Şimdi Ara

Motorola'nın yeni tableti Xoom, donanım özellikleriyle fark yaratmayı başarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Motorola'nın resmi satışına bir kaç hafta içerisinde başlamayı planladığı tablet bilgisayarı Xoom için meraklı bekleyiş sürüyor. Hem donanım hem de yazılım özellikleriyle dikkat çeken Xoom için yapılan öngörüler, kısa süre içerisinden bir milyondan fazla satacağı ve yüksek satış başarısı elde edeceği yönünde. Google'ın tablet bilgisayarlar için geliştirdiği Honeycomb kod adlı Android 3.0 işletim sisteminini kullanan ilk tablet olma özelliğine de sahip olan Motorola Xoom, güçlü donanımıyla rakiplerinin önüne geçecek gibi görünüyor.

Skattertech sitesi tarafından hazırlanan yeni bir tablo, Motorola Xoom'un rakipleri karşısındaki durumunu gözler önüne seriyor. Piyasanın en iddialı modeli olan iPad ile birlikte RIM'in merakla beklenen tableti BlackBerry PlayBook ve Dell Streak 7'nin karşılaştırıldığı tabloda, donanım özellikleri açısından en güçlü modelin Motorola Xoom olduğu anlaşılıyor. Apple iPad haricindeki tüm modellerin çift çekirdekli işlemci kullandığı tabloda, daha büyük ekran ve daha güçlü özelliklerine rağmen Motorola Xoom ve Apple iPad'in aynı ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Öte taraftan aynı tablo, sahip olduğu yazılım avantajlarına rağmen iPad'in modern rakipleri karşısında yavaş yavaş iddiasını kaybettiği anlaşılıyor zira tabletlere özel Android'in çıkması, Tegra 2 platformların yaygınlaşması ve her geçen gün güçlenen uygulama mağazası ile Android tabanlı çözümler daha önce hiç olmadığı kadar güçlü bir pozisyona gelmiş durumdalar.

Apple iPad 2 ve Samsung Galaxy Tab 2 modellerin detayları açıklanmadığı için tabloda kendilerine yer bulamazken, piyasada satılan veya yakında satışa sunulacak tüm tabletler içerisinde şu an en iddialı modelin Motorola Xoom olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Görünüşe bakılırsa 14 Şubat'ta başlayacak Mobil Dünya Kongresi, akıllı telefonlarla birlikte aynı zamanda tabletlerin düellosuna da tanık olacak ve pek çok firma, merakla beklenen yeni nesil tablet bilgisayarlarını aynı etkinlikte tanıtıcaklar.

Kaynak: http://skattertech.com/2011/02/infographic-blackberry-playbook-vs-dell-streak-7-vs-apple-ipad-vs-motorola-xoom/

• Bana göre donanım özellikleri iyi olsada yazılım ve kullanım özgürlüğü veren tablet bilgisayarlar daha önde olacak. Çok iyi bir donanım koyabilirsin ama onu uzun zaman yazılım olsun bir çok alanda desteklemezsen bir anlamı yoktur. Şuan Hindistanda bile tablet bilgisayar üreten bir konumda. Alıyor Tegra 2'i koyup satışa çıkartabiliyor ama yazılım desteğinide Google'a bırakıyorlar. Aslında Android'e bırakılması bir anlamda iyi çünkü ortak bir kesim Android kullanarak Android temel olarak alınabiliyor. Ama iş güncellemeye gelince üreticilere yalvarmaktan başka çare bırakmıyorlar.
  • Özellikleri gerçekden çok iyi, yukarda diğer tab'larla karşılaştırma güzel olmuş. Xoom'la iyi yerlere gelebilcek gibi görünüyor iPad'dan daha iyi olduğu ve özellikleri gelişmiş olduğu aşikar.
  • Son kullandığım tablet calcium sandoz'du o yüzden yorum yapamıycam
  • 1 yıl önce çıkmış ipadle yeni çıkan honeycomb tabletleri kıyaslamak ne kadar doğru?
    Kaldı ki ipad appstoredaki geniş native app yelpazesi sayesinde hala büyük üstünlüğe sahip.
    ipad 2 duyurulmadan karşılaştırma yapmak doğru değil bence
  • Katılıyorum diger tabletler 2010daydı xoom 2011 tableti yani beklemek lazım saten bu dönemlerde tablet ve telefon alınmaz haziran temmuz alma zamanı
  • yeni çıkacak olan tabletler ne kadar hızlı olsalarda uygun yazılım olmadıktan son o hızı değerlendiremedikten sonra hızın önemi kalmıyor.. mesela iphone4 birçok akıllı telefondan donanım olarak daha düşük seviyede olmasına rağmen hala onun kadar seri başka bir telefon görmüş değilim.. tablet içinde aynısı geçerli..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkillinc

Son kullandığım tablet calcium sandoz'du o yüzden yorum yapamıycam

• Cok iddialı bir model...
    iPad'in yanında diğer tabletlerden degil ama bundan bir tane de bundan olsun isterdim.
    Ama işlemci ve ram karşılaştırmamışlar tabloda.
    Bi tek cift çekirdek demis gecmisler.
    Batarya kapasitesi ? ama yinede 10 saat yazmışlar, inanalım mı?
    1080+altyazili video oynatma yetenekleri nedir, her video formatını acabilicek mi?

