Şimdi Ara

Motorlu Taşıt vergilendirmesi ile ilgili imza kampanyası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Doğru bir fikir. Motor hacmi hiçbir şeyin karşılığı değil, hiçbir zaman adil bir kıstas değildi. Turboşarj ve değişken valflerin yaygınlaşmasıyla rekabeti teknik zeminden kaydıran bir bozguncuya dönüştü. Adil olabilmek için bir tek istisnanın olmaması gerekir.

CO2 esasen verimli yanma emisyonu olduğundan başka gazların değişmesini göze alarak düşürülebilecek bir emisyon değil. Bu sebeple tüketimle en yakın irtibatı göstrecek emisyon.

Tabii burada da ölçüm için uygulanan senaryo önemli. Buna bağlı bazı sıkıntılar olabilir. Yine de motorun statik hacmi veya fiyatlar gibi piyasa koşıullarından çok daha sağlam ve adil bir referans.

Sanıyorum asıl problem devletin teknikçi olmak için gerekli çalışmaları geciktirmesi. Bu bakımdan motor hacmi çok kolay görünüyor. CO2 emisyonu bilinmeyen eski arabaların testlerinin yapılması gerekir. Bu bir maliyet değil, çalışmak lazım. Ama bu çalışma sonunda Anadol'un emisyonlarını bilirsek teknik kültürümüz artmış olur.

Neticede doğru fikir. Ben destekliyorum.

• Eski, benden daha fazla yakit ve daha fazla karbon salinimi yapan arac benden daha az vergi veriyorsa ve bu size adil geliyorsa imzalamayin.

Hem ekonomiyi canlandiran hemde dogayi daha az katletmek dururken neden cebinizdeki parayi dusunursunuz anlamam. Dogdugumdan beri İstanbul'dayim kim bilir cigerlerim sigara icmeme ragmen sehir havasindan nasil olmustur merak etmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 14 Eylül 2013; 23:55:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzaladım,umarım bir faydası olur..
  • Yorum yapan bazı arkadaşların konuyu kavrayamadığını düşünüyorum, adam imza kampanyası düzenlemiş, amaç vergilendirme sisteminin yanlış olduğu ve bu yanlışın düzeltilerek çevreyi daha az kirleten araçların daha az vergi vermesi.
    Böylece çevreyi az kirleten araçların tercih edilmesi sağlanacak...
    Ordan biri çıkıyo diyoki vergiler düşmez boşuna uğraşmayın diyo, verginin düşmesiyle ilgili bi konu değilki, konunun içeriğinden nasıl böyle bir sonuca ulaşıyorlar anlamadım.

Tekrar ediyorum vergiler düşsün kampanyası değil, vergilendirme sistemi değiştirilsin kampanyasıdır.

Konu çok sade ve basit ama nerelere gelmiş hayret ettim doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: toşu

Yorum yapan bazı arkadaşların konuyu kavrayamadığını düşünüyorum, adam imza kampanyası düzenlemiş, amaç vergilendirme sisteminin yanlış olduğu ve bu yanlışın düzeltilerek çevreyi daha az kirleten araçların daha az vergi vermesi.
    Böylece çevreyi az kirleten araçların tercih edilmesi sağlanacak...
    Ordan biri çıkıyo diyoki vergiler düşmez boşuna uğraşmayın diyo, verginin düşmesiyle ilgili bi konu değilki, konunun içeriğinden nasıl böyle bir sonuca ulaşıyorlar anlamadım.

Tekrar ediyorum vergiler düşsün kampanyası değil, vergilendirme sistemi değiştirilsin kampanyasıdır.

Konu çok sade ve basit ama nerelere gelmiş hayret ettim doğrusu.

cevap basit. adam açıp ne dendiğine bile bakmıyor ki. başlığa bakıp yorum yazıyor.

• Saçmalamayın,bizimkiler emisyon adı altında vergiyi getirir ama şuanki sistem kalkmadan.Eldeki bulgurdan da oluruz.
  • 2.0 motor nasıl daha az yakıyor? 1.3 cdti ist de 5.5-6 lt yakarken, 2.0 cdti 9-10 yakıyor. Uzun yolda aradaki fark azalabilir ancak tersine dönmez

• Sayın sinir küpü, change org üyesiyim saçma sapan kampanyalarla ilgili bana ve diğer kullanıcılarına mail gönderip duruyor. Bu kampanyayı mail olarak bildirme şansınız olur mu acaba? Daha fazla kullanıcıya ulaşmış oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ST4LK3R

Sayın sinir küpü, change org üyesiyim saçma sapan kampanyalarla ilgili bana ve diğer kullanıcılarına mail gönderip duruyor. Bu kampanyayı mail olarak bildirme şansınız olur mu acaba? Daha fazla kullanıcıya ulaşmış oluruz.

siz de imzaladıysanız eğer ilk mesajımdaki linkten sayfaya ulaştığınızda mail yoluyla bildirim sağlayabilirsiniz. başka bir şey istediyseniz eğer özelden mail adresinizi verin size mail atayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinir kupu

quote:

Sayın sinir küpü, change org üyesiyim saçma sapan kampanyalarla ilgili bana ve diğer kullanıcılarına mail gönderip duruyor. Bu kampanyayı mail olarak bildirme şansınız olur mu acaba? Daha fazla kullanıcıya ulaşmış oluruz.

siz de imzaladıysanız eğer ilk mesajımdaki linkten sayfaya ulaştığınızda mail yoluyla bildirim sağlayabilirsiniz. başka bir şey istediyseniz eğer özelden mail adresinizi verin size mail atayım.

