Bildirim
Motoru Ödüllü Araç Tavsiyesi
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Fiat Linea al dostum. Derdine çare olur.
-
fiattan uzak dur maden ödül istiyorsun toyotanın hem d-4d si hem de vvti motoru veya hondanın her çeşidi fiattan üstün onlara bakquote:
Orijinalden alıntı: kkvan
Fiat Linea al dostum.Derdine çare olur.
-
tüm fiat modellerinin ( multijet olanlar) motoru ödüllüdür, bu modellerden birini seçebilirsin.quote:
Orijinalden alıntı: leothesaint
fiattan uzak dur maden ödül istiyorsun toyotanın hem d-4d si hem de vvti motoru veya hondanın her çeşidi fiattan üstün onlara bak
Alıntıları Göster
ama fiat linea'nın hem motoru hem de kendisi (kendisi avrupada yılın otomobili seçildi) ödüllüdür.
bence fiat linea al!
garantiyi kafana takma, fiat kolay kolay arıza vermez!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 1 Ocak 2008; 10:03:50 >
-
ödül alan 1.3 multijet/cdti dır sadece. 1.9 ları ödülsüz.quote:
Orijinalden alıntı: hightech33
tüm fiat modellerinin ( multijet olanlar) motoru ödüllüdür, bu modellerden birini seçebilirsin.
ama fiat linea'nın hem motoru hem de kendisi (kendisi avrupada yılın otomobili seçildi) ödüllüdür.
bence fiat linea al!
garantiyi kafana takma, fiat kolay kolay arıza vermez!
Alıntıları Göster
14tsi da ödüllü bir motor. bu ödül işi biraz karışık.değişik motor hacimlerinde değişik otoriteler ödül veriyor. aldğı ödülden çok özelliklere bakmak gerekir. gerçekten multijet/cdti çok başarılı bir motor. ama linea ne kadar mantıklı bir seçim olur o da ayrı bir konu. dayım 1 gün tahammül etmişti arabaya. hemen şirketten değiştirilmesini istemiş normalde kullandığı megane kaportadan gelene kadar avensis almıştı. avensisi bile çekiş olarak meganeden zayıf bulmuştu.
-
quote:
fiattan uzak dur maden ödül istiyorsun toyotanın hem d-4d si hem de vvti motoru veya hondanın her çeşidi fiattan üstün onlara bak
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: leothesaint
bu motorlara da ödül verdiler mi yaw.
bugünlerde herkez kendi aracına mı ödül veriyordur nedir.?
@ulascelikfz7
usta senin dediğin araca hangi otoriteler ödül verdi.? donanım ve perfonmans iyimidir.? aydınlatsana ortalığı biraz karanlık noktaları göremiyorum da.
-
ben punto dizelide corsa dizelide kullandım neyine ödül vermişler anlayamadım 2000 devre kadar ölü olan motor daha sonra canlanıyor fakat sen birde clio ve 207 yi dene ondaki 65 hp lik motor ona 5 basar 3.viteste bile rölanti devrinde güçlü bir çekişi var .fiat motoru130kg renault 127kg toyota 1.4 108 kg peugeot 98kg .herhalde bu kadar küçük motoru nasıl yapmışlar diye ödül vermişlerdirquote:
Orijinalden alıntı: cevizkabuguquote:
@ulascelikfz7
usta senin dediğin araca hangi otoriteler ödül verdi.? donanım ve perfonmans iyimidir.? aydınlatsana ortalığı biraz karanlık noktaları göremiyorum da.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: froster2006
ben punto dizelide corsa dizelide kullandım neyine ödül vermişler anlayamadım 2000 devre kadar ölü olan motor daha sonra canlanıyor fakat sen birde clio ve 207 yi dene ondaki 65 hp lik motor ona 5 basar 3.viteste bile rölanti devrinde güçlü bir çekişi var .fiat motoru130kg renault 127kg toyota 1.4 108 kg peugeot 98kg .herhalde bu kadar küçük motoru nasıl yapmışlar diye ödül vermişlerdir
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: froster2006
ben punto dizelide corsa dizelide kullandım neyine ödül vermişler anlayamadım 2000 devre kadar ölü olan motor daha sonra canlanıyor fakat sen birde clio ve 207 yi dene ondaki 65 hp lik motor ona 5 basar 3.viteste bile rölanti devrinde güçlü bir çekişi var .fiat motoru130kg renault 127kg toyota 1.4 108 kg peugeot 98kg .herhalde bu kadar küçük motoru nasıl yapmışlar diye ödül vermişlerdir
1.4 hdi 207,1.3 75 bg multijetten iyi mi diyorsunuz yani?İki arabada biri 70 bg biri 65 bg malesef ikiside 75 lik multijet kadar performans vermiyorlar.
