Şimdi Ara

Motorcuları ezen Range Rover'ı linç ediorlar... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
9
Favori
11.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Teodor34

Motorsiklet'te motorlu bir araç olduğuna göre trafikte diğer araçlarla aynı hakka sahiptir bazı yorumlarda bu gerçeği göremeyen arkadaşlar var hatta trajikomik olan kısmı ise çil sürüsü gibi yoldalarmış motorcular Range'ye yol vermeleri gerekliymiş iyide o kadar motor avcı kolu düzeni gibi arka arkaya dizilmek zorundamı? Bir çok ülkede motorun önceliği vardır hiç bir sürücü aracıyla yakın takip yapamaz,sıkıştıramaz,kısa mesafede sollayamaz bu gelişmiş ülkelerin trafik mevzuatıdır..

Merhaba,

Hep sizinle tartışıyor gibi oldu ama yazmadan edemeyeceğim. Kişisel algılamazsınız umarım.

Newyork'daki kurallara göre tek şeritte sadece 1 motor gidebilir. İki motor yanyana bile gidemez.
    Ayrıca newyork silahsız bir bölge, olay teksas'da falan olsaydı şimdi kırık bir bacağı değil, kurşunlanmış bir kaç tane insanı konuşuyor olurduk.

Ayrıca bu olayda videoyu tekrar izlerseniz kaza anında motorcu range'in önüne geçiyor ve arkasına, range'e baka baka yavaşlıyor, range'i de yavaşlatmaya çalışıyor ve en sonunda otobanın orta şeridinde duruyor ve durmaktan korkan Range burada dokunuyor ve motor devriliyor.

Madem olayın başlangıcı, motorcunun yaptığı masum, buna da basit bir kaza diyelim. Ama sonrasında araçlardan inilip "geçmiş olsun" denmiyor. Motorcular arabaya saldırıyor ki adam kendi, karısının ve kızının canını tehlikede olduğunu görüyor ve kaçmaya çalışıyor.

Motorcunun bacağının kırılmasına üzüldüm, ama ben de adamın yerinde olsam, arabada kızım ve karım varken birileri, ki yaklaşık 10 kişi var o esnada çevresinde, aracımın camlarını kırmaya çalışsa ben de gaza basıp kaçmaya çalışırım.

İyi geceler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Video'nun başı yok ama yorumlarda atılanlara göre ve kendi düşünceme göre ben sürücünün bu kadar kötü birşey yaptığını düşünmüyorum sürücü takmamaya çalışmış ama sanki motorcular çete gibi takip edip duruyolar başında motorlu birini ezme varsa neden nasıl oldu bilmek gerek. Ama kasıtlı olarak ezecek birisinede benzemiyor araba sürücüsü çok sakin davranmış. Ayrıca videodaki yorumlarda sürücünün öldüğünü falan söylemişler. Bu işte bir gariplik var motorcular daha suçlu gibi geldi bana.
  • ne adamlar var be gardas bazısı cocugu var der bazısı garısı bılmem neyı o adam madem karısı cocugu yanında ne ısı var o kadar moturun ıcnde! oburu haklardan bahseder bence motorda bır taşıt arabada kamyonda hepsı eşittir ama herkezın tek derdı motorların kaldırılması motorları sevmessanız sevmeyın be gardeşim ama saygı duyun sız arabayı nasl gorursanız motorcularda onu oyle gorur.. Yolda bır araba carpıp kacdıgında dıer araba pesıne dusup durduruyormu ? HAYIR ! motorcular herzaman bırlıkdır ! Bence saygısızlıgı yapan Range Rover
  • Ulkeye bak ulkeye icinde yasayan asalalara bak sen kalk adamlari ez ustune ustluk kac baska birini daha ezmeye calis sonrada gelsinler seni savunsunlar motosikletlire sinek diyeni mi ararsin cete olmus diyeni mi ararsin 3 unu bir araya getirince adam yerine koymayani mi ararsin ne ararsan var bu ulkede. Ne kadar angut varsa toplamislar bu ulkeye koymuslar. Motosikletlilerin colugu cocugu yok mu lan ? Anasi babasi yok mu ? Nasil vicdansizsiniz siz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaportanın direk kendin olduğu durumlarda böyle dangalaklıklar yapmamak lazım.

Motorcu resmen Range'in önünde, adamı durdurmak için fren yapmış. Adam da durmamış doğal olarak.

Hem bu ne böyle, aslanın etrafındaki çakal sürüsü gibi. Trafikte yersiz hareketler yapanlardan nefret ederim, ister motor, ister araba.

