Şimdi Ara

Motorola Atrix HD satışa sunuldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Pulstar

O mesajı AT&T'nin sayfasına bakarak yazdım ve toplamda hiç de cazip gelmedi.

Dediğim gibi daha vergiler dahil değil o fiyatlara.

Hadi bizdeki Vodafone'u geçtim, yine ABD ve Kanada'daki diğer operatörlerin SGS3 sözleşmeleri bile daha cazip.

hocam bende ayni sozlesmeyi okudum sonra yazdim.att nin cihaza bictigi deger 450dolar
    yani 99dolari(bestbuyda 49)pesinat olarak yatir
    1ay hatti kullandiktan sonra sozlesme feshini iste 350dolar odersin cihaza toplamda 450dolara sahip olursun. yada hatti kullanirsin 99dolar+aylik faturani odersin. ben mi yanlis anlamisim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 16 Temmuz 2012; 21:50:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım bu yorumu araştırarak yazdıysanız yazıklar olsun.

Sert söylediysem kusura bakmayın ama o ayda ödediğiniz 40 doların içinde konuşma + sms + 4g data'da bulunmakta. (Bizde 4g bile olmadığını hatırlatırım). Biz hem 80 lira faturaya öderiz + 100 TL de telefona ödettirirler. Amaerika' da ki hizmetinde yarısını alamazsın.

Ayrıca New York' da Asgari ücret sattlik 7,25 dolardır. Yani 20 gün 8 saat çalışırsanız 1015 dolar maaş alırsınız. Ki buda 1800 TL eder. Türkiye'de ise kanuna aykırı olmasına rağmen 25 gun 10 saat çalışılır ve 683 TL alınır. Asgari ücrette çalışan nüfusun oranı da Amerika'dan kat kat fazladır.

Hayır birde bu telefonları kontratsız da alabilirsiniz Galaxy Nexus 350 dolardır, bu telefonda olsa olsa 400 dolara satılır. Bu telefonlar veya muadilleri bizim ülkemizde 1500 TL nin üzerinde satılır.

Amerikayı'da gördüm, Avrupa'da bir çok şehri de telefon piyasalarını da bilirim, yaşam standartlarını da.

Bizde fiyatları yükselten büyük oranda vergilerdir. O yetmez birde urtdışından getirdiğin telefonuda baya paraya işletirsin.

Bu ketum vergilerin nedeni devleti kalkındırmak mı? yoksa telefon satışlarını kısıtlamak mıdır?

Ya da siyasete yakın bazı cep telefonu ithalat şirketlerini ihya etmek midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nagasadow82 -- 16 Temmuz 2012; 21:47:11 >

• quote:

Hadi bizdeki Vodafone'u geçtim, yine ABD ve Kanada'daki diğer operatörlerin SGS3 sözleşmeleri bile daha cazip.

Yukarıda ki mesajım bu cevaba yönelikti. Alıntı yapamamışım. Yanlış anlaşılmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nagasadow82

quote:

Yukarıda ki mesajım bu cevaba yönelikti. Alıntı yapamamışım. Yanlış anlaşılmasın.

zaten artik turkiyeden telefon almam.
    ulkemde 1500satilan telefon yurtdisnda 700lira.
    imkanim olsa hic bisey almam.
    ben bu fiyat farkinin sadece vergi yuzunden oldugunu sanmiyorum.yurtdisinda vergi yok mu?
    1e alip 3-4satmak isteyen ac kurtlar yuzunden en cok bu fark.doymak bilmediler gitti...
    turkiyede s sâdece telefon pahali değil ki hayvancilik,tarim ülkesi olan ülkemiz de et,domates;dibimizde petrol ülkeleri var, akaryakıt...hatta yuzde 1 vergi alınan tekstil.
    ne ucuz ki bu ülkede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşım bu yorumu araştırarak yazdıysanız yazıklar olsun.

Sert söylediysem kusura bakmayın ama o ayda ödediğiniz 40 doların içinde konuşma + sms + 4g data'da bulunmakta. (Bizde 4g bile olmadığını hatırlatırım). Biz hem 80 lira faturaya öderiz + 100 TL de telefona ödettirirler. Amaerika' da ki hizmetinde yarısını alamazsın.

Ayrıca New York' da Asgari ücret sattlik 7,25 dolardır. Yani 20 gün 8 saat çalışırsanız 1015 dolar maaş alırsınız. Ki buda 1800 TL eder. Türkiye'de ise kanuna aykırı olmasına rağmen 25 gun 10 saat çalışılır ve 683 TL alınır. Asgari ücrette çalışan nüfusun oranı da Amerika'dan kat kat fazladır.

Hayır birde bu telefonları kontratsız da alabilirsiniz Galaxy Nexus 350 dolardır, bu telefonda olsa olsa 400 dolara satılır. Bu telefonlar veya muadilleri bizim ülkemizde 1500 TL nin üzerinde satılır.

Amerikayı'da gördüm, Avrupa'da bir çok şehri de telefon piyasalarını da bilirim, yaşam standartlarını da.

Bizde fiyatları yükselten büyük oranda vergilerdir. O yetmez birde urtdışından getirdiğin telefonuda baya paraya işletirsin.

Bu ketum vergilerin nedeni devleti kalkındırmak mı? yoksa telefon satışlarını kısıtlamak mıdır?

Ya da siyasete yakın bazı cep telefonu ithalat şirketlerini ihya etmek midir?

Yukarıda da dediğim gibi AT&T'nin sayfası açıktı ve bakarak yazdım.

Telefonun kontratsız fiyatı 449.99$ ediyor.