-
motor olarak ikiside bana göre daha iyi punto forumlarına bir bakın sanki bir kadermiş gibi herkes 1.viteste çekişin düşük olması normal diyor aslında kazın ayağı hiçte öyle değil bayiler anlatıyor 190nm tork 75 hp güç intercooler fakat aslolan motorun sürülebilirliğidir ve bunu teknik değerler yansıtmaz gp ciler belki kızacak ama beyenmedikleri clio nun motoru neredeyse rölantiden itibaren 4000 devre kadar istekle devirlenmektedir güç dağılımı homojendir 207 deki motorda clio daki kadar olmasada homojen yapıdadır dikkat ettiyseniz dizel motorların max torklarını düşük devirde ürettiğini bu yüzden düşük devirlerde rahat kullanılabileceği söylenir zaten yakıt ekonomisi yapmanın tek yolu budur acaba rölantiden itibarenmi bir aracı kullanmak zevkli ve rahattır yoksa sadece 2000-4000 devir arasımı .şunuda ekliyim aynı güç boşluğu 150hp 1.9lt dizel motordada vardır .çünki ikide bir vites küçültmek hem teknik olarak hemde konfor olarak ne ekonomi anlayışıyla bağdaşır nede konforla.(vw tsı 140hp motorlar yakıt ekonomisi için dsg şanzımanla gerektiğinde 2000 devirde bile vites büyütüyor auto modda)quote:
Orijinalden alıntı: Little F.Kquote:
Orjinalden alıntı: froster2006
1.4 hdi 207,1.3 75 bg multijetten iyi mi diyorsunuz yani?İki arabada biri 70 bg biri 65 bg malesef ikiside 75 lik multijet kadar performans vermiyorlar.
Alıntıları Göster
-
http://forum.donanimhaber.com/m_3109524/tm.htmquote:
motor olarak ikiside bana göre daha iyi punto forumlarına bir bakın sanki bir kadermiş gibi herkes 1.viteste çekişin düşük olması normal diyor aslında kazın ayağı hiçte öyle değil bayiler anlatıyor 190nm tork 75 hp güç intercooler fakat aslolan motorun sürülebilirliğidir ve bunu teknik değerler yansıtmaz gp ciler belki kızacak ama beyenmedikleri clio nun motoru neredeyse rölantiden itibaren 4000 devre kadar istekle devirlenmektedir güç dağılımı homojendir 207 deki motorda clio daki kadar olmasada homojen yapıdadır dikkat ettiyseniz dizel motorların max torklarını düşük devirde ürettiğini bu yüzden düşük devirlerde rahat kullanılabileceği söylenir zaten yakıt ekonomisi yapmanın tek yolu budur acaba rölantiden itibarenmi bir aracı kullanmak zevkli ve rahattır yoksa sadece 2000-4000 devir arasımı .şunuda ekliyim aynı güç boşluğu 150hp 1.9lt dizel motordada vardır .çünki ikide bir vites küçültmek hem teknik olarak hemde konfor olarak ne ekonomi anlayışıyla bağdaşır nede konforla.(vw tsı 140hp motorlar yakıt ekonomisi için dsg şanzımanla gerektiğinde 2000 devirde bile vites büyütüyor auto modda)
Alıntıları Göster
-
bunun motorun kullanılabilirliğiyle hiçbir ilgisi yok bu sıralama lt başına ne kadar güç verdiği motorun bir sıkıştırma zamanında kaç kere enjeksiyon yapabildiği gp 5 207 3 clio 3 ortak yollu basınç pompasının ne kadar basınçla püskürtme yaptığı gp 1600bar 207 1350bar clio 1400bar hatta servis bakımları az olması gp nin trigeri zincir diğer ikisinin kayış olması vb.konuları içerir fakat hiçbirisi motorun tüm devir bandında sürülebilirliğini alt devirlerdeki güç boşluğunu ve sürüş kalitesini içermez.quote:
Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK
http://forum.donanimhaber.com/m_3109524/tm.htm
Alıntıları Göster
-
aman fiat alma servisi flan 5 para etmez mahallede bi tanıdık albea aldı 1.3 multijet adam öle pişmanki 4 ay önce arabayı vurdu çamurluk ezildi bide sol ön far kırıldı eylül den beri yapmadılar arabayı şimdi daha yeni yaptılar parçaları da kalitesiz bencequote:
bunun motorun kullanılabilirliğiyle hiçbir ilgisi yok bu sıralama lt başına ne kadar güç verdiği motorun bir sıkıştırma zamanında kaç kere enjeksiyon yapabildiği gp 5 207 3 clio 3 ortak yollu basınç pompasının ne kadar basınçla püskürtme yaptığı gp 1600bar 207 1350bar clio 1400bar hatta servis bakımları az olması gp nin trigeri zincir diğer ikisinin kayış olması vb.konuları içerir fakat hiçbirisi motorun tüm devir bandında sürülebilirliğini alt devirlerdeki güç boşluğunu ve sürüş kalitesini içermez.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: cevizkabuguquote:
@ulascelikfz7
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: cevizkabugu
quote:
@ulascelikfz7
benim aracın donanım 10 numara
performans 10 numara
umarım karanlık nokta kalmamıştır
uluslararası otomoto derneği, hem motoruna hem de kasasına yılın ödülü ödülünü verdiler,bende gittim ödül törenine...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 2 Ocak 2008; 4:29:46 >
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
Çok bilimsel bir açıklama olmuş.
d-4d ve multijet common-rail motorlar.
d4-d nasıl üstün bunu teknik olarak açıklar mısın?
