Şimdi Ara

Motora sıfırdan başlayacak birine motor ve ekipman tavsiyeniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kardeşim motorsiklet hastası. Öyleki daha aileden motor iznini alamadan gitti ehliyetini aldı. Yakın zamanda anne-baba yı ikna çabalarım sonuç verirse bir motor alacağız inşallah. Allah kimseye kaza bela vermesin.

Malum biz İstanbul'da bulunduğumuz için trafik problemleri ve tehlikeler de önemli. Öncelikle İstanbul'daki arkadaşlardan ve tabiki yoğun trafik tecrübesi olan diğer arkadaşlardan başlama ve başlamama konusunda fikirlerini alabilir miyim? Motor ve tehlikesi konusunda uzun zamandır bir tartışma sürüyor bizim evde. Hala ben de biraz tereddüt etmiyor değilim açıkçası.

Bu arada bu işlemleri kardeşimin haberi olmadan ona süpriz olsun diye yapıyorum. Alınacak bu motoru ben de arada kaçırırım tabii

Araç konusunda sınıf olarak Cruiser/ Chopper düşünüyor. Limit olarak 4000TL'yi geçmemiz pek mümkün değil. Tahminin başlangıç ve bir süre idare için 250cc lik bir motor idealdir. Bu tarz bir motor için marka-model tavsiyeniz ne olacaktır? Geniş bilgi verirseniz sevinirim çünkü motorsikletler hakkında bilgim henüz pek yok ve hiç vitesli motor kullanmadım. Kardeşim hiç motor kullanmadı.

Ayrıca motorla iş bitmeyecektir sanırım. Kask, ceket, eldiven vs temel ekipman da söz konusu. Bunlar için marka ve bilenler varsa İstanbul'da alınabilecek uygun mekanlar nerelerdir? Tabi markasına bağlı olarak motor da nereden uygun alınır ve servisi iyidir?

Kısacası her türlü detaylı bilgi ve tavsilerinizi sizden rica ediyorum.

Selamlar
    Eyv

Not: Buna benzer konular önceki başlıklarda var. Kafat o konular faklı tarz araçlarda ve bazen başka konulara saparak devam etmiş. Yeterli bilgiyi bulamadım diyebirilim. Bir de burada ekipman ve araçla ilgili başlangıç bilgilerini bir arada öğrenmeye çalışıyorum. İlginize teşşekürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awtnog -- 22 Ekim 2010; 2:14:09 >

• Bu konu hakkında bende bilgi istiyorum açtığım konuya cevap yazılmamış benimde. lütfen bilgilendirin bizi
  • tarz olarak chopper düşünmeniz biraz motor yelpazesini daraltır ama keeway 250 yada kanuni tiger olabilir 2. el olarak

motorsiklet kıyafetlerine gelince kalitesine göre fiyatlar cok değişken mesela ben 200 tl ye mont 200 liraya pantolon yine 200 tl civarına kask 50 tl eldiven
    ıvır zıvır derken 700 tl ye mal oldu tabi daha kaliteli ve markalı olmasını isterseniz 1500 tl gerekiyor

ben eskişehirdeyim ama bildiğim kadarıyla istda motomax ve feyizoğlunun mağazaları ve internet siteleri var
    benim önerim mağazadan deneyerek alın ben kast ve montta int siparişi ile aldım biraz hata ettim sonra pantolumu mağazadan aldım memnunum

umarım azda olsa yardımım olmuştur

iyi sürüşler dilerim şimdiden

son bişey daha chopper yerine daha farklı tarzda güzel motorlar var mesela cbf 150 yada ybr 125 şehir için daha iyi ve kıvrak motorlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ethan hunt -- 25 Ekim 2010; 22:28:23 >
  • ethan hunt sağolasın.