Zombi sürüsü gibi adamın etrafını sarmışlar...
  • Video boyunca çeken şahsı andım. Video sonunda olayın asıl izlenilesi yanını çekmediği için daha çok andım.
  • Bir tane adam durduk yere tek başına 100 kişilik motorcu kolonisinden birini ezmeye kalkar mı? Gta mı oynuyoruz? Beyin var mı sizde?
    Hatta bazı youtube yorumlarında da arabanın içinde adamın karısının ve çocuğunun olduğunu söylemişler. Ya doğruysa?

Adam kaçmak zorunda kalıyor ki motorculardan birini eziyor. Zaten dikkat ettiyseniz, ki çoğunuz izlememiştir bile motorculardan biri ortada hiçbir şey yokken arabanın önünü kesiyor.
  • Eğer bu doğruysa umarım hepsi hapse girer ve bir daha da motorlu taşıt sürmelerine izin verilmez.

Trafikte 2 den fazla motorcuyu bir araya getirmeyeceksin arkadaş, sürü psikolojisiyle her yere artistlik yapıyorlar.

Adam az bile yapmış, keşke sinek gibi ezseymiş eğer gerçekten öyle olduysa.

Karısının çocuğunun yanında yapılacak iş mi...
  • Su hala sacma sapan karisi cocugu varken tabi kaci ak ben olsam vururum diyenler videonun sonunu izlememis galiba adam yakalaninca nolmus adami dovmusler. Karisiyla cocuguna dokunmuslar mi bisi yapmislar mi ? Sen milleti ezdikten sonra bile senin coluguna cocuguna bisi yapmiyorlarsa o ilk anda zaten bisi yapmazlardi adi ustunde kaza. Hic bir motorcu orada biz cokuz senin pisitip yiycez yapmazdi. Siz paket yemek motorculariyla notmal motorculari ayirin bir saygi duyun insanlara sonra tazin buraya. Ama nerede o kafa iste anlatamazsim immmkaani yok.

• Araçta mazot olacak dökeceksin yola.. hepsi birbirbirine girecek dersem sadist olur muyum ? En iyisi demeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 1 Ekim 2013; 2:15:37 >
  • amerikadaki motosikletçilerin ne olduğunu çoğumuz biliyorum sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

Herkes asiyor kesiyor yolda motorcu birakmazdim diyen mi ararsin, bacagi kirilmis ne yani diyen mi..

Peki soruyorum ustunden 2.5 ton gecen bacak eskisi gibi olur mu?

Verdiğim linki tabii ki okudum, hem de her satırını, merak etme. Sen okumadığın linkler veriyorsun galiba, böyle mantıksız bir soru sorduğuna göre?

Ben "bacağı kırılmış, ne var yani" diye bir cümle kurmadım, öyle bir görüş belirtmedim. Okumadan etmeden "motosikletli ölmüş" diyenlerin bilgilenmesi için yazdım. Ayrıca Amerikan kamuoyunda "motorlu çete" görüşü ağır basmış durumda. "Ayağı 2,5 tonluk jiple ezilen gariban motorcu" edebiyatını yapacak bir durum yok bence. Kalabalık ve kanunlara aykırı hareket eden bir grubun, bir aile babasını tacizi var gibi ortada.

Gazete basliklarini cevirimde yanlislik yok ise ortada bi anormallik soz konusu degil mi? Cunku adamin nefsi mudafaa olarak bile motorcunun ustunden gectigini yazmamis.

"Taciz edilen aile babasinin" edebiyatini yaparken, Ayagi ezilen adamin da bir cocugu varsa o zaman ne olacak?

Umarim dayak yiyen iyilesir ve cezasini ceker bence hic masum degil.

• Ezmek lazım

• sadece biraz mantıklı düşünün. araçta esi çocuğu olsun olmasın kimse dayak yemek istemez. aracta tek kisi ise 100 kisiden dayak yemeyi kimse istemez.

adamin tutumunu hakli buluyorum ben olsam ben de dusunmeden ezerdim. olup olmemesi umrumda olmazdi.

ama sürücü çok pasif geldi bana. ben olsam benim önüme kimsenin gecmesine izin vermezdim.

polisleri pesime takana kadar sehir içine girmeden hizimi koruyarak s.disinda devam ederdim.

sehir içine girmesi tamamen sacmalik.

umarim kisa zaman içinde iyilesir.

motosikletlinin cani cehenneme

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Adamlar ip gibi senkronize bir sekilde hareket ediyorlar. 4 motor ikiserli sira halinde tek seritten gidiyor.

