Şimdi Ara

Motorsiklet Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forumdaşlarım Bende artık yavaş yavaş motorsiklet tutkumu hissetmeye başladım. 1 buçuk senedir Kanuni 150U Atv kullanıyorum ancak motorlar hatta racing motorlar ilgimi çok fazla çekmeye başladı. Artık dayanamıyorum diyebilirim Herneyse ben konuma geleyim bu hafta boyunca biraz bakındım kafamda 6 tane motorsiklet belirledim. Bazısı gerek fiyat olsun gerek performans olsun aklımı çok fazla karıştırdı ve üye olup sizinde düşüncelerinizi almak istedim.

HONDA CBR 125R
    YAMAHA YZF R125
    HYOSUNG GT250R
    MEGELLİ 250R
    DERBİ GPR 125R
    APRİLİA RS 125

Daha önce scooter ve atv tecrübem var ama tam anlamıyla motor camiasına ilk kez adım atıyormuşum gibi düşünebiliriz. Beni zorlamayacak Allah korusun kaza bela göstermeyecek ama performans anlamında fiyat anlamında beni doyuracak makineyi bulmamda yardımlarınızı bekliyorum. Benim içimden geçen model Megelli 250R ancak bazı kronik sorunları olduğunu okudum yeni modellerde var mıdır bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum forumdaşlarım. İyi forumlar, teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xemrex9797 -- 2 Mart 2014; 3:41:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Honda bu kategoride f/p olarak çok önde. Ama 125 yerine 250 tercih etmelisiniz.

• Hepsi farklı fiyat segmentinde motorlar. Bütçenizi yazsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Sınırsız bütçe olarak bakıyordum ve gtr250 diyorum. Güç olarak tatmin eder.
  • Bütçemi girmeyi unutmuşum. Bütçe olarak max 9 bin diyorum sadece makinaya ayırabileceğim para bu.
  • xemrex9797 X kullanıcısına yanıt
    önclikle konuyu açan arkadaşımız başlığı eksik belirtmiş her yardım diyene insanlar fazla vakit ayırmaz ama yardım konusu belli olursa konuya vakıf olan arkadaşlarımız mutlaka seni aydınlatacaklardır.
    şimdi senin konuna gelelim sen daha önce vitessiz motor kullanmışsın vitesli kullansan bile 4 tekermiş senin düşündüğün motorlar seri rr serisi sana çok ağır gelir sana uygun olan ya yamaha ybr veya cbf 150 honda en az 2-3 yıl kullan pekiştikten sonra cc büyütürsün
  • DERBİ GPR 125R
    APRİLİA RS 125
    iki tane gençlik aşkımı gördüm ah ulan türkiye şartları kullanamadım ikisinide çünkü parçası satışı ve yakıtı kötüydü
    megelliyi geç allah mıhafaza çocuğun olmaz kullandım da traktörden beter.ayrıca hani çok isteyen birine satarsın ve uzun sürebilir.(buna da lise de hastaydım kullandım ama vazgeçtim)
    hyosungun 2009 sonrasına bakmalısın ama temizi yok.
    yamaha ise müthiş güzel ys msvisine kurban ama fiyatı gerçekten ayıp yani. ama alınabilir çok hoşuna gidiyorsa.
    cbr 125 ve 250 ye bakabilirsin en uygun onlar gibi.
    son tavsiyem git kullan boş bi gününü ayır sn alıcısın abicim istediğini kullan bi bak. hissedersin zaten.
    bazen hondalar önermişimdir. servisi falan belli aksini iddia edemezsin ama hiç bi zaman almadım almam da çünkü soğuk geliyor.ısınamadım motorlarına. arabası var ama motoruna almam. bu yüzden her şey sende biter. türkiye şartlarını unutma. motor durduğu yerde para harcatır vergisi sigortası. bir de kullanım amacını da iyi düşün kız arkadaşınla mı gezeceksin günlük işleri mi yapacaksın uzun yol mu? hepsi farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arge48 -- 25 Şubat 2014; 23:26:24 >

• Öncelikle samimi cevaplarınız için gerçekten çok teşekkür ederim :D okurken yüzümün tebessüm etmesini sağladınız gerçekten çok teşekkürler :D Bugün başlayan motobike expo'ya gittim. Motorları süremesemde üzerlerine oturup hissetme şansım oldu. Ama heralde sürüp keşfetmem benim için çok daha iyi olacak ama bu sürüş ortamını nerede sağlayacağım işte kimse 18 yaşındaki bir adama motorunu emanet edip bir tur atmasına izin vermez öyle değil mi :D
  • xemrex9797 X kullanıcısına yanıt
    Test sürüşüne çıkabilirsin bu senin hakkın alıcı olarak.bayilere gidebilirsin.

• Maddiyat sıkıntısından dolayı yaz sonlarına doğru almayı düşünüyorum. Şimdi gidip deneme sürüşü yapmam satıcılar tarafından hoş karşılanır mı ?
  • git bak dolaş ne olacak alıcısın sen.

