Şimdi Ara

Motorola sbg6580 Docsis 3.0 Modem Bağlantı Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
14.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de EliasGS gibi bu sorunların devam edip etmediğini merak ediyorum.

Bilgi verebilecek olan var mı Motorola SBG 6580 ile ilgili ?

Teşk.
  • tt netten gecis yapmayi dusunuyordum ama bu modem kordinasyon sorunlari caydirdi suan beni...

umarim sorunlariniz cozulur arkadaslar
  • Bende bir kac sene once motorola sbg900 wireless modem kullaniyordum. 3 sene sorunsuz kullandim fakat birden reciever isigi yanip sonmeye basladi. Servis geldi baska modem verdi netmaster onda calisti. Ama eski modemimden memnundum cekim kalitesi de iyiydi. Netmaster yan odadan bile zor cekiyor. Ebayden yeni motorola aliym diyorum ama yine elimizde patlar mi ondan korkuorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Event Log da görülen TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0 ve nette sürekli kopmalar yaşanmasına neden olan bu sorun software in 3.1 olmasından kaynaklanıyor.

Motorola sbg6580 modeminin software ini 3.3 e update edebilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taran1tula -- 7 Temmuz 2014; 21:36:49 >
  • kimler var 6580 'ci şimdi şu yazılım güncelleştirmesi için bastıralım.2 mail atacaklar ISP-MOTOROLA 1 saatte yaparlar tüm modemelere güncellemeyi.

WPS,WPA,Firewall bağlantı iyileştirilmesi tonla fix var.
  • Motorola SBG6580 bu modemi almayı düşünüyorum. yazılan yazıları okudum. ben uydunet modem baya bir sattım. tella mac adresini verince sisteme kayıtıl mac adreslerinden modemin markasını modelini hemen tespit ediyorlar. eski bir modem taksan sistem kabul etmiyor diyorlar. öyleki yok efendim bu modem codsis 2 destekliyor sizin hızınız 20mb docsis 3 deslik olmalı diyorlar. yani bazı gıçıklıklar yarata biliyorlar. Motorola SBG6580 2 hafta çalışıp sonradan ıp alamaması bence tamamen uydunetin kendi engellemesidir. teknik bir son değil. kendi satmadıkları bir modem olup olmadıklarını mac adresinden tespit edebilirler.
  • Motorola sbg6580 modeminin software i 3.3 e update olan var mı?
  • İyigünler arkadaşlar, bende de Motorola SBG 6580 var ve ben de çoğu kişinin yaşadığı IP alamama sorununu yaşıyorum. Aralık'ta ABD'den getirttim, Ocak ayında bağladım ve Uydunet paketimi 3.0'a yükselttim. İki ay çok mutlu kullandıktan sonra olanlar oldu, IP alamamaya başladım herkes gibi. Ve aynen herkes gibi NAT'ı iptal edip bridge mode çalıştırdığımda aynen çalışıyor. Ve Vizyon Türkiye "biz ithal etmedik" der ve ilgilenmiyor, Uydunet de klasik baştan savma kayıt açalım vs gibi şeylerle oyalayıp çözüm getirmiyorlar.

Bu topic'teki bir post'ta sorunu çözdüğünü iletenler var, fakıt nasıl çözdükleri muğlak kalmış sanki. MAC'i silip tekrar tanımlamayı yaptırdım ama işe yaramadı, belki de doğru şeyi tanımlatmadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim; mevcut halde kullanmakta olduğum Netmaster 2.0 modem her yönden kan kusturuyor bana zira.

Cihaz'a firmware update'i de bir tek Uydunet atabiliyor bildiğim kadarı ile.

Şimdiden yardımınız için teşekkürler.

@Jackdaniels™ @taran1tula @myhotyro

Downstream 8 kanal, upstream 2 kanal kitliyor cihaz. Sunucudan konfigürasyon dosyası alamıyor.
    Standard Specification Compliant DOCSIS 3.0
    Hardware Version 3
    Software Version SBG6580-3.5.8.4-GA-00-505-NOSH
    CM Certificate Installed

ve event log'dan klasik bir kayıt:

Fri May 30 06:21:09 2014 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
    Time Not Established Warning (5) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;

• Hiç mi çözüm yok, yani kala kala üstüne hala para verip uydunet'in verdiği dandik netmaster 3.0 modemi mi almak zorunda kalacağım ? Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoneybadgerTR

İyigünler arkadaşlar, bende de Motorola SBG 6580 var ve ben de çoğu kişinin yaşadığı IP alamama sorununu yaşıyorum. Aralık'ta ABD'den getirttim, Ocak ayında bağladım ve Uydunet paketimi 3.0'a yükselttim. İki ay çok mutlu kullandıktan sonra olanlar oldu, IP alamamaya başladım herkes gibi. Ve aynen herkes gibi NAT'ı iptal edip bridge mode çalıştırdığımda aynen çalışıyor. Ve Vizyon Türkiye "biz ithal etmedik" der ve ilgilenmiyor, Uydunet de klasik baştan savma kayıt açalım vs gibi şeylerle oyalayıp çözüm getirmiyorlar.

Bu topic'teki bir post'ta sorunu çözdüğünü iletenler var, fakıt nasıl çözdükleri muğlak kalmış sanki. MAC'i silip tekrar tanımlamayı yaptırdım ama işe yaramadı, belki de doğru şeyi tanımlatmadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim; mevcut halde kullanmakta olduğum Netmaster 2.0 modem her yönden kan kusturuyor bana zira.

Cihaz'a firmware update'i de bir tek Uydunet atabiliyor bildiğim kadarı ile.

Şimdiden yardımınız için teşekkürler.

@Jackdaniels™ @taran1tula @myhotyro

Downstream 8 kanal, upstream 2 kanal kitliyor cihaz. Sunucudan konfigürasyon dosyası alamıyor.
    Standard Specification Compliant DOCSIS 3.0
    Hardware Version 3
    Software Version SBG6580-3.5.8.4-GA-00-505-NOSH
    CM Certificate Installed

ve event log'dan klasik bir kayıt:

Fri May 30 06:21:09 2014 Notice (6) TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
    Time Not Established Warning (5) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CMTS-MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;

Uydunetin firmware falan update edeceği yok.
    Bu modemi kullanmanızın tek yöntemi var: Modem ayarlarına girin, firewall sekmesine girin ve tüm tikleri kaldırıp apply deyin. Bu kadar basit;)

• Aslında sorun devlet tekelindeki hantal yapıdan kaynaklanıyor,üst düzey teknik yapı modem configleri konusunda bilgili,talebinizini faxla bildirin,türkiyede modemi şebekede kullananalar olduğunu belirtin.

şu ana kadar şebeke yazılım güncellemerinde sorunlar olmuştu uzun dönemdir sorunsuz (2010-) kullanıyorum.Log'taki hata kayıtları hep var :D

Ek: Amerika ve TR distrübütörü ile o kadar yazıştım FW güncellemesine gelince,

USA kesinlikle son kullanıcıya yollamıyor TR Dist. 'nun MOTOROLOYA basit bir yazı yazıp alması ve dosyayı UYDUNET'e vermesi gerekiyor.(prosedürü)
    Talep ettim 1 saatinizi alır yazışmalar diye fakat Bizim ülkede son kullanıcıyı kim takar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 21 Eylül 2014; 14:28:17 >
  • Dün gaipten bir ses takıp tekrar denememi söyledi, taktım ve aslanlar gibi çalışıyor (şimdilik). Firewall ayarları vs ile de pek ilgisi yok aslında, moderate firewall + flooding gibi birkaç kutu seçili olarak çalışıyor.

İlginç bir durum, arayüzde config dosyası veya IP aldığını teyid etmiyor ama çalışıyor... Çağrı merkezi de online olduğunu teyid etti, 20mbps veri hızı da var...

Hayırlısı, galiba sunucuda istediğimiz değişiklikleri yaptılar; herkese tekrar bir denemesini öneririm...
  • netmaster cbw-700v den illallah ettiğim için az önce sbg6580 siparişi verdim. 1 haftaya gelir. aldıktan sonra bu topiği okuyunca açıkçası korkmaya başladım. bakalım neler olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthSidious

netmaster cbw-700v den illallah ettiğim için az önce sbg6580 siparişi verdim. 1 haftaya gelir. aldıktan sonra bu topiği okuyunca açıkçası korkmaya başladım. bakalım neler olacak.

modeminiz geldiğinde kullanıp bilgi veriniz bende almak istiyorum
  • Modem Amerika'daki arkadaşa geç gittiğinden dolayı maalesef bana rötarlı olarak gelecek. geldiğinde kıyaslamayı ayrı bir başlık altında bilahare yapacağım. benim sıkıntım genel olarak torrent açınca DNS sorgularında problem oluşması. ekteki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere internete fiziken bağlı iken site ismi çözümlemelerinde problem çıkıyor. haliyle internette sörf işkenceye dönüşüyor.

Motorola sbg6580 Docsis 3.0 Modem Bağlantı Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthSidious -- 14 Ekim 2014; 20:24:22 >

• quote:

netmaster cbw-700v den illallah ettiğim için az önce sbg6580 siparişi verdim. 1 haftaya gelir. aldıktan sonra bu topiği okuyunca açıkçası korkmaya başladım. bakalım neler olacak.

Ben de Netmaster'dan çok çektim ve alternatif olarak bu modemi düşünüyorum ancak çalışıp çalışmayacağı konusunda bu konu başlığı sebebiyle çekincem var. Acaba modem geldiğinde merakımızı giderir misin?

• elbette, bilahare bilgilendirecegim ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ampuR

quote:

Ben de Netmaster'dan çok çektim ve alternatif olarak bu modemi düşünüyorum ancak çalışıp çalışmayacağı konusunda bu konu başlığı sebebiyle çekincem var. Acaba modem geldiğinde merakımızı giderir misin?

Arkadaşım Amerika' dan ben de Motorola SBG6580 modem sipariş vermiştim bugün itibarıyla geldi ve kurdum...Yalnız fişi amerikan tarzı olduğundan ufak bir aparatla Türk priz yapısına çevirmek gerekiyor 110-220 volt dönüşümünü kendi yapıyor... Uyduneti arayıp MAC adresini verdikten sonra modemi taktım ve anında çalışmaya başladı... İlk izlenimlerime göre Netmaster' dan daha seri çalışıyor yaklaşık 3 saattir kullanıyorum herhangi bir kopma çakılma filan olmadı...Wireless çekim gücü de gayet kuvvetli... Tavsiye ederim almak isteyenlere...

• hayırlısı olsun. ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

feedback için teşekkürler
  • DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Evet gelince memnun kalacaksınız size de hayırlı olsun...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.