Fren Yerine Gaz 3 Kişi yaralı x (formerly twitter) Yüzdeyüzhaber (@haber_yuzdeyuz) on X https://x.com/haber_yuzdeyuz/status/1840985034934644959?t=KuAhYYjg6DStsmPrhj1BXQ&s=193 Kişi öldü, 2 kişi yaralı. x (formerly twitter) İzmir'de Bunlar Oldu (@izmirimhaber) on X https://x.com/izmirimhaber/status/1838899625400377621?t=qSW9jtr-0yJSJeUjbmrhKQ&s=191'i ağır 4 Yaralı x (formerly twitter) Asayiş Berkemal (@asayisberkemal0) on X https://x.com/asayisberkemal0/status/1822604463363809392?s=191.Kattan aşağı Uçma x (formerly twitter) Anlık (@anlikhaberin) on X https://x.com/anlikhaberin/status/1834574751827661101?t=K4ZS-9wJX2SaGZlMtfok2w&s=19Şans eseri yaralı yok x (formerly twitter) Anlık (@anlikhaberin) on X https://x.com/anlikhaberin/status/1838829789349544386?t=9w6IIJ7SLHDg2pSflkzW3w&s=19Öğrencisini Ezerek öldüren Öğretmen sputnik türkiye Öğrencisini cipiyle ezerek ölümüne neden olan öğretmen: 'Aracımın sensörleri uyarı vermedi' https://anlatilaninotesi.com.tr/20240924/ogrencisini-cipiyle-ezerek-olumune-neden-olan-ogretmen-aracimin-sensorleri-uyari-vermedi-1088403936.html1'i Ağır 3 Çocuk yaralı x (formerly twitter) BPT (@bpthaber) on X https://x.com/bpthaber/status/1827684528602984537?t=Dhfv2zaAu2eGkkp-Pbm0FA&s=19Bisikletli çocuğun üstünden geçen kadın 1 yaralı x (formerly twitter) Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X https://x.com/bosunatiklama/status/1826529363665318385?t=VUbB4B4GFttq1AfEeS68xQ&s=19Neredeyse Tamamı Fren yerine gaz basılması sebebiyle panikle gerçekleşmiş. Otomatik araç + Kadın şoför + Fren Yerine Gaz = Ölüm ve yaralanma Acil bir çözüm bulunması lazım. Manuel araç kullanmaktan korkan tüm kadınlara hiç düşünmeden otomatik araç ehliyeti verildi fakat yaya cinayetlerinin önü açıldı. Kadın şoförler hata yapmıyorlar, bazı durumlarda tamamen kontak kapatıyorlar maalesef. "Otomatik Vites Ehliyeti" denilen garabetin acilen iptal edilmesi gerekiyor. Tüm ehliyet sınavları ZORUNLU olarak manuel araçla yapılmalı. Yeni ehliyet alanlara ilk 3 yıl otomatik araç kullanımı yasaklanmalı. El ayak koordinasyonu olmayan, panik yapıp gaza yüklenen birine ehliyet verilmesin bir zahmet. |
Ölümlü/Yaralanmalı Kadın Şoför Kazaları ve Otomatik Araç Ehliyeti
-
-
Irkçılık yapma ! Erkeklerinde saçma sapan nedenlerle kaza yaptığı çok olay var. Ama kadınların yaptığı kazalar daha çok gündem oluyor ne hikmetse. Birileri algı operasyonuna başlamış. Amaç gelişmemiş ülkelerde olduğu gibi kadınların araç kullanımını yasaklamanın önünü açmak .
Algı yapmayın , algı yapmaya çalışanlara destek olmayın!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Irkçılık mı? Irkçılık öyle birşey değil.
Kadınların araba kullanmasını kimse yasaklayamaz, konuyu sabote etmeyin.
Kadınlar daha çok haber olmuyor. Fren yerine gaza basma işini çoğunlukla kadınlar yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 1 Ekim 2024; 16:39:16 > -
Seyir halindeyken önümdekinin kadın olduğunu fark edince yolumu değiştiriyorum...
-
Sol ayak frende sağ ayak gazda olursa kaza yaparsın
Kadın şoförle karşı karşıya geldiğimde yol veriyorum.
Centilmenlik yaptım sanıyorlar
"ırkçılık" tabiri zaten anlamını bilen bilmeyen herkesin elinde joker oldu, hoşuna gitmeyen ne varsa "ırkçı, faşist, nazi..." diye sallamaya başladı herkes.
Trafik kazaları iki sebepten olur,
Birincisi, karakter bozuklukları (aşırı hız, alkollü araç kullanma, kural ihlali...), bunların doğru düzgün cezalar ile engellenebilir.
İkincisi, aptallık (fren yerine gaza basmak, heyecanlanıp direksiyonu bırakmak, ileri yerine geri vitese takıp hareket etmek...), bunların önüne eğitimle cezayla geçemezsiniz. Bir insan aptalsa aptaldır, bu aptallık fren yerine gaza basma seviyesindeyse, cezası düşük de olsa basacaktır yüksek de olsa.
Bu sorunların daha doğmadan önlemini almak gerekir. Herkes eşit değildir ve eşit muamele görmemelidir, "ırkçı" diye linç edilmemek için herkese eşit davranırsanız sonuçları ilk mesajda gördükleriniz olur. Görme yetisi gerekli seviyede olmayan biri nasıl ehliyet alamıyorsa, zeka seviyesi için de herkesin eşit olarak girebileceği bir test yapılıp yeterli olmayanların elenmesi gerekir. Eşit şartlarda girilen testte kadınlar mı eleniyor, erkekler mi, onu sonra görürüz. Sonuçları görünce "pozitif ayrımcılık isteriz" diye ağlamak yok ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerakar -- 1 Ekim 2024; 17:11:10 >
-
Ya seçmece haberleri derle.Biraz da kadın nefreti kus. Al sana ıyy kadınlar…
Tmm kadınlardan ehliyet alınırsa trafik daha mı güvenli olacak??? hayır.
Bir alay embesil erkek sürücü var. Kimse bahsini etmiyor. Tabi insan seçiyor… kadınsa da hemen vurun kahpeye.
Üstteki biri de ırkçılık demiş… güler misin ağlar mısın sonra bir üstteki uzun uzun ağıtlar yakmış yok her şeye ırkçılık deniyor bu devirde diye. Üstüne küçük imalar ile kadınların aptal olduğunu iddia etmeye çalışmış.
Allah aşkına buranın eğitim seviyesi ne düzeyde? Ciddi merak etmeye başladım.
Sexism diyoruz biz buna yani cinsiyetçilik.
Konu da apaçık cinsiyetçilik yapmak için açılmış bu da bariz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 1 Ekim 2024; 16:59:40 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İstersen yol verme, üstüne çıkarlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu olayın otomatik vitesle ne alakası var anlamadım.
arabanın aktarım organının manuel veya otomatik olarak çalışması ile bilinçli sürücü olmak arasında ne bağlantı var.
18 yaşımda manuel ehliyet aldım, o tarihten beri de yaklaşık 500.000 km yol yapmışımdır. 24 yıldır manuel araba kullanmadım. henüz hiç bir kazaya da karışmadım.
iyi sürücü, kazasız belasız bir noktadan diğer noktaya ulaşan kişidir.
yoksa vites kolunu ileri geri hareket ettirirken ek bir pedala basabilmek kimseyi iyi sürücü yapmaz. el ayak koordinasyonu ile de manuel vitesin hiç bir alakası yoktur.
el ayak koordinasyonundan önce iyi bir sürücünün çevre farkındalığı olmalıdır. 3 aynayı da sürekli kullanmalıdır.
şu anki aracımda bir şanzıman bile yok sizin mantıkta bu arabaları da kullanmamak lazım.
hayırlı günler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 1 Ekim 2024; 18:29:9 > -
Otomatik araçta neden pedal karışıyor? Acaba frenden azıcık ayağı çekince hareket ediyor o sırada beyin o pedalı gaz mı sanıyor? Bende otomatik kullanıyorum, hiç karıştırdığımı hatırlamıyorum. Bir seferinde geri vitese taktığımı unutmuştum, ileri gidiyim derken geri geldim Allahtan arkada kimse yoktu.
-
Acaba iki ayağı mı kullanıyorlar o yüzden mi pedal karışıyor?
-
yok otomatik vites ehliyeti kaldırılmalı, yok bilmemne. ayrıca elinde kadınların daha çok kaza yaptığına dair bir istatistik de yok. haber linklerini toplamışsın. bulabiliyorsan istatistik paylaş. çok cinsiyetçi bir yaklaşım. son okuduğumda kadınların kaza oranı daha düşüktü. bol bol saçmalamışsın arkadaş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 1 Ekim 2024; 18:43:36 > -
Motor becerileri -genellikle- erkekler düzeyinde değil, çoğu otomobil kullanmayı geç öğreniyor, erkeklerin çoğu otomobil kullandığını bile unutup, o araçla bir hale gelip, hatta bu sayede kendine veya aşırı güvenip onlar da farklı şekilde kazalar yaparken, kadınların ekseriyetinde 1.5 tonluk o makinaya hükmetmenin anksiyetesi sürüşün her anında mevcut.
Otomatik vitesin olayı şöyle oldu, hiç otomobil kullanmaya yeteneği veya merakı da olmayan bir çok kişi kadın-erkek farketmez, otomobil kullanabilmeye başladı. düz vites insanlara el-kol, ayak koordinasyonu, bir modülasyon öğretiyordu. evet zor ilk öğrenen için ama insana çoklu görev yapabilme becerisi kazandırır farkında olmadan. zorla da olsa o beceriyi kazanırsın ve işine yarar. otomatik viteste bu beceriyi çok daha az kazanarak yola çıkıyorsun. kadınlar da genellikle yaş olarak bu işe daha geç başlayan tarafta olduğu için en büyük sıkıntıyı onlar yaşıyor -veya çevreye yaşatıyor maalesef.
otomobil kullanmayı erken öğrenmek lazım, kadın-erkek meselesinden ziyade en önemlisi budur. geç öğrenip de yağ gibi otomobil kullanan daha bir kişiye denk gelmedim. o tereddütler, o sakarlık, kararsızlık, telaş hep hissediliyor geç öğrenen kişilerde.
-
Md.1... Beyinsis nick li arkadaşla ilk defa aynı olguda fikir birlikteliğimiz oldu. Dünya gerçekten çok acayip bir yermiş.
Md.2... Nedenini nasılını bilmiyorum ama fren yerine gaza basmalı kazalarda bir istatistik tutulsa açık ara bayan şoförler önde gider.
Md.3... Otomatik arabaların kazaya yol açması mantıksız bence. Çünkü iki pedal karışıyorsa üzerine bir üçüncü debriyaj pedalı ve birde değiştirilecek vites eklendiğinde iki pedalı karıştıran beyin ambeleye kalkar.
Md.4... Sonuç olarak sahte çakarlı hiç bir araçta bayan şoför görmedim.
Trafikte emniyet şeridini kullanıp önüme kıran magandaların hiç birisi bayan şoför değildi.
Kırmızı ışık yanınca meydanda drift atan bayan şoför görmedim.
Gecenin köründe yataktan fırlatan abarth eksozunu bağırtan bayan şoför görmedim.
Makas atarken önüme kırıp neredeyse çarpacakken kornaya bastım diye koltuğun altındaki döner bıçağını gösterip salyalarını saça saça küfür eden bayan şoför görmedim.
Belki bazı kullanım hatası nedeniyle olmuş kazaları bayan şoförlere bağlayabiliriz.
Ama yukarıda yazdığım ve vakit almasın diye yazmadığım yüzlerce erkek magandalığı nedeniyle olmuş kaza, vukuat, yaralamalı kavga, cinayet eminim ki çok daha fazladır.
-
İşyerinde cok seksi bir hatun vardı. Ehliyetini yeni almıştı. Dışarı araba ile çıktığımızda arabayı buna veriyordum pratik yapsın diye. ( hatun güzel olmasa hayatta arabayı vermem ) Bir gün şirketin önündeyiz kız geri geri yola çıkacak. Geri vitese taktı arkasını döndü. Araç gitmiyor ama. Kafası karıştı. Bana sordu neden gitmiyor bu diye. El frenini falan kontrol etti. Yine arkasını döndü tekrar arabayı kaldırmaya çalıştı yine olmadı. Şaşkın şaşkın bakarken ben de aynı şaşkınlıkla ona bakıyordum. Arabayı çalıştırmayı unutmuştu.. Bazılarında olmuyor abi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 1 Ekim 2024; 22:28:12 > -
geçten kastınız ne ki hocam .çünkü kadınlar 20-25 li yaşlarda araba sürmeyi ögreniyorlar bu baya erken yaş araba ögrenmek için.
-
iyi de son video fren yerine gaz bile degil. kaza da degil. kasıtlı ezdigini iddia ediyor haberi. öyle olmasa da fren yerine gaz olmadıgı kesin cünkü hızlıyken yavaslıyor frene basıyor.
ondan bir önceki de fren yerine gaz degil, araç da pek otomatik araç gibi durmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 2 Ekim 2024; 14:39:19 > -
Gaz yerine frene bastım suçluların bahanesi.
Çift ayak kullanan (hatta aralarında bununla övünen sığırların da olduğu) bir şöför grubu var.
Kadın iki ayağı ile beraber basmaya alışıyor, panik halinde refleksle iki pedala birden köklüyor, yumuşak pedal yani gaz galip geliyor. Veya son örnekte olduğu gibi fren vakumu bossa araba kökleyip gidiyor.
Otomatik ehliyeti meselesi değil. Amerika'da herkes otomatikle ehliyet alıyor. Gazla freni karıştıracak insanın manuelde de karıştırmasına bir engel yok hatta pedallar da birbirine benzer oluyor daha da çok karıştırsa yeridir yani.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Irkçılık mı? Irkçılık öyle birşey değil. Kadınların araba kullanmasını kimse yasaklayamaz, konuyu sabote etmeyin. Kadınlar daha çok haber olmuyor. Fren yerine gaza basma işini çoğunlukla kadınlar yapıyor. |
Seyir halindeyken önümdekinin kadın olduğunu fark edince yolumu değiştiriyorum... |
Kadın şoförle karşı karşıya geldiğimde yol veriyorum.
Centilmenlik yaptım sanıyorlar |
Benzer içerikler
- en iyi yaz lastiği
- astigmat gece araba
- volvo c30 alınır mı
- p1336 arıza kodu
- goodyear efficientgrip performance yorum
- chery 5
- togg şarj istasyonu fiyat
- mazda cx 60
- byd seagul
- togg fiyat listesi 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X