Şimdi Ara

Motorola sbg6580 Docsis 3.0 Modem Bağlantı Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
14.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: taran1tula

quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels™

Motorola SBG6580 için yurtdışı operatörlerde 2 firmware güncellemesi gelmiş , o güncellemeyi Turksat motorola türkiye ile konuşup bizim modemlerede broadcast edip yükleseler iyi olur.

4 güne kadar sorunsuzdu,4 gündür bağlantı yok bende Ortaköy-Beşiktaş modem CMTS'den ip alamıyor.Gene turksat merkezden çözmeye çalışıyorum.Ya yıl 2012 altyapı kimlere emanet,tüm dünyada kullanılan bir modemi sisteme config edemiyorlar.

Bu konuda sinirliyim belirttikleri standartları FAZLASIYLA karşılayan bir modem.Çözmeleri gerekiyor Amerika ile yazışmak kalıyor en son şebekenin hatalı olduğu ortada.

İşlerine gelmeyen her konuda şuçu bize atıp sıyrılma dönemenin bitmesi gerekiyo bu ülkede.

Ben de yaklaşık 1 senedir sorunsuzca kullanıyordum SBG6580 modemimi. 1 ay önce aniden ip alamamaya başladı. Aradım müşteri hizmetlerini, yeni işe başlayan birine denk geldim maalesef. Kayıt bile açamadı, her neyse ertesi gün şikayet ettim de lütfedip ilgilenmeye başladılar. Docsis 2 modemim vardı yine motorola onu taktım o çalışıyor. Servis yönlendirmişler, fakat şikayetten sonra bile ne servis geldi ne birşey. Ben de bi süre sinirlerim geçsin diye bekledim(1 ay).

Neyse bugün aklıma geldi, gücümü toplayıp aradım müşteri hizmetlerini. Böyle böyle durumlar oldu dedim, tabi aynı şeyleri tekrar yaşadım. Yok bir süre beklettiler, yok ip atamaya çalıştılar falan. Başka kimseye bağladıkları falan da yok. Kayıt açtılar, servis yönlendirdiler falan. Bu kadar şikayetin üzerine servis yarın gelse bile 'modeminiz bozuk efendim' diyeceklerinden eminim. Anlaşılan genel müdürlük çözecek bu işi. Yarın ilk işim faks çekmek bununla ilgili, olmadı bi ziyaret etmek şart gibi gözüküyor.
    Ben bu modemi getirtmeden önce görüştüm müşteri hizmetleriyle ve sorun çıkarmayacağı teyidini aldım. Ayrıca 1 senedir de tık demeden çalıştı, ama birden bire ''bozuldu'' modemim he. Hem de üzerindeki tüm ışıklar yanarken!!

Dediğim gibi yarın bununla ilgili mücadeleye başlıyorum. Bu modemden elinde olan arkadaşlar da lütfen genel müdürlüğe en azından faks ile talep, şikayette bulunsunlar ki bu sorunumuz çözülsün bir an önce. En azından modemlerin bozuk değil de, altyapılarının düzgün olmadığını anlasınlar!!

Bende teyid almıştım çünkü onların istedii standartları karşılamakta modem,
    Sorunu Çözüyorlar gene merkezden birşeyler yaptılar benim modem ip aldı,ucunu bırakmayın en kötü bunlar yıllarca motorola modem sattılar motorola'daki bağlantılarla ebediyen bir çözüm getirebilirler.
    Dünyadaki en iyi 3.0 modemlerden biri ve yetenekli bir modem,şebekeyle iyi anlaşması gerekir.Yani şebekeyi bizlede test etsinler onada razıyım 8 kanal download 4 kanal upload frekanslarını açsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 13 Şubat 2012; 1:27:31 >

• test modemle idare ediyorum :S , docsis 3.0 modem hala ip alamıyor tüm gün o açık evde yokken,

Online işlemlerde yeni bir arıza kaydı konusu var ama :D vermeye kalkınca veritabanı hatası veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 17 Şubat 2012; 0:42:49 >
  • scientific atlanta kullanın bırakın motorolayı felan
  • Bende de Motorola SB6120 var ve yaklaşık 2 aydır modem online olmuyor. Bir çalışma yapacağız IP adresiniz değişecek dediler ve ogün bugün bağlantı yok aramadığım yer kalmadı. Biraz önce teknik servisten biri geldi ve her zamanki gibi modem arızası dedi gitti. Ama nedense 15Mbit bağlanacak başka bir modem getirip bunu ispatlamıyorlar. Motorola teknik servise durumu ilettim ve sorunun modemin yazılımının (firmware) güncellenmesi ile çözülebileceğini söyledi. Pazartesi günü servise yaptırıp deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OZGH

