Hard Disk Router Ethernetinden Bağlanabilir mi?
Daha önce deneyen oldu mu bilmiyorum ama büyük olasılık daha önce çok az kişinin sormuş olduğunu tahmin edeceğim bir sorum var. Bu konuda uzman olan arkadaşlar yanıtlayabilirse sevinirim.
Sorum şu. Kullandığım modemin USB portuna Ugreen HDD kutusu içine yerleştirilmiş bir disk taktım. Taktığım sabit diski gerek evde gerek internette kullanabiliyorum. Yalnız modemin USB bağlantı hızı çok düşük. Saniyede 30 MB veriden fazla hız göremiyorum. Oysa sabit diski çıkarıp bilgisayarın USB portuna bağladığımda 200 MB hız alabiliyorum.
Modemde boşta 1 adet 2.5G ethernet portu bulunuyor. USB-Ethernet çevirici adaptör alsam ve sabit diski ethernet portuna bağlasam çalışır mı? Kullandığım disk Seagate Ironwolf. Herkes bu tip çeviricileri internet bağlantı hızını artırmak için kullnadığı için sorumla ilgili internette bir kaynak göremedim. Şu an NAS almak istemiyorum. Böyle basit bir yöntemle sorunu çözebilir miyim?
Bu üç soğutucu arasında kararsız kaldım arkadaşlar. Daha önce 5800X'i stok soğutucu ile kullanan biri olarak sesten aşırı rahatsız olmuştum.
Şimdiki işlemcim çok daha az ısınan 65 wattlık 5700X. Önceliğim sessizlik. Kullandığım kasa Cooler Master 511. 165mm'ye kadar yüksekliği olan işlemci soğutucularını destekliyor. Fuma 2 ve Pure Rock 2 bu konuda sorunsuz. DeepCool ise tam sınırda 164 mm bir soğutucu.
Sizce ilk 2 soğutucu bu işlemci için fazla mı gelir? Overclock falan düşünmüyorum. RGB önemli değil. Bir de ilk ikisi 1kg ağırlığında iken Pure Rock 2 600g. Ağırlık sorun olur mu? Arctic e34 de seçenekler arasındaydı ama fan hızı yükselince sesli çalıştığına ilişkin yorumlar var. Zalman CNPS10x Performa Black de seçenekler arasındaydı ama Amazon'un her şeyi piyasa fiyatının 3-4 katına satan meşhur fırsatçı satıcısı Happy Home Srl dışında satan olmadığından bu seçenek elendi.
Deneyimli arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.
Söylenecek fazla bir şey yok video gerekeni söylüyor. Bu ülkenin halkından çalınan paraların geri geleceğinin sözünü veriyor.
Herkes zaten bunun böyle olacağını biliyordu ama ekonomide yaşanan son gelişmeler bayağı bir hızlandırmışa benziyor. Üstelik anket sonuçlarında görünen bazı noktalar var. Halk ekonomik krizin sorumlusu olarak AKP'den daha çok Erdoğan'ı görüyor.
Diğer dikkatimi çeken nokta ise DEVA'nın önlenemez yükselişi. İyi Parti hız keserken DEVA, Ali Babacan farkıyla sürekli yükseliyor. Çünkü ankette seçmenler ülkedeki en büyük sorun olarak ekonomiyi görüyor ve ekonomiyi düzelteceğine en çok inandıkları lider ise Ali Babacan.
Kısacası Süleyman Demirel'in "Boş tencerenin devirmeyeceği hükümet yoktur" lafı bir kez daha gerçekleşmek üzere.
Kearney Küresel Şehirler Endeksinde bu yıl İstanbul 26. sıradan 34. sıraya Ankara ise 74. sıradan 84. sıraya geriledi. Evet AKP'li arkadaşlardan dürüst ve bilgiye dayalı yorumlar bekliyorum bu konu hakkında.
1- Montrö Sözleşmesi'nin bir süresi var mı?
Montrö Sözleşmesi şu an itibariyle süresiz bir sözleşmedir. Yani her 20 yılda bir yenilenmesi gerekmiyor.
2- "Neden süresiz? Sözleşmede 20 yıl yazıyor!"
Evet Madde 28'de 20 yıl boyunca geçerli olduğu yazsa da yine aynı maddedeki "Sözü edilen yirmi yıllık sürenin bitiminden iki yıl önce, hiçbir Bağıtlı Yüksek Taraf, Fransız Hükümetine Sözleşmeyi sona erdirme ön-bildirimi vermemişse, işbu Sözleşme, bir sona erdirme ön-bildirimin gönderilmesinden başlayarak, iki yıl geçinceye kadar yürürlükte kalacaktır." cümlesi nedeniyle halen daha yürürlükte
3- Yukarıda yazılanların ne anlama geldiğini biraz açabilir miyiz?
Elbette. Kısacası Montrö, sözleşmeye taraf olan ülkelerden biri sözleşmenin feshini istemediği sürece yürürlükte kalacak. Sözleşmeyi sona erdirmek isteyen bir ülke de en az 2 yıl önceden sözleşmeden vazgeçtiğini Fransız hükümetine bildirmek zorunda. Kısacası biz 2021 yılında olduğumuza göre şu anda sözleşmeden çıkacağımızı Fransa'ya bildirsek bile 2023 yılına kadar Montrö Sözleşmesi geçerliliğini koruyacak.
4- Varsayalım Montrö Sözleşmesi feshedildi. Ne olacak?
Yeni antlaşma yapılamazsa Boğazların statüsü 1982 tarihli Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne göre belirlenecek. Bu durumda Montrö Sözleşmesi'ndeki "savaş ve yakın savaş tehdidi durumunda" kazandığımız haklardan da vazgeçmiş olacağız. Çünkü 1982 tarihli Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesi kıyı devletlerine hiçbir yetki vermez. Kıyı devleti gemilerin geçişini izlemekten başka bir şey yapamaz. Ne savaş zamanında ne de barış zamanında. Bu nedenle yerine daha iyi bir sözleşme imzalanabileceği garantiye alınmadıktan sonra Montrö'nün feshi Türkiye'nin ulusal çıkarlarına bir tehdittir.
5- Peki daha iyi bir sözleşme yapabilir miyiz?
Siz Rusya'nın yerinde olsanız, "Türkiye'ye haksızlık ettik, kendimizden feragat edip Türklere daha çok hak verelim" der misiniz :))) Bize daha fazla hak vermek isteyip istemeyeceklerini merak edenler 1956 yılındaki tartışmalara bakabilirler.
Bazen cahillik başa bela olur. Sabah gazetesi de bu cahilliğiyle aslında ekonominin kötü durumda olduğunu itiraf ediyor ama farkında değil! Allah'ın sopası yok işte eninde sonunda farkında olmadan bile gerçekleri yazmak zorunda kalıyorsunuz. Yok bu durum cahillikten kaynaklanmıyorsa okuyucularını salak yerine koymaktan başka bir şey değil!
Sokağa Çıkma Yasağı Şart!
|
Biraz da Gülelim
|
Tarih, yorulmadan araştırıp muhakeme yapabileceklerin işidir; her duyduğunu gerçek sanıp hezeyana kapılanların değil
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.564
İkinci El Bölümü Mesajları: 38
Konularının görüntülenme sayısı: 35.652 (Bu ay: 314)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.669 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware