< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 20 Ocak 2019; 13:18:13 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 20 Ocak 2019; 13:18:13 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Hocam ben bu işte ciddi araştırmalar yaptım, bu bitüself falan çok etkili olmuyor. Zaten bu malzemelerin asıl amacı su yalıtımı, su geçirmemek üzere tasarlanmışlar.
Eğer ortaya iyi bir şey çıkarmak istiyorsan kaliteli malzeme kullanman gerek. Bunların başında da Henkel'in Teroson ürünleri geliyor. Bunlar özellikle Alman araç üreticilerinin kullandığı OEM malzemeler. Ama fiyatları çok pahalı. Bitüself gibi saca yapışan plakaların paketi 180 lira, bu pakette 50*25 cm ebatlarında 6 plaka geliyor. İsmi SP100. SP200 denen, 10 mm kalınlığında süngerli bir ürün var. Bu da sp100'ün üzerine veya kapı panelinin arkasına falan yapıştırılıyor. 1 metrekaresi 250 tl. Bir de sp300 var, aracın tabanına yapıştırmak için. Bu da bitüm esaslı bir malzeme ama çok yoğun, bariyer gibi. Zaten ısıtılınca eriyip saca yapışıyor. Bunun da metrekaresi 200 tl. Tabii bunların üst kalite ürünler. Sudan-yakıttan falan etkilenmez, yanmaz, kansorejen şeyler salmaz vs.. Eğer bir defa yapayım, tam olsun derseniz bu ürünleri de bir düşünün derim, ama çok pahalıya mal olur. İşçiliği kendiniz yapacağını varsayarak, herhalde 1000-1300 tl rahat gider. Ama iş bitip test sürüşüne çıkınca da "oldu bu" dersiniz yani ![]() İşte bu yüzden bitüself-akustik sünger ekonomik olarak daha mantıklı olabilir. Maliyeti çok daha az olur, ama aldığınız performans da verdiğiniz para kadar olur. Eğer lastik sesinden şikayetçiyseniz önerim öncelikle davlumbazları yalıtın. Özellikle çamurluğun A sütununun yanındaki kısma. Eğer yeterli gelmezse bagaj zeminine geçin, yine olmazsa en son halıyı kaldırırsınız. Tabana gelince, keçeden önce sacın üstüne bir şey(sp300 veya bitüself tarzı bir şey) yapıştırmanız lazım, keçeyi onun üstüne koymanız gerek. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz, ben de öğrendiklerimi paylaşacak bir yer arıyordum zaten ![]() |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 5 Ocak 2019; 15:34:2 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 5 Ocak 2019; 15:37:23 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 5 Ocak 2019; 16:13:37 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 6 Ocak 2019; 16:25:1 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 6 Ocak 2019; 16:45:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |