Şimdi Ara

Taban yalıtımı için tavsiye...(yeni bir malzeme buldum yarın uygulamaya başlıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abiler cümleten hayırlı günler... Benim düldülün (2003 clio sedan expression) tabanına yalıtım yapmayı düşünüyorum. Araç aşırı derece yol sesi alıyor. Final haftasından sonra 2 haftalık boşluğum o hafta koltukları söküp taban halısını falan yıkamayı düşünüyorum. Hazır halıyı sökmüşken tabanı keçeyle kaplasam acaba bir faydasını olur mu?

Taban yalıtımı için tavsiye...(yeni bir malzeme buldum yarın uygulamaya başlıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 20 Ocak 2019; 13:18:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam ben bu işte ciddi araştırmalar yaptım, bu bitüself falan çok etkili olmuyor. Zaten bu malzemelerin asıl amacı su yalıtımı, su geçirmemek üzere tasarlanmışlar.
    Eğer ortaya iyi bir şey çıkarmak istiyorsan kaliteli malzeme kullanman gerek. Bunların başında da Henkel'in Teroson ürünleri geliyor. Bunlar özellikle Alman araç üreticilerinin kullandığı OEM malzemeler.
    Ama fiyatları çok pahalı. Bitüself gibi saca yapışan plakaların paketi 180 lira, bu pakette 50*25 cm ebatlarında 6 plaka geliyor. İsmi SP100.
    SP200 denen, 10 mm kalınlığında süngerli bir ürün var. Bu da sp100'ün üzerine veya kapı panelinin arkasına falan yapıştırılıyor. 1 metrekaresi 250 tl.
    Bir de sp300 var, aracın tabanına yapıştırmak için. Bu da bitüm esaslı bir malzeme ama çok yoğun, bariyer gibi. Zaten ısıtılınca eriyip saca yapışıyor. Bunun da metrekaresi 200 tl.
    Tabii bunların üst kalite ürünler. Sudan-yakıttan falan etkilenmez, yanmaz, kansorejen şeyler salmaz vs..

Eğer bir defa yapayım, tam olsun derseniz bu ürünleri de bir düşünün derim, ama çok pahalıya mal olur. İşçiliği kendiniz yapacağını varsayarak, herhalde 1000-1300 tl rahat gider. Ama iş bitip test sürüşüne çıkınca da "oldu bu" dersiniz yani.
    İşte bu yüzden bitüself-akustik sünger ekonomik olarak daha mantıklı olabilir. Maliyeti çok daha az olur, ama aldığınız performans da verdiğiniz para kadar olur.

Eğer lastik sesinden şikayetçiyseniz önerim öncelikle davlumbazları yalıtın. Özellikle çamurluğun A sütununun yanındaki kısma. Eğer yeterli gelmezse bagaj zeminine geçin, yine olmazsa en son halıyı kaldırırsınız.
    Tabana gelince, keçeden önce sacın üstüne bir şey(sp300 veya bitüself tarzı bir şey) yapıştırmanız lazım, keçeyi onun üstüne koymanız gerek.
    Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz, ben de öğrendiklerimi paylaşacak bir yer arıyordum zaten
  • yol sesi için öncelikle davlumbazların içi uygun bir malzemeyle kaplanması gerekiyor. subigarage vardı instagram üzerinden bakın orada gerekli bilgiler paylaşılıyor. hem nasıl yapılacağı konusunda fikriniz olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 5 Ocak 2019; 15:34:2 >
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam teşekkür ederim ilginiz için araştıracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 5 Ocak 2019; 15:37:23 >
  • Ben de dacia logan için aynı işe giriştim geçen sene. Kendi başıma giriştigime pişman oldum, arabayı toplayana kadar canım çıktı. Bitüself, üzerine yapışkanlı ses yalıtım süngeri, üzerine bir kat daha çok daha kalın yalıtım süngeri filan yaptım. Bekliyorum ki harikalar yaratsın. Yaratmadı. Fark etti ama harikalar yaratmadı. Bir de motor sesi daha rahatsız etmeye başladı alttan gelen ses azalınca. Farkı en net yağmurlu havalarda su birikintilerine girince hissettim. Foşur foşur gelen su sesleri kesilmişti. Verilen emek ve paraya değmeyebilir. Beklentini düşük tutmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam aradığım cevapta buydu. 100 150 lira maliyeti olacak maliyeti geçtim verilen emeğin boşa gitmesinden korkuyordum açıkçası. Çok teşekkür ederim hocam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 5 Ocak 2019; 16:13:37 >
  • MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    O beklenilen fark için profesyonel bir yerde detaylı yalıtım lazım. Arabayı komple söküp her yeri ile ilgilenmek lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam biraz daha araştırdım şimdi kapı içleri ve tavan içinde yapışkanlı şilte var onlardan koymayı düşünüyorum. Yalıtımsız olan tek yer göğsün altı olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben bu işte ciddi araştırmalar yaptım, bu bitüself falan çok etkili olmuyor. Zaten bu malzemelerin asıl amacı su yalıtımı, su geçirmemek üzere tasarlanmışlar.
    Eğer ortaya iyi bir şey çıkarmak istiyorsan kaliteli malzeme kullanman gerek. Bunların başında da Henkel'in Teroson ürünleri geliyor. Bunlar özellikle Alman araç üreticilerinin kullandığı OEM malzemeler.
    Ama fiyatları çok pahalı. Bitüself gibi saca yapışan plakaların paketi 180 lira, bu pakette 50*25 cm ebatlarında 6 plaka geliyor. İsmi SP100.
    SP200 denen, 10 mm kalınlığında süngerli bir ürün var. Bu da sp100'ün üzerine veya kapı panelinin arkasına falan yapıştırılıyor. 1 metrekaresi 250 tl.
    Bir de sp300 var, aracın tabanına yapıştırmak için. Bu da bitüm esaslı bir malzeme ama çok yoğun, bariyer gibi. Zaten ısıtılınca eriyip saca yapışıyor. Bunun da metrekaresi 200 tl.
    Tabii bunların üst kalite ürünler. Sudan-yakıttan falan etkilenmez, yanmaz, kansorejen şeyler salmaz vs..

