Şimdi Ara

Gaza yüklenince devir yükselmesi, sorun ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracım 2005 model 1.5dci scenic. aracımı 6 gün kullanmadıktan sonra, uzun yola cıktığımda bir sorun olduğunu farkettim.

Normal kullanısta herhangi bir sıkıntı yok ancak, özellikle eğimli yollarda, gazı koklediğimde, vites boştayken gaz vermişim gibi devir yükseliyor ve sonra hemen düşüyor. ivmelenme alamıyorum. normal bir şekilde sakin kullanımda herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Videoda 1. ve 2. viteste herhangi bir deneme yok 3. viteste ve 4. viteste üstte belirttiğim durumu deniyorum.

Not: el freni uyarısı daha onceden vardı. belki ilgisi vardır belki yoktur bilemiyorum.

Sizce sorun neden kaynaklanıyor?

Ufuk AKDAGyoutube
    Gaza yüklenince devir yükselmesi, sorun ne?
    https://www.youtube.com/watch?v=r3eNpHu4TnU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufk88 -- 28 Haziran 2019; 19:18:40 >

• Video linkini direk atarsanız daha iyi olur hocam.
  • evet bir arkadaş daha mesaj attı, videoyu youtube a yükleyerek link koydum.

yardımları bekliyorum.

teşekkürler.
  • Debriyaj balatanız bitmeli olmuş, kaçırmaya başlamış. Araç henüz yolda kalmadan değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufk88

evet bir arkadaş daha mesaj attı, videoyu youtube a yükleyerek link koydum.

yardımları bekliyorum.

teşekkürler.

• Debriyaj kaynaklı olduğu muhakkak fakat daha net bir şey söylemek pek mümkün değil. şöyle 2. 3. viteste bi yarım debriyaj yapın bakalım araba kalkmaya mı zorluyor yoksa direk stop mu ediyor ?kalkmaya zorluyorsa balata muhtemelen.Baktırmakta fayda var inşallah çok masraf olmaz geçmiş olsun.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    merhaba goodorevil,
    baskı-balatayı 2018 kasım da değiştirdik ama yine de böyle bir durum olmuş olabilir mi?
  • momenty kullanıcısına yanıt
    merhaba momenty,
    güzel dileklerin için teşekkürler, tatil dönüşü denk geldi gösteremedik, yarın ya da hafta için göstereceğim ancak bir fikrim olsun istiyorum, gereksiz işlemlerin önüne geçebilmek adına. dediğinizi de deneyeceğim, en son özel serviste işlem gördü, balata ile alakalı ise oraya götürmem gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufk88

merhaba goodorevil,
    baskı-balatayı 2018 kasım da değiştirdik ama yine de böyle bir durum olmuş olabilir mi?
    Normal şartlarda bu kadar çabuk sıyırmaması lazım. Yalnız yaşanan durum tam olarak bu. Ya çok adi malzeme kullanıldı, ya bunun bir ayarı var ve baskı, balatayı tam olarak basamıyor.
  • Baski balata olayi başiöa geldi tm hatirlamiyorum ama vites atarken gaza yüklenince devir yükseliyo ama ilerleme olmuyoru kisacasi belli eder kendisini kullandigin marka adi olabilir voleo markasindan şaşma..
  • Baskı balata benim aracım 5. Viteste bile kalkıyor 👍😂
  • Muhtemelen baskı balata.
    Arabalarda var mı bilmiyorum ama, debriyaj pedalının ayarı varsa tekrar bir ayarlayınca bir süre idare edebilir.
    En azından motosiklette idare ediyorum

tamirci bir yağ koydu, ondan sonra kaçırmaya başladı. Tekrar kendi bildiğim yağı koydum, biraz düzelir gibi oldu ama yine kaçırıyor. 4 ve 5 viteste gazı aniden açınca, motosiklet devirleniyor ama hızlanma olmuyor. Sıyıra sıyıra bir yerde eşitleniyor, sonra kavrayıp hızlanmaya devam ediyor.

not:motosikletlerde baskı balata yağın içinde dönüyor.
  • Bu problem baskı balatadan olur.

Baskı balata kaliteli değilse çabuk bitiyor o yüzden kaliteli marka ile değiştirmek lazım.
  • Öoo büyük ihtimal baskı balata bitmiş ve volantıda cizmiştir
  • O o o o o o baskı Balat’a sıyırıyor hocam. Ustanıza götürün.
  • herkese yorumları için teşekkürler, sunu belirtmek isterim, bu sorun vites gecisinde değil, ayagım debriyajda değilken düz yolda giderken gaza yüklenme sonucu olmaktadır. çok fazla arabadan anlamadığımı belirtmek isterim ancak baskı balata, debriyaj kavraması ile alakalı değil midir?
  • Aynı sorunu yaşıyorum yazılım ile çok yapıyordu yazılımı iptal ettirdim şimdi azaldı ama haya aynı sorun devam ediyor ve daha yeni baskı takılalı 2-3 ay oldu.
    Kalkışlarda vs. Gayet güçlü ve yeterli olmasına rağmen ara hızlanmalarda sıyırma yapıyor.
    Usta ısrarla baskıdan olmadığını söyledi müsait bir zamanda göstereceğim baskı çıkarsa garanti'den yenileyeceğini söyledi
  • 1) baskı balatanız ölmeye çok yakın, yolda kalmadan acilen değiştirin. (%99)
    2) baskı değiştirilirken hizalanmadı, tam olarak kavrayamıyor (%1)
    ek olarak belki volant da işlem isteyebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.