Şimdi Ara

◄◄◄Motorsiklet ile ilgili bir konuda yardım arayanlar buyrun ►►► (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
3.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zileliorhan

quote:

Orijinalden alıntı: emregirit

ben eldiven ,mont ,ayakkabı, özellikle kaskı mağazadan almanızı öneririm. internet uygun fiyat olabilir ama o aldığınız ürünün boyu uysa bile rahat oturmama ihtimali yüksek.
    özellikle kaskta herkezin kafa yapısı farklıdır bu xl kask başka xl da olmayabilir rahatsızlık verir. ama mağazada ürünü deneyip ,aynı ürünü nettten alabilirsiniz tabi

Bu sebepten 27 Şubat günü fuarda olmayı ve önce ekipmanları fuarda almayı planlıyorum. DARTH_BLACK'ın da dediği gibi, fuardan almak hem çeşit hem fiyat açısından avantajlı olabilir. Kaskı kesinlikle kapalı, vizörlü ve kaliteli bir şey alacağım. Arkadaşlar tavsiyeleriniz için hepinize gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah ben de motosiklet konusunda sizlerin sayesinde belli bir tecrübe kazanınca, tecrübelerimi yeni başlayanlara aktaracağım. Bilgi, paylaştıkça artan tek şeydir.

Teşekkür ederim, evet tüm kask alacak arkadaşlara önerimdir kapalı (full face) alın ve kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: BrAsSs

quote:

Orijinalden alıntı: berat3011

Merhaba ben başlangıç motoru olarak yamaha ybr 125 ile Apache rtr 150 arasında kaldım. Son olarak yamaha yakın geldi risk almak istemedim ama şöyle bir durum olduğu için sizlerin de fikrini almak istedim: 2103 Apache rtr 150 ile 2014 yamaha 125 i tam olarak aynı fiyata satıyorlar piyasada.sizce ne yapmalıyım

Yamaha italyan doğal olarak daha kaliteli titreşim az tavsiye ederim, Apeche rtr 150 ye gelince ybr den biraz daha güçlü fakat çok fazla titreşim şikayeti var bu demekki uzun yola gelmez.
    Tavsiyem kaliteli olsun rahat olsun diyorsanız ybr 125, biraz kalıplı güçlü olsun titreşim dert değil derseniz apeche 150 derim.

yamaha japon malı italyan değilki

• 25FURKAN 2 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=BaoML79wN_8

Buyrun dinleyin firma japonya da olabilir ama italyan sayılır. Honda bile üretimi çin de oluyor ama japon malı. Ayrıca italya, japonya nın önemi yok modelin söz konusu olan motorsikletin nasıl olduğu önemli. Kawasaki Ninja 300 e bir bakın japonların en iyi markası ama parça kalitesi o kadar iyi değil. İnsanlara tavsiye ve fikir olarak yardımcı olmaya çalışıyorum sizlerin takıldığı konu buysa buyrun siz yardımcı olun. 5-10 yaşındaki motorları anahtar deymedi tertemiz denildiğinde iyi sanılan anlayışa sahip insanlar var.
  • guzel konu olmus.sunu sormak istiyorum. ben B den a2 ehliyet alicam.yalniz direksiyon sınavınq hangi motorla giriyoruz??kursta egitim gordugumuz motorla mi yoksa baska bi motorla mi oluyor? ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Buyrun dinleyin firma japonya da olabilir ama italyan sayılır. Honda bile üretimi çin de oluyor ama japon malı. Ayrıca italya, japonya nın önemi yok modelin söz konusu olan motorsikletin nasıl olduğu önemli. Kawasaki Ninja 300 e bir bakın japonların en iyi markası ama parça kalitesi o kadar iyi değil. İnsanlara tavsiye ve fikir olarak yardımcı olmaya çalışıyorum sizlerin takıldığı konu buysa buyrun siz yardımcı olun. 5-10 yaşındaki motorları anahtar deymedi tertemiz denildiğinde iyi sanılan anlayışa sahip insanlar var.

Firma karakterini ürün kalitesini üretildiği ülke değil üreten ülke belirler hocam. AEA da bu modelin İtalyan tasarımı olduğunu belirtmiş. Kısacası yanlış bilgi vermissiniz arkadaş duzeltmiş iyide yapmış bilmeyen birinin aklında yanlış bilgi kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bombacimülayim kullanıcısına yanıt
    kursta egitim gordugun motorla.Ben cok sansliydim sinavda bana mondialin cup motoru denk geldi yari otomatik ve gectim.Simdide drift sahibiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

guzel konu olmus.sunu sormak istiyorum. ben B den a2 ehliyet alicam.yalniz direksiyon sınavınq hangi motorla giriyoruz??kursta egitim gordugumuz motorla mi yoksa baska bi motorla mi oluyor? ?

Yüzde doksan eğitim gördüğünüz motorla oluyor hocam kurs motorlarıyla oluyor ama dikkat edin kullandığınız motorun sıkıntısı olup olmadığına bakmaya çalışın. Mesela benim zamanımda eğitim gördüğüm motorun ön freni tutmuyordu sınav günü yaptırmışlar tutmuyor diye virajda sıksaydım şuanda ehliyetim olmazdı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlot1

quote:

Firma karakterini ürün kalitesini üretildiği ülke değil üreten ülke belirler hocam. AEA da bu modelin İtalyan tasarımı olduğunu belirtmiş. Kısacası yanlış bilgi vermissiniz arkadaş duzeltmiş iyide yapmış bilmeyen birinin aklında yanlış bilgi kalır.

Doğrudur hocam benim aklımda öyle kalmış kusura bakmayın. Ama bana yamaha birçok yönden italyan motorunu anımsatıyor. Başka sorusu olan varsa cevaplayabilirim elimden geldiği kadar.
    Daha acil cevap bekleyen arkadaş olursa facebook adresimden ulaşabilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar chopper/cruiser tarzi bir motor satin almak istiyorum.Ilk motor deneyimim olacak.Ayrica maksimum limitim 10 bin lira civarinda. Motorlardan da pek anlamiyorum yolda falan kalsam yani sorunu anlayamam bir de ogrenciyim ona gore masraf sıkıntısı yasamamam gerekiyor.Onerileriniz icin simdiden tesekkurler.

• yanlışlıkla yazıldı, silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carking58 -- 11 Şubat 2015; 21:24:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DasMotiv

Merhaba arkadaşlar chopper/cruiser tarzi bir motor satin almak istiyorum.Ilk motor deneyimim olacak.Ayrica maksimum limitim 10 bin lira civarinda. Motorlardan da pek anlamiyorum yolda falan kalsam yani sorunu anlayamam bir de ogrenciyim ona gore masraf sıkıntısı yasamamam gerekiyor.Onerileriniz icin simdiden tesekkurler.

Başlangıç olarak regal raptor olması lasım 150cc sınıfı var bir bakın derim.
  • quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar chopper/cruiser tarzi bir motor satin almak istiyorum.Ilk motor deneyimim olacak.Ayrica maksimum limitim 10 bin lira civarinda. Motorlardan da pek anlamiyorum yolda falan kalsam yani sorunu anlayamam bir de ogrenciyim ona gore masraf sıkıntısı yasamamam gerekiyor.Onerileriniz icin simdiden tesekkurler.

Yaza dogru motor almayi planliyorum o yuzden simdiden ekipmanlarimi yavastan alip motora verebilecegim parayi gormek istiyorum bana ekipman konusundan yardimci olabilirmisiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar,
    İnce düşünceniz ve bu başlığı açtığınız için öncelikle kendi adıma çok teşekkür ederim.
    Sorularıma gelecek olursak;

Vitesli motosiklet tecrübem var, 100Km kadar trafiğe kapalı alanda kullanmıştım yani hepten yabancısı sayılmam. Rabbim kısmet ederse Mayıs ayı gibi 2. El bir CBR125r almak niyetindeyim. Biraz tecrübe kazandırır, parçası ucuz olur vs diyerek özellikle 125cc ve Honda ikilisini seçtim. Eh tabi biraz da görsellik olsun diyerek CB/CBF serisinden ziyade CBR istiyorum.
    Şimdi motosiklet marka/modeline karar verdiğime göre Mayıs'a kadar ekipmanlarımı ufak ufak dizeyim dedim. Öğrenci bütçesi ile öncelikli alacaklar olarak Kask-Mont-Eldiven-(Nakit kalırsa Dizlik) belirledim. Tabi bunlar içinde uygun bir bütçe. İşin açığı 1000-1200 Tl gibi bir bütçem olacak ilk etapta bunlar için. Kalan eksiklerimi (Sırt ve göğüs koruma zırhı-Bot-Pantolon) zamanla tamamlayacağım inşallah.

Şimdi gelelim sizden isteyeceğim tavsiyelere. Öncelikli olarak bakmış olduğum ve yoğunlaştığım 4-5 Kask modeli var.
    1- AGV K3 veya bulabilirsem K3sv
    2- Nolan N64
    3- Shark S700
    4- İcon Airmada
    Ortalama olarak 500-600 aralığındaki kasklara bakıyorum. Sizce bu 4 seçenekten hangisi/niçin tercih edilmedi?

İkinci olarak baktığım montlar konusunda yardım isteyeceğim.
    1- Dainese G. Laguna Seca Tex
    2- Dainese G. Air Frame Tex
    3- Revit Tarmac Air
    4- Revit GT-R Air
    5- Alpinestars T GP-R Air
    Bunlarda ortalama olarak 500-600 civarındaki yazlık tekstil montlar. Sizin tavsiyeniz niçin/hangisi olur acaba?

Ve son olarak eldiven konusu.
    1- Revit Torx
    2- Alpinestars Scheme Kevlar
    Bu konuda da 200 lira civarı bir bütçem var. Eldiven konusunda da bu ikisi veya başka bir model tavsiyenizi bekliyorum.

Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen ancak inanın çevremde bilgi sahibi kimse yok. Yardımlarınızı bekliyorum. Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

• BrAsSs kullanıcısına yanıt
    Hocam birkac yerde pek güvenilmez diye okudum regal raptor icin yamaha drag starlar baslangic icin agir mi olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Laminon

quote:

quote:

Yaza dogru motor almayi planliyorum o yuzden simdiden ekipmanlarimi yavastan alip motora verebilecegim parayi gormek istiyorum bana ekipman konusundan yardimci olabilirmisiniz

En doğrusunu yapıyorsunuz. Tabiki ekipman için ayırdığınız bütçeyi söyleyin yardımcı olayım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

En doğrusunu yapıyorsunuz. Tabiki ekipman için ayırdığınız bütçeyi söyleyin yardımcı olayım.

Hocam suanda ekipman icin harciyabilicegim bin tl var iste bu gecede otobuse binip fuara gidicem yani yaza dogru butcem dahada yukselir galiba fuardada ekipman satisi oluyor ve ben bu para ile birkac birseyi tamamlamak istiyorum sizce bu elimdeki para ile ne yada neler alabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: carking58

Hocam merhabalar,
    İnce düşünceniz ve bu başlığı açtığınız için öncelikle kendi adıma çok teşekkür ederim.
    Sorularıma gelecek olursak;

Vitesli motosiklet tecrübem var, 100Km kadar trafiğe kapalı alanda kullanmıştım yani hepten yabancısı sayılmam. Rabbim kısmet ederse Mayıs ayı gibi 2. El bir CBR125r almak niyetindeyim. Biraz tecrübe kazandırır, parçası ucuz olur vs diyerek özellikle 125cc ve Honda ikilisini seçtim. Eh tabi biraz da görsellik olsun diyerek CB/CBF serisinden ziyade CBR istiyorum.
    Şimdi motosiklet marka/modeline karar verdiğime göre Mayıs'a kadar ekipmanlarımı ufak ufak dizeyim dedim. Öğrenci bütçesi ile öncelikli alacaklar olarak Kask-Mont-Eldiven-(Nakit kalırsa Dizlik) belirledim. Tabi bunlar içinde uygun bir bütçe. İşin açığı 1000-1200 Tl gibi bir bütçem olacak ilk etapta bunlar için. Kalan eksiklerimi (Sırt ve göğüs koruma zırhı-Bot-Pantolon) zamanla tamamlayacağım inşallah.

Şimdi gelelim sizden isteyeceğim tavsiyelere. Öncelikli olarak bakmış olduğum ve yoğunlaştığım 4-5 Kask modeli var.
    1- AGV K3 veya bulabilirsem K3sv
    2- Nolan N64
    3- Shark S700
    4- İcon Airmada
    Ortalama olarak 500-600 aralığındaki kasklara bakıyorum. Sizce bu 4 seçenekten hangisi/niçin tercih edilmedi?

İkinci olarak baktığım montlar konusunda yardım isteyeceğim.
    1- Dainese G. Laguna Seca Tex
    2- Dainese G. Air Frame Tex
    3- Revit Tarmac Air
    4- Revit GT-R Air
    5- Alpinestars T GP-R Air
    Bunlarda ortalama olarak 500-600 civarındaki yazlık tekstil montlar. Sizin tavsiyeniz niçin/hangisi olur acaba?

