Şimdi Ara

MOUSE ÖNERİ-SEÇİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba fps oyuncusuyum en fazla 300-320 tl bütçem var şöyle 2 mouse buldum yardımcı olursanız çok sevinirim hangisini tercih etmeliyim

1-
    www.hepsiburada.com
    Asus P302 Rog Strix Evolve Oyuncu Mouse Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/asus-p302-rog-strix-evolve-oyuncu-mouse-p-HBV000008I7GR?magaza=Golgi+Teknoloji

2-
    www.hepsiburada.com
    Logitech G402 Hyperion Fury Oyun Mouse 910-004068 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/logitech-g402-hyperion-fury-oyun-mouse-910-004068-p-BD802033?magaza=Hepsiburada

Birde bu var ama fiyatı buraya çıkarmaya değer mi bilemediğim için yine de bırakayım
    www.hepsiburada.com
    Zowie FK1 Ambidextrous Large Kablolu Oyuncu Mouse Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/zowie-fk1-ambidextrous-large-kablolu-oyuncu-mouse-p-BD805714?magaza=Gameekstra

Başka bir öneri gelirse sebebiyle birlikte yazarsanız mutlu olurum teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qitarantino -- 27 Kasım 2019; 17:52:43 >

• kesinlikle ilk 2 linkteki mouse lara o kadar para dökmeyin eğer bütçeniz varsa şu an en ucuz zowie yi nere satıyorsa bakın muhtemelen 350 ye felan bulursunuz yıllarca kullanırsınız

hatta sizin için buldum

tutuş tarzınızı bilmiyorum eğer mouse u komple kavrıyorsanız zowie ec serisini de alabilirsiniz
    eksta önerebilceğim steelseries 600 logitech 703 olabilir ama bunların fiyatlarını bilmiyorum biraz takip edin hangisi hoşunuza giderse ve indirim olursa alırsınız ama bence 300 e zowie güzel seçim olur.

• attığım linkte zowie fk1 300 tl idi bu arada kampanya biter de 400 felan yazarsa yanlış anlaşılmasın
  • SheKilLll kullanıcısına yanıt
    Hocam avuç içi tutuyorum öneriniz için teşekkür ederim bilgi sahibi değilim ama sizce neden zowie seçmeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qitarantino kullanıcısına yanıt
    direk zowie seçmelisiniz demiyorum ama yapısı kalitesi ve uzun ömürlü olduğu için tercih edebilirsiniz biraz güncel fiyatlara bakınca da zowie nin indirimli olduğunu düşünüyorum şu an bence 300 tl ye güzel bi seçim olur avucunuzu kaplayan ec serisi fakat dediğm gibi steelseries rival ve logitech g703 e de bakabilirsiniz üstüne razer deathadder de güzeldir bunların hiçbirinin üzeceğini sanmam fiyatlar günlük değişebiliyor biraz takip ederseniz ve youtube dan videolara bakarak tasarımları hakkında daha rahat fikir sahibi olabilirsiniz bu seviye mouse larda sensörler zaten çok kaliteli oluyor sıkıntı yaşatmaz artık bundan sonrası sizin zevkinize kalmış
    Neden Zowie seçmeliyim sorusu çok güzel ve cevabı bol bir sorudur. 1- Her tutuşa ve her el büyüklüğüne uygun modeli vardır. 2- Algılayıcıları en iyileridir Avago 3310 ve 3360'dır bu sensörlerin adı. 3- Sadedir, tasarımı 35 yıl geçse yine güzel gözükür. Alınmaması gereken sebep ise o kadar uzun ömürlü değillerdir. Değil derken 3-4 yıl kullanılır. Logitech veya Razer ile karşılaştırıldığında kısa kalır. Zowie kısaca yazdıklarımla özetlenebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Uzun süre kullanacağım diyorsan(10 yıl kadar) MX518 tavsiye ederim. En iyi anlayacağın şekilde anlatmak gerekirse eskiden(2005) üretimi olan mouse. Ergonomik tasarımı saatlerce el ağrıtmadığı için 2010'a kadar ofislerde çalışan bir çok arkadaşım kullanıyordu. 2018'de Logitech yoğun istek üzerine 13 milyon satan bu mouse'yi tekrar getirdi. Hero 16K adında bir algılayıcı, sensör kullanıyor. Bu sensör de Zowie'nin Avago sensörleriyle yarışabilecek bir sensör. Videolarda kablosu ince diyorlar, ben bu zamana kadar kablosu yırtılan Logitech görmedim. Bu da MX518'in özeti. G402 ve Asus'un herhangi bir mouse'u MX518'le aynı performansı gösteremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DougMesa -- 28 Kasım 2019; 22:33:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mouse Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DougMesa D kullanıcısına yanıt
    hocam zowie olarak hangi mouse tercih etmeliyim 300den yukarı çıkmayarak?
    Eski mouse'niz neydi hocam? Birde eliniz boyutu nedir ortalamaya oranla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DougMesa -- 28 Kasım 2019; 23:53:58 >
  • Malum vergiler ve dolar kuru uçmadan önce Amazon’dan 2-3 mouse almıştım size g502 önerirdim ancak fiyatlar baya uçmuş hiç zowie kullanmadım ama elimden geçen hakkı sayılır mouselar bunlar ve şahsi sıralamam

G502>rival 710>rival 310>Deathadder>rival 300

G502 ağırlık ayarı ve büyük ellere
    Rival 300 hafif ve büyük ellere
    Rival 310 ortalama ağırlık ve büyük eller
    Rival 710 ağır ve büyük ellere

Hepsiburada da rival 710 370 TL 3-4 gündür kullanıyorum g502 tadında

Mevcut bütçenizin üzerine 50 TL daha koyup rival 710 alabilirsiniz.

Size tavsiyem sırasıyla

Rival 710
    G402
    Rival 310

Tercih edebilirsiniz.

Edit: 50 TL fazla vermeye değer mi diye düşünürsek
    Rival 710 un şöyle güzellikleri var sensörünü kolayca bozulma veya yeni nesil ile değiştirebiliyorsunuz kablosu tak çıkar ve kutudan 2 kablo çıkıyor biri örgülü uzun diğeri örgüsüz ve bira daha kısa eskime veya kablo hasarında yeni kablo alıp takabilirsiniz yan kavuçuklar çıkartılıp değiştirilebiliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_Hunter -- 29 Kasım 2019; 1:31:23 >

• Reis ben kaç gündür ne diyorum burada? G502'nin altyapı olarak aynısı olan MX518 200 TL. 370 TL verip Truemove 3 bir sensör almasaydın keşke. Steelseries'in sensör ile ilgili sorunları AVAGO sürücüler Zowie ile anlaştığında beri apaçık ortada. Truemove'un başlangıç güzelliği ile insanlara kendini iyi hissettirmesi yüksek puan almasını sağlıyor. Bak bir 2 yıl kullanıp son kullanımından memnun olan var mı? 40 milyon ömür verilen bu mouse'lerimiz 10 milyonu tamamlamadan çöp oluyor. Adamlarda bunun farkında para verip bozulunca tamir etmemiz için değişitirilebilir parçalar koyuyor. Zaten 2 yılda 3 Steelseries kullanman Steelseries'in dayanıklılığını göz önüne seriyor.

• Steelseries, mouse'ye fazla para harcamak istemeyen adam için ideal değildir. Ben 6 ayda bir ya da 1 yılda bir mouse değiştiririm diyorsanız idealdir.

• Rival 310 ile 710 direkt olarak aynı. Dün deneme fırsatım oldu kağıt üzerinde de deneyimde de hiçbir fark yok. Daha fazla ücret ödemeyle ilgili plasebo tarzı bir etki olabilir. G502 ile MX518 arasında hiçbir fark görmedim. Sadece 3 tuş eksik hali. Arkadaşımdan g502'yi tekrar alıp bununla ilgili bir video çekeceğim yakında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DougMesa -- 29 Kasım 2019; 7:21:31 >
  • DougMesa D kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk mouselarımdan biriydi mx518 ozamanlar eller küçüktü tabi tekrar piyasaya çıkınca kuzenimin evinde deneme fırsatım oldu şahsi fikrim g502den sonra bana pek tatmin edici gelmedi çok hafif ve çok küçük geldi. Mx518 zaten eski efsanedir ancak piyasaya çıkan yenilenmiş versiyonu para kazanmak için yapılan ve günümüz mouselarıyla karşılaştırlamıyacak bi efsaneden öteye geçemiyor.(
    Linus Tech Tipsyoutube
    EVERYONE'S Favorite Gaming Mouse is BACK! - Logitech MX 518 Review
    https://www.youtube.com/watch?v=5he5DqvOZb8&feature=youtu.be&t=497
    )
    2. Sıraya koymuş olduğum g402 daha avantajlı olacaktır mx518den.

Rival serisine gelecek olursak 310 ve 710 hemen hemen aynı olabilir ancak 710 da kendine göre artıları var 100 TL verilip bu +lar alınabilir.

