Şimdi Ara

◄ Motorola Atrix Kullanıcıları Ana Konu ► (1317. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.464
Cevap
120
Favori
1.157.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13151316131713181319
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizde de kulaklığın sökete oturmaması sorunu oluyor mu? Bu sorunu nasıl gideriyorsunuz? Telefonu geçen yıl servise gönderdiğimizde bu sorunu çözmüşlerdi ancak bir aydır bu sorun yeniden baş gösterdi. Ne kadar zorlasam ve çabalasam da kulaklık, sökete tam oturmuyor. Kulaklık, sökette oluyor ancak ses, kulaklık yerine hoparlörde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahankocak -- 14 Nisan 2015; 23:21:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefona custom rom desteği kesildi mi ? Galiba 3.1 kernel çalışması bitirilmeden sonlandırılmış.Artık kernel projesini başkasımı yürütüyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu yere dusurdum a ve s harfleri basmamaya başladı bende ekranın en altından touch screeni kadırır gibi yaptım düzeldi yukardan aşagı 3 satır yok gösteriyordu screen touch uygulaması şimdi normal.Çok zorlamadım belli belirsiz tırnakla. İnşallah devam etmez.
  • Merhaba tekrar arkadaşlar,

Uzun bir araştırma sonrası dokunmatik ekranda meydana gelen arızanın kronik olduğunu, yazılımla değil tamamen digitizer kaynaklı olduğunu öğrendim. Zira LCD'nin bozuk olma ihtimali oldukça düşük. Alırken fiyatından dolayı zaten tereddüte düşmüştüm çünkü amerikadaki fiyatı burdan daha pahalıydı. Kanaatimce yüksek olasılıkla bu telefonlar "repurbished" ürünler olup TR'de düşük fiyatla pazara girdi. Atrix MB860 seriside kesinlikle kusurlu seri. Çünkü aynı arızanın bu kadar yüksek oranda meydana gelmesi oldukça zor. Benim ürünümün garantisi yeni bitti ve sorun tekrar etti. Ya para ile yaptırıp bozulmasını bekleyeceğim yada yeni telefon alacağım. Umarım sizin telefonlarınızda bu sorun meydana gelmez. Gelirse de aşağıda vereceğim linkten sizde bir deneme yapın belki çözüm bulabilirsiniz(garantisi bitmişse). Zira bazı telefonlarda işe yararken bazılarında yaramıyor.

Sağlıcakla kalınız.

XDA Developers
    Fix for touchscreen (temporary solution)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1719653

• bilgipaylas60 B kullanıcısına yanıt
    Günaydın hocam :D cihazı ilk alanlardanım. Refurbished oldugunu bas bas söyledik mavi kırmızı kutu ayrımı oldugunu söyledik. Maviler pahalıdan satılırken kırmızılar uygun fiyattan satıldı. Alan da bunu bilerek aldı. Mavi kutuları motorola sitesinden kontrol ettiğinde kayıtlı kırmızıların ise kayıtsız oldugunu bir çok arkadas gördü. Millet kırmızı kutuları 400 500 liralara alırken ben mavi kutuluyu 980 liraya almıştım. Ama malum son benimde lcd bozuldu geçenlerde. Yapacak bişey yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uayyildiz35 -- 17 Nisan 2015; 10:42:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: usorguncu

Günaydın hocam :D cihazı ilk alanlardanım. Refurbished oldugunu bas bas söyledik mavi kırmızı kutu ayrımı oldugunu söyledik. Maviler pahalıdan satılırken kırmızılar uygun fiyattan satıldı. Alan da bunu bilerek aldı. Mavi kutuları motorola sitesinden kontrol ettiğinde kayıtlı kırmızıların ise kayıtsız oldugunu bir çok arkadas gördü. Millet kırmızı kutuları 400 500 liralara alırken ben mavi kutuluyu 980 liraya almıştım. Ama malum son benimde lcd bozuldu geçenlerde. Yapacak bişey yok :)

zamanında kırmızı kutulardan iki adet almıştım, ben yenilenmiş olduğunu hala daha düşünmüyorum açıkçası. cihazlar bana hiçbir sorun çıkarmadı, birini ben düşürüp kırdım, o halde bile motorola garanti dahilinde iade aldı. süreç biraz uzun sürdü ama o da teleservice in hırtlığı... velhasıl siteden kayıtlı veya kayıtsız mıydı bilemem ama garanti konusunda motorola olumsuz bir yanıt vermedi, bunu belirtmek isterim. sağlam kalan ikinci cihaz şuan hala çalışıyor, nazar değmesin.

