayım azalmıyor.

• Arac çalıştıkça su eksiliyorsa o su koyduğun kapak contasindan kaciriyor olabilir kapagin degismesi gerekir
    Ayrica soyle bir sorun var basima geldi yazayim bir arac almistim vakti zamaninda aracta antfiriz yerine sadece su vardi ben de soguk iklim diye komple antifriz ile degisim yaptirmistim olmasi gereken buydu ama o antfiriz gecmiste su ile paslanan tikanan bir yeri acmis petek bir yerden delinmisti sonra gidip delinen yeri tamir ettirmistim bu da aklinizda olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre antifriz konmayan arabanın borularında paslanma olur.
    Bir anda antifriz dökerseniz pası sökerek sonunda boruları çatlatır.

Benim tavsiyem antifrizi azar azar dökün.
    Mesela ilk once çay bardağı kadar antifriz dökün gerisi saf su olsun.
    Biraz kullandıktan sonra suyu komple boşaltın bu sefer antifirizi biraz daha fazla dökün.

Böyle yapa yapa doğru karışıma tamamlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7F946B81C

Pembelik var hocam ama çok değil, ve hala kaçak var kapak mı radyatör mü boru mu tank mı bilmiyorum, bildiğim tek şey araba çalıştıkça azalıyor kontak kapalı iken sorun yok, atıyorum bir hafta kontak basmayım azalmıyor.

Alıntıları Göster

aynı durum bende de mevcut radyatörden cok fazla miktarda kaçırıyordu radyatör değiştim halen haftada 1,5 litre kadar su ekliyorum bayadır da antifiriz konmadı açıkcası bu su eksiltme işinden de yıldım kalorifer peteğinden kaçırdığından şüpheleniyorum bu da kalorifer ızgaralarının bazen sıcak üflememesine bağlıyorum ne yapsam kararsızım hocam :D sizde kaloriferi hiç sıcakken denediniz mi bir problem var mı kaloriferlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: qlaw

aynı durum bende de mevcut radyatörden cok fazla miktarda kaçırıyordu radyatör değiştim halen haftada 1,5 litre kadar su ekliyorum bayadır da antifiriz konmadı açıkcası bu su eksiltme işinden de yıldım kalorifer peteğinden kaçırdığından şüpheleniyorum bu da kalorifer ızgaralarının bazen sıcak üflememesine bağlıyorum ne yapsam kararsızım hocam :D sizde kaloriferi hiç sıcakken denediniz mi bir problem var mı kaloriferlerde

Alıntıları Göster
    Hocam yeni gaz doldurdum ama olması gereken şekilde soğutmuyor ve kapalı olduğunda olmasına rağmen hava kaçırıyor peteklerden, sorunlar bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Uzun süre antifriz konmayan arabanın borularında paslanma olur.
    Bir anda antifriz dökerseniz pası sökerek sonunda boruları çatlatır.

Benim tavsiyem antifrizi azar azar dökün.
    Mesela ilk once çay bardağı kadar antifriz dökün gerisi saf su olsun.
    Biraz kullandıktan sonra suyu komple boşaltın bu sefer antifirizi biraz daha fazla dökün.

Böyle yapa yapa doğru karışıma tamamlayın.
    Hocam bende şunu düşündüm, tüm herşeyi temizleyim eski suyu tahliye edeyim, sonra önce antifriz önce su koymadan, direk bidonda içme suyu ve belli miktar antifriz karıştırıp koyim diyorum sonra 3-4 günde bir antifriz ekleyim diyorum ama sanırım depo kapağı değişimi şart.