Sct'da konu açıldığında imzalamıştım. Mesajımda tam olarak ifade edememişim kusura bakmayın. Change.org üyelerine bazı konularla ilgili öneri mahiyetinde mailler gönderiyor, Örneğin bana gelen change.org maillerinden bir iki örnek vereyim "Havuzda köpeğini elektrik çarpan bayan için imza" "Zorunlu askerli kaldırılsın" veya "M. ali alabora'yı siyasi linçten kurtarın" gibi önerileri geliyor. Sizin bu kampanyanızı da change org tarafından üyelerine öneri şeklinde gönderilmesini sağlayabilir miyiz? Katılımı artıtır diye düşünüyorum. Çünkü şu an bu kampanyada fikir olarak çoğu kişi desteklesede kampanyanın varlığından habersiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

2.0 motor nasıl daha az yakıyor? 1.3 cdti ist de 5.5-6 lt yakarken, 2.0 cdti 9-10 yakıyor. Uzun yolda aradaki fark azalabilir ancak tersine dönmez

640d

Yakıt tüketimi
    Şehir içi (lt/100 km) 7.1
    Şehir dışı (lt/100 km) 5
    Ortalama (lt/100 km) 5.8
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

2.0 motor nasıl daha az yakıyor? 1.3 cdti ist de 5.5-6 lt yakarken, 2.0 cdti 9-10 yakıyor. Uzun yolda aradaki fark azalabilir ancak tersine dönmez

640d

Yakıt tüketimi
    Şehir içi (lt/100 km) 7.1
    Şehir dışı (lt/100 km) 5
    Ortalama (lt/100 km) 5.8

640d ile ist de 7lt tüketim olsunda görelim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sinir kupu

quote:

Sct'da konu açıldığında imzalamıştım. Mesajımda tam olarak ifade edememişim kusura bakmayın. Change.org üyelerine bazı konularla ilgili öneri mahiyetinde mailler gönderiyor, Örneğin bana gelen change.org maillerinden bir iki örnek vereyim "Havuzda köpeğini elektrik çarpan bayan için imza" "Zorunlu askerli kaldırılsın" veya "M. ali alabora'yı siyasi linçten kurtarın" gibi önerileri geliyor. Sizin bu kampanyanızı da change org tarafından üyelerine öneri şeklinde gönderilmesini sağlayabilir miyiz? Katılımı artıtır diye düşünüyorum. Çünkü şu an bu kampanyada fikir olarak çoğu kişi desteklesede kampanyanın varlığından habersiz.

onu bir araştırayım.

1.3 cdti ile 2.0 cdti karşılaştıması her zaman tutmaz. mesela benim 1.6 dizel civic aracım 4.5 yakıyor İstanbul içi. euro5 motorlu arabaları kendi içinde karşılaştırmayın derim ben. trafikte euro5 araba kadar diğerleri de var.

• ordaki açığı başka bir şeyden çıkartırlar..aman bütçe dengesini bozmayalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

ordaki açığı başka bir şeyden çıkartırlar..aman bütçe dengesini bozmayalım...

vergisini ödemeyen, vergi kaçırandan alsın bir zahmet. ayrıca başkasının ülkesindekilere bile adaletli davranalım diye yüzbinlerce komşu ülke vatandaşına bakıyor olmamız (yanlış anlaşılmasın tabi ki imkan dahilinde yardım edelim) memleketin dengesini bozmuyorsa kendi vatandaşına da adil davransın biraz. artı bizler vatandaşız talep ederiz. nasıl olacağını onlar bulsun. sonuçta makul ve mantıklı isteklere çözüm bulamıyorlarsa makam işgal etmesinler. babalarından kalmadı ya koltuklar. memleketi daha iyi yönetmek, refahı arttırmak, halka adalet duygusunu hissettirmek için oradalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinir kupu -- 15 Eylül 2013; 20:12:27 >
  • Güncel.

Arkadaşlar bunca insan girip bakmış konuya bu kadar kavruk bir dayanışma görmedim. herkes kendini kesesinin derdinde. yarın o hurmalar hepimizden çıkacak. ama yine aradan kendini hiç sorumlu hissetmeyen bir güruh çıkar. yani bu iş gelin şunu bunu protesto edelim gibi bir şey değil ki. sesimizi duyurmamız için sadece 2 saniyelik bir işlem. linke tıklarsın üye olmak istemiyorsan facebook ile bağlan dersin olur biter. site durup duruken sizin adınıza paylaşım yapan bir yer değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.