Şimdi Ara

Fasılalı Işıkları'da Trafik Kazası'nda Suç Kime Ait?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

27/05/2013'de gece yarısı 00,15'de maddi hasarlı trafik kazası yaptım. Ana cadde'den normal sürat le ilerlerken kavşağa hızla giren ve beni görmediğini iddaa eden bayan sürücü kavşağın ortasında yavaşlayınca bende aracımın sağ ön tarafından bayanın aracının sağ arka lastiğinin üzerinden çarptım, bu arada trafik ışıkları fasılalı yanıyordu ve benim olduğum caddede sarı, bayanın geldiği yönde de kırmızı yanıp sönüyordu kii bayan ışığa aldırmadan sağına soluna bakmadan kavşağa hızlıca girdi. Ana cadde işlek caddeydi ve araçların o vaziyette kalması başka kazalara sebebiyet vereceğinden araçlarımızı yolun kenarına aldık ve orada fotoğraf çekip tutanak tuttuk. Bayan sürücü tuttuğumuz tutanakta suçunu kabul etti ve tutanağa yazıp imza attı. Bende tutanakta karşı taraf suçunu kabul etti diye yazdım kazanın oluş şeklini yazdım çizdim ve imza attım. Tutanağı sigorta şirketlerine gönderdik eksper gelip inceledi ve bugun sistemden baktığımda MUTABAKATSIZLIK diye bir yazı çıkıyor. %50 - %50 suç varmış. Bu MUTABAKATSIZLIK nedir ve zaten bayan sürücü kazanın suçunu kabul etti. Şuanda süreç nasıl ilerleyecek bilen arkadaşlar varmı acaba?

Teşekkürler Şimdiden...

Kaza Resimi:

Fasılalı Işıkları'da Trafik Kazası'nda Suç Kime Ait?

• Sigorta şirketleri kusur oranında anlaşamamış, komisyon sonucu belirler.
  • Sen kavşağa yaklaştığında yavaşlayacaksın yol müsaitse geçeceksin. Karşı taraf kavşağa geldiğinde tamamen duracak yol müsaitse geçecek. Kurallar bunu emrediyor. Şimdi kaza krokisine bakarsak karşı taraf kavşakta durma ve yol açıksa yola devam etme kuralına uymasa bile çarpışma yeri karşı taraf için neredeyse artık kavşağın çıkış noktası; kusurlu olduğunu itiraf bile etse bilirkişi olmadığından verdiği ifade geçerli değil kusurların yarı yarıya paylaştırılması uygun görünüyor.
  • Peki bu kusur oranları yarı yarı paylaştırılırsa aracımın hasarını karşı tarafın sigortası yine karşılayacak mı?Birde komisyon ne zaman karar verir arkadaşlar bu durumun sonuca varmasına ? İlk kazam olduğu için pek bilgi sahibi değilim.
  • Arka sağ tekerden vurmuşsunuz. ? %70 size suç verilmediğine dua ediniz. Bu durumda siz görmemissin kadını
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

Arka sağ tekerden vurmuşsunuz. ? %70 size suç verilmediğine dua ediniz. Bu durumda siz görmemissin kadını

Fazla süratim yoktu zaten bayanda yola çıkınca selektör yaptım frene baktım direksiyonu sola çevirdim kurtarırmıyım düşüncesiyle ama yol eğimli olduğu için frene basınca kaydı bayanda yavaşladı kaza gerçekleşti. Bayanı görmeyip normal gitsem bayanın aracına sağ ön ve arka kapının oradan vururdum ki ozaman suç benim derdim kabul ederdim.
  • Yaptığınız çizime göre konuşmak gerekirse suç sizde. Kadın taaa nereden gelmiş. Kavşağın ortasına çoktan girmiş. Siz sonradan girmişsiniz ve kadının arabasının arka tarafından vurmuşsunuz. Dikkatsiz davranmışsınız. Kadının suçu kabul etmesi, sizi görmedim demesi tamamen korkusundan, telaşından olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Yaptığınız çizime göre konuşmak gerekirse suç sizde. Kadın taaa nereden gelmiş. Kavşağın ortasına çoktan girmiş. Siz sonradan girmişsiniz ve kadının arabasının arka tarafından vurmuşsunuz. Dikkatsiz davranmışsınız. Kadının suçu kabul etmesi, sizi görmedim demesi tamamen korkusundan, telaşından olabilir.

