Şimdi Ara

motordan anlayan ustalar lütfen yardım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: esmerce

quote:

Orjinalden alıntı: boncuk82

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

şimdi bu sorunu bulup onarınca başka bir yerden su koyverecek, araba eskimiş, en iyisi sat gitsin , yeni kasa alırsın

hondayı bir daha kapıma yaklaştırmam

Neredeyse 8 yaşında araba,diğer markalar çok daha fazlada üzebilirdi seni.

Bu işlerde istatistikler önemlidir ama şansta önemlidir,Honda en az arıza yapan markalardan biridir.

sorunsuz bir marka olduğunu bilerek aldım,arabam 8.yaşına girecek olmasına rağmen az kullanılmış,kmsi 80binde henüz,gerçekten bakımlı,masraftan kaçınmadan bakımlarını yaptırırım,benim fikrimce alman arabaları daha sorunsuz diyebilirim

• alman arabaları daha sağlam gövdelidir ama daha sorunsuz değil, kaç kere opel - ford - hatta audi aldım, hep sorun çıktı, sonra toyotayla tanıştım en az 7-8 toyota alıp sattım, hiç birisi asla arıza falan yapmadı, son corollamı 5 yıl kullandım, bir tek tornavida bile değmedi, şimdilik hondada da hiç bi sorun yok, ayrıca japon arabaları estetik oluyor, almanlar zevksiz , al işte passatın iç aydınlatması...iğğğ
  • quote:

Orjinalden alıntı: caucass

alman arabaları daha sağlam gövdelidir ama daha sorunsuz değil, kaç kere opel - ford - hatta audi aldım, hep sorun çıktı, sonra toyotayla tanıştım en az 7-8 toyota alıp sattım, hiç birisi asla arıza falan yapmadı, son corollamı 5 yıl kullandım, bir tek tornavida bile değmedi, şimdilik hondada da hiç bi sorun yok, ayrıca japon arabaları estetik oluyor, almanlar zevksiz , al işte passatın iç aydınlatması...iğğğ

toyota mı estetik?Ya Allah aşkına yapmayın,binmediğim arabalar olsa hak vereceğim size...bir audinin bir jettanın bir golfun işçiliği toyotadan hondadan daha kalitelidir,üstelik içeri daha az ses alır...2001 hondam var vtec motor yönünden 2001 golfe boraya bakarak çok daha iyi ama işçilik yönünden almanların bariz bir üstünlüğü var...şu bir gerçek otomotiv sektöründe almanlar bir numara,onlara sempati duymuyorum asla ama haklarını vermek lazım...mesela vw ve audi grubunun dizel teknolojisi sizce nasıl?peki toyota ve honda ne zaman dizel araba üretmeye başladı?yada benzinlilere bakalım,1400cc motor hacminde hangi firma 170hp güç üretebiliyor?Ya mesela kullandığım hondaya tek egzantirik kesinlikle yakışmıyor,2001 megan 1.6 16v fransız arabaları bile çift egzantirik
    hıı hondanın hybrid modelinin hakkını yememek gerekli,ama sadece şehir içinde:)))

• arkadaşım arabanın debimetresi arızalı büyük ihtimalle (hava akış düzenleyicisi)
    ilk başlarda ışıkta falan durmak için debriyaja bastığında veya arabayı boşa aldığında stop eder.
    araba rolentide çalışırken devir saatine dikkat edersen ibrede bir dalgalanma olduğunu görürsün.
    sonraları yokşta falan çekişte düşme görülecek. yakıt biraz artacak.

Hava filitresinden önce bulunan hava akışını okuyarak boğaz kelebeğinin ne kadar açılması gerektiğini bildiriyor.
    bu parça arızalı olunca kelebek kafasına göre takılıyor. genelde zengin karışım olduğundan araba yakıtı tam yakamıyor.
    hava alamadığından düzensiz çalışıyor.

kendi arabamda da aynı sorun olmuştu. bilgisayara falan bağlatmakla bu sorun görünmüyor. çünkü motorun bir parçası değil.

bir konrol ettirmekte fayda var. büyük ihtimalle sorun bu parçada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turan37 -- 25 Eylül 2008; 17:24:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: turan37

arkadaşım arabanın debimetresi arızalı büyük ihtimalle (hava akış düzenleyicisi)
    ilk başlarda ışıkta falan durmak için debriyaja bastığında veya arabayı boşa aldığında stop eder.
    araba rolentide çalışırken devir saatine dikkat edersen ibrede bir dalgalanma olduğunu görürsün.

