Şimdi Ara

Mouse tutukluk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
19.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. a4 tech xl 760h marka bir mouse'um var. Ancak mouse durup durup kopma yapıyor. Birden lak diye gidiyor bağlantısı 5-8 sn içinde geri bağlanıyor. Bazen hiç yapmazken bazen çok sık yapıyor bunu. Sebebi ne olabilir nasıl giderebilirim. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim kafayı yemek üzereyim çünkü oyunumun ortasında lak diye gidiyor ölüyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mouse Tutukluk Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayar kullanırken karşılaşabileceğiniz yaygın bir sorun olan mouse tutukluk sorunu, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir. Bu metinde, mouse tutukluğu nedenlerinin ve çözümlerinin ayrıntılı bir şekilde ele alınacağını göreceksin.

Nedenleri:

• Kablolu Mouse Bağlantı Kopma Sorunu: Kablolu bir mouse kullanıyorsan, bağlantı kablosu hasar görebilir veya mouse'un USB bağlantı noktası gevşek olabilir.
    • Kablosuz Mouse Bağlantı Kopuyor: Kablosuz mouse'lar, pillerin bitmesi, sