Şimdi Ara

Motorola'nın yeni tableti Xoom, donanım özellikleriyle fark yaratmayı başarıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben niye Apple'ın reklamını yapayım? Cebime beş kuruş mu giriyor? Saçmalıyorsunuz.
    Apple 2007 den beri akıllı telefon sektöründe. Hiç bir zaman bir iPhone donanım manyağı olmadı. Hatta aksine abuk sabuk kısıtlamalar ile dolu oldu telefon. Ama satış hususunda yanına yaklaşan bir başka model var mı? Yok! Samsung; Galaxy S 10 milyon adet sattı diye sevinçten taklalar atıyor. Ama aynı sürede en büyük rakibi (Hatta çoğu kişi iPhone 4 rakip olarak bile görmüyor Galaxy S e) 30 milyon adet satmış. Daha da kötüsü Samsung'un 2010 yılında sattığı toplam "Akıllı Telefon Sayısı" 20 milyon adet. Apple ise 2010 da 47,5 milyon adet iPhone satmış.

Yani demek istediğim Apple'i geçmek için donanıma abanmak yeterli değil. Rakip firmaların bunu görememesine şaşırıyorum diyorum. Motorola gördüğün gibi yukarıda sadece donanıma vurgu yapmış. Biz donanımsal açıdan iPad'i ezdik demeye getirmiş. Eee? Ne olmuş donanımsal açıdan ezdiysen? Galaxy S de iPhone 3GS'i eziyordu ama iPhone 3GS 17 milyon adet saatı bu sene? Neredeyse Galaxy S'in iki katı?

Apple'i yenmek istiyorsan öncelikle yazılım konusunda önem vermelisin. iOS kadar stabil bir OS yapmalısın. "Yaa işte iOS'da tam multitasking yok, o yok bu yok, herhalde daha stanbil olur." Demek ki müşteri için stabilite daha önemli! Kıç kadar ekranda tam multitasking'e o kadar önem vermiyor demek ki insanlar. Bunu anlamak çok mu zor?

Android işletim sisteminin en önemli zaafı da iTunes Store gibi bir medya mağazasının olmamasıdır. Bakın! Appstore demiyorum, iTunes Store diyorum. Belki de Türkiye'de ve 3. dünya ülkelerinde Müziğie, filme, diziye, TV showlarına para vermek enayilik olarak görünüyor ama belli bir kültür ve yaşam seviyesine ulaşmış batı ülkelerinde medya içeriğine para vermeden alanlara direk hırsız gözü ile bakıyorlar. Dolayısıyla her türlü medya içeriğinin tek bir mağazadan ulaşılabilir olması Apple'a çok büyük bir avantaj kazandırıyor.

Android'li bir cihazın tek başına herhangi bir Apple ürününü satış anlamında geçmesine imkan yok. Bırak geçmesini yaklaşmasına bile imkan yok. Ama mesela bu işi Bada ile Samsung başarabilir. Çünkü Bada Samsung'a has bir işletim sistemi ve onlarca cihaza adapte olmak zorunda değil. Yada HTC'nin Brew işletim sistemi de bu işi başarabilir. Yani orta malı hiç bir işletim sistemli cihaz iOS a rakip olamaz.

Bak bir de iddia da bulunayım. 2011 de iPad 2 satışları tüm rakiplerinin toplamından daha fazla olacak! Yani en az %50 pazar payına sahip olacak iPad 2. Peki bunu çok daha yüksek donanımsal özelliklere sahip olduğu için mi başaracak? Tabii ki hayır. Ondan kat kat daha üstün cihazlar olacak ama;

- Hiçbirisinde iTunes Store olmayacak.
    - Hiçbirisinde Appstroe olmayacak.
    - Hiçbirisinde iOS olmayacaki
    - Hiçbirisinin arkasında Apple yazmayacak.

Siz bu yazımı not alın bir kenara... İlk çeyrek sonuçları açıklandığında tekrar konuşalım bu konuyu...

• çok iddialı ve hoş gözüktü gözüme mart ayında almanyaya gidecek bir dost kafilem var ben burdayım ama :( neyse mart ayına kadar çıkar herhalde bunlarda da pasaporta kayıt ettirmek gerekiyor mu???
  • Apple nin android karşısında tercih edilmesinin tek sebebi.'-Çocuga bak lan ayfonu var. -Nerdelan nerde! ' gibi diyalogların geçmesidir. applenin dötünü çok kaldırdılar ama o döte android tarafından büyük tekme vurulacak yakında. demedi demeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Ben niye Apple'ın reklamını yapayım? Cebime beş kuruş mu giriyor? Saçmalıyorsunuz.
    Apple 2007 den beri akıllı telefon sektöründe. Hiç bir zaman bir iPhone donanım manyağı olmadı. Hatta aksine abuk sabuk kısıtlamalar ile dolu oldu telefon. Ama satış hususunda yanına yaklaşan bir başka model var mı? Yok! Samsung; Galaxy S 10 milyon adet sattı diye sevinçten taklalar atıyor. Ama aynı sürede en büyük rakibi (Hatta çoğu kişi iPhone 4 rakip olarak bile görmüyor Galaxy S e) 30 milyon adet satmış. Daha da kötüsü Samsung'un 2010 yılında sattığı toplam "Akıllı Telefon Sayısı" 20 milyon adet. Apple ise 2010 da 47,5 milyon adet iPhone satmış.

Yani demek istediğim Apple'i geçmek için donanıma abanmak yeterli değil. Rakip firmaların bunu görememesine şaşırıyorum diyorum. Motorola gördüğün gibi yukarıda sadece donanıma vurgu yapmış. Biz donanımsal açıdan iPad'i ezdik demeye getirmiş. Eee? Ne olmuş donanımsal açıdan ezdiysen? Galaxy S de iPhone 3GS'i eziyordu ama iPhone 3GS 17 milyon adet saatı bu sene? Neredeyse Galaxy S'in iki katı?