Hava filitresinden önce bulunan hava akışını okuyarak boğaz kelebeğinin ne kadar açılması gerektiğini bildiriyor.
    bu parça arızalı olunca kelebek kafasına göre takılıyor. genelde zengin karışım olduğundan araba yakıtı tam yakamıyor.

kendi arabamda da aynı sorun olmuştu. bilgisayara falan bağlatmakla bu sorun görünmüyor. çünkü motorun bir parçası değil.

aynen hocam ışıkta durmak için debriyaja falan bastığım zaman stop ediyor,ve motor devir saatinde bir dalgalanma var...söylediğiniz parçayı nasıl bulabilirim?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: turan37

arkadaşım arabanın debimetresi arızalı büyük ihtimalle (hava akış düzenleyicisi)

aynen hocam ışıkta durmak için debriyaja falan bastığım zaman stop ediyor,ve motor devir saatinde bir dalgalanma var...söylediğiniz parçayı nasıl bulabilirim?

Serviste bulabilirsin (Ancak fiyat pahalı olabilir). Servis dışında bir araştır. ÖZel sevis veya yedek parçacılarda bulabilrsin. son ihtimal olarak çıkmacılardan temin edebilirsin. (onlarda yenisine yakın fiyat istiyorlar, ayrıca garantisi yok)

• quote:

Arkadaşlar arabamın rölantisi düzgün değil,ne yaptıksa düzeltemedik,bazen giderken(yoğun trafikte dur kalklarda falan)motor sıcakken debriyaja bastığım zaman stop ediyor...
    hava filtresini zamanı gelince düzenli olarak değiştiririm ve değiştireli 500km olmadı bile,yağını düzenli olarak kmsi gelince edge(0w-30) koyarım.Acaba bujilerden mi diye onları da değiştirdim ama nafile...rölanti motorunu(gaz kelebeğini) falan bir güzel temizledik ama yine yapıyoor...benzinden şüphelendik,benzin istasyonumu değiştirdim ama sonuç yine değişmedi,artık güvenilir yeni açılan tanıdık bir yerden alıyorum(total) ama nafile...95 oktan alıyordum,acaba sorun ondan mıdır diye 97 oktan almaya başladım fakat yine aynı arıza devam ediyor...Arabayı arkadaşımın dükkanında bosch yetkili servisinde son sürüm proğram ile kaç defa bilgisayara bağladık,hata görünmüyor...Aklıma sibop ayarı geldi ama bu araçlar sibop ayarını kendisi yapıyormuş:)) bu arada araç honda civic vtec 2001 1.6 motor...Lütfen yardım,bu gidişle arabayı değiştireceğim...

sırasıyla

carbon clean
    magnatec yağ (niye edge koyuyorsun? ralliye mi katılacaksın? genelde şehiriçinde kullanılan arabaya tam sentetik yağmı konur? 10-40 bile fazla ama magnatec olduğu için)
    yağ ve hava filtresi
    hava filtresinin kabı ve hortumları ile beraber enjektör beynine kadar olan kısmını söktür. içini dışını hertarafını gaz ile yıka ve kurut...
    95 oktan benzin kullan (niye 97 oktan yahu?)

bunlardan sonra olmaması lazım

eğer oluyorsa

*ecu (yani beyin) %30
    *akışmetre (hava) %20
    *enjeksiyon sistemi %20
    *akü %1
    *tüm soğutma sistemi %2
    *benzin deposu ve boruları %2
    *bobin kablo ve bujiler %20
    *yağ sekmanı %5

olabilir...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.