Eğer bir defa yapayım, tam olsun derseniz bu ürünleri de bir düşünün derim, ama çok pahalıya mal olur. İşçiliği kendiniz yapacağını varsayarak, herhalde 1000-1300 tl rahat gider. Ama iş bitip test sürüşüne çıkınca da "oldu bu" dersiniz yani.
    İşte bu yüzden bitüself-akustik sünger ekonomik olarak daha mantıklı olabilir. Maliyeti çok daha az olur, ama aldığınız performans da verdiğiniz para kadar olur.

Eğer lastik sesinden şikayetçiyseniz önerim öncelikle davlumbazları yalıtın. Özellikle çamurluğun A sütununun yanındaki kısma. Eğer yeterli gelmezse bagaj zeminine geçin, yine olmazsa en son halıyı kaldırırsınız.
    Tabana gelince, keçeden önce sacın üstüne bir şey(sp300 veya bitüself tarzı bir şey) yapıştırmanız lazım, keçeyi onun üstüne koymanız gerek.
    Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz, ben de öğrendiklerimi paylaşacak bir yer arıyordum zaten

• nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam maşallah bu ne bilgi konu açmamı bekliyormuşsunuz resmen

1000 tl gibi rakamlar çok yüksek hocam benim için aslında yalıtım için yüksek falan değil ama öğrenciyim son senem yaza doğru satabilirim aracı. Okulda ders beklerken hem arabanın içi hemen soğumasın hemde yol sesini biraz daha olsun kesme çabasındayım açıkçası ama söylediğinize göre muhtemelen vazgeçeceğim. Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için eğer bu işe kalkışırsam muhtemel rahatsız edeceğim sizi. Şimdiden kusuruma bakmayın

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi ekonomik olması açısından yaygın kullanılan uygun fiyatlı malzemeleri de kullanabilirsiniz. Alacağınız fayda, verdiğiniz ücret kadar olacaktır ama neticede bir gelişme görürsünüz. İşçiliği de kendiniz yapacaksanız zaten maliyeti bayağı az olur. Satarken de araca biraz değer katar.

Hocam tam öğrenci kafasında bir soruyla geldim size

5mm köpük(kapron)+polietilen şilte atsam halı altına faydasını görür müyüm?

Görürsün. Araya koyacağın en basit şey bile etki eder. Bazısı ancak hassas ölçümlerle anlaşılabilir. Bazısı da kulakla anlaşılacak kadar etkili olur. Ben de en pahalısından bi örnek paylaştım.