Cruise veya chopper motorlar tarz olarak motora niyetlenmeme sebebim. Diğerleri elbette başlangıç için ve kıvraklık olarak daha iyi olacaktır. Ama diyorumki ben chopper modeli araçları kullanamazsam zaten hiç kullanmayayım :) Bir süre önce kanuni tiger'ı çok beğenmiştim, fiyatı da uygun ama kalitesi konusunda pek emin değilim.

Malzemeler konusundaki tavsiyelerin için de çok sağol ethan hunt. Motor kadar olmasa da onlar da zor iş. Hele bir motoru halledelim, dönüşte malzemecilere uğrarız.

Şu anda 2008 model 3200 km de bir venox için biriyle irtibat halindeyim. Yarın yağmur yağmazsa inceleme için bir ustaya göstereceğiz makineyi.

Hayırılısıysa gider alırım, kazasız belasız kullanırım inşallah. Ya nasip

Keyifli ve sağlıklı sürüşler
    Eyv
  • chopper ayrı bir tarzdır tabiki benimde kullanmak istediğim bi sınıf ama şuanda değil:D

şimdiden hayırlı olsun inş güzel bir motor bulursun..hatta ilerde inş honda shadow un olur :)
  • 2. el düşünebilirim derseniz, Yamaha Virago 250, Suzuki Mauruder 250 ya da Honda Rebel 250 tavsiye ederim. Tamamı cruiser tarzında ve japon motosikletleridir. "0" olarak alacağınız bir çok çin üretimi motosikletten çok daha sağlam, kaliteli ve uzun ömürlü olacaktır. Yeter ki temizini bulun

Ekipman olarak da istanbulda olduğunuzdan dolayı feyizoglu.com u tavsiye edebilirim. Gerçekten müşteri memnuniyetini önde tutan bir firma. Fiyatları da fahiş değil...

Kolay gelsin
  • Feyizoğlunu ben de öneririm, gerçekten işlerini çok severek yapıyorlar ve çok ilgililer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • feyizoglu.com bakıyorumda çok güzel bir firmaya benziyor. mağzası varmı sadece internet üzerindenmi sipariş var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SauronxTR

feyizoglu.com bakıyorumda çok güzel bir firmaya benziyor. mağzası varmı sadece internet üzerindenmi sipariş var?

Halil Rıfat Paşa Mah. Yüzer Havuz Sok. No:23
    (Şişli İtfaiyesi karşı sokağında)
    Okmeydanı - Şişli - İstanbul

• Sağolun tavsiyeleriniz için.

Bugün hava güzel olsaydı 2. el bir venox'u incelemeye gidecektim. Kalitesi konusunda olumsuz bir yorum görmedim.
    Yeni başlayan biri için hala uygun mu değil mi konusunda şüphelerim var. Fena gel-git ler yaşıyorum.
    250cc venox uygun mudur? Yoksa 125lik CBF veya YBR lerden mi başlamalı. Tamam bir miktar rahat başlangıç olur da, ben zaten venox'u gördüm hasta oldum. 125 lik aldım alıştım sonra satıcam 250 lik alacağım felan. Uzun hikaye geliyor hevesim gidiyor. Aralarında 125cc fark var yahu. Tabi ağırlık ve hantallık farkları da düşündürüyor. Şimdi direk chopperı alıpta yan yatırırsam da içim gider tabi :) Baş edebileceğimi düşünüyorum ama yanılıyor muyum?

Ne dersiniz? Özellikle tecrübeli arkadaşlar? Cevaplarınız benim gibi başlangıç için cruiser-chopper düşününlere de karar vermelerinde yardımcı olacaktır.

Selametle

•  Motora sıfırdan başlayacak birine motor ve ekipman tavsiyeniz?

Honda CBF 150 ile başlacağım bende motosiklete, Chopper i hiç düşünmem ben neden bilmiyorum. başlangıç motoru pek değil gibi

• alt resimdeki motosiklet cbf 125 ve Türkiye'de satışı yok maalesef...
  • Neden bu markalar Türkiye'ye hep düşük modeller getiriyorlar. Yok CBF nin 125 liği gelmez, yok YBR nin Factor'u gelmez. Bu distribütörlerin ve markaların ortak gıcıklığı. Tabi onları getirince fiyatları yükseltmeleri gerecek. Zaten bu cc de yüksek sayılan fiyatlar daha da artınca millet tamamen vargeçecek gibi bir korkuları var sanırım. E her iki seçeneği de sunun o zaman. İsteyen istediğini alsın. Bu her sektörde böyledir zaten. Kendi ürününü kendi adınla üretemezsen, elin adamının istediğine de boyun eymek zorundasın. Aaaah ah... Yine memleket meselelerine girmeyeyim :)

Bugün hava çok yağmurlu olduğu için aday Venox'u denemeye gidemedim. Köprü trafiği de çok fenaydı.

Onun yerine Sirkeci'ye gittim. 125cc lik motorlara bir bakayım gözüm alışsın dedim. Bu arada yolda gördüğüm motorlara da artık daha dikkatli bakıyorum. Önceden dikkat etmemişim sanırım, gördüğüm 5 motordan 4 ü CBF 150.

Doğubank'ın arka sokağından yürüyorum. Zaten hava kapalı, kafamda sorular var, moralim biraz bozuk 125lik makineye mi alacağız şimdi diye. Birkaç bisikletçi dükkanını geçtim. İçeri sokağa tam döndümkiiii... Karşı köşede bir Venox bana bakıyor. Dedim nasıl yani ben buraya başka motor için geldim. Burada ne geziyor bu makine. Araç esnaftan birine aitmiş, adam da nakit için satacakmış. Sonra kendimi toparlayınca yine bunu alırım diyor. İlk defa yakından inceleme şansım oldu. Çok hoş bir motor. Lakin fiyatı beni biraz aştığı için sohbet etmekle yetindim. Sağolsun yaklaşık bir saat konuştuk. Bana anlattı ne var ne yok. Üç beş aksesuvar takmış, motora gayet güzel bakmış. Eksozu biraz modifiye etmiş, sesi şahaneydi. Öyle abartı etrafı yerinden hoplatan apaçi tarzı değil, tatlı tatlı bas senfonisi dinlermiş gibiydi sesi. Bir tek test sürüşü yapmadığım kaldı.

Kafamda marka ve başlangıç tercihiyle ilgili soru kalmadı. Zaten kardeşim de illa chopper düşünüyor olunca artık havaların düzelmesini bekleyeceğim.

Motor konusunu netleştirince ekipmana başlayacağım inş. Chopperların tarzına uyacak takımı kurmak biraz daha uğraştırıcı. Hele onlara da sonra bakarız. Önce motor

[simage]
    [/url]
    Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us

[/simage]

[simage]
    [/url]
    Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us

[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awtnog -- 28 Ekim 2010; 0:13:00 >

•  Motora sıfırdan başlayacak birine motor ve ekipman tavsiyeniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Kruspe -- 28 Ekim 2010; 0:23:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richard Kruspe

Honda CBF 150 ile başlacağım bende motosiklete, Chopper i hiç düşünmem ben neden bilmiyorum. başlangıç motoru pek değil gibi

cbf in tipi hoşuma gitmezdi ama bunu çok beğendim vallla nedir ki bu yurtdışındaki versiyonmu ?

• Motosikletide bir gün atladım paralı yoldan uzun yola çıkdım.

Yol tecrübesi olması lazım pratik olmadan öğrenilmiyor. Bir de gerçek motocular en az 20 bin km yapmamış olanı artçı olarak dahi yanına almazlar...Yada artçı almazlar...

Tabi söyle bir artçısı olan her türlü alıyor...

Şöyle bir artçım olsun, motorum olmasın sırtımda taşırım ben onu

gerçi motorun olmasa o artçı seninle takılırmı ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.