Çünkü radyatör önce ne su görsün nede antifriz ikisini aynı anda görsün diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Arac çalıştıkça su eksiliyorsa o su koyduğun kapak contasindan kaciriyor olabilir kapagin degismesi gerekir
    Ayrica soyle bir sorun var basima geldi yazayim bir arac almistim vakti zamaninda aracta antfiriz yerine sadece su vardi ben de soguk iklim diye komple antifriz ile degisim yaptirmistim olmasi gereken buydu ama o antfiriz gecmiste su ile paslanan tikanan bir yeri acmis petek bir yerden delinmisti sonra gidip delinen yeri tamir ettirmistim bu da aklinizda olsun
    Doğrudur hocam, bende kapaktan tahmin ediyorum zira boru veya radyatör olsa daimi azalırdı ama bendeki araba çalışınca azalıyor ve kazanın üstünde sürekli pembe damlacıklar var, bakın şimdi aşağı inip ss alacam atacam konuya görürsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7F946B81C

Alıntıları Göster

ne yapıldı sorun hakkında ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

ne yapıldı sorun hakkında ?

Alıntıları Göster
    Daha götürmedim yarın gidecem sanayiye SS atıyorum başlığa bakın

• Aksine çalışınca su kaybetmesi boru ya da radyatör olma ihtimalini arttırıyor. Termostatı açmadıkça radyatörde basınç artmaz ve kılcal delikten fazla su kaybı olmaz. Ben de 97 model corsa vardı yapmadığım şey kalmadı. Önce yedek su tankının altında çatlak varmış onu değiştirdim, sonra kapak contasını değiştirdim en sonunda da radyotörde çatlak varmış onu değiştirdim. Arabayla bi süre dolaşın sonra çalışır vaziyetteyken altına yatın, kaputu açın bakın ıslaklığı bulmaya çalışın. Çok illet bi durum ama siz bulmazsanız tamirciler iyi para ister

• quote:

Orijinalden alıntı: Antares

Aksine çalışınca su kaybetmesi boru ya da radyatör olma ihtimalini arttırıyor. Termostatı açmadıkça radyatörde basınç artmaz ve kılcal delikten fazla su kaybı olmaz. Ben de 97 model corsa vardı yapmadığım şey kalmadı. Önce yedek su tankının altında çatlak varmış onu değiştirdim, sonra kapak contasını değiştirdim en sonunda da radyotörde çatlak varmış onu değiştirdim. Arabayla bi süre dolaşın sonra çalışır vaziyetteyken altına yatın, kaputu açın bakın ıslaklığı bulmaya çalışın. Çok illet bi durum ama siz bulmazsanız tamirciler iyi para ister
    Hocam usta tanıdık o konuda sıkıntım yok gerçi, sabah götürecem sanayiye artık halledecez, kapak değişimi tamam tank tamam ama boru biraz pahalı radyatör dahada pahalı, İnşallah kapakla kurtulurum bu işten.

Şuan 1800₺ 6 ay taksitle lastik aldım başıma bide bu iş çıkmasın.

Harici olarak klima soğukluk bakımından yeterince soğutmuyor sebebi ne olabilir 3 ay önce klima gazı doldurdum ama pek fark olmadı.

• Emin olmadan parça değiştirmeyin de.

Klima gazında kaçak olup uçmadıysa klima motorunda sorun olabilir. Önce gazı kontrol ettirin eskiyen contalardan gaz kaçağı olabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Antares

Emin olmadan parça değiştirmeyin de.

Klima gazında kaçak olup uçmadıysa klima motorunda sorun olabilir. Önce gazı kontrol ettirin eskiyen contalardan gaz kaçağı olabiliyor
    Olamaz hocam çünkü klimacı herşeyi kontrol etti zaten başta dedi abi sorun varsa halledip öyle yapalım dedi tamam dedim baktı sorun çıkmadı 30 dakikalık işlemle kalan gazı çıkarıp yeni doldurduk burayada kafama göre gitmedim ustanın önerisi ile gittim, yani yamuk yapacak yer değil.

Yarın bakacaz hocam bu işe benim en büyük şüphem kapaktan ama ortaya çıkacak yarın.

Yarın akşama konuyu editlerim.

• Su gerçekten o kadar azaldıysa mutlaka akıyordur biryerden. Arabanın altına bakın damlama vs var mı diye.

