Şimdi Ara

Motor tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle yanlış yere konu açtıysam gerçekten özür dilerim...
    Yaşım 25 motor hevesim var ve daha çok racing motor sevdam var başlangıç motoru olarak araştırdım cbr 125, cbr250 veya R25 düşünüyorum hazır motor ehliyeti almışken yaşımda tuttuğu için a2 yerine a ehliyet almak istiyorum boyum 165 ve 60 kiloyum sizden öncelikli ricam bulunduğum şehirde a ehliyet için nc700, cb650f ve mt07 motorlarla eğitim vericekler hangi motorla ehliyet ve eğitim veren kursu tercih etmeliyim, ikinci isteğim için ise saydığım motorlar arasında yada farklı bir başlangıç motor tavsiyesi bekliyorum sizden. Şimdiden size çok çok çok teşekkür ediyorum fikirleriniz için 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar lütfen her türlü yorumunuz, tavsiyenize ihtiyacım var

• Öncelikle konu doğru yerde.
    Daha önce hiç motor kullanmadı isen cbr125 cc gibi bir motor seni belirli bir süre idare eder.
    Eğer daha önce motor tecrüben var ise 250 cc motor ile devam etmende fayda var.
    Ehliyet kursunda kullandığın motorların bir önemi kalmıyor bir süre sonra.
    Saydığın motorların kullanımı rahat, kafanda büyütme.
    Doğru şekilde motor eğitimi alırsan 125 cc ile biraz tecrücbe kazanıp, sonra daha rahat bir şekilde 250 cc motor tercihi yapabilirsin.
    Şunu unutma, motor kullanmak farklı şey, trafikte motor kullanmak farklı şey.
    Abartısız 10 yıldır motor kullanıyorum ama hergün işe gidip gelirken ister istemez çekiniyorum.
  • Belirtmeyi unutmuşum 1 yıldır scooter sürücüsüyüm

• mrhasill M kullanıcısına yanıt
    1 yıllık bir motor geçmişin var ve kendine güveniyorsan 250 cc motor kullanabilrsin.
    Zira 125 cc motor bir süre sonra sıkmaya başlıyor.
    Bütçeni bilmiyorum ama eğer kısıtlı ise cbr 250 işini fazlasıyla görür.
    Hem yakıt olarak hemnde yedek parça olarak seni üzmez.
    Genelde insanlar yakıt konusunda rahat davranıyor ama işin içine girince öyle olmuyor.
    Aynı durum başıma geldi ondan diyorum.
  • Boyum 165 a ehliyetteki motorlarda malum biraz yüksek acaba sorun olur mu ehliyet sınavlarında felan

• Arkadaşlar lütfen görüşleriniz ve fikirleriniz benim için gerçekten çok önemli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50cc Motor tavsiyesi yardım
    4 yıl önce açıldı
    Araç tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Araç Tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kursun hangi motorla eğitim verdiğinin pek önemi yok, sen zaten azar azar gaz açacaksın. Eğitimde de gaz açtıracak bir mevzu yok 40'ı geçtirmiyorlar sınavda da. cbr 125, cbr250 veya R25 demişsin, CBR125 scooter da sürdüysen pek gerek yok derim. Ne alacaksan ABS'li motor al. CBR125 ve CBR250 artık üretilmiyor. İkinci elleri her sene daha da eskiyor, yıpranıyor. R25'lerin ABS'lileri çıktı, en güvenli seçenek odur. Ben hızlı motor alıyorsam kolayca da durmasını isterim. Frenlerinin güven vermesini isterim. ABS'ye belki yılda 1 kere ihtiyacın olacak ama hayatını kurtaracak an olabilir.
  • Trafikte şehir içinde süreceksen supersport (ülkemizdeki amele tabiriyle racing :D) seni çok yoracaktır. Şekil olarak evet güzel hoş ama afedersin d.malarak sürmen gerektiği için daha fazla yorar, aynı zamanda gidon dönüş açısı naked motor kadar olmdığı için trafikte aralardan geçmek istediğinde bazen durup geri geri gidip tekrar manevra yapman gerekecek. Zevkli mi zevkli tabi orası ayrı bir konu, ama ben İstanbul'da trafikle çok muhattap olduğumdan supersport'tan naked'a geçtim ve çok rahatladım.
  • Açık konuşmak gerekirse şehir içi scooterımdan tamamen memnunum istediğin anda istediğin yere girip çıkma rahatlığı trafikte ışıklarda aralardan uğraşmadan en öne geçebilme rahatlığı açısından, ama çocukluk hayalimiz olduğundan ve sırf heves ve şekil için almak istiyorum

• Trafiğe felan çok çıkmayan biriyim ve Bursa inegölde yaşıyorum trafiğinde öyle yoğun olduğu biryer değil zaten

• bütçe sıkıntın yoksa saydığın motorlardan r25 en mantıklısı ama ikinci el alıcaksan ciğeri sökülmüş 2014-15 modellere yönelme derim son kullanıcısı olma ihtimalin yüksek. 2016-17 model cbr250 de düşünebilirsin düşük km de bulabilirsen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.