Ve son olarak eldiven konusu.
    1- Revit Torx
    2- Alpinestars Scheme Kevlar
    Bu konuda da 200 lira civarı bir bütçem var. Eldiven konusunda da bu ikisi veya başka bir model tavsiyenizi bekliyorum.

Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen ancak inanın çevremde bilgi sahibi kimse yok. Yardımlarınızı bekliyorum. Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek, burdan da duyurmuş olayım sürekli mesaj gelmediği için haftada bir giriyorum acil sorusu olanlar facebook adresimden ulaşabilir.

CBR 125 R başlangıç için ileride de racing düşünüyorsanız çok güzel bir motor. Yakıt, parça, uygun fiyatlı ve kullanımı kolay bir motor bu bakımdan tavsiye ederim.
    Diğer sorunuza yani ekipmana gelince bütçeniz yeterli fakat siz kask-mont-eldiven üçlüsüne ağırlık vermeyi düşünüyorsunuz sanırım. Tavsiyem monttan biraz kısıp veya bütçeyi biraz daha arttırıp mafsallı dizlik te eklemeniz.

Şuan için incelemeye fırsatım yok incelediğimde size geri döneceğim fakat kısaca fikrimi söylüyeyim.

• Kask için genelde hepsi yakın birbirine kalite olarak fakat geçtiği testlere bakıp alın derim AGV kalite olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    • Mont olarak alpinestars daha kaliteli gelir fakat hepsi yaklaşık aynı tavsiyem deri, içten dikişli, omuz,dirsek, sırt ve bel korumalı olanı yani koruması çok olanı ve üzerinize uyanı seçin. Benim tavsiyem başlangıç olarak 300 TL civarında full koruma bir mont alın çünkü düştüğünüzde yırtılma vs. olursa çok üzülmezsiniz :)
    • Eldiven olarak 80-120 TL civarında alpinestars kalitesinde güzel eldivenler var birde onlara bakın derim eğer bütçeniz varsa alpinestars iyidir fakat çeşit çok ve bu iş marka model yerine size uyumluluğu ve korumalarının kalitesine bakarak seçin derim.

Fuara gelirseniz pazar günü görüşmek üzere :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam suanda ekipman icin harciyabilicegim bin tl var iste bu gecede otobuse binip fuara gidicem yani yaza dogru butcem dahada yukselir galiba fuardada ekipman satisi oluyor ve ben bu para ile birkac birseyi tamamlamak istiyorum sizce bu elimdeki para ile ne yada neler alabilirim

Anladım hocam 1000 tl başlangıç için yeterli bir bütçe fuara gidecekseniz mont-kask-eldiven bakın derim güzel ve uygun ürünler oluyor.
    • Kask için 300-400 civarında testlerden geçmiş Nolan,İcon, varsa shark tarzı kasklara bakın derim.
    • Mont olarak 250-300 tl civarında full korumalı bir mont işinizi görür
    • Eldiven 100-150 tl civarında deri korumalı ve elinize oturan birşey alın mesela (http://www.motosikletaksesuarlari.com/Armode-MG-006-Deri-Racing-Motosiklet-Eldiveni-Siyah-Kirmizi_8797.html)

kalan bütçeyle mafsallı dizlik bakın derim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam 1000 tl başlangıç için yeterli bir bütçe fuara gidecekseniz mont-kask-eldiven bakın derim güzel ve uygun ürünler oluyor.
    • Kask için 300-400 civarında testlerden geçmiş Nolan,İcon, varsa shark tarzı kasklara bakın derim.
    • Mont olarak 250-300 tl civarında full korumalı bir mont işinizi görür
    • Eldiven 100-150 tl civarında deri korumalı ve elinize oturan birşey alın mesela (http://www.motosikletaksesuarlari.com/Armode-MG-006-Deri-Racing-Motosiklet-Eldiveni-Siyah-Kirmizi_8797.html)

kalan bütçeyle mafsallı dizlik bakın derim.

Hocam cok tesekkurler rahatsiz ediyorum ama sunuda sorucam o 300 400 tl lik kasklar nasil bi koruma saglar acaba daha kalitelisini almama gerek varmidir ?

• quote:

Hocam birkac yerde pek güvenilmez diye okudum regal raptor icin yamaha drag starlar baslangic icin agir mi olur ?

Doğrudur uzak doğu sonuçta japona, amerikana benzemez tabi. Dragstar 250 leri var fakat biraz zordur kullanımı ağır ve hantal kaçar imkanınız olursa deneyin derim ama tavsiyem daha küçük cc
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.