Bende de Motorola SB6120 var ve yaklaşık 2 aydır modem online olmuyor. Bir çalışma yapacağız IP adresiniz değişecek dediler ve ogün bugün bağlantı yok aramadığım yer kalmadı. Biraz önce teknik servisten biri geldi ve her zamanki gibi modem arızası dedi gitti. Ama nedense 15Mbit bağlanacak başka bir modem getirip bunu ispatlamıyorlar. Motorola teknik servise durumu ilettim ve sorunun modemin yazılımının (firmware) güncellenmesi ile çözülebileceğini söyledi. Pazartesi günü servise yaptırıp deneyeceğim.

docsis 3.0 larda şebekeyle ilgili bir problem var ip alamıyorlar,modemler arızalı filan değil.Bazı bilgili servis elemanları durumu çözüyorlar Merkezdeki birimlerle irtibata geçip.Çözülmeyecek birşey değil bizi biraz süründürüyorlar sadece.

Uydunet o yüzden yüksek hızları,yeni tarifeleri açıklayamıyor.

Türkiye'deki motorola servisi SBG6580 içinde firmware updatede sahipmidir acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 17 Şubat 2012; 18:57:54 >

• beyler firewall özelliğini tamamen kapatın bendede kopmalar oluyordu MAC kullanıyorum bazen bağlantı sıkıntıları oluyordu gittim linksys wifi router aldım ve modem den firewall ı kapattım şimdi düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cturna -- 19 Şubat 2012; 19:42:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedikulee

docsis 2.0 modeme döndüm sorunsuz gayet güzel çalışıyor.Şimdi iki adet modem oldu anladığım kadarıyla bölge bölge değişiyor bazı bölgelerde sorunsuz çalışan docsis 3.0 modemler var....

benimkide sorunsuzdu şubat ayı itibariyle kaybettik ve bu sefer ankaradaki internet birimide ilgilenmiyor.MOTOROLA 'ya yazıp sorunun şebekeden kaynaklı olduğununu teyidini almaya çalışacağım.
    ayrıca yurtdışındaki bu mode 3.3 firmware'e kadar yükseltimiş.
    Bir müşteri bu kadar açıkta ve desteksiz bırakılabilir.Yıllardır hizmet veiryorsunuz 1 modemi şebekeye config edemediniz derler.
    Ulaştırma Bakanı'da anca CEBIT'te göz boyar Uydınet ve Tursat'ın yapamadıklarıyla işte yazıyorum hiçbirşey yapılmıyor...

2012 istanbulun göbeğinde 20 gündür çözemediler (çözmek istemiyorlar yada bu işten yetkili anlayacak birime sorun ulaşmıyor)

Elinde bu dertten çözüme ulaşamamışlar varsa toplanalanım.

Kardeşim bu modem docsis 2.0 ve 3.0 standardını fazlasıyla karşılıyor sözleşmede yazan bu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 19 Şubat 2012; 23:45:48 >

• uzun uğraşlar sonucu IP geri geldi , port güncellemeleri sırasında türkiyede bir duzine sayıda olduğumuz için araya kaynıyoruz tahminim.

Tüm altyapı docsis 3.0 tam uyumlu olunca oh be deriz artık.
  • Yoğunluktan geribildirim yapamadım. Modem servisten geldi ve şu an 15 Mbit sorunsuz kullanıyorum. Servis modemin yazılımını güncellemiş.

Kullanmakta olduğum Motorola SB6120 Docsis 3.0 modemin yetkili servisi:http://www.vizyonturkey.com
  • quote:

Yoğunluktan geribildirim yapamadım. Modem servisten geldi ve şu an 15 Mbit sorunsuz kullanıyorum. Servis modemin yazılımını güncellemiş.

Kullanmakta olduğum Motorola SB6120 Docsis 3.0 modemin yetkili servisi:http://www.vizyonturkey.com

SBG6580'e destek vermeyiz dediler Motorola usa ile yazıştım servis sağlayıcınız isterse gereken desteği veririz dediler.Son kullanıcıyı çok dinlemiyorlar.