Dayanıklılığa gelecek olursak g502 den önce 1-1.5-2 yıl arası rival 300 kullandım ve mouse hala çalışıyor ve hiçbir problem yaşamadım daha sonra gidip g502 aldım tamamen deneme ve fantezi amaçlı aldım :) malum vergiler ve dolar uçmadan mouse başına 100-150 TL civarına 3 mouse almıştım. Bu 2 mouseu 1-2 yıl yan yana kullandım sonra gidip deathadder aldım çok haz alamadım 3-5 ay kullandım kenara koydum g502 ile devam ettim daha sonra rival 310 çıkınca onu da alıp denedim 300 de yaptıkları hataları 310 biraz olsun düzeltmişlerdi 7-8 ay kullandım daha sonra indirime 710 girince aldım 3-4 gün oldu gayet başarılı buldum.
    Kısaca dayanıklılık konusunda steelseries de hiç problem yaşamadım hatta 5. senesini bitiren bi arkadaşım var sürekli aynı mouseu kullandı mouse ilk aldığı gün gibi çalışıyor ve arkadaşım o mousela 8-10k saat oyun attı okadar vurmalara fırlatmalara dayandı dayanıklılar konusunda bi problem yok yani.

Klasik sensör karşılaştırmaya gelecek olursak şahsi tecrübelerime göre konuşuyorum . Bu sensör olayı çok abartılıyor farklı mouseları roundlar arası değiştirip denedim okadar abartılacak bi fark göremedim çoğu oyuncuda bu farkı göremeyecektir. Oynarken sadece eliniz mouseun ve tıklama şeklinin değiştiğini farkediyor bukadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_Hunter -- 29 Kasım 2019; 13:39:13 >

• yav ciddi ciddi adam sensör felan karşılaştırıyo abi iyi misiniz logitech hero steelseries truemove veya zowie de kullanılan avago hiçbirinin farkını hissedemezsiniz saçmalamayın sadece boyut tutuş şekli ve fiyata odaklanın bu seviyedeki mouselarda gel bak deneyelim bi el zowie fk bi el logitech g pro ver diğer el de sensei 310 ver hiçbir değişiklik olmamış gibi oyunuma bakarım

çok abartıyorsunuz alacağınız bi mouse yok o 10 yıl gidiyo yok bu böyle diye diye adama 120 gram mouse aldırıyonuz 6 7 saat kullanımda bileğim ağrıyo diye gezecek sonra ki yüksek ihtimal adam bilekten oynuyodur oyunları yüksek sens ile

ingilizcesi olan adam açsın rocket jump ninja dan (youtube) kendi kararını kendi versin çünkü herkes kendi malını övüyo adama lazım olan şeyi düşünemiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SheKilLll -- 29 Kasım 2019; 13:50:19 >
    Adam önceden hangi mouse'u kullandıysa ona yakın kullanmalı ki el alışkanlığı bozulmasın. Ben iddiasına varım sen Deathadderle oynadığın gibi G Pro'yla oynayamazsın.

• Nedendir bilmem ama ben bu farkı çok rahat hissediyorum. Amatör bir oyuncu değilim. Tam tersine eski Quake oyuncusuyum ve CS:GO da global'i gördüm. Benim elim fazla hassas galiba. Benim arkadaşlarda fark etmediklerini söylüyordu. Ben ciddi anlamda fark ediyorum. Avago 3360 ile 3310 arasındaki farkı anlayabilecek kadar. Benim elim hassassa affola.

Mouse bu arada 101 gram. 120 gram mouse'ların nesi var anlamadım. Alıştıktan sonra 120 gram 7 saatte de bile ağrıtmaz.

• Benim 2 ürünüm bozuk geldi Steelseries'ten. 1 gamepad'im 4 aya bozuldu. Arkadaşlarım, çevrem ki 1033 kişilik Discord grubu var her Allah'ın kulu Steelseries'in yeni mouselarından zararlı çıkmış. Siz çıkmadıysanız şanstır ve bu cidden çok küçük bir ihtimaldir. Benimde evimde 7 yıllık G700S'im var ve hala çalışıyor. Ben Logitech'te bir ürünün 2 yıldan az ömürlü olduğunu pek okumadım, duymadım. Ama Steelseries'ten o kadar şikayet var ki güvenemiyorum ve kimseyi de üzmek istemiyorum. Sende fark etmişsin MX518 eskisine nazaran daha az kaliteli ama sağlam olduğu hissiyatı hala var. Bu mouse'yi alan adam gelip bana 1 yıl sonra küfür etmez bundan da eminim. Grupta bana karşı Steelseries'i savunan arkadaş mouse var mı diye sordu bugün. G102 kullanıyor şuan.

• Ayrıca Steelseries'in eski mouse'ları yani arkadaşınızın kullandığı 5 yıllık mouse Avago sensör kullanıyor. O sıralar Truemove yoktu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.