Şimdi Ara

Park halindeki araç kazası karşı tarafın sadece plakası mevcut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım park halindeyken, başka bir araç geri geri sokaktan çıkmaya çalışırken aracıma arkadan çarptı. Stop lambasında çatlama ve tamponda 15 cm capında boya çizikleri var. Gelelim esas soruma, diger sürücü yanında sigorta bilgilerinin olmadığını söylediği için tesbit tutanağını dolduramadık, sonra haberleşiriz doldururuz dedi. kazayı o an fotoğraflama imkanımızda olmadı ama komşumuz ve eşim kazaya şahit. bende tamam dedim diger aracın plakasını ve sürücünün adını ve telefonunu ve nerde çalıştığı bilgilerini aldım. Simdi diğer taraf kaza tutanağı doldurmaya yanaşmıyor. Simdi trafik subeye mi sikayet etmeliyim, yoksa kasko firmam onun arac plakasından sigorta bilgilerine ulaşarak hasarımı karşılar mı?

• bir aracın park halindeki araca çarptığı durumlarda tutanak tutulmaz, polis çağırılır...
  • Karşı tarafın ya sigortası yoktu ya da evrakları eksikti. Kendinizce iyilik yapmışsınız ama büyük hata etmişsiniz. Tutanak doldurmayı bir keresinde ben de sonraya bırakmıştım ama olayı iyice fotoğraflamış ve karşı tarafın ehliyetini, ruhsatını ve poliçesini görmüştüm. Yani tutanak doldurmak için gerekecek herşeyin varlığından emin olmuştum. Ayrıca (bunun garantisi yok elbette ama) karşı tarafın güvenilir biri olduğuna kanaat getirmiştim. Ki bütün bunların yanında suçun büyüğü de bendeydi.

Adamın gözünü korkutmaya çalışın. Ufaktan yalan ve tehdide de başvurun. "Benim poliçeyi yapan acentanı sahibi teyzeoğlu avukata git, üzerine tazminat da alırsın dedi" falan deyin. Büyük ihtimal beraber özel bir servise gidip tamirat bedelini ödemeyi kabul edecektir. Ama blöfü yemezse de (şahitler de olsa) işin ne kadar yokuşa gittiğini görüp lanet okuyarak cepten yaptırırsınız gibime geliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

bir aracın park halindeki araca çarptığı durumlarda tutanak tutulmaz, polis çağırılır...

Bundan emin misiniz? Ben aşağıdaki durumlar haricinde tutanak doldurulur diye biliyorum.

DİKKAT!!! Aşağıdaki durumlarda bu tutanak DOLDURULMAYACAKTIR. 

* Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa,
    * Sürücüde yaş küçüklüğü varsa,
    * Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa,
    * Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,
    * Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,
    * Trafik Kazasında sadece 3 üncü kişilere ait eşyalara zarar gelirse,
    * Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise, ( Yurtdışından gelen araçlar için düzenlenmiş Yeşilkart-Green Card belgesi de trafik sigortası yerine geçmektedir)
    * Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa.

Yukarıdaki haller hep olayda taraflara gelecek maddi hasarlardan öte bir boyutun olduğu halleri anlatıyor. Park halindeki aracın sahibi ortalıkta olmasa veya çarpan kaçsa tutanak dolduracak taraflar eksik olduğu için tutulamaz tabi de her iki taraf da araçlarının başındaysa doldurulur herhalde.

• Kaza Tespit Tutanağı ne zaman doldurulmaz?
    Polisin çağrılacağı durumlar;

Ölüm veya yaralanma varsa,
    Taraflardan en az biri 18 yaşından küçük ise,
    Taraflardan en az biri alkollü ya da akli dengesi yerinde değilse,
    Kamu araçları kazaya karışmış ise,
    Kamu malı zarar görmüşse (trafik ya da aydınlatma direği vb),
    3. kişilerin kendileri veya malı zarar görmüşse,
    Kazaya karışan araçların bir veya birkaçında araç sigortası yoksa,

http://www.mugla.pol.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=163&Itemid=197

yoruma açık bir durum... araba mal olduğuna göre ve burada tarif edilen 3. kişi olayla ilgisi olmayan kişi anlamında olduğuna göre bence tutulmaz, polis çağırılır...

• Arkadaslar verdiginiz cevaplar için teşekkür ederim. Ancak, olaki, iki tarafında yanında tutanak yok veya belgeleri eksik, ama olayı gören sahitler var karşı tarafın plakasını da almışsınız hiçbir sey yapamıyor muyum yani adam hem bana çarpsın, plakasını bileyim ama hiçbir sey yapamaz durumda ve haklıyken mağdur olayım. böyle bir yasal boşluk oldugunu zannetmiyorum. ki eğer öyleyse ne ala çarp çarp kaç plakan alınsa bile hiçbir şey olmasın böyle bir sonuç çıkıyor ortaya!
  • Çarptı ve kaçtı diye polis çağırın. Plakasını gördük diyin ve şahitlerinizde ifade versin.
  • Park halinde olan kazada tutanak tutulur, polis çağırmaya gerek yok.. 1 sene içinde 2 kere doldurdum sitede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Çarptı ve kaçtı diye polis çağırın. Plakasını gördük diyin ve şahitlerinizde ifade versin.

• park halindeki araca çarpma durumunda tutanak tutulur. 2 kere tuttum 3 ay içerisinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bylagar

Arkadaslar verdiginiz cevaplar için teşekkür ederim. Ancak, olaki, iki tarafında yanında tutanak yok veya belgeleri eksik, ama olayı gören sahitler var karşı tarafın plakasını da almışsınız hiçbir sey yapamıyor muyum yani adam hem bana çarpsın, plakasını bileyim ama hiçbir sey yapamaz durumda ve haklıyken mağdur olayım. böyle bir yasal boşluk oldugunu zannetmiyorum. ki eğer öyleyse ne ala çarp çarp kaç plakan alınsa bile hiçbir şey olmasın böyle bir sonuç çıkıyor ortaya!

Sözün özü; özün sözü şu:

Araçlar olay yerinden kaldırıldı ise, polis asla zabıt tutmaz.
    Bunun için, Trafik Mahkemesine başvurmanız gerekiyor. Mahkeme sizi yönlendirmesi lazım karakola.. Karakol ilgili kişiyi bulması lazım. İlgili kişi (aracınıza çarpan yani) suçunu kabul etmesi lazım.. vs. vs.

• iş yerimin önünde aracıma çarpmışlardı park esnasında.
    tutanak tuttuk , polis de çağırdık ama işi varmış teşrif edememişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.