Benim baktığım planda sadece dakikalar yazıyordu; SMS ve Mobile Data adına bir ibare görünmüyordu.

Yine yukarıda dediğim gibi vergiler de eyaletler arası değişkenlik gösterir.
    California/ABD'de %8 iken, Ontario/Kanada'da %13 olarak ayrıca ekleniyor.
    Telefonların SIM kilitli olması da cabası.

Benim Kanada'daki yeğenim şu an iPhone 5'i bekliyor; eğer içine sinmezse SAMSUNG Galaxy S3 alacak.
    Ancak belirttiği bir şey var; o da SAMSUNG Galaxy S3 alırsa İngiltere versiyonu alacak.
    iPhone 5'i de Apple Store'dan alacak.
    Zira bu planlar hiçbir zaman belirtildiği gibi gelmez diyor.

Ülkelere göre belirttiğiniz asgari ücret falan karşılaştırmasını ise görmezden geliyorum.
    Zira hiç bir firma o ülkenin asgari ücretine göre fiyat politikasını belirlemez.

Size katılabileceğim tek nokta ülkemizdeki vergi fazlalığı konusundadır.

Gerçi tüm bunları tartışmamız abes; zira söz konusu Android ise bana göre Google Nexus, SAMSUNG ve HTC harici cihazları neredeyse hiç dikkate almıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

quote:

ben bu fiyat farkinin sadece vergi yuzunden oldugunu sanmiyorum.yurtdisinda vergi yok mu?
    1e alip 3-4satmak isteyen ac kurtlar yuzunden en cok bu fark.doymak bilmediler gitti...
    turkiyede s sâdece telefon pahali değil ki hayvancilik,tarim ülkesi olan ülkemiz de et,domates;dibimizde petrol ülkeleri var, akaryakıt...hatta yuzde 1 vergi alınan tekstil.
    ne ucuz ki bu ülkede

@turkattack
    Aynen katılıyorum.
    Tutturmuşlar vergi yükü falan filan

• Bir lumia 900 bir de motorolanin smartphone larini buyuk bir merakla bekliyorum. Motorola hep benim icin karizma urunler yapmis ve yapmaya devam edecek bir firma olmustur.

• Kurtay kardeş haklısın. Adamlar utanmadan Avrupa'da 250-300TL.'ye satılan telefona 600-700TL. fiyat biçiyorlar kimse de sen ne yapıyorsun demiyor denetim göstermelik, soygunun vurgunun bini bir para bu nasıl vergidir bu nasıl insaftır. Gavur denilen ülkeler inanın müslüman ülkelerden daha hakkaniyetli ve doğru yönetiliyor dünya üzerinde nerede bir müslüman ülke var halkı yoksulluktan inim, inim inlemesin. Ama yok acımak yok daha da bindir. Allah tüm müslümanları başlarındaki acımasız zorbalardan kurtarır inşaallah.

• Peki bu 1.5GHz dediği acaba gerçekmi? Yoksa 1GHz de yazılımla mı 1.5 oluyor?
    Sizce Atrix 2 mi Atrix HD mi?
    Tam atrix 2 alacakken bunu keşfettim.Kağıt üzerinde harika görünüyor.
    Ekran çözünürlüğü 960X1080 - 4.5''
    İşlemci 1.5Ghz
    Ram 1.0 GB
    Dahili hafıza 8GB
    1080 FULL HD video çekim
    Daha ne olması lazımki bi TLF da!
    Birde Lapdock buna uyumluysa birde AT&T logosuzunu bulabilirsem
    sanırım şuan piyasanın en iyi Telefonuna sahip olacağım.
    Kağıt üzerindeki özelliklere bakarsak iphone 5 i bile sollamış bu cihaz.
    Acaba forumda kullanan arkadaşlar bilgi deneyimlerini paylaşırlarmı?
    1080 TL ye buldum acaba nasıl fiyat?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakemay

Peki bu 1.5GHz dediği acaba gerçekmi? Yoksa 1GHz de yazılımla mı 1.5 oluyor?
    Sizce Atrix 2 mi Atrix HD mi?
    Tam atrix 2 alacakken bunu keşfettim.Kağıt üzerinde harika görünüyor.
    Ekran çözünürlüğü 960X1080 - 4.5''
    İşlemci 1.5Ghz
    Ram 1.0 GB
    Dahili hafıza 8GB
    1080 FULL HD video çekim
    Daha ne olması lazımki bi TLF da!
    Birde Lapdock buna uyumluysa birde AT&T logosuzunu bulabilirsem
    sanırım şuan piyasanın en iyi Telefonuna sahip olacağım.
    Kağıt üzerindeki özelliklere bakarsak iphone 5 i bile sollamış bu cihaz.
    Acaba forumda kullanan arkadaşlar bilgi deneyimlerini paylaşırlarmı?
    1080 TL ye buldum acaba nasıl fiyat?

İphone 5 i sollamış demek iddialı ve gereksiz bi yorum. Telefon alacaksan bence önemli olan senin ihtiyaçlarını karşılar mı bu telefon karşılamaz mı? Bırak samsung galaxy 3 ü, iphone 5 i geçip geçmemesini. Telefon atrix 2 den daha güzel, daha donanımlı. Yanlış bilmiyorsam amerikada bataryası 3300 mh olması lazım hatta. Yani şarju 2-3 gün bile gidebilir kullanıma baglı olark.O fiyatta eger telefon kayıtlıysa bence uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtay

quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

quote:

ne ucuz ki bu ülkede

@turkattack
    Aynen katılıyorum.
    Tutturmuşlar vergi yükü falan filan

bende aynı görüşteyim...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.