Bayan kavşağın ortasına çoktan girmiş ama nasıl girmiş? Hadi diyelim kavşağa girdin sağına bakmaz mı insan araba geliyor mu gelmiyor mu diye. Ben gördüm bayanı selektör yaptım yavaşladım ama pat diye atlarsa kaçınılmaz son ortaya çıkar. Evet korkusundan telaşından o an görmedim diyebilir ama sonrasında sakinleşince de kavşağa baktı kabul etti suçunu zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan bey

quote:

Yaptığınız çizime göre konuşmak gerekirse suç sizde. Kadın taaa nereden gelmiş. Kavşağın ortasına çoktan girmiş. Siz sonradan girmişsiniz ve kadının arabasının arka tarafından vurmuşsunuz. Dikkatsiz davranmışsınız. Kadının suçu kabul etmesi, sizi görmedim demesi tamamen korkusundan, telaşından olabilir.

Bayan kavşağın ortasına çoktan girmiş ama nasıl girmiş? Hadi diyelim kavşağa girdin sağına bakmaz mı insan araba geliyor mu gelmiyor mu diye. Ben gördüm bayanı selektör yaptım yavaşladım ama pat diye atlarsa kaçınılmaz son ortaya çıkar. Evet korkusundan telaşından o an görmedim diyebilir ama sonrasında sakinleşince de kavşağa baktı kabul etti suçunu zaten.

Ben kimseyi suçlamıyorum kati olarak. Olayı yaşayan sizsiniz. Yaptığınız çizime göre çıkarımda bulundum. Şu da var. Bayan sağına bakmadı diyorsunuz. Fakat bayanın arabası sizin burnunuzun doğrultusunda kalıyor. Yani sizin arabayı görmeniz daha kolay. Aslında selektör yapacağınıza biraz daha erken frene bassaydınız iyi olurdu.

Neyse. Geçmiş olsun. En büyük kazanız böyle olsun.

• quote:

quote:

quote:

Ben kimseyi suçlamıyorum kati olarak. Olayı yaşayan sizsiniz. Yaptığınız çizime göre çıkarımda bulundum. Şu da var. Bayan sağına bakmadı diyorsunuz. Fakat bayanın arabası sizin burnunuzun doğrultusunda kalıyor. Yani sizin arabayı görmeniz daha kolay. Aslında selektör yapacağınıza biraz daha erken frene bassaydınız iyi olurdu.

Neyse. Geçmiş olsun. En büyük kazanız böyle olsun.

Eyvallah Teşekkür ederim. Dediğin gibi en büyük kaza böyle olsun, Allah başka kazalardan korusun herkesi. Şuanda hala bir sonuca varılamadı sigorta şirketleri arasında. Komisyona falan gidicekmiş inşallah en kısa sürede bir sonuca varır çünkü aracı kullanamıyorum şuanda.

• 2tarafında suçları böyle kazalarda tam yarı yarıya cıkar ve herkes kendi hasarını öder tekrar geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeNGeSiZ_1925

2tarafında suçları böyle kazalarda tam yarı yarıya cıkar ve herkes kendi hasarını öder tekrar geçmiş olsun

Teşekkür ederim Şimdi ben aracımı hasarlı halde trafiğe çıkaramıyorum ve bu hafta değil önümüzde ki hafta sonu istanbul dışına çıkmam gerekiyor ve sigortaların ne zaman anlaşacağı belli değil galiba çünkü mutabakatsızlık'tan ötürü komisyona gidecekmiş ve komisyonda 3 iş günü içerisinde karar verecekmiş duruma. Sizin dediğiniz gibi suç yarı yarı'ya çıkarsa beklememin bir anlamı olmayacak aracımı yaptırmam için. Ben şimdi kendi imkanımla aracımı yaptırsam komisyonu beklemeden bir sorun çıkar mı arkadaşlar ortaya?

• biz yaptırıp daha sonra anlasmalı bi tamirciden fatura karşılığı paramızı almışlığımız oldu ama yinede sigorta sirketiyle ve tamirciyle görüşürseniz daha iyi sonuç alırsınız
  • quote:

biz yaptırıp daha sonra anlasmalı bi tamirciden fatura karşılığı paramızı almışlığımız oldu ama yinede sigorta sirketiyle ve tamirciyle görüşürseniz daha iyi sonuç alırsınız

İşte bende öyle yaptırmak istiyorum Şimdi sanayi'de kaportacı tamircimiz var, acaba sonradan fatura karşılığı sizin gibi paramızı alabilirmiyiz kı? Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim tamirciyle bu durumu konuşayım en iyisi

• quote:

quote:

biz yaptırıp daha sonra anlasmalı bi tamirciden fatura karşılığı paramızı almışlığımız oldu ama yinede sigorta sirketiyle ve tamirciyle görüşürseniz daha iyi sonuç alırsınız

İşte bende öyle yaptırmak istiyorum Şimdi sanayi'de kaportacı tamircimiz var, acaba sonradan fatura karşılığı sizin gibi paramızı alabilirmiyiz kı? Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim tamirciyle bu durumu konuşayım en iyisi

nedemek ben teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.