Şimdi Ara

Araca fazla yağ koydum ( ss)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arac 2005 1.6 mitsh. lancer . araçta hiç yağ kalkamıştı. tam dibin de dibindeydi. Neyse ben buna 4 litre yeter dedim, aldım hepsini koydum ( hata ettim ). Şimdi yağ kırmızı işaretlediğim yerde. 3-4 gündür kullanıyorum bi sıkıntı yok. Ancak pazar günü uzun yola gidecem. Conta yakma ya da basınçla her hangi bi zarar verir mi?* Eğer çok çok fazlaysa ne kadar eksiltmem gerek ? tahmini kaç litre kadar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi bir ustadan sıkıntı olacağını duymuştum, zarar verecektir.Yağını bir miktar boşaltın derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

İyi bir ustadan sıkıntı olacağını duymuştum, zarar verecektir.Yağını bir miktar boşaltın derim...

şuan max sevıyeye kadar koymuşsun sizce kaç litre fazladan yağ vardır ?
  • Toptan değiştir hoca.

Uğraşılmaz daha o yağla.

Zaten kullanmışsın.

Yeni yağ koy.
  • Yukarıdaki resimdeki kırmızı noktaya göre çok fazla kaoyulmuş, mximum dan da çok fazla.1.6 motor 3,5 litre yağ alır diye tahmin ediyorum.Bunun yarım litresi filtreye gider.3litre.Yarım litre yağ boşaltmayla iş çözülür gibi...
  • yağcılarda aşağıdakine benzer bir yağ pompası vardır. onunla yağ aralığı uygun konuma gelene kadar çekme yapınız.
    sizin aracın yağ kapasitesi 3.3 litredir (filtre değişirse 0.3 lt daha eklenir). şimdiye kadar yürüyebildiğine göre epey yağ eksiltmiş. normal şartlarda motorun fokurdayıp aracın stop etmesi gerekirdi. usul usul 2bin devri geçmeden acilen yağcıya gidin.
    bu kadar yağın nasıl eksildiğine de baktırın. "motor üflüyor mu?" diye yağ kapağını açıp gaza abandılarsa epey bir yağ kapaktan dışarı püskürmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 15 Ağustos 2015; 0:47:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İki çizgi arası(min-max) 1lt dir. Fazla yağın ne kadar olduğunu hesap edin.
    Sanayiye gidip fazlalık yağı çektirin. Sorun yaşarsınız.

*Aracın ne kadar yağ kapasitesi olduğunu bilmeden/araştırmadan/öğrenmeden bu işe girişmek pek mantıklı değil. Ön hazırlık/bilgi şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oradaki max noktası zevkine mi belirtilmiş sanıyorsunuz? Fazla yağı çektirin.
  • Her şeyin fazlası zarardır, yağ kütük contasını karter contasını veya üst kapak contasını bir yeri patlatıp atacak bu fazla yağı. O yüzden fazla yağı boşaltın.

Bir örnek verecek olursam nasıl ki yiyemeyeceğimiz den fazla lokmayı ağzımıza attığımızda zorlanıp çeviremiyoruz motorda da fazla yağ bu şekilde.
  • Fotoya gore 1 litre fazla yag var ortalama olarak.

• yağ keçelerini patlatırsınız , çözüm yağ şayet yeni ise süzülüp yeniden alacağı kadar konulması.
  • Ne yararı arkadaşlar milleti yanlış bilgilendirmeyin. Araca fazla yağ konursa o yağı illaki bir yerden atacaktır. Bu ya külbüratör olur ya conta olur yada karter tıpasından atar ki bu kadar fazlayken kesin atar.ayrıca yağ çubuğu sadece yarım litre gösterir. Mesela yağ çubuğu yarıda ise bu 4 litrelik bir yağda 2 litre kaldığı anlamına gelmez. Tam olarak ne zararı olur bilmem ama herşeyin fazlası da zarar.

• Yağ keçeleri patlar.
  • Benim araca hep üstte duruyor ama bur sorun yasamadim. Siz uzun yola gidecekseniz yağ değiştiren yerlerde arkadaşın resmini attığı makine var onla alıdirin. Kartel kapağını acip da aldircaksaniz mutlaka kapağın yenisini alın

• Ben birkere yağ yerine su doldurmuştum oto yıkamacı arabanın altına girip biryeri açmıştı su akıp gitmişti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bir araç da yağ nasıl kalmaz ki , yağ kalmayan araç ya yağ yakıyordur ya da bir yerlerden yağ akıtıyordur, bence siz uzun

yola gitmeden önce bir motor ustasına gidin, araçı kontrol ettirin,
  • ne fazla yağ ne de az ikiside sıkıntı yaratır diye biliyorum oyüzden ona göre önlem almanızda fayda var. Ha bir yandan az olmasından iyi ama yinede tam ne kadar alıyorsa aracınız o kadar lt koymak gerekli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.