Yaza doğru indirdiğim sound meter programı ile yalıtım yapmadan önce bir ses ölçümü yaptıktan sonra bir ses ölçümü yapmayı planlıyorum. Daha ucuz versiyonları mevcut. Ne kadar para o kadar köfte. Yerli sitelerde de var. Senin ilk mesajda paylaştıkların benim paylaştığıma ek olarak bazı bölümlerde kullanılabilen bir malzeme. Asıl yalıtım malzemesi değil. İşi bişeye benzemesi için biraz bekleyip bütçeyi artırmak daha mantıklı. Sesin yalıtımında da ileri gidilmemesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 6 Ocak 2019; 13:51:49 >

• etusch kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Yalıtım işi kesinlikle ekmek köfte ilişkisine birebir uyuyor. Bir yanım uğraşmışken adam akıllı birşey yap diyor diğer yanımda boş teneke sesi kesilsin yeter diyor. Şuan tamamen boşluktayım yani.

Sesi kesmek için açık hücreli sünger en iyi çözüm hocam. O bahsettiğiniz ürünler daha çok ısı yalıtımı sağlar.

Aracın tabanı için sizin yerinizde olsam en ekonomik çözüm olarak bitümlü bir malzeme ile sacı kaplar üstüne de sünger atarım. Bu süngerin yanmaz özellikte olması da önemli, Allah korusun bir aksilikte alttan alttan yanmasını istemezsiniz.

Mesela şunun gibi:

Tekzen.com.tr
    Ses Yalıtımı Modelleri ve Fiyatları | Tekzen
    https://www.tekzen.com.tr/akustik-sunger-nfaf-15-mm-2353625

Adetasyapı diye bir site var bu tarz ürünler satıyor, oraya da bakabilirsiniz.

Eğer arabayı uzun süre kullanacak olsanız biraz daha bekleyip gerekirse aşama aşama yapın, ama tam yapın derdim ama kısa sürede satacaksınız, arabaya gömeceğiniz paranın karşılığını alamazsınız. O yüzden çok para harcamaya gerek yok.

Dediğim gibi en iyi verimi sacın üzerine bituself tarzı bir şey yapıştırıp onun üstüne sünger koyarak alırsınız.

Hocam onlarca alternatif buldun ama her işin ucu sizin tavsiyenize çıkıyor dediğiniz gibi yapcam alta bituself üzerine ses yalıtım süngeri. Ya da hiç bu işe kalkışmayın müziğin sesini biraz fazla açcam hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 6 Ocak 2019; 16:25:1 >
  • Arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar, ben de kendi tecrübemi anlatayım 2.5-3 yıl önce aldığım Volvo V60 ses bakımından başlarda iyiydi, aslında sese özel olarak dikkat etmemiştim ancak rahatsızlık derecesinde bir gürültü de farketmemiştim diyeyim; sonradan, müziği açmadığım bir gün bagaj tarafından çok rahatsız edici bir uğultunun varlığını keşfettim.Servise gittim test sürüşü yapıp normal dediler ama normal olamazdı.Daha sonra bagajın taban kapağını kaldırınca, döşemede yalıtımın olmadığını gördüm ve arkadaşların da tarif ettiği türden süngerli ve yapışkanlı bir yalıtım malzemesi alıp bagajı komple kapladım.Sonuçta farkedilir hiçbir değişiklik olmayınca o iğrenç uğultuyla birlikte yaşamaya karar verip hiçbir şey yapmadım.Bir kaç ay sonra,Nisan ayında yazlık lastikleri taktırmak için tanıdığım bir tamirhaneye gittim.Arkadaş arka lastiği yerinden söküp kontrol ettikten sonra bana dönerek " gürültü yapmıyormu bu?" diyince anladım ve çok rahatsız eden bir gürültü var dedim; arka iki tekerde deformasyon vardı,taban yüzeylerinde dikkatli bakınca görülen inişli çıkışlı engebeler vardı,gürültünün nedeni buymuş.

Eğer gürültüyü yeni farkediyorsanız sizde de aynı durum olabilir, masrafa girmeden, uğraşmadan ònce bunu da bir düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 6 Ocak 2019; 16:45:31 >

• D.Baran kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam lastiklerim eski zaten bir takım lastiğede ihtiyacım var. Amacım hazır halıyı sökmüşken tabanı falan kaplayayım uygun yollu diyordum ama uygun yollu halletmek boşa masraftan birşey değil gibi görünüyor şuan o nedenle bu fikri rafa kaldırdım o zaman şimdilik. Teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için.

• Bende bu aralar böyle şeyler düşünüyordum. Geçen kapı kilidi bozuldu. Döşemeyi hazır sökmüşken birşeyler mi yapsam diye düşündüm. Havalar çok soğuk olunca yaza erteledim. Ama kapatırken keçe koydum içine. Keçe bile kapının kapanış sesine etki etti. Tüm kapıların içini keçe mi yapsam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.