(Ayrıca iPad'e 4.3 iOS ile hotspot geliyor.)
  • android tabletler harici diske torrentten download yapıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

android tabletler harici diske torrentten download yapıyor mu

benim işime gelir böyle bir özellik ama bataryayı elime almak istemiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

yeni çıkacak olan tabletler ne kadar hızlı olsalarda uygun yazılım olmadıktan son o hızı değerlendiremedikten sonra hızın önemi kalmıyor.. mesela iphone4 birçok akıllı telefondan donanım olarak daha düşük seviyede olmasına rağmen hala onun kadar seri başka bir telefon görmüş değilim.. tablet içinde aynısı geçerli..

+1

Önemli olan yazılım tarafından donanımın ne kadar desteklendiği. Benim için en iyi teknolojik donanım işimi görecek olandır. Cep telefonum 4 çekirdekli, 8 çekirdekli olsa kaç yazar. Ben onda sayfa mizanpajı yapmayacağım, render yapmayacağım, bilimsel hesaplamalar için kullanmayacağım. Asli görevinin yanısıra en fazla 1080p videoyu LCD televizyonda takılmadan oynatıyorsa ya da 720p video çekimi yapıyorsa onun donanımı benim için yeterlidir. Bunları bana hangi donanımla sunabiliyorsa ona bakarım. İster tek çekirdek 256 MB bellek ile sunsun, ister 4 çekirdek 1 GB bellek ile sunsun.

• Fiyatı ile ilgili tahmini bir bilgi yok mu arkadaşlar?
  • Yurt dışında 499 bizde 1499.Vergi+gümrük+garanti+%25 ithalatçı payı+%25 bayii/mağaza payı.Bide 3G'i olunca cep telefonu gibi vergilendiriliyor sanırım, siz 3G'siz alsanızda 3G'li ymiş gibi sizde maliyetini ödüyorsunuz.
  • Hoş cihaz ama çok pahalı.Bıktık artık ürünlerin yurtdışı değerinin 3 katını vermekten
  • 500 $ sa bedava, 1500 liraya burda almaktansa git amerikadan al, bi de gezmiş olursun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihofistanbul

500 $ sa bedava, 1500 liraya burda almaktansa git amerikadan al, bi de gezmiş olursun :D

Vall ne yazik ki 500$ degil. Best Buy 24 Subatta satisa koyuyor ve fiyat 800$
    Data tarifeleri de 1GB/20$, 3GB/35$ 5GB/50$ ve 10GB/80$.

Tabi ki bu fiyata bir de vergi eklenecek. Ornegin ben Los Angeles'ta yim ve burada vergi %9.75

Ayrica data hatti oldugu icin muhtemelen 30-40$ da aktivasyon ucreti koy. Cihaz olacak 900-950$.

Acikcasi fiyati biraz pahali geldi. Tamam Android 3.0 cok guzel duruyor ama benim sahsi gorusum iPad2 gelince yine
    kimsenin gozu baska bir sey gormeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Şubat 2011; 7:37:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cagdas dv6196

Cok iddialı bir model...
    iPad'in yanında diğer tabletlerden degil ama bundan bir tane de bundan olsun isterdim.
    Ama işlemci ve ram karşılaştırmamışlar tabloda.
    Bi tek cift çekirdek demis gecmisler.
    Batarya kapasitesi ? ama yinede 10 saat yazmışlar, inanalım mı?
    1080+altyazili video oynatma yetenekleri nedir, her video formatını acabilicek mi?

(Ayrıca iPad'e 4.3 iOS ile hotspot geliyor.)

Steve jobs o hotspot desteğinide apralı yapar kendi internetini paylaşmanın günlüğü 1 dolardan yaparsa şaşırmam :D
  • Apple'in rakiplerinin alayı Mal ya!
    Hala daha Apple'in donanım ile bu kadar sattığını sanıyorlar.
    Hala daha Apple'ı donanım üzerine yatırım yaparak geçeceklerini sanıyorlar.
    Dediğim gibi; Bunların alayı mal!

:D
  • Erasmus bir sen akıllısın da bütün firmalar mal öyle mi? yoksa bizi mal yerine koyan apple da işi doğru yapanlar mı o mal dediğin grup? heryerde apple reklamı yapmaktan bıkmadın mı artık. nerede apple ismi geçse oradasın ve yorumların hep aynı. çıkar artık şu at gözlüğünü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snomask -- 7 Şubat 2011; 11:33:33 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.