• Kayıtlı derken motorola yetkilisinin ss ini paylaşmışlardı duruyomu bilmiyorum. Piyasadan toplananlar distribütör garantisindedir yani bu onların sorumluluğu bunu sitemizden kayıtlı olup olmadıgını teyit edebilirsiniz gibi bişey demişti. Bunun üzerine millet hep o kontrolü yaptı merakından. Refurbished iade edilen tamir edilip tekrar satışa sunulan ürün demektir. Bunu kolay kolay anlayamayız. Ama ben bi mavi kutu aldım telefonda yabancı numaralar kayıtlıydı belliki kullanılmış. Hepsibıradaya iade ettim şu anki mavi kutuluyu aldım. Şu zamana kadar banamısın demedi. Ödediğim para dışında içimde kalan bişey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: usorguncu

Mavi kutu kırmızı kutu derken etiket filan mı kastediyorsunuz ?

Mavi kutu hangisi kırmızı kutu hangisi ?

Ben 2012 Mart ayında HB den almıstım 850 ye...
  • Merhaba Hocam. Aslında ben o kadar da araştırmıştım ama hiç rastlamadım böyle bir yoruma 24 ay önce. Gözden kaçmış demekki. Bana da kırmızı kutu ile geldi. Ama anlamadığım birşey var. Bunu sizin ya da başkasının söylemesi değilde satıcının söylemesi lazım değil mi? Bu resmen tüketiciye bilgi vermeden ürün satmak ki sonuç olarak bence dolandırmaktır. Neyse artık yapabilecek birşey yok. Elimizde patlattılar ürünü. Yeni telefon alma aşamasındayım ve artık daha detaylı araştırıyorum.

Bilgi için teşekkürler.
  • Kutuların bazıları kırmızı bazıları mavi. Forumda silinmediyse bulabilirsiniz konusunu

• ben de de vardı bazılarının refurbished dediği kırmızı kutuydu
    hepsiburada'dan aldım. Dokunmatik sol tarafda dikey olarak 2mm algılama yapmıyordu.
    Teleservise gönderdim Motorolanın devreye girmesiyle para iadesi aldım.yani cihaz motorola garantisi altındaydı.

motorolanın bana sunduğu diğer seçenek motorola G idi. ama hem harici sd kart takılamamasından hem de benim aldığım fiyattan(650 tl) daha ucuz moto G olduğu için para iadesi istedim zaten 50 tl'de puan kazanmıştım

2-3 arkadaşımda daha Atrix var ve orjinal romlarıyla kullanıyorlar ve sorunları yok.

Bence dokunmatikteki sorunların nedeni custom rom'lar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 20 Nisan 2015; 8:04:16 >
  • baybars_ kullanıcısına yanıt
    soyle bir bilgi vereyim, son 1.5 senedir falan custom rom ile calisan bir atrix var bende. custom romlarin kesin suclu oldugunu sanmiyorum, oc li kerneller daha supheli duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AkselEsEs

Bu telefona custom rom desteği kesildi mi ? Galiba 3.1 kernel çalışması bitirilmeden sonlandırılmış.Artık kernel projesini başkasımı yürütüyor ?

Hocam sene oldu 2015 yıllar geçti artık uğraşacaklarını pek düşünmüyorum.
    Telefonda artık ömrünü tamamliyor ben de yaza değiştiricem çok sıktı artık.