1.3 mjet 90 hp ile 1.4 d4-d yi kıyaslamayı düşünüyorsun sanırım
vvt-i 1.6 124 hp 157 Nm tork ile 1.4 turbo (t-jet) 120 hp 206 Nm tork u kıyaslar mısın?
ayrıca vvt-i yani değişken subap zamanlamasını fiat da yıllardır kullanıyor.
ben 1.3 multijet ödülü ile kaynak da gösteriyim.
engine of the year organizasyonu ödülü veren
http://paultan.org/archives/2005/06/05/bmw-dominates-2005-international-engine-of-the-year-awards/
1. Fiat-GM Diesel 1.3-litre (Panda, Punto, Lancia Ypsilon, Opel/Vauxhall Tigra, Corsa)
2. Honda 1.3-litre IMA (Civic)
3. Peugeot-Citroën/Ford Diesel 1.4-litre (C2, C3, Fiesta, 1007)
4. Volkswagen 1.4-litre FSI (Polo, Golf)
5. Toyota Diesel 1.4-litre (MINI, Yaris/Echo/Vitz)
6. Daihatsu 1.3-litre (YRV, Terios)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 2 Ocak 2008; 11:28:14 >
-
quote:
şu an kullandığım aracımı satıp motoru ( otoriteler tarafından en az 3 yıllık) ödüllü bir araç almak istiyorum.
hangi aracı tavsiye edersiniz..?? sıfır km alacağım için garantisi ne kadar olur.
bilgiler için teşekkür ederim..
hayırdır ceviz kabuğu siz accent erayı yeni almamışmıydınız?bu değişikliğin sebebi nedir piyango felanmı çıktı? -
quote:
Orijinalden alıntı: 03-09-2007quote:
şu an kullandığım aracımı satıp motoru ( otoriteler tarafından en az 3 yıllık) ödüllü bir araç almak istiyorum.
hangi aracı tavsiye edersiniz..?? sıfır km alacağım için garantisi ne kadar olur.
hayırdır ceviz kabuğu siz accent erayı yeni almamışmıydınız?bu değişikliğin sebebi nedir piyango felanmı çıktı?quote:
Orjinalden alıntı: 03-09-2007
quote:
hayırdır ceviz kabuğu siz accent erayı yeni almamışmıydınız?bu değişikliğin sebebi nedir piyango felanmı çıktı?
Fiat bölümünü düzenli takip eden arkadaşlar @cevizkabuğunun bu bölüme yakın ilgisini iyi bilirler...
-
aracı takasa verip değiştirecem. 1 yıldır kullanıyorum yeter usta bu kadar sıkılırım ben hep aynı aracı kullanmaktan.quote:
Orijinalden alıntı: gendarmequote:
Orjinalden alıntı: 03-09-2007
quote:
hayırdır ceviz kabuğu siz accent erayı yeni almamışmıydınız?bu değişikliğin sebebi nedir piyango felanmı çıktı?
Fiat bölümünü düzenli takip eden arkadaşlar @cevizkabuğunun bu bölüme yakın ilgisini iyi bilirler...
Alıntıları Göster
almışken karar verdim hiç olmazsa şöyle ödüllü bir araç olsun başımız göğe değsin dimi ama yanii..
-
hayırlısı olsun ne diyelimquote:
Orijinalden alıntı: cevizkabugu
aracı takasa verip değiştirecem. 1 yıldır kullanıyorum yeter usta bu kadar sıkılırım ben hep aynı aracı kullanmaktan.
almışken karar verdim hiç olmazsa şöyle ödüllü bir araç olsun başımız göğe değsin dimi ama yanii..
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: cevizkabugu
aracı takasa verip değiştirecem. 1 yıldır kullanıyorum yeter usta bu kadar sıkılırım ben hep aynı aracı kullanmaktan.
Alıntıları Gösterquote:
-
quote:
Orijinalden alıntı: hightech33quote:
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- egea gündüz ledi yanmıyor
- fiat panda otomatik vites yorum
- şahin doğan farkı
- uno 70 sx kronik sorunları
- egea start stop çalışmıyor
- sıfır doblo fiyatları
- fiat egea 2022
- fiat egea paket sıralaması
- fiat 500e fiyat listesi
- sıfır araba fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X