Bildirim
mOTorsiklet ehliyeti
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Motorsiklet ehliyeti alabilmen için 17 yaşını doldurup 18 yaşından gün alman gerek. -
evet bu 50 cc lik motorlar için ehliyet istiyorlar. Asınıfı ehliyet a1 ve a2 diye ayrılıyor.sanırım a1 vitessiz motor a2 vitesli motor ehlyeti. -
tuh ulan be 1 sene ehliyetsiz kullancaz yani :( -
İsterse 10 CC olsun yinede ehliyet gerekiyor arkadaşım. 17 Biticek 18 den gün alman gerekiyor arkadaşın dediği gibi..
Toplam ehliyet ücreti 500 - 600 YTL'yi buluyor. Ben aldım, 300 YTL verdim ama, B sınıfı ehliyetime " A2 - B " yazıldı.. -
arkadaş dio a2 ehliyeti 16 doldurunca dio çünki o bilmem kaç cc nin altındaymış
a1 17 yi bitirinceymiş öle dedi -
Ben A1 kalktı diye biliyorum. Sadece A2 var. -
A1 , 50cc aLtı icin veriLiyor. Ama A2 , 50cc ve yukarısı icin veriLiyor. Yani A2 'yi aLman icin 17'ni doLdurman gerekLi. A1 aLmayada gerek yok. A1 vitessiz , A2 vitesLi diye bi kavramda yok. CC farkına gore veriLiyor ehLiyetLer işte. 400-600 arası buLursun ehLiyet ucreti. Her cc'ye ehLiyet isteniyor ama bi araLar bu değişecek deniyoduda ancak değişmedi o yuzden A2 aLman şart. ( Bu arada A2 , A1'i kapsıyor yani direk A2 aL A1'e hic girme. ) -
Ah ulen Bizim aile izin Verse Motora
Racing'i Çekecem altıma amaaa Nerrdeee Yoq
-
tühlan ehliyet felan almıcam yaşım dolana kadar ehliyetsiz gezicem ama 500 cc altı mı öle bişi demişler arkadaşa bu hafta burda sürücü kursuna sormuş öle demişler
16 dolunca alınıyomuş 500 ün altımı öle bişi tam hatırlamıyom -
quote:
Orjinalden alıntı: PacoDelucia
tühlan ehliyet felan almıcam yaşım dolana kadar ehliyetsiz gezicem ama 500 cc altı mı öle bişi demişler arkadaşa bu hafta burda sürücü kursuna sormuş öle demişler
16 dolunca alınıyomuş 500 ün altımı öle bişi tam hatırlamıyom
Hayır 17'nin dolması lazım.
Ayrıca ehliyetsiz sakın binme! Belki yakalanmazsın ama, birgün bi çevirme olur, ihbar felan gelir. 800 YTL cezası var + 400 YTL'de motoru parktan çıkarma cezası. Sen bekle, 2 sene daha B sınıfı ehliyet alırsın babalar gibi arabaya binersin, ne yapacan motoru? Yaşın daha küçük -
beyler peki bir soruda ben sorayım.B sınıfı ehliyetimle motor sürerken yakalanırsam ne olur.
yada b sınıfına +a2 ekletmem için 300 ytl para ile sınava falan mı giricem nasıl olacak -
yaw baba sözü dinlemek bazen işe yarıomuş....
üç sene önce babam demişti al olum a2 yi de b yle birliktre.... bende inat etmiştim ehliyet 3 ay geç çıkacak almam diye... o yine de aldırmıştı... o zamanın parası 180 milyon vermiştim....
arada bir baba sözü dinlemek lazım.... -
quote:
Orjinalden alıntı: aTTra
arabaya binersin, ne yapacan motoru? Yaşın daha küçük
Hem araba hem motor kullanmış biri olarak söyleyeyim ki araba motor ile kıyaslanamayacak kadar sıkıcı bir alet. Ayrıca motorun yaşı olmaz.
A2 için 17 yaşını doldurmak lazım. Ben de seneye ehliyeti alıcam onu bekliyorum. Fiyat da 600 YTL civarı, ama sonradan B eklenebiliyor galiba, yani B ile birlikte A2 almanın maliyet açısından pek farkı olmaması lazım. Ehliyetsiz de kullanırsın benim gibi, ama biraz büyük gösteriyorsan (benim gibi) polisler pek birşey demiyor Ama trafiğe çıkmadan önce mutlaka alete hakim olmasını öğren. Motorda hafif kaza olmaz. Kasksız çıkmaya da kalkma. Alacağın motor da 250cc'den büyük olmasın, hafif olsun ki kolay kontrol et.
-
Ehliyetsiz de kullanırsın benim gibi, ama biraz büyük gösteriyorsan (benim gibi) polisler pek birşey demiyor Ama trafiğe çıkmadan önce mutlaka alete hakim olmasını öğren. Motorda hafif kaza olmaz. Kasksız çıkmaya da kalkma. Alacağın motor da 250cc'den büyük olmasın, hafif olsun ki kolay kontrol et.
merak etme insan azmanı gibiyim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X