Şimdi Ara

◄ Motorola Atrix Kullanıcıları Ana Konu ► (1316. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.464
Cevap
120
Favori
1.157.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13141315131613171318
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: heisenberg-

Telefonu 2012 Kasım ayından beri sorunsuz olarak kullanıyorum, hala da memnunum performansından. CM11 (Kitkat) kurulu şu anda hızı falan gayet iyi işimi görüyor zaten. Teknoloji Ankara'dan almıştım bana nadir bulunan bi parti denk gelmiş herhalde.

hb den iki tane almıştım bende, biri rahmetli oldu (benim hatam aslında) diğeri nazar değmesin çalışıyor hala.

Hala kullanıyo musunuz? Aslında eskidi telefon artık sanırım 2012'nin başlarında çıkmıştı ancak bozulana kadar kullanırım.

• sahsen degil ama kardesim kullaniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde de var bir tane Atrix, efsane telefonlardan biri bence, zamanında kendime de almayı düşünmüştüm zaten.

Sahibi 2 yıldan fazla kullandı ilk aldığı haliyle ve bahsedilen ekran problemiyle falan hiç karşılaşmadı. Son zamanlarda ise telefonun takılmasından, arama tuşuna basıldığında arama yapmayıp sonra kendiliğinden araması gibi problemlerden şikayet eder olmuştu. Bana paslanınca fabrika ayarlarına döndürmeyi düşündüm önce ama zaten Android sürümü 2.3.4'dü ve onun yerine Cyanogenmodun çok daha kullanışlı olacağını düşündüm. Kendi Ideos X5imde de hala port edilmiş CM7.2 kullanıyorum zaten.

Ne yazık ki CMnin en son resmi sürümü CM7.2 (v2.3.7) imiş Atrix için. Sonraki unofficial versiyonlar daha yeni ve kullanışlı olmasına rağmen ben yine de garanti olması için riske girmeyerek CM7.2 (cm-7.2.0-olympus.zip)'yi yükledim. CMnin sunduğu ek özelliklerin de etkisi ile mutlu mesut kullanılıyor şu an telefon, daha da uzun süre kullanılacağa benziyor.

Ama şimdi de pil problemi sıkıntı yaratıyor, doğaldır, hala orijinal 2.5 yıllık pil var üzerinde çünkü!

Pil göstergesi orijinal Romda 10luk dilimler halinde artıp azalıyordu, çok şaşırmıştım ilk öğrendiğimde. Tabii CM7.2 ile %1lik hassasiyete ulaştı gösterge. Ama son zamanlarda pil %63'te takılmaya başlamıştı, hiç üzerine çıkmıyordu. Doğaldır dedim, yeni pil alana kadar buna kalibrasyon yapıp idare edilir diye düşündüm. Kalibrasyon yaptım ama bu sefer de %93'ün üzerine hiç çıkmıyordu. Ama eskisine nazaran daha kullanışlıydı tabii ki.

Şimdi yine sapıtmış, bu sefer de %83'ün üzerine çıkmıyor!

Orijinal pilin kalibrasyon yapılsa da %100 göstermesini sağlayabileniniz oldu mu bilmiyorum, bence pek mümkün görünmüyor! (tabii ki aslında pilin yarıya yakın kapasitesi yok oldu 2.5 senede, onu biliyorum, o ayrı)

Neyse, asıl önemli kısma gelelim; orijinal Atrix bataryası BH6X alabileniniz oldu mu, nereden temin edebiliriz?

Telefoncularda, gittigidiyorda, dealextremede ,aliexpressde vs. satılanların tamamı yan sanayiidir sanıyorum. Ben Ideos X5 için DX'den almıştım çakma bir tane pil ve 1 senedir kullanıyorum, memnunum. Ama bu Atrix için orijinal batarya almayı düşünüyoruz. Ne tavsiye edersiniz?

• Ankara içinde atrix tamir edebilen var sa PM atarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be-Mine

Bizde de var bir tane Atrix, efsane telefonlardan biri bence, zamanında kendime de almayı düşünmüştüm zaten.

Sahibi 2 yıldan fazla kullandı ilk aldığı haliyle ve bahsedilen ekran problemiyle falan hiç karşılaşmadı. Son zamanlarda ise telefonun takılmasından, arama tuşuna basıldığında arama yapmayıp sonra kendiliğinden araması gibi problemlerden şikayet eder olmuştu. Bana paslanınca fabrika ayarlarına döndürmeyi düşündüm önce ama zaten Android sürümü 2.3.4'dü ve onun yerine Cyanogenmodun çok daha kullanışlı olacağını düşündüm. Kendi Ideos X5imde de hala port edilmiş CM7.2 kullanıyorum zaten.