• Bu telefonun GPU'sunda büyük potansiyel var.8 Core 300 Mhz.Bunu 500 Mhz ve render edersek iyi sonuç alınabilir.

• quote:

Bu telefonun GPU'sunda büyük potansiyel var.8 Core 300 Mhz.Bunu 500 Mhz ve render edersek iyi sonuç alınabilir.

Maalesef 8 core değil, dual core işlemcisi var 1 Ghz çekirdek hızında çalışıyor (nVidia 1.2 demiş ama telefonun bize gelişinde 1 Ghz oluyor yanlış hatırlamıyorsam). Bazı kernellerle 1.3 ve 1.4'e kadar (daha fazlası da olabilir) çıkıyor.

NVIDIA
    NVIDIA Embedded Systems for Next-Gen Autonomous Machines
    http://www.nvidia.com/object/tegra-superchip.html

Bu arada üstte tartışılmış, ekranın bozulmasının sebebi bence de custom rom değil, kernel'dir. Şu anda xda'daki custom romların kernellerinin çoğu hporch32 yani overclocklu kernel. Hatta normalini bulamadım 1-2 hafta önce aramama rağmen. Bu kernel yüklü telefonda uzun süre oyun oynadığınızda elinizle dokununca irkileceğiniz kadar ısınabiliyor, bu ısı dokunmatiğe de zarar veriyor. Zaten bu konuda daha önce bu da yazılmıştı. Benim Atrix de kırmızı kutulu ancak ben telefonla çok uğraşmıyorum; ara sıra aramak, mesajlaşma bi de çok nadir müzik dinlerim, oyun bile arada çok popüler oyunlar olur (Flappy Bird, 2048 gibi) onları oynarım sadece. Şu anda hiç sıkınıtısı yok.

Kernel'li rom kullanırken AnTuTu CPU Master kurup ayarları kısmayı deneyin (1 Ghz yeterli). Isınmanın da azaldığını farkedersiniz zaten.

• Ben işlemciden değil wkran kartından bahsetmiştim.ULP Geforce 8 coreli ve 300 MHz'de çalışıyor.

• quote:

Ben işlemciden değil wkran kartından bahsetmiştim.ULP Geforce 8 coreli ve 300 MHz'de çalışıyor.

Hmm doğru olabilir ben ekran çipini de işlemciye dahil diye biliyordum. Eksik bilgim varmış kusura bakmayın.
  • baybars_ kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki motorola garantisi altında olacak. Motorola nın bize verdiği mesaj şuydu : arkadaş bizim sitemizde check in yazıyorsa ürün kusursuz. Eğer check out yazıyorsa refurbished. Konu bu :)

• merhaba arkadaşlar..elimdeki motorola atrix telefonu rootlamaya karar verdim...daha önceden htc marka bir telefonu root ettim az çok bilgim var yani ama bunda beceremedim daha dogrusu root attım unlocked oldu hatta root uninstaler pro programını kurup sistem programlarını kaldırdım eğer kaldırırsa root olmuştur dedim kendi kendime sıkıntı olmadı ama sıkıntı olan şu ki motorola home programını da kaldırmışım o yüzden üzgünüz anasayfa uygulaması beklenmedik biçimde durdu diyor ve hiçbir şekilde menüye girip bir işlem yapamıyorum yani kısaca telefonu kullanamıyorum..şimdi recovery işlemi yapmam lazım ve bu telefonda recovery işlemi apk rommanger ile oluyormuş..yani telefonu açıp apk yı kurmam lazım ama dediğim gibi telefonda hiçbir işlem yapamıyorum..hafıza kartı ile flaşlayıp recovery yi kuramaz mıyım..recovery kurum sonra rom kurup öyle kulanabilirim sanırım telefonu
  • canyash kullanıcısına yanıt
    telefonu orijinal romla flashlayın, daha sonra ne isterseniz yapabilirsiniz. ya da fabrika ayarlarına döndürmek işe yarayabilir belki. nasıl yapacağınızı google da bulabilirsiniz, motomodtr sitesinde detaylı anlatımları mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 13151316131713181319
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.