Şimdi Ara

MOTOSİKLETLERE EMNİYET ŞERİDİ SERBEST OLSUN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sen ne diyosun arkadaşım ? Ben fikirlerimi söyledim, neden gocunupta terbiyeni bozuyosun. Nerede yaşadığımın bir önemi var mı ? Yaklaşık 1,5 sene kaldım yurt dışında eğitim için, şimdi kalkıp ordan burdan gördüğün videolarla beni mi kandırıcaksın, yok öyleydi yok böyleydi diye.ülkeden ülkeye değişebiliyor.mesela isviçre, amerika burada geçerseniz bir araç yanından yüklü miktarda ceza ödersiniz. Araştırmak iyidir ancak bilmişlik taslamak iyi değildir.kalkıp rusya'ya çine bakıpta bu böyledir demek ne kadar doğru?
    Ayrıca ne makası ben makas atmak demedim. Makas atmak başka birşeydir. He senin gibi saygısız ve büyün yolları kendinin sanan insanlar yüzünden çoğu zaman masum kişilerde mimleniyor. Diğer ülkelerde motorluya yer verilirmişmiş burda da anında verilicekmişmiş. Trafik akışına göre şekil alır, motoru gören tak diye dursaydı ülke kazadan geçişmezdi. Heryolu kendinin sanmayın insanlara saygı duyun. Zaten vümlenin başında ahkam kesmek gibi bi cümle kullanan insana cevap vermemel lazımdı ama neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 24 Temmuz 2015; 12:47:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir yerinden element uydurma...
    Hangi gelişmiş ülkede emniyet şeridi motorsikletlere açık?

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun ve açıklaman için teşekkür ederim.benim yaşadığım daha doğrusu belli bir süre kaldığım(İsviçre)'de özellikle yayalara sonra motorlara saygı vardı ancak bu karşılıklı olarak vardı. Tabi orda eğitim , trafik daha üst düzeyde.Türkiye ile karşılaştırmak doğru değil. Bence kilit cümle şu araçlar motorlara, motorlar da araçlara saygı göstermeli .

Kurunun yanında yaşta yanıyor hep , dikkat ediyorum da bilinçsiz hareket eden çoğu kişinin ekipmanı eksik. Düzgün sürenler ise ekipmanlı.Yani farkında olanlar tecrübeli veya tehlikeyi sezebilenler.diğerleri ise genç ve korkusuz. Bence motor ehliyet yaşı da 18 olmalı.Neyse,kazasız belasız sürüşler dilerim her iki tarafada

• Estirdikleri terör yetmiyordu zaten, daha da arttırsınlar.

Allah hepsini ıslah etsin

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Sen ne diyosun arkadaşım ? Ben fikirlerimi söyledim, neden gocunupta terbiyeni bozuyosun. Nerede yaşadığımın bir önemi var mı ? Yaklaşık 1,5 sene kaldım yurt dışında eğitim için, şimdi kalkıp ordan burdan gördüğün videolarla beni mi kandırıcaksın, yok öyleydi yok böyleydi diye.ülkeden ülkeye değişebiliyor.mesela isviçre, amerika burada geçerseniz bir araç yanından yüklü miktarda ceza ödersiniz. Araştırmak iyidir ancak bilmişlik taslamak iyi değildir.kalkıp rusya'ya çine bakıpta bu böyledir demek ne kadar doğru?
    Ayrıca ne makası ben makas atmak demedim. Makas atmak başka birşeydir. He senin gibi saygısız ve büyün yolları kendinin sanan insanlar yüzünden çoğu zaman masum kişilerde mimleniyor. Diğer ülkelerde motorluya yer verilirmişmiş burda da anında verilicekmişmiş. Trafik akışına göre şekil alır, motoru gören tak diye dursaydı ülke kazadan geçişmezdi. Heryolu kendinin sanmayın insanlara saygı duyun. Zaten vümlenin başında ahkam kesmek gibi bi cümle kullanan insana cevap vermemel lazımdı ama neyse.