Apple'i yenmek istiyorsan öncelikle yazılım konusunda önem vermelisin. iOS kadar stabil bir OS yapmalısın. "Yaa işte iOS'da tam multitasking yok, o yok bu yok, herhalde daha stanbil olur." Demek ki müşteri için stabilite daha önemli! Kıç kadar ekranda tam multitasking'e o kadar önem vermiyor demek ki insanlar. Bunu anlamak çok mu zor?

Android işletim sisteminin en önemli zaafı da iTunes Store gibi bir medya mağazasının olmamasıdır. Bakın! Appstore demiyorum, iTunes Store diyorum. Belki de Türkiye'de ve 3. dünya ülkelerinde Müziğie, filme, diziye, TV showlarına para vermek enayilik olarak görünüyor ama belli bir kültür ve yaşam seviyesine ulaşmış batı ülkelerinde medya içeriğine para vermeden alanlara direk hırsız gözü ile bakıyorlar. Dolayısıyla her türlü medya içeriğinin tek bir mağazadan ulaşılabilir olması Apple'a çok büyük bir avantaj kazandırıyor.

Android'li bir cihazın tek başına herhangi bir Apple ürününü satış anlamında geçmesine imkan yok. Bırak geçmesini yaklaşmasına bile imkan yok. Ama mesela bu işi Bada ile Samsung başarabilir. Çünkü Bada Samsung'a has bir işletim sistemi ve onlarca cihaza adapte olmak zorunda değil. Yada HTC'nin Brew işletim sistemi de bu işi başarabilir. Yani orta malı hiç bir işletim sistemli cihaz iOS a rakip olamaz.

Bak bir de iddia da bulunayım. 2011 de iPad 2 satışları tüm rakiplerinin toplamından daha fazla olacak! Yani en az %50 pazar payına sahip olacak iPad 2. Peki bunu çok daha yüksek donanımsal özelliklere sahip olduğu için mi başaracak? Tabii ki hayır. Ondan kat kat daha üstün cihazlar olacak ama;

Siz bu yazımı not alın bir kenara... İlk çeyrek sonuçları açıklandığında tekrar konuşalım bu konuyu...

Tamamı ile katılıyorum, bende çevremdeki herkese anlatmaya çalışıyorum Apple en büyük gücü yazılımı IOS, bence rakipleri önce bunu geçmeye çalışmalı. Yoksa donanim olarak, 88 çekirdekli mobil işlemcide taksalar, 200 megapixel kamerada taksalar bir işe yaramaz.

• Fiyat olarakda ipad2 ile yarışabilecekmi onada bakmak lazım. Kimse ipadden fazla para veripde maceraya atılmak istemez...Sonuçta android telefonlarına tercih sebebi iphone4'ün fiyatı ilede alakalı
  • ilk çıktığında iphone 1 kaç adet satmış. 6.124.000 adet. Galaxy S ilk çıktığında kaç adet satıyor. 5 ayda 10.000.000 adet. karşılaştırma sizin yaptığınız gibi olmaz. Galaxy S ne kadar olmuş iphone ne kadar olmuş. herşey zamanla oturuyor görüldüğü gibi. bu rakamları samsung yakalayamaz diye birşey de idda edemezsiniz.

apple geçmek donanımla olmuyor bunun google da biliyor vardı ki Android diye birşey çıkardı. Android de daha çok taze. acele etmeyin. programlar yaygınlaşmaya başlayınca göreceksiniz zaten. iphone ilk çıktığında ne kadar uygulama vardı.

multitaskinge kimse önemsiz diyemez. bir şeyi beceremiyorsan insanlara bunu yutturmaya çalışırsın evet. tıpkı adobe'a uyguladığın saçma yaptırımlar gibi. bunlar önemsiz diyorsan sen telefonu alo demek için kullanıyorsundur o zaman nokia da alabilirsin zaten.

çok yakında Android Music Store'u göreceksin.

Apple ürününü geçmesine imkan yok :D işte buna gülüyorum. hiç birşey imkansız değildir. "Artık yeni hicbir sey yok.Icat edilebilecek hersey icat edildi." Charles H. Duell - Amerikan Patent Dairesi Baskani 1899.

Edit: Samsung Galaxy S sahibi değil iPhone 3Gs sahibiyim. Tek farkım Apple'a tapmıyorum(!)

quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Ben niye Apple'ın reklamını yapayım? Cebime beş kuruş mu giriyor? Saçmalıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snomask -- 7 Şubat 2011; 15:22:10 >

• @snomask

Android daha çok taze derken? iOS ile arasında hepi topu 11 ay var. AppStore ile Android Market arasında ise sadece 45 gün var. Ne tazesi?

Kimse multitaskinge önemsiz demiyor. Ama dünyada 150 milyona (iPhone, iPod Touch ve iPad) yakın insan önem vermiyor multitaskinge. Önemsememek ayrı şeydir, "Multitasking önemsiz birşeydir." demek ayrı şeydir. Aradaki farkı görebiliyor musun?

Tam multitasking yapılamamsı, iTunes bağımlılığı, USB flash disk olarak kullanılamaması, bluetooth ile veri alışverişi yapılamamsı, flash desteklememesi, Harici kart desteğinin olmaması, USB giriş çıkışlarını Apple'in sallamaması gibi onca önemli eksiği önemsemeyenlerin her geçen yıl hızla artması sana da çok enteresan gelmiyor mu? Bir de her sene %100 e yakın oranlarda artıyor bu eksiklikleri sallamayanların sayısı...

Bence çok ilginç... :)))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.