Şimdi Ara

MOTOSİKLETLERE EMNİYET ŞERİDİ SERBEST OLSUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafiği rahatlatacak bir uygulama olacaktır.

Araç aralarından giderek herkesi rahatsız eden ve tehlike oluşturan motosikletler için en doğru çözüm budur.

Zaten az yer kaplayan araçlar, EMNİYET şeridinde acil durumdan dolayı bir araç falan durmuşsa, sorun olmadan yanından geçerek devam ederler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• istanbulda herkes aracını satıp motor alır
  • Olamaz.

Araba gibi şerit ortalayıp giderken arkadan "Bu göççüh şey banım şarıdımı kapatiyi" diye sıkıştıran ortalama bir araç sürücüsü, "Banım neyım ehsih" diye emniyete girmeye başlıyacak.

Olabilecek tek çözüm (İki aracıda aktif olarak süren birisi olarak söylüyorum):

1) Öncelikle motorcular it gibi gitmemeyi öğrenicek. Kuryelerin iş şartları hafifleyecek adamlar kamikaze gibi gitmek zorunda kalmayacak.

2) Araç sürücüleri "ya bu küçük ama", "benden hızlı gidemezsin!!!", "sen küçüksün yol benim" türevi zekasız düşünceleri bir kenara bırakacak. Motorcuları sıkıştırmıyıcak, ezmiyecek.

Lafta güzel tabi. Ancak eğitim seviyesinin bu kadar düşük olduğu ve egonun bu kadar yüksek olduğu bir ülkede bunlar ancak hayal. Benzin 2,5 TL olsa, yayalara saygı olsa, üçüncü sıra araba park edilmese falan. Hayaller-hayatlar.

• Motorlar zaten denyolugunu yeterince yapiyorlar. Rasgele yandan girme makas atma biktirdilar. Emniyet seridindend e gidiyorlar zaten karisan yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorsiklet kullanımında şöyle tezatlıklar var.

trafiği rahatlattığı için tavsiye ediliyor, ama kural olarak her şeritte 1 motorsiklet yol alabilir.

Motorsiklet sürücüleri ise hiç bir kurala uymadan ( otomobillerin etkisiyle de ) motor kullanıyorlar. şerit anlayışı olmadan aralardan geçiyorlar. veya en sol şeridin yol kenarındaki boşluktan gidiyorlar. Bazı şoförler de bunlara inat sol refüje aracını yapıştırıyor.

özetle emniyet şeridini kullanmalarında sakınca görmüyorum. Herkesin aracını satıp motor alması trafik açısından daha iyi bir şey.
  • Böyle bir şey olmamalı. Eğer ben bir motosiklet sürücüsü olsam( bende 2 teker kullanıyorum hemen hemen aynı sorunlardan şikayetçiyizdir) sonuçta bende motorlu taşıtlar vergisi veriyorum bende benzini 5 TL vererek alıyorum diyerek yolu ortalayarak kullanırım.(tabi trafik kurallarına uymak şartıyla)
  • Emniyet şeridine ya da en sola motorsikletliler için ayrı bir şerit yapsalar istanbulda trafik falan kalmaz.

Birçok insan güvenli bulmadıkları için motorsiklete binmeye cesaret edemiyor. Ayrı bir şerit olsa ve düzgün kullanılsa(denetim vs) birçok kişi motorsiklet alır.

Ama böyle bir şey ülkemiz için sadece hayal olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten emniyet şeridinden gidiyorlar
  • Polisler İstanbul'da bu nedenle ceza yazmıyor ki zaten.Aynı zamanda geçerken bir şey de demiyorlar.
    Bu video da emniyet şeridinden gidiyor.Ama sadece kask olmadığı için ceza yiyor:

• motosikletler istanbul içindeki yollarda: yolun en solunda ve en sağında bulunan emniyet şeridinden gidiyorlar. fiilen trafik polisleri tarafından bir ceza yazılmıyor. bu durumun kanunlaştırılmasının pratikte hiçbir faydası olmayacaktır.
  • mtvden muaf olanlar zaten emniyet şeridinden gidiyor , diğerleride ya en soldan yapışıyor yada en sağdan. Araba şöförlerine mok atıyolarda önce kendilerini düzeltsinler. Bu aralar bide kamera takıp millete dayılanıyolar.1 tanesi bana denk gelsede onu kendi çektiği filmin yardımcı oyuncusu yapsam
  • İstanbulda zaten emniyet şeridini kullanıyorlar yani ceza yazılmıyor. Motorlara olabildiğince yol vermeye onları rahatsız etmemeye çalışırım. Ama şu hani motorluları fark edin diyenler var ya , bence ilk önce motorlular adam gibi sürmeli demeli. Tamponuma yapışan,bir sağ bir sol geçen, hızlıca dibimden 0 geçen insanı kusura bakmayın ama ben nasıl fark edeyim. Aynadan görüyoruz eyv da ne yapıcağını kestiremiyorsun ki adamın. Normal sürenlere lafım yok.