Sizinle benim algılama şeklimiz farkli.bende egitimimin bir kısmını yurtdisinda tamamladim. Yakinda yukseklisans için de yurtdışıni düşünüyorum. Bundan sonra umarım algınız değişirde empati kurabilirainiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay A

istanbulda herkes aracını satıp motor alır

keşke öyle olsa sorun direk çözülmüş olur şöyle bir hesaplıyalım 1 arabanın yerine 4 tane motor hareket edebilse trafikte istanbulun trafiğinin 4 te 1 inin azaldığınız düşünsenize bi
  • toutonic T kullanıcısına yanıt
    Ya dostum benim algıda bir mesela yok. Bak ne güzel işte yurtdışına çıkıyormuşsun bak bakalım saygısızlık var mı ?
    Empati tabiki kuruyorum diğer mesajlarımı hatta alıntıladığın msjıma bakarsan empati kurduğumu anlarsın, yanlız sen motorlar her şekilde haklı demeye getirdin lafı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 24 Temmuz 2015; 14:35:18 >
  • bedaesoldier kullanıcısına yanıt
    Neyse kavga etmeye gerek yok yada bir şeyleri körü körüne savunmaya da. Ancak benim anlatmak istediğim motorun üstündeyken tolerans diye bir şey yok. 50 ile giderken düştü mü oyun biter motor sürücüsü için. O yüzden ortalama diğer araçlardan en az 2 katı kadar avantajlı olmalı. Hem kanuni hem de halkın gözünde toleranslı olmalı ki motor kültürü oluşsun toplumda. Yani benim anlatmak istediğim bu. Yoksa her motorcuyu savunmuyorum. Özellikle eğitimsiz motorculara ve çok bilmiş büyük motorlu dayılara gıcık oluyorum.

• toutonic T kullanıcısına yanıt
    Tamam bende zaten farklı birşey demiyorum ki motorlulara saygı göstermek lazım diyorum zaten. Hayır motorculara kızmıyorum ki sadece eğitimsiz ve bilinçsiz davrananlara laf söylemiştim ben. Mesela trafikte kullansın emniyet şeridini hadi kullanmadı belirli bir hızda geçsin yanımızdan ama bazıları var ki hızla geçiyor elimi bile çekemiyorum camdan bundan bahsetmek istemiştim

• Hem motor hem araba kullanıyorum hatta araba ile daha fazla zaman ve yol yaptım.. hep denilen şey zırt pırt aralara giriyorlar veya bir anda yanımda bitiyorlar vs..

Ben nasıl arabada iken fark ediyorum peki arkadaşlar? Hem istanbulda hem şehirler arasında fark etmediğim motorcu yok diyebilirim.. Bu adamlar ışınlanmıyor ki bir anda oraya gelsin? Yada benim insan üstü bir algım yok..

3 aynayı da yeteri kadar kontrol edince fark edersiniz.. Ama araba koltuğunun evdeki kanepe olmadığını anlayın lütfen 1,5 tonluk araç sürüyorsunuz..

Bu arada mutlaka çoğunuza olmuştur 'ya buradan girecektim unuttum' dersiniz.. Bilin ki o zaman potansiyel tehlikesiniz beyninizle kullanmıyorsunuz çünkü.. Öyle bir durumla karşılaştığınızda ne olur ani hareket yapmayın.. Yolu 3 km uzatın ama birini öldürmeyin..
  • insanlar şu motosikletleri kullanınca fazla rüzgardan anlama becerileri de mi kayboluyor belli değil

kimse çıkıp da aralardan gitmesinler, emniyet şeridine girmesinler vs demiyor, önce bir okuduğunuzu iyice anlayın kafanızda oturtun ondan sonra saçma sapan savunmalara geçin

herkesin tek sıkıntısı ani ve hızlı hareketler, dur kalk 20 km civarı hızla akan trafikte motosikletliler özellikle de ufak motosikletliler hem çok yüksek süratle aradan gidiyorlar hem de sürekli arabanın bir sağına bir soluna dalıyorlar, nasılki araba kullanırken bir şeritte tıkandığında diğer şerit açıksa Allah ne verdiyse basmayıp temkinli ve ani durulabilecek hızda gidilirse bu motosikletliler için de geçerlidir

trafiğin sağdan aktığı bizim gibi ülkelerde sağ ağır şerit sol hızlı şerittir, yani insanlar her ne kadar trafik kuralı nedir bilmeyenler oldukça fazla olsa da sola doğru eğilimde olurlar ve sağlarına özellikle de kendilerinden hızlı geçen araçlara dikkatleri daha az olur, bu yüzden sağlamaya ve makas atmaya herkes bu kadar tepki gösterir, e sen bir nevi arabanın güvenlik noktasında son sürat geliyorsun, sonra araç herhangi bir durumda sağa kaçarsa vay efendim çarptın oluyor

aslında çok da fazla konuşmanın gereği yok bu durumu, her gün yollarda yüzlerce motosikletli görüyorum doğru şekilde giden araç aralarında çıldırmış gibi gitmeyen, kontrollü kullanıp arabaların manevralarını gözlemleyebilen, burada kuralları hiçe sayıp oradan oraya dalan motorluları savunmanın makas atan arabaları savunmaktan hiçbir farkı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 29 Temmuz 2015; 18:12:50 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.