Olayla ilgili bir an Rr surucusu yerine kendimi koydum. Yasamak isteyecegim son seylerden birisi yasanmis.
    Motorsiklet uzun yillardir (14-15 yil) kullanmiyorum. Aktif arac surucusuyum ve ozellikle E5 trafiginde dikkat ettigim bir husus %90 motorlar şerit cizgilerinin uzerinden ilerliyorlar. Ve kor noktada kaliyor bir cogu.
    Arabadan korkmam motordan korktugum kadar. Her gordugumde arkamdan geliyorsa yol vermeye bakar , onumde ilerliyorsa yol musaitse aramiza bir serit alip oyle gecerim.

Videodaki adam icinde kefalat ile serbest birakilacagini dusunuyorum.

• Neyse buraya sabaha kadar yazsam ben cahil olan adam cahil kalacak hala yorumlari okudukca sasiriyorum gercekten. Ezin siz kardesim motorculari ;) Cahille girme münakaşaya, Ya sinirini zıplatır Havaya, ya da yazık olur adabina...

• neden ortada birşey yokken diye yaklaşmış herkes konuya anlamadım. belki ortada birşey var dikkat ettiyseniz range sürücüsü şeridinden taşıyor ve motorlu önüne geçmeden yandan uyarmaya çalışıyor adam kafasını çevirip bakmıyor bile ondan sonra önüne geçiyor. range sürücüsü grubun geçmesine izin vericekti lamı cimi yok. öyle bi kalabalıkta yakıcaksın dörtlülerini kenara çekiceksin eyvallah pardon diyip geçmelerini bekliceksin. herkez magandaya bağlamış. yok bariyeri devirir araziye girerdim, yok otobandan çıkmazdım, yok adam korkak arkasına bakıyor. o grupta en az 10 kişide intercom var zaten birbirleri ile haberleşiyorlar ayrıca ayna diye birşey var adam tamamen çekme amaçlı dönmüş arkasına ayrıca çekende dahil birsürü cross var araziye girse ne olur otobanda gitse ne olur motor bunlar hertürlü yakalanacaktı. belkide adam bildiği bir polis merkezine gitmek için şehir içine girdi. ayrıca o kalabalığa polis gelsede etki etmezdi adamın eyvallah demekten başka çaresi kalmamış. arabada eşi çoçuğu olan insan milleti ezip geçmez... paşa paşa özür diler...

• Motosiklet kullanıcısıyım en başta belirteyim. Olayda RR haklı bence, sinek sürüsü gibi toplanıp tüm şeritleri işgal etmişler. Anlaşılıyor ki olayın öncesinde RR'li hata yapmış motorcularda gözünü korkutmak istemiş. Ama fazla korkutunca adam doğal olarak abanmış gaza ki karısı ve çocuğu varmış üstelik. Bacağı kırılan için hiç üzülmedim iyi olmuş geberseydi. Sen kim oluyorsunda yol hakkını gasp ediyorsun bir insanın, hata yapmışsa kanun var öyle önüne kırılarak taciz edilerek ceza kesilmez.
  • Videonun öncesinde entersan bir şey olduğunu sanmıyorum,

olayın sebebi (eldeki veriye göre) videonun başında jipin önünde frene asılan artist,

jipin sürücüsü dokununca dahada artistlenmiş yakında bulunan diğer kankaları da jipi tırmalamışlar.

Olayın büyümesi de tamamen o artist ve etrafındaki kankalarının halt etmesi, diğer motorcuların bunlar tarafından gaza getirildiği belli zira hepsi şaşırıyorlar ne oluyor diye sonra jipin çıkışını akabinde etrafındaki galeyanı görünce haliyle takılıyorlar.

Jip sürücüsü paniklemiş/içgüdü devreye girmiş ki bu durum sizin başınıza gelse o an tepkiniz ne olurdu tamamen doğaçlama,

burada kimse kesin de konuşmasın zira aracınızın etrafında onlarca motor, içeride eşiniz ve bebeğiniz var ve .ittim sene düşünemeyeceğiniz bir MADMAX filmi sahnesini yaşıyorsunuz tetik tamamen içgüdüde.

Bu içgüdü durumunu çocuk sahipleri daha net yaşarlar (olayda çocuk olduğu için örnekleme haliyle buradan oluyor, yoksa eş de kardeş de vs. candır ama çocuğunuz "başka" ) ki, çocuğuna ya da

çocuğunun olduğu bir ortamda/anda algılayacağı böylesi tehdit karşısında hiçbir ana babadan medeniyet de beklemeyin, altında kalırsınız...

• Yazik la adama

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.