Kaçak olmadığını varsayarsak antifirizi yenilemek iyi olur. Ben her yıl yeniden doldururum bütün sıvıları   Bilen için çok basit ama daha önce yapmadıysanız tamirciye gidin. Evet malesef 100 150 lira alır 10 dakikalık iş için ama siz bir hata yaparsanız arabaya hararet yaptırırsınız. Çok daha masraflı olur. Hava yaptırmamak lazım, sökülen yerlerin iyi sıkılması lazım vs..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

Su gerçekten o kadar azaldıysa mutlaka akıyordur biryerden. Arabanın altına bakın damlama vs var mı diye.

Kaçak olmadığını varsayarsak antifirizi yenilemek iyi olur. Ben her yıl yeniden doldururum bütün sıvıları   Bilen için çok basit ama daha önce yapmadıysanız tamirciye gidin. Evet malesef 100 150 lira alır 10 dakikalık iş için ama siz bir hata yaparsanız arabaya hararet yaptırırsınız. Çok daha masraflı olur. Hava yaptırmamak lazım, sökülen yerlerin iyi sıkılması lazım vs..

Hocam şöyle söyleyim, pazar günü max’ın bir parmak üstüne doldurdum sabah saat 8 gibi öğle 1 e kadar düzenli olarak baktım yere damla düşmedi.

Ama mesela şimdi doldurayım depodaki kurumuş su damlacığını sileyim, 40 km yol yapayım, eve gidip 1 saat sonra bakayım depoda gene kurumuş su damlacığı oluyor.

• Kapaktan kaçırıp kaçırmadığını anlamak basit aracı 5-10 km sürün kaputu açın kapaktan kaçırıyor ise zaten görürsünüz. Kapaktan kaçırıyor ise kapağın değişmesi gerekli. Kapak değiştiği halde eğer hala su eksiltmeye devam ediyor ise radyatör basınç testi yaptıracaksınız, basit birşey aleti olan bir yer bulun illa aracınızın ustası veya servisi olması gerekmiyor takım olarak olur bu aletler hemen hemen her tür araca uyum sağlar. Eğer test yaptırıp kaçağı bulamazsanız hala conta kaçak testi yaptırmanız lazım yine bu teste basit birşey sanayide yapan herhangi birisini bulursanız yapar.

Klimaya gelince yeterince soğutmuyor ise gaz eksik olur genelde. Ama gazda sorun yoksa genleşme valfi veya düşük ihtimalde olsa kompresörün kendisidir.

Tabi gaz kaçağının da testi var kısacası testleri yaptırmadan tam ne olduğu belli olmaz,öyle kafadan contadır,şudur budur denirse çok para harcarsın deneme yanılmaya.

• hocam içindeki sıvı hareket ediyordur araba dur kalk yaparken vs. su damlacığı dediğiniz su kabının en üstündeki beyaz kurumuş yerler mi ?

bence tanıdık ustaya falan güvenmeyin, yabancı ustalara nazaran daha çok öpüyorlar. kapak diye başlar komple motor yapar üstüne fahiş fiyat alır. zor valla ne diyelim.

ben yerinizde olsam antifirizi koyarım 2 3 gün binerim. eksilme var mı diye gözlemlerim. antifirizin kaçtığı yer kendini belli eder. kapak falan bence son bakılacak nokta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

hocam içindeki sıvı hareket ediyordur araba dur kalk yaparken vs. su damlacığı dediğiniz su kabının en üstündeki beyaz kurumuş yerler mi ?

bence tanıdık ustaya falan güvenmeyin, yabancı ustalara nazaran daha çok öpüyorlar. kapak diye başlar komple motor yapar üstüne fahiş fiyat alır. zor valla ne diyelim.

ben yerinizde olsam antifirizi koyarım 2 3 gün binerim. eksilme var mı diye gözlemlerim. antifirizin kaçtığı yer kendini belli eder. kapak falan bence son bakılacak nokta.

Artık yarın akşam bilgilendiririm burada.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.