Ama türksat işimi çözdü modem tekrardan ipsine sahip online.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 28 Şubat 2012; 16:43:38 >
  • 6580 modem türkiyeye geldimi? yahutta satılıyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hightechx

6580 modem türkiyeye geldimi? yahutta satılıyormu?

yok gelmedi tr'de dandik modemler satmakta üzerlerine yok :D neden getirsinler
    usa'dan almıştım
  • TR de satılan 6120 ile 6580 arasındaki fark nedir arkadaslar? wireless olmasından baska?

bir de sanırım 6121 modeli cıkmıs.

kablosuz kısmını router ile halledecegim. uydunet i 2002-2007 yılları arasında kullandım ama sanırım baya birseyler degismis o gunden bu gune. tekrar gecmek istiyorum ancak iyi bir modem arayısı icerisindeyim.
  • quote:

Yoğunluktan geribildirim yapamadım. Modem servisten geldi ve şu an 15 Mbit sorunsuz kullanıyorum. Servis modemin yazılımını güncellemiş.

Güncellenen yazılımın versiyon nosu nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels™

quote:

Orijinalden alıntı: yedikulee

docsis 2.0 modeme döndüm sorunsuz gayet güzel çalışıyor.Şimdi iki adet modem oldu anladığım kadarıyla bölge bölge değişiyor bazı bölgelerde sorunsuz çalışan docsis 3.0 modemler var....

benimkide sorunsuzdu şubat ayı itibariyle kaybettik ve bu sefer ankaradaki internet birimide ilgilenmiyor.MOTOROLA 'ya yazıp sorunun şebekeden kaynaklı olduğununu teyidini almaya çalışacağım.
    ayrıca yurtdışındaki bu mode 3.3 firmware'e kadar yükseltimiş.
    Bir müşteri bu kadar açıkta ve desteksiz bırakılabilir.Yıllardır hizmet veiryorsunuz 1 modemi şebekeye config edemediniz derler.
    Ulaştırma Bakanı'da anca CEBIT'te göz boyar Uydınet ve Tursat'ın yapamadıklarıyla işte yazıyorum hiçbirşey yapılmıyor...

2012 istanbulun göbeğinde 20 gündür çözemediler (çözmek istemiyorlar yada bu işten yetkili anlayacak birime sorun ulaşmıyor)

Elinde bu dertten çözüme ulaşamamışlar varsa toplanalanım.

Kardeşim bu modem docsis 2.0 ve 3.0 standardını fazlasıyla karşılıyor sözleşmede yazan bu!

Selamlar

Benim kullandığım netmaster 3.0 modem ile aynı sorun başıma gelmişti

Gelen görevlilier korntroller sonucunda modem yanmış demişlerdi

Netmaster yetkili servisi: türksatı arayın

" Yapılandırma dosyasının Webstar olarak tanıtmak istiyorum " deyin sorununz düzelecek demişti

ve gerçekten düzeldi

Birzaman sonra modem yine online olmamaya başlamıştı

felen görevliler yine modem yandı demişlerdi

aynı şekilde 126 ya bu şekilde deyince modem yine düzelmişti

• quote:

Orijinalden alıntı: ahbecan

quote:

Model Name: SB6120
    Vendor Name: Motorola
    Firmware Name: SB612X-1.0.3.5-SCM00-NOSH
    Boot Version: PSPU-Boot 1.0.0.4m1
    Hardware Version: 1.0

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahbecan

quote:

Model Name: SB6120
    Vendor Name: Motorola
    Firmware Name: SB612X-1.0.3.5-SCM00-NOSH
    Boot Version: PSPU-Boot 1.0.0.4m1
    Hardware Version: 1.0

Cevabınız için teşekkürler. Birkaç sorum daha olacak. Konu başlığı bizim modem olmadığından PM attım. Cevaplarsanız sevinirim.

• Rica ederim, sorunuzu PM'den cevapladım.
  • yurt dısından 6121 ya da 6580 almayı dusunuyorum.

hala bu tip sorunlar mevcut mu?
  • Bende 6121 düşünüyorum online oyunlarda daha verimli olduğundan bahsediliyor kullanan arkadaşlar lütfen ping değerlerindeki farkı yazabilirlermi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.