Ne yazık ki CMnin en son resmi sürümü CM7.2 (v2.3.7) imiş Atrix için. Sonraki unofficial versiyonlar daha yeni ve kullanışlı olmasına rağmen ben yine de garanti olması için riske girmeyerek CM7.2 (cm-7.2.0-olympus.zip)'yi yükledim. CMnin sunduğu ek özelliklerin de etkisi ile mutlu mesut kullanılıyor şu an telefon, daha da uzun süre kullanılacağa benziyor.

Ama şimdi de pil problemi sıkıntı yaratıyor, doğaldır, hala orijinal 2.5 yıllık pil var üzerinde çünkü!

Pil göstergesi orijinal Romda 10luk dilimler halinde artıp azalıyordu, çok şaşırmıştım ilk öğrendiğimde. Tabii CM7.2 ile %1lik hassasiyete ulaştı gösterge. Ama son zamanlarda pil %63'te takılmaya başlamıştı, hiç üzerine çıkmıyordu. Doğaldır dedim, yeni pil alana kadar buna kalibrasyon yapıp idare edilir diye düşündüm. Kalibrasyon yaptım ama bu sefer de %93'ün üzerine hiç çıkmıyordu. Ama eskisine nazaran daha kullanışlıydı tabii ki.

Şimdi yine sapıtmış, bu sefer de %83'ün üzerine çıkmıyor!

Orijinal pilin kalibrasyon yapılsa da %100 göstermesini sağlayabileniniz oldu mu bilmiyorum, bence pek mümkün görünmüyor! (tabii ki aslında pilin yarıya yakın kapasitesi yok oldu 2.5 senede, onu biliyorum, o ayrı)

Neyse, asıl önemli kısma gelelim; orijinal Atrix bataryası BH6X alabileniniz oldu mu, nereden temin edebiliriz?

Telefoncularda, gittigidiyorda, dealextremede ,aliexpressde vs. satılanların tamamı yan sanayiidir sanıyorum. Ben Ideos X5 için DX'den almıştım çakma bir tane pil ve 1 senedir kullanıyorum, memnunum. Ama bu Atrix için orijinal batarya almayı düşünüyoruz. Ne tavsiye edersiniz?

Buyrun hocam orijinal batarya Amazon üzerinden Motorola tarafından satılıyor zaten. Direk "BH6X" diye aratınca bu çıktı Google'da zaten.

http://www.amazon.com/Motorola-SNN5893A-SNN5893-Original-Battery/dp/B00DS5ZQIU

• O ürün Türkiye'ye gönderilmiyor hocam. Arkadaş gibi ben de arıyorum batarya. Gittigidiyor tarzı sitelerdeki ilanlara güvenemiyorum açıkçası. Orjinale yakın pil ömrü sergiliyorsa ve tehlikeli bir durum söz konusu değilse (şişme , patlama vb) idare edicez artık.
  • Pil Kalibrasyon sıkıntısı bendede var. Çözemedik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

O ürün Türkiye'ye gönderilmiyor hocam. Arkadaş gibi ben de arıyorum batarya. Gittigidiyor tarzı sitelerdeki ilanlara güvenemiyorum açıkçası. Orjinale yakın pil ömrü sergiliyorsa ve tehlikeli bir durum söz konusu değilse (şişme , patlama vb) idare edicez artık.

Olmamış o zaman işte niye göndermiyolar ki? Şunu buldum bi de gerçi çoktan bakmışsınızdız Google'dan bulup atıyorum ben de.

http://www.bestbuy.com/site/motorola-bh6x-cell-phone-battery/1310176928.p?id=mp1310176928&skuId=1310176928

• atrix 4.4.4 romunda pil sıkıntısı yaşayan birçok kişi var sanırım,pil kaç saat şarjda durursa dursun %100 olmuyor bazen 86da bazen 93de takılıp kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReCKLeSS17

atrix 4.4.4 romunda pil sıkıntısı yaşayan birçok kişi var sanırım,pil kaç saat şarjda durursa dursun %100 olmuyor bazen 86da bazen 93de takılıp kalıyor.

Maalesef öyle görünüyor ancak ünlem işareti çıktıktan sonra (%1 aslında yani) baya gidiyor. Yani atıyorum %90 gösteriyorsa fulldeyken, %1'e geldiğinde %10'luk şarj kalmış oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

O ürün Türkiye'ye gönderilmiyor hocam. Arkadaş gibi ben de arıyorum batarya. Gittigidiyor tarzı sitelerdeki ilanlara güvenemiyorum açıkçası. Orjinale yakın pil ömrü sergiliyorsa ve tehlikeli bir durum söz konusu değilse (şişme , patlama vb) idare edicez artık.

Olmamış o zaman işte niye göndermiyolar ki? Şunu buldum bi de gerçi çoktan bakmışsınızdız Google'dan bulup atıyorum ben de.

http://www.bestbuy.com/site/motorola-bh6x-cell-phone-battery/1310176928.p?id=mp1310176928&skuId=1310176928

BestBuy da gönderim yapmıyor diye biliyorum hocam. Zaten TR'den de çekildiler.

Bu gidişle orjinalleri Türkiye'ye getirtemeyeceğiz gibi. O yüzden en iyisi yurtdışından kaliteli bir yan sanayi ürün almak. Yalnız onun için de alan birilerinden tavsiyeye ihtiyacım var. Gittigidiyor tarzı sitelerde çok fazla komisyon koymuyorlarsa direk oralardan da alabilirim.

• Atrix kitkat kullanan arkadaşlar memnunmu? Varmı eksiği gediği? Stabilmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Frécoß Tek çare yurtdışındaki bi yakınınızın orijinalini alıp size yollaması. Ya da düşük bi komisyonla yapacak birini bulmak.

@usorguncu Kitkat şu an 0 sorun diyebilirim hocam. Sadece bazı uygulamalarda sıkıntı çıkıyor (uyum problemi). Kitkat ROM ilk çıktığında çok sorunluydu ancak geliştirici 1-2 ay içinde tamamını çözdü, şimdi son güncellemeyi yayınladı ve Lollipop'la uğraşıyormuş. Muhtemelen onu da başarır.

• quote:

@Frécoß Tek çare yurtdışındaki bi yakınınızın orijinalini alıp size yollaması. Ya da düşük bi komisyonla yapacak birini bulmak.

@usorguncu Kitkat şu an 0 sorun diyebilirim hocam. Sadece bazı uygulamalarda sıkıntı çıkıyor (uyum problemi). Kitkat ROM ilk çıktığında çok sorunluydu ancak geliştirici 1-2 ay içinde tamamını çözdü, şimdi son güncellemeyi yayınladı ve Lollipop'la uğraşıyormuş. Muhtemelen onu da başarır.

http://forum.xda-developers.com/atrix-4g/development/rom-cm-11-android-4-4-4-atrix-bigpart-t2847281

teşekkür ederim hemen inceliyorum. aklıma şu geldi. şimdi bendeki atrixde kısmen dokunmatik bozuldu. bazı arkadaşlarda bu konu rom değiştirdiklerinde çözülmüş acaba bende de işe yarar mı diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: usorguncu

quote:

@Frécoß Tek çare yurtdışındaki bi yakınınızın orijinalini alıp size yollaması. Ya da düşük bi komisyonla yapacak birini bulmak.

http://forum.xda-developers.com/atrix-4g/development/rom-cm-11-android-4-4-4-atrix-bigpart-t2847281

teşekkür ederim hemen inceliyorum. aklıma şu geldi. şimdi bendeki atrixde kısmen dokunmatik bozuldu. bazı arkadaşlarda bu konu rom değiştirdiklerinde çözülmüş acaba bende de işe yarar mı diye düşünüyorum

Bilemiyorum umarım düzelir.

• Arkadaşlar sıfır Motorola Atrix alınır.Bakınız Sıfır ayarında istemiyorum,sıfır ürün istiyorum.Yurtdışından getirebilinme ihtimali olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 13 Nisan 2015; 2:35:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim Atrix lere güncelleme mi geldi ?
    Ben de Android 2.3.4 sürümü var- güncelle dedim bişey bulamadı

Bi de bayadır farkettim telefon 10 saat şarzda duruyo ama batarya hic ful olmuyo
  • Merhaba arkadaşlar.

Kısmi dokunmatik algılamama arızası benim atrix'dede meydana geldi. 2 ay önce garantiye gönderdim ve dokunmatiği değiştirip tekrar gönderdiler ve düzeldi. Motoblur hesabının rehberde donma meydana getirmesi sebebiyle telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm. Şuanda tekrar dokunmatik arızası meydana geldi. Dolayısıyla mekanik bir arıza olması çok muhtemel görünmüyor. Maalesef garanti de bitti geçen ay. Velhasıl elimde patladı telefon. Herhangi bir çözüm bulan varsa paylaşabilirse sevinirim... Ayrıca bu sorun kalibrasyon kaynaklı bir sorun olabilir mi? Eğer öyleyse atrix mb860 için dokunmatik kalibrasyonu nasıl yapabilirim?

Saygılarımla.
  • eL_TuRCo kullanıcısına yanıt
    güncelleme offical olarak gelmedi,yani motorola yayınlamadı.Geliştiriciler tarafından port edilip sunuldu uzun zaman önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReCKLeSS17

güncelleme offical olarak gelmedi,yani motorola yayınlamadı.Geliştiriciler tarafından port edilip sunuldu uzun zaman önce.

Peki ben nerden başlamam gerek şimdi... Eğer tavsiye ederseniz ben de kitkatı denemk isterim emektar telefonumda..
  • 
Sayfa: önceki 13141315131613171318
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.