Şimdi Ara

MOTOROLA V3 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
0
Favori
202.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu arada arkadaşlar flash sonrası 7.1mb olan v3üm sabah baktığımdada aynen 7.1mbydi fakat motorola phone toolsla resim attıktan sonra hafıza 6.5 mb ye düştü bu konuda bilgisi olan varmı?
    @zombeejr telefonun yapılırsa banada haber verirmisin bende servise vereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D2C72932 -- 2 Mart 2006; 19:06:11 >
  • beyler p2k commander in nasıl kullanıldığını anlatan bir dakikalık bir ne desem klip gibi bir şey vardı onu nasıl bulabilirim bir tek tema yükleyemedim hala bir fikri olan yok mu p2k tools da işe yaramadı yada ben kullanamıyorum
  • marduk motorola phone tools u kullandıktan sonra telefonunun hafızası düşmedimi acaba? benimki su anda 6,5 oldu onceden 7.1di
  • Arkadaşlar görüyorum ki buradaki v3 kullanıcıları problemlerin tamamını çözemiyor, yani bilgili v3 kullanıcıları az veya yetersiz bu konularda, her mesajda başka bir probleme çözüm aranıyor..

Bildiğiniz sadece V3 ile ilgili forum siteleri var mı? Değilse yabancı forumlara bakıcam artık..
  • bu site iyi ama biri bana bunların ne işe yaradığını söliybilirimi,
    telefonu daha yeni aldım yüklemiym bilmediğim şeyler
  • akşama kadar sabredersen ben sana kısa ve öz olarak anlatabilirim her şeyi ayrıca akşama yine yeni v3 oyunlarını sizlerle paylaşacağım.
    son olarak tam emin değilim ama sanırım im+ ve başka bir messenger programıyla v3ünüzden msne girme olayını çözdüm eğer başarırsam sizlerle de paylaşırım
  • mechanigbug programı kullandıktan sonra herhangi bir hafıza düşmesi olamadı
    sunfury tam aradığım flash tutorial sağolasın ama oradakilerin aynısını yapıyorum telefonda skin dosyası gözüküyor ama skini kullanmak istediğimde diğer sikin seçiliyor sonuç başarısız galiba motorolama skin atamayacağım başka fikirleri olan varmı

• Ewet arkadaşlar daha önce anlatılmıştı ama ben yeniden anlatayım motorola telefonunuzu flashlama ve yeni özellikler ekleme rehberi olayı kısa ve öz bir şekilde anlayacağım.

DİKKAT!!!! Aşağıda anlatılan uygulamalar ve proglamlamalar, eylemler sonucu oluşabilecek zararlardan yazar yada kullanılan programlar sorumlu tutulamaz tüm sorumluluk ve yükümlülükler kullanıcı ve uygulayıcıya aittir.
    DİKKAT!!! Telefonunuzu flashlamadan önce telefonununuz bataryasının DOLU olmasına dikkat edin Flashlama sırasında şarjı Biten Telefonda kalıcı ve düzeltilemeyen hasar ve hatalar meydana gelebilir.Ayrıca kesitisiz güç kaynaklı yada sağlam elektrik şebekesi olan bir bilgisayar ve ortam seçmeniz tavsiye olunur eğer flash sırasında elektrik kesilirse yine telefonunuz mefta olabilir.

1. Adım: ilk önce telefonumuz için gerekli yazılımları yükleyelim gerekli yazlılımlar:
    P2k Driver 2.3
    PST 7.3
    P2k tools v0.7.1.9

Program linkleri:
    p2k driver:http://www.shrum.net/files/P2K_driver_2.3.zip
    PST 7.3:http://www.supertrubka.com1.ru/moto/soft/PST_7.2.3.rar
    P2k Tools v0.7.1.9:http://rapidshare.de/files/3720839/P2KTools_v0_1_.7.1.9.zip.html(**** rapid share demektir linki kopyaladıktan sonra **** rapid share olarak değiştirin arada boşluk yok umarım rs linki vermek yasak değildir yasaksa suçum affola)
    Flex Versionu:http://www.planetmotox.net/downloads/flexlash_motox/R374_G_0E.41.C2R_GTMV3xx000AALV0C3_flexlash_MOTOX.rar
    Language Pack Dil Pakedi:http://www.planetmotox.net/downloads/language_packs/motox/R374_G_0E.41.C0R_Lang0039_reflash_MOTOX.rar
    *bu programlar hariç motorola phone tools a ihtiyacınız var yalnız bu program telefonunuzla bereaber geldiği için link vermeye ihtiyaç duymuyorum.*