• e zaten serbest.

aslında yasak galiba ama polisler sorun yapmıyor pek, olması gerekende bu zaten.
  • Saçma sapan birşey bilmeden yorum yapan gene bol olmuş.

Yok motosiklet aradan giriyor,yok o da normal gitsin,emniyet şeridi kullanmasın.

Aradan girer tabi;adamın kaportası kendisi kırmızı ışıkta senin arkanda tam ortada mı durucaktı yada hareket halinde senin tam arkanda mı kalıcaktı.

Bir kaza halinde o adam orda "ÖLÜR" anlayın artık,mümkün olduğunca en öne gidip hayatını kurtarıyor adam çünkü mal otomobil sürücüsünün biri vurabilir.

Ya da bilerek ne bekliyorsun diye vurabilir(karşılanılmış durum)

Emniyet şeridi kullanılıyor çünkü arkamda mal bir sıkıştıran yok ve ortalama 1,5-2 metre olan bir makine emniyet şeridinden hop diye kaçabilir.

Bir araba bir otobüs gibi 5 dk da sol tarafa geçmiyor max 10 sn

Motosikletlere saygı gösterin ki saygı görün...

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

mtvden muaf olanlar zaten emniyet şeridinden gidiyor , diğerleride ya en soldan yapışıyor yada en sağdan. Araba şöförlerine mok atıyolarda önce kendilerini düzeltsinler. Bu aralar bide kamera takıp millete dayılanıyolar.1 tanesi bana denk gelsede onu kendi çektiği filmin yardımcı oyuncusu yapsam

Araba sürücülerinin motosikletlikere yaptıkları ortada

Burda gelipte 1-2 tane kuryenin yaptıklarını satma şimdi.

Artı hayatında sana hiç kask ile kafa atmamışlar belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

mtvden muaf olanlar zaten emniyet şeridinden gidiyor , diğerleride ya en soldan yapışıyor yada en sağdan. Araba şöförlerine mok atıyolarda önce kendilerini düzeltsinler. Bu aralar bide kamera takıp millete dayılanıyolar.1 tanesi bana denk gelsede onu kendi çektiği filmin yardımcı oyuncusu yapsam

Birinde ben motorla giderken birisi makas atmaya çalışırken bana çarpıyordu. İleride trafik olunca yanına geçtim ne yapıyon sen dedim. Sonra beni durdurdu arabadan inen iki serseri küfürler savurarak bana vurmaya kalkıştılar. Alttan almaya çalıştım ama gözleri dönmüştü. Bana vuruyorlardı ama ben hala kavga etme taraftarı değildim. Kask mont ve pantolondan dolayı yumrukları tekmeleri pek işlemiyordu. Sonra dayanamadım sinirlendim birini hemen aldım altıma, ağzını burnunu dağıttım. Motor eldinebi vardı, koruma olan plastik sert kısmıyla 3-4 tane vurmam yetti. O sırada diğeri bana vuruyordu ama hissetmiyordum bile. Sonra ayırdılar bizi. Ayırmasalar diğerini de hoşaf ederdim. Yaptığım şeyden sonradan çok pişman oldum, böylelerini uyarma gereği bile duymuyorum artık ama o zaman olanlar olmuştu.

Yani sen sen ol kaskı vs olan bir motorcuya ters bir şey yapmaya kalkma, sündürebilir sonra seni. Bir kafa atsa ölme riskin bile var.

• Kimse motorlulara laf atmasın. Nasıl arabayı düzgün kullanmayan kişiler olduğu gibi motor konusunda da düzgün kullanmayan kişiler mevcut. Bir araştırma da motor kullanan kişilerin trafik kurallarına daha fazla uyduğunu gösteriyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  MOTOSİKLETLERE EMNİYET ŞERİDİ SERBEST OLSUN
    http://exciting-books.tumblr.com
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Bence hiç pişman olma. Haksız olmasına rağmen şiddete başvuran, karşıdaki kişi kendisinden küçükse sert çıkan,karşı taraftan kalabalık olunca biz bunu sindiririz diye sataşan insanlar hak ediyorlar bence dayak yemeyi. Sadece trafik için konuşmuyorum hayatın genelinde durum böyle.
  • öncelikle tüm motorlulara belli saat zorunlu araba kullanma şartı konulsun ondan sonra gerekirse havadan gitmeleri de izin verilir, daha bir arabanın neresinden gidilir neresi kör noktasıdır manevra kabiliyeti nedir fren kabiliyeti nedir bilmeyenler altına motor alınca kendinden geçiyor

artık iyice sıkmaya başladı bu mağdur edebiyatları, arabaların aralarından sıfır dalan motorlular, arkasında aniden bir yönden diğer yöne atlayan motorlular, kafasına göre araçlar arasında sağa sola atlayanlar motorlular, sadece adam akıllı kaliteli motor sahibi olanlar düzgün kullanıyor, geri kalanını at çöpe
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.