Şimdi Ara

motordan anlayan ustalar lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabamın rölantisi düzgün değil,ne yaptıksa düzeltemedik,bazen giderken(yoğun trafikte dur kalklarda falan)motor sıcakken debriyaja bastığım zaman stop ediyor...
    hava filtresini zamanı gelince düzenli olarak değiştiririm ve değiştireli 500km olmadı bile,yağını düzenli olarak kmsi gelince edge(0w-30) koyarım.Acaba bujilerden mi diye onları da değiştirdim ama nafile...rölanti motorunu(gaz kelebeğini) falan bir güzel temizledik ama yine yapıyoor...benzinden şüphelendik,benzin istasyonumu değiştirdim ama sonuç yine değişmedi,artık güvenilir yeni açılan tanıdık bir yerden alıyorum(total) ama nafile...95 oktan alıyordum,acaba sorun ondan mıdır diye 97 oktan almaya başladım fakat yine aynı arıza devam ediyor...Arabayı arkadaşımın dükkanında bosch yetkili servisinde son sürüm proğram ile kaç defa bilgisayara bağladık,hata görünmüyor...Aklıma sibop ayarı geldi ama bu araçlar sibop ayarını kendisi yapıyormuş:)) bu arada araç honda civic vtec 2001 1.6 motor...Lütfen yardım,bu gidişle arabayı değiştireceğim...

• Bir tahmin, sente ayarı bozulmuş olabilir. Yani silidirlerin patlama zamanlaması olması gerektiği değildir ama bu yalnızca tahmin. Eğer sorun buysa mutlaka iyi bir usta yada servis bu ayarı yeniden yapmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sineks

Bir tahmin, sente ayarı bozulmuş olabilir. Yani silidirlerin patlama zamanlaması olması gerektiği değildir ama bu yalnızca tahmin. Eğer sorun buysa mutlaka iyi bir usta yada servis bu ayarı yeniden yapmalı.

eğer öyle olsa motor teklemez mi?Arabanın çekişinde ve gidişinde hiçbir sorun yok ama!
  • rölanti regülatörü arızalanmış bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: remusmark

rölanti regülatörü arızalanmış bence.

nasıl birşey hocam tam olarak görevi nedir?motorun hangi kısmında?
  • Konuyu yanlış yere açmışsınız otomobil yardım bölümüne açarsanız arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: boncuk82

quote:

Orjinalden alıntı: remusmark

rölanti regülatörü arızalanmış bence.

nasıl birşey hocam tam olarak görevi nedir?motorun hangi kısmında?

hocam motorun tam neresindedir bilmiyorum ama bu aletin görevi rölantiyi düzenlemek bahsettiğin belirtilerin çoğunu bu parça bozulduğundada yapıyor zamanında başımıza gelmişti ordan biliriyorum ama motor stop etme yaşamamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardim arabadan anlayan ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dediğin gibi hava filtresinden kullandığın yağa kadar olabilir, servise götürdüğün zaman hallederler ama tarihe kadar eğer arabada jigle varsa azıcık çekip kullan derim
  • aracın düşük fan kademesi çalışmıyor olabilir. Fana baktırmanı tavsiye ederim. ne alaka diyeceksiniz ama; aynı sorun bende de oldu ve olay aracın düşük fan kademesinin çalışmıyor olmasından kaynaklıymış. sadece fikir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

dediğin gibi hava filtresinden kullandığın yağa kadar olabilir, servise götürdüğün zaman hallederler ama tarihe kadar eğer arabada jigle varsa azıcık çekip kullan derim

otomatik jigle hocam,motor soğukken sorun yok zaten kendisi gaza basıyor,ama motor ısınınca arada stop ediyor,sık sık yapmıyor ama insanı sıkıntıya sokuyor,şehiriçinde gözüm hep devir saatinde oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ricconi

aracın düşük fan kademesi çalışmıyor olabilir. Fana baktırmanı tavsiye ederim. ne alaka diyeceksiniz ama; aynı sorun bende de oldu ve olay aracın düşük fan kademesinin çalışmıyor olmasından kaynaklıymış. sadece fikir...

hocam aracınızın marka ve modeli nedir?
  • Lambda sensörü
  • lambda sensörü arızalandığı zaman arıza lambası yanıyor
  • arıza lambası da arıza yapmışsa?
  • focus olsa manifoldun altındaki hava borusu yerinden çıkmış takıver derdim ama bununki nerde bilmiyom açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 23 Eylül 2008; 8:53:23 >
  • arıza lambası sağlam hocam
  • şimdi bu sorunu bulup onarınca başka bir yerden su koyverecek, araba eskimiş, en iyisi sat gitsin , yeni kasa alırsın
  • Rölanti düzenleyici ya da bobinlerde arıza veya enjektörlerde tıkanma olabilir.

Bilgisayara bağlanıp motorun kurum modu verip vermeyeceği ile başlayan bir kontrol silsilesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 23 Eylül 2008; 14:17:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: caucass

şimdi bu sorunu bulup onarınca başka bir yerden su koyverecek, araba eskimiş, en iyisi sat gitsin , yeni kasa alırsın

hondayı bir daha kapıma yaklaştırmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: boncuk82

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

şimdi bu sorunu bulup onarınca başka bir yerden su koyverecek, araba eskimiş, en iyisi sat gitsin , yeni kasa alırsın

hondayı bir daha kapıma yaklaştırmam

Neredeyse 8 yaşında araba,diğer markalar çok daha fazlada üzebilirdi seni.

Bu işlerde istatistikler önemlidir ama şansta önemlidir,Honda en az arıza yapan markalardan biridir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.