• Bu hafta içi dolaşmayı düşünüyorum. Peki henüz ehliyetimde yok bu bi sıkıntı çıkarır mı deneme sürüşü için ağustosta sınava girmeyi düşünüyorum
  • Başlangıç Olarak HYOSUNG GT250R ve meggeli 250r tavsiye etmem

özellikle hyosungu hyosung'u biraz daha araştırırsanız ne kadar zor bir motor olucağını görmüş olursunuz 250cc racing motorlarının en zoru hyosung'tur

megelidede cok titreşim var kullanabilirsiniz ama sizi cok yorar ve seri şekilde sıkılırsınız
  • Çok yanlış yere gelmişsin burda hondanın fanları var oraya gsrx bile koysan adamlar 125cc honda candır der
    Benim önerilerim;

HONDA CBR 125R
    Sürüşü rahat, viraja iyi giren bir motor hız konusunda aynı şeyleri söyleyemiyorum malesef.

YAMAHA YZF R125
    Bu motosikleti sadece 70km sürebildim. Virajlarda sıkıntısı yok gibi, hızı 125cc motorlar içinde bi tık daha yüksek benim ilgimi çeken nokta ise 250cc'de bile böyle şekil ve kalite bulamazsın

HYOSUNG GT250R
    Benim kullandığım motor. Bunu almadan önce forumlardaki kulaktan dolma bilgilerle az kalsın başka motosiklet alacaktım. Freni kötü diyorlar yalan! Lastiği değiştir mis gibi freni var. Virajlarda söylendiği kadar sıkıntısı yok bir yerde bu motorla u dönüşü yapılmaz diyorlardı motorla kavşakta o çiziyorum yatarak. Şekil olarak kalıplı plastik kalitesi orta düzeyin üstünde. Hyosung alacaksan 2008 model üstü bak 2008 ve altı yıllarda üretilen hyosunglarda devir kesici olmadığında krank kırma sorunu vardı ama ben çıldırıpta 250cc motorla 200 görmem, sakin sürücem diyorsan 2008 altıda olabilir.

MEGELLİ 250R
    Yeni motora başladığın için illa düşeceksin. Megellinin sanırım tüp şasisi vardı. Düştüğün zaman bu yamulur bükülürse birdaha doğrultamazsın ayrıca çok fazla titreşim varmış. (ben bu motoru sürmedim barkın bayoğlunun videolarına dayanarak bunu söylüyorum)

DERBİ GPR 125R
    APRİLİA RS 1
    Bu iki motor hakkında hiç bir bilgim yok

• hem şekil hemde parça ucuzluğu ve ikinci elini satma açısından yamaha diyorum
  • onların yerine apache rtr 150 al
  • Yamaha almayı düşünüyordum fakat uzun bir müddet bu hayale ara vermem gerekecek. Başıma çok büyük sıkıntılar gelmeye başladı. Allah hayır etsin
  • Merhabalar,

2002-2004 yılları arasında Yamaha RX 115 kullanmış biri olarak, tekrar motor tutkumun depreştiğini hissedip motor almaya karar verdim.
    Motordan beklediğim biraz şekil, (175 ve 71 kg biri olarak boyutuma uygun olması)
    Sorun çıkartmaması,
    sağında solunda çürükler oluşmaması ( kısa sürelerde)
    Hız olarak sadece boş yollarda 120-130 şeklinde kullanabileceğim bir motor arıyorum.

Honda 250r ve hyosung250 arasında kaldım.

şeklen hyosung,
    diğer konularda honda ağır basıyor.
    Birde merak ettiğim hyo'nun 2008 modeli ve 2013-2014 modellerinde malzeme ve diğer konularda bir geliştirilme söz konusu mu?

Kararsız kaldım açıkçası,
    sizlerinde fikirlerini öğrenmek istedim. Teşekkürler.
  • 120-130 km hız ile kullanırım fazla hız yapmam diyorsanız 250cc'lik bir makineye gerek yok bence. Honda CBR 125R'da işinizi görür ama param var ileriyide düşünüyorum derseniz tabi 250'lik sizin için daha iyi seçim olacaktır.

Honda Hyosung arasında ise Hyosung 2014 modelinde iyileştirmelerle geldi eskiden yaşanan bazı kronik sıkıntılar giderilmeye çalışılmış ancak bana sorarsanız CBR 250R almanızı öneririm. Hem satış sonrası hemde kullanıcı önerileri bakımından Honda bir tık daha önde.
  • Arkadaşlar Merhaba,

Ev Beylikdüzüne yakın e 5 üstünde sayılır, iş yerim bayrampaşada her gün iş saatlerinde sabah ve akşam arabayla 28 km git 28 km dön.. yol yapıyorum ve artık trafik çekmekten bıkmış durumdayım. Yanımdan gelip geçen motorcu arkadaşları gördükçe özeniyorum..

İşe gidip dönmek için kullanacağım öyle pek hız yapmayacağım ama şekli şemali göz dolduracak bir motor arıyorum. Motorlar hakkında hiçbir şey bilmiyorum.

Harcamayı düşündüğüm para 3 ila 4 bin lira civarında. ilk kez bir motor kulanacağım için sıfır almak istemiyorum. 178 boy 82 kilo 29 yaşındayım. Anladığım kadarıyla bu bilgiler de isteniyor uygun motor tavsiyesi için. Bana ne önerirsiniz.. Teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.