2. Adım: öncelikle opsiyonel olarak isterseniz resimlerini ve telefon rehberinizi(telefon hafızasındaki) bilgisayarınıza Motorola Phone Tools yardımıyla kopyalayın telefon rehberi için synchronize seçeneğini resimler için ise multimedia manageri kullanın buraları özet geçiyorum çünkü tehlikesiz ve herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek şeyler

3. Adım: İlk Önce Bilgisayarımıza P2k Driveri extract edin yani zipinden kurtarın ve o programcık şimdilik hazırda bulunsun

4. Adım: Şimdi flashlama olayının esas kahramanı ve bel kemiği olan PST 7.3 ü rar ından kurtarın ve hazır hale getirin

5. Adım: Telefonunuzu şarjını tam olduğundan emin olduktan sonra bilgisayarınıza bağlayın driver isterse P2k i driver olarak gösterin sanırım bunuda herkes yapabilir yani yüklenecek donanımı ben seçeceğim seçeneğini kullanacaksınız.

6. Adım: Şimdi bilgisayarımıza Pst 7.3 ü kuralım tekrar driver istemesi durumunda yine driver olarak p2k driver i kullanalım. yükleme tamamlandıktan bilgisayarımız reboot edilecektir önce yada sonrasında PST Unipatch i çalıştıralım. Evet şimdi PST miz kullanılmaya hazır.

7. Adım: Bilgisayarımızda program files dizini içinde motorola dizininde pst dizinin altındaki MultiFlashFlex Programını çalıştıralım. show device diyerek telefonumuzu programla bağdaştıralım.

8. Adım: Şimdi Flash setup bölümüne indirdiğimiz flash dosyasını(yani R374_G_0E.41.C2R_GTMV3xx000AALV0C3_flexlash_MOTOX)browse komutuyla yerleştirelim. daha sonra sağdaki Preference bölümündeki 1. 3. ve 4. kutucukları işaretleyelim. sonra Start tuşuna basarak sabırla bekleyelim telefonu kesinlikle ellemeyelim rahatsız etmeyelim hatta mümkünse bilgisayarıda ellemeyelim ki havadan nem kapmasın.

9. Adım : Flash bittikten sonra telefonumuzu data kablosundan ayıralım ve kapalı durumdaki telefonumuzu açalım.Telefonumuzun dili ingilizce şimdi eğer aceleciyseniz video kaydı ve hafıza özelliklerini ingilizce biliyorsanız bulabilirsiniz.Şimdi sırada telefonumuza Türkçe menü yüklemekte

10.adım : yine multiflashflex programını çalıştıralım ve bu sefer browse satırına ikinci flashımızı yani dil pakedini ekleyelim(R374_G_0E.41.C0R_Lang0039_reflash_MOTOX) yine Preference kısmında 1. 2. ve 4. satırları işaretleyelim daha sonra yine telefonumuzu flashlayalım.

11. adım telefonumuz hala Türkçe olmadıysa menü tuşuna basalım sonra ayarlar kısmını seçelim(ikonu tonavida ve çekiç şeklinde)sonra 6sıradaki seçeneği(başlangıç ayarı olmakta kendileri)sonra yine 6. sıradaki seçeneği seçelim(bu da dil olmakta)seçelim buradan da Türkçe yi seçerek mutlu mesut telefonumuzu flashlamayı bitirelim.
    Şu anda telefonunuz 7,1mb yada 6,5mb hafızaya yeni bir menüye ve video çekim özelliğini ayrıca iki yeni theme e sahiptir güle güle kullanın.

Şimdiyse sırada telefona flash oyun nasıl atılır onu öğrenmekte bilgisayarımıza P2k toolsu kuruyoruz telefonumuzu bağlıyoruz ve açılan programda swtich to kısmından p2k mode u seçiyoruz ve connect tuşuna basıyoruz telefonumuz bağlandıktan sonra en sondaki KJava ikonunu seçip sonra Refresh ikonuna tıklıyoruz. Burada indirdiğimiz oyunu yüklemek için install tuşu nu kullanıp biligsayarımıza indirdiğimiz .jar. jad uzantılı dosyaları telefonumuza yüklüyoruz yükleme sonrası telefonumuzu kablodan ayırarak açıp kapatıyoruz ve oyunlar uygulamalar bölümünde yeni oyunumuzu görüyoruz.ve oynayabilsiniz.

Telefonunu daha fazla modlamak isteyenler forumda hafızayı 9mb2a yükselten bir flashlama dosyası mevcut fakat ben kullandım telefon çok yavaşlıyor ve açılırken bir beyaz ekran geliyor no tuşuna basana kadarda gitmiyor.

telefonundan daha fazla yer kazanmak isteyenler ise telefonlarındaki gereksiz melodi ve resim dosyalarını silebilirler yinewww.motox.us sitsinden mlp dizini altında yer alan sadece Türkçe ve ingilizce içeren dil pakedini kullanıp hafızadan kazanabilirler.bu flashları isteyenler bana msesaj atabilir.

java oyun ve themler içinse benim 7.sayfadaki daha önceki entrylerimde java oyunları ve themeler vardı oraya bakabilirsiniz yine bu gece bir oyun linki vereceğim.

Yazı sonu okuyan ve ilgi gösteren herkese teşekkürler umarım açıklayıcı ve yardımcı olmuştur teşekkür faslına ve esinlenme kısmına gelirsek yazının fikri ve alıntılar için @planewalker açıklamalarda esainlenme ve alıntılar gerekli programlarda alıntılar dil seçeneğini tarif kısmında ise @marduk teşekkürler alntı yaptığım ve ismini unuttuğum arkadaşlar varsa özür dilerim ve teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D2C72932 -- 4 Mart 2006; 23:52:19 >

• arkadaşlar ben bi türlü fotoğrafları bilgisayara atamıyorum bir tane foto attıktan sonra bad reception dedi sonra da hiç atamadım nasıl düzeltebilirim
  • modem management enabled diyoo bunu nerden nasıl düzeltebilirim.basit bişi sanırım ama anlamadıım bi konu.lütfen yardım!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: mechanicbug
    @zombeejr telefonun yapılırsa banada haber verirmisin bende servise vereyim

telefonumun tuşlarından gelen ses ve orta tuştaki titreşim için servise verdiim telefonum 13 gün serviste kaldı ve sonuç sıfır.Hatta 3 gün ben kullandım 13 gün onlar.işin iğrenç tarafı telefonum 13 gün serviste kaldı,yep yeni telefonun içi açıldı,yapılamadı veee boş bi kağıdın arkasına EL YAZISIYLA 'şikayetiniz bir şikayet deildir,bu normaldir,kapağı kaptınca ses duyulmuyor'diye bir cewap yazılmış...Hadiyaa???ŞAKAAAA herhalde...Bu nasıl bi ciddiyetsizlik inanamıyorum!Tuş ışıkları yanınca resmen titriyo ve ses çıkartıyo,telefonum 13 gün kalıyo,hiç bi arkadaşımın v3 ünde böle bi sorun yok ve bana bi sorun deildir diye el yazısıyla cewap atılıyo!!!!Bu nasıl iş,acaip sinirliyim...Ama tüketici hakları diye bişe war,bunu burunlarından getirmesini bilirim ben...

• @kasiragi flashlasan telefonu:D
  • @zombeejnr benim iki arkadaşımda daha var ve onların telefonundanda aynı ses geliyor yapılacak bir şey yok serviste normaldir diyor benimde çok sinirm bozuluyor keşke insanlar birazda dikkat etsede telefonlarını kulaklarına yaklaştırıp sonuçlarını bize söylese herkestemi var acaba bu sorun
  • quote:

@kasiragi flashlasan telefonu:D

nasıl flashlayacam
  • mechanicbug ben hiç bilmiyorum neyin nasıl yapıldıını anlatabilirsen sewinirim
  • arkadaşım 8 mesaj önceye bakarsan kocaman bir flashlama yazısı var tarafımdan yazılmış
  • quote:

@zombeejnr benim iki arkadaşımda daha var ve onların telefonundanda aynı ses geliyor yapılacak bir şey yok serviste normaldir diyor benimde çok sinirm bozuluyor keşke insanlar birazda dikkat etsede telefonlarını kulaklarına yaklaştırıp sonuçlarını bize söylese herkestemi var acaba bu sorun

yaa ben anlamıyoom işte madem normal bi sorundu niye 15 gün uğraştılar, telefonu açtılar,format attılar.Kız arkdaşımda da v3 var onda böle bi sorun yok,yani şimdi hangisi sorunlu onun ki mi yanii sessiz olan mı yoksa sesli olanmı??Gece msj yazmak sinir bozuyo.Ben hbr vercem sana,izmirde tüketici hakları müdürü bizim yakın bi tanıdık sorcam ona,salı günüde servise gitmeyi düşünüyom!ben yaptırabilirsem,gerekirse sana mail atarım tamir formunu veya deişim formunu sokarsın gözlerine :)) sıfır telefon=hatasız telefon olmalı,bu kullanıcı hatası deil...
    Bu arada sorun sadece ses deil,yuvarlak tuşa ÇOK HAFİF dokunursanız cok hafif bi titreme var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombeejnr -- 5 Mart 2006; 16:48:24 >

• sunfury diğer skinleride denedim sonuç aynı programla telefonun içindeki diğer skin dosyalarının içine bakıyorum aynı şeyler var. kafayı yememek elde değil . bir tek skin olayı kaldı . yeni oyunlarımı oynuyorum veya başka java programları kurabiliyorum ama skin başa bela oldu

mechanicbug arkadaşım yazdıkların güzel şeyler tema yükleyebildin mi hiç yaptınsa nasıl deli olacağım vallahi

yazılan ve anlatılanları aynen yapıyorum bir tek skinde sorun yaşıyorum
  • @marduk hafta sonu çalıştığım için telefonla pek ilgilenemedim haftaiçi skin içinde deneme yapar sana haber veririm.Yazımı takdir ettiğin için teşekkürler
    @zombeejr sanrım bu sorun üretim hatası yada üretilen bir seri telefona özgü bu konuda herhangi bir gelişme kaydedersen ve bana ietirsen çok müteşekkir olurum şimdiden teşekkürler
  • SKIN YUKLEME:

Yoğun ısrarlara dayanamayarak skin yüklemeyi anlatıyorum.Yazının büyük bir kısmıwww.motomodders.net sitesinden tercüme edilmiş ve alınmıştır.

*DİKKAT!!! Metinde anlatılan eylem programlama ve uygulamalar sonucu oluşabilecek hasar ve hatalardan yazar ve kullanılan programlar sorumlu tutulamaz.*

*Önemli: Skin yükleme tarafımdan test edilmemesine rağmen(zamansızlık)uygulamada herhangi bir sorun çıkmayacağına %99 eminim yalnız önemli olan nokta bazı skinler flashlama gerektirebilir bu tür skin dosyaları aşağıda anlatılan uygulamalarla yüklenemez sadece .ski ve .dat uzantılı skinler aşağıda anlatıldığı şekilde yüklenebilir.

1.Adımın alternatifi eklenmiştir ve daha sağlıklı sonuçlar alacağınız garantilidir:)

P2k Tools Programını açalım.

1.Adım: Telefonumuzu programa bağlayalım(connect)(P2k Modundayken)

Refresh tuşuna basalım

Sonra karşımıza gelen a dizinine çift tıklayarak mobile dizinini daha sonra yine çift tıklayarak skins dizinini bulalım.

Yaptığım tercümede burada skin dizinine sağ tıklayarak create folder ikonunu seçmemizi ve create ettiğimiz dosyaya yüklemek istediğimiz skinin ismini yazmamız gerektiğini(yani ***.ski yazan dosaynın isminin aynısını)anlatıyor fakat benim kullandığım p2k toolsda bu seçenek mevcut değil sanırım olayı use upload path a klasör ismi girerek hallediyoruz fakat yinede upload ederken ***.ski dosyasının klasörle aynı isimde olmasına dikkat edelim.

2.Adım: Şimdi dosyaları upload ederken dikkat etmemiz gereken şey ise sadece *.dat ve *.ski dosyalarını upload edeceğiz sonra open tuşuna basarak dosyaları upload ediyoruz ve uploadın bitmesini bekliyoruz.

3.Adım: Daha sonra yine explorer modunda a/mobile klasoru altında pictures i seçiyoruz ve skinimizle birlikte gelen screensaver ve wallpaper resim dosyalarını upload tuşu ve open tuşuyla yüklüyoruz yüklemenin bitmesini bekliyoruz.

Bunlarıda başarıyla yükledikten sonra telefonumuzu açıp kapatıyoruz skins yada themes menüsü altında yeni skinimizi görüyoruz.

1.Adım: ALTERNATİFİ Telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz ve P2k commander programını kullanarak a/mobile/skin altında sağ tuşla create a folder diyoruz.create ettiğimiz dosyaya yüklemek istediğimiz skinin ismini yazmamız gerektiğini(yani ***.ski yazan dosyanın isminin aynısını yazıyoruz.)

Yüklediğiniz skinleri multimedia skinler opsiyonu altında bulabilirsiniz
    Umarım anlattıklarım anlaşılır ve işe yarar olmuştur. Okuyan herkese teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D2C72932 -- 17 Mart 2006; 22:09:46 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.