|
Bildirim
|
2 tavaya o kadar para verirsek evin yolunu bulamayız.
|
CeyKalDa demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
|
Cep telefonuna 5000 pc ye 10000 verilen yerde tavaya 220 de verilir 500 de verilir.Benim icin saglik onemli adi tava alip teflon yiyemem.
|
yumuşak tahta kaşığı damlalar düşsün diye tavanın kenarına vurunca soyulmaya başlıyor, hiç öyle dayanıklı değil. Tahta kaşıkla kullanamayacaksak neyle kullanacaz? Değmez...
|
Sonuçta bütçe meselesi dostum ama yıllarca kullanacağın sağlam, kaliteli ve yağsız bir tava almış olursun.
|
İki hafta once 199 a sattılar sipariş verdim tavalar eğri geldi...
Nisan'da da titanium elegance da indirim yapmisti aynı mağaza yine sipariş vermiştim bu sefer de çizik gelmişti. Mağaza defolu ürünler satıyor... İkisini de iade ettim geçen hafta 4 4 luk indirimden schafer granit tava aldım... |
Bu Hard Titanium kelimeleri bence de tüketiciyi yanıltıyor,çok sağlammış gibi bir algı yaratıyor,benim de 350 aldığım tava kenardan çok çabuk kaplaması çıktı,zorlamadan sert bir şey bile bu kadar dayanaıksız olmaması gerekir.
Bu marka için değil diğerlerini için de söyleyebilirim,hepsi teflon konusunda kelime oyuna yapıyor.Farklı ve üst markalarda umduğum bir sağlamlık bulamadım.Meşhur Monetta marka almıştım zamanında,o bile çok dayanıksız çıktı ve en nihayetinde çöpe gitti. |
Konu başlığı tava setini kullananlara bir kaç ufak tavsiye vereyim. Bu sayede yıllarca bu tavaları ilk günkü gibi kullanırsınız.
1- Bu tavaları bulaşık makinesine atmayın çünkü üzerine bir şey yapışmadığı için yoğun yıkamaya gerek yok. 2- Elinizde yıkayın. Tava soğuduktan sonra bulaşık süngerinin yumuşak tarafıyla az bir deterjanla hafifçe ovalayın ve ılık suda durulayın. 3- Bu tavaları ocaktan alıp soğuk suyun altına sokmayın, bırakın tava soğusun. Sıcak tava soğuk suya maruz kalırsa zamanla zarar görebilir ve tabakaları atma yapabilir. Nasıl sıcak çay bardağını soğuk suyun altına tutmuyorsanız tavaya da bu eziyeti yapmayın. 4- Tahta veya silikon maşa/kaşık kullanın. 5- Bu tavaları temizleyip kaldırırken diğer tavaların üzerine veya altına koymayın ki çizilmesinler. Bu başlıkta okuduğum şikayetlerin bir kısmı hatalı kullanımdan kaynaklanıyor, bir kısmı da satıcının defolu veya geri dönen ürünleri yeniden satmasından kaynaklandığını zannediyorum. Kullandığım tavalar ilk gün performansındaki gibidir. Döküm tavalar elbette daha sağlıklı ama o tavalara da gerek özeni göstermezseniz size sağlık değil zehir ve kimyasal saçabilir. Döküm tavayı bulaşık makinesine atarsanız veya süngeri sert tarafıyla ovalarsanız üzerindeki emaye kaplama zamanla dökülür ve pişirdiğiniz etle birlikte deterjan kalıntılarını da yersiniz. Yıkadıktan sonra hafif yağlama yapmazsanız zamanla döküm tavada oksitlenme olacaktır. Demir döküm tava da olsa teflon tava da olsa her şey sizin kullanımızla ilgilidir. Kötü kullanırsanız en iyi, en sağlıklı tava bile sizin elinizde zehir saçacak hale gelebilir. |
Ben aldım, ikisi de soyuldu. Hani metal değdi, çizdik desen o da yok. Tava üst çemberinden güneşte kalmış deri gibi soyuluyor :) Direk çöpe attım. Lava döküm aldım kafam rahat.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbs02 -- 14 Ekim 2019; 7:21:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|