Şimdi Ara

Motor yağı nereye konur (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
40.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, aracım bir kaç gündür yağ uyarısı veriyor yağ çubuğuna baktığımda bir hayli azalmış olduğunu gördüm. şimdi yağ eklemesi yapmak istiyorum ama nereye koyacağıma tam olarak emin olamadım bir kapak var sanırım ordan koyuluyo fakat yinede emin olmak istedim. Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motora Yağ Nereden Konulur?

Motorlu araçların işleyişi için olmazsa olmaz bir unsur olan motor yağı, motorun düzgün çalışmasını sağlayan bir sıvıdır. Motor yağının belirli aralıklarla yenilenmesi ve doğru bir şekilde motora konulması gerekir.

Motor Yağı Nereden Konulur?

Motor yağını eklemek için motor kaputunu açmalı ve "motora yağ konulan yerin adı" olarak da bilinen yağ doldurma kapağını bulmalısın. Yağ doldurma kapağı genellikle motorun üst kısmında bulunur ve bir yağ ikonu veya "yağ" ibaresi ile etiketlenmiştir.

Motor Yağı Ekleme Adımları:

1. Aracını düz bir zemine park et ve park freni çek.
    2. Motoru kapat ve yağın soğuması için birkaç dakika bekle.
    3. Yağ doldurma kapağını çıkar.
    4. Motor yağı hunisini yağ doldurma deliğine yerleştir.
    5. Gerekli miktarda motor yağını huniden yavaşça motora doldur.
    6. Yağ doldurma kapağını yerine sıkıca kapat.
    7. Motoru çalıştır ve birkaç dakika rölantide çalıştır.
    8. Motoru kapat ve yağ seviyesini kontrol et. Yağ çubuğunu çek, sil ve tekrar yerine yerleştir. Çubuktaki yağ seviyesi, "min" ve "max" işaretleri arasında olmalıdır.

Önemli İpuçları:

• Motor yağının aracın üretici tarafından önerilen tipte ve miktarda kullanılmasına dikkat et.
    • Yağ değişim aralıklarına uy ve düzenli olarak motor yağını değiştir.
    • Motor yağını eklerken aşırı doldurmaktan kaçın.
    • Yağ ekledikten sonra yağ seviyesini mutlaka kontrol et.

Motor yağı ekleme işlemi basit olsa da, aracına uygun yağı kullandığından ve doğru seviyede eklediğinden emin olmak önemlidir. Motor yağının düzenli olarak değiştirilmesi ve doğru şekilde eklenmesi, aracının uzun ömürlü ve sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bei ölstand über max:Gefahr von katalysatorschäden

To avoid damage to catalytic converter oil must not exceed maximum mark.

Yazan kapağı açın ordan aracınıza uygun yağı dökün.. önceden hangi ölçüde yağ koyulmuş bilginiz var mi ? Yada eklemek yerine değişim yapsanız ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer ışık yanıcak kadar eksilmişse bence yağı değiştirin.
  • Damacana pompasıyla yağ boşaltma konusundan sonra forum bildiklerinden bile emin olamıyor.
  • siyah kapak var büyük zaten üstünde de yağ simgesi var,fakat yağın ömrü dolmuştur ışık yakacak kadar azaldıysa ohooo
  • Yok arkadaş araç alırken sıfır almak farz oldu.Yağ uyarı ışığı yanalı bir kaç gün olmuş öyle gezdinizmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: s700

Yok arkadaş araç alırken sıfır almak farz oldu.Yağ uyarı ışığı yanalı bir kaç gün olmuş öyle gezdinizmi

yağ uyarı ışığı yanmıyo fakat ekranda oil yazıyo. bugün tavsiye üzerine bir servise gittim baktılar ettiler yağ az ama idare eder dediler hatta yağın değişmesi gerektiğini söylediler ama acil bir durumun olmadığınıda belirttiler. bin km sonra yağı komple değişcem. şimdi akılma şüphe soktun yarın başka bir yere daha mı gitsem napsam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dsg'ye bu yağ konur mu ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hakikaten ikinci el arac alınmaz bu ülkede..

Konu sahibi,

Aracını duz bir zemine cek, en az 10 dakika bekle. Yag çubuğunu çıkart, bir bezle veya peceteyle sil iyice. Sonra yerine sok çıkart, yag seviyesine bu sekilde bakabilirsin, minimumun altındaysa kontağa basma bile.

Genellikle minimum çizgisi ile maksimum çizgisi arasında 1 lt pay olur. Yani arac 4 litre yag alıyorsa, minimum çizgisi aracta 3lt yag kaldığına işarettir. Yağın seviyesine gore ne kadar koyman gerektiğine karar verebilirsin. Risk almamak icin yarım litre koyman yeterli olur, maksimumu geçmemek icin. Zaten 1000km sonra yağını degistirecekmissin o zamana kadar idare eder,

Yarın duz bir zeminde yağını kontrol et, eksiğine gore eklemeni yap. Koyacağın yag son bakımda araca konan yağın viskozitesi ile aynı olmalı. 5-30 konduysa 5-30, 10-40 konduysa 10-40 koymalisin..

Bu kadar temel bilgi eksiği olan biri arac kullanmamalı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adamlar yağsız araba kullanıyor ya, değiştiriver nedir yani 1.000 km sinimi bekliyorsun araç 20.000 tl yağ 100 tl mi ne değitirmiyorsunuz yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Hakikaten ikinci el arac alınmaz bu ülkede..

Konu sahibi,

Aracını duz bir zemine cek, en az 10 dakika bekle. Yag çubuğunu çıkart, bir bezle veya peceteyle sil iyice. Sonra yerine sok çıkart, yag seviyesine bu sekilde bakabilirsin, minimumun altındaysa kontağa basma bile.

Genellikle minimum çizgisi ile maksimum çizgisi arasında 1 lt pay olur. Yani arac 4 litre yag alıyorsa, minimum çizgisi aracta 3lt yag kaldığına işarettir. Yağın seviyesine gore ne kadar koyman gerektiğine karar verebilirsin. Risk almamak icin yarım litre koyman yeterli olur, maksimumu geçmemek icin. Zaten 1000km sonra yağını degistirecekmissin o zamana kadar idare eder,

Yarın duz bir zeminde yağını kontrol et, eksiğine gore eklemeni yap. Koyacağın yag son bakımda araca konan yağın viskozitesi ile aynı olmalı. 5-30 konduysa 5-30, 10-40 konduysa 10-40 koymalisin..

hemen hemen hergün yağ çubuğuna bakıyorum orda bir sorun yok fakat yukarıda dediğim gibi servise götürdüm acil bişeyi yok dendi. 10 bin km bakımlarını aksatmadan yaptırmak istiyodum ama daha 10 bin bakımına 4 bin km varken bin km sonra bakıma sokup yağını filtersini komple elden geçirteyim dedim. Arabadan pek anlamıyorum ama servisteki adam baktı etti bin km sorun yaratmaz dedi hatta 2-3 bin km de de bişey olmaz dedi. şimdi aklıma iyice soktunuz gidip biraz yağ takviyesi yapcam

• quote:

Orijinalden alıntı: n0fx

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Hakikaten ikinci el arac alınmaz bu ülkede..

Konu sahibi,

hemen hemen hergün yağ çubuğuna bakıyorum orda bir sorun yok fakat yukarıda dediğim gibi servise götürdüm acil bişeyi yok dendi. 10 bin km bakımlarını aksatmadan yaptırmak istiyodum ama daha 10 bin bakımına 4 bin km varken bin km sonra bakıma sokup yağını filtersini komple elden geçirteyim dedim. Arabadan pek anlamıyorum ama servisteki adam baktı etti bin km sorun yaratmaz dedi hatta 2-3 bin km de de bişey olmaz dedi. şimdi aklıma iyice soktunuz gidip biraz yağ takviyesi yapcam

Her gun yag çubuğuna bakıyorsun, karar veremiyor musun yagi eksik mı degil mı? Servise gitmelik bir durum degil ki, eksikse eksiktir, min-max arasındaysa birsey yapmak gerekmez takip edilir. Servisi falan bosver, sen baktığında yag ne seviyede? Eksik mı? Eksikse kadar eklemen gerektiğini biliyor musun?

• Yağ kontrolünü kontak kapattıktan birkaç dakika sonra yapmanız sağlıklı sonuç verir. Benzinliklerde yağına bakalım dediklerinde hep eksik gösterir. Çünkü pompalanan yağ henüz kartere süzülmemiştir.
  • Zor durumda kalmadıkça ekleme yapmak sağlıklı değil hem uyarı ışığı basınç aşırı düştüğünde yanar yani aracın bakım zamanıda geçmiş fazla binmeyin araca hemen yağını değiştirin..
  • abi taş çatlasın değişimi yağı işçiliği 200 tl olsun. git değiştiriver tamamen ne olacak. sonra başına daha büyük bela alma
  • Bu ülkede ikinci ele nasıl güvenilir, yazın ortasında bir oto yıkamacıda adam Kangoo yıkamaya getirmiş araç dizel elemana soruyor acaba yağ eklesem olurmu, olay yanımda olduğu için araç sahibine servise git değiştir dedim. Yağ eklemeler çözülmez filtre değişimi yapılması lazım, simsiyah bu yağ dedim. Adam ısrar edince dedim bu araba fazla mazot yakıyor evet dedi. Birde yaz sıcağı kışlık lastikler vardı. Yazlık lastik al tavsiyesinde bulundum.

• Boş gününüzde ( mümkünse hemen ) aracın yağını DEĞİŞTİRİN. Ekleme değil direk değişin bügunkü ihmalsizliğiniz sonucunda yatak sardım diye 3 gün sora konu açmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

Zor durumda kalmadıkça ekleme yapmak sağlıklı değil hem uyarı ışığı basınç aşırı düştüğünde yanar yani aracın bakım zamanıda geçmiş fazla binmeyin araca hemen yağını değiştirin..

Ekleme yapmanın hicbir sıkıntısi yok. Yeter ki aynı yag olsun..

• Ekleme yapma Yağı tamamen değiştir yada yaptır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın yağını komple değiştirdim hatta filtresinide değiştirdim şu an için bir sıkıntısı yok. önceki yağ 10w-40 lıktı, castrol 5w-40 yağ koydurttum. motordanda 2-3 litre arası yağ çıktı. uyarı yağ bitmesiyle alakalı bir durum değilmiş boşuna panik yapmışım ama illaki bunu yaptıracaktım iyi oldu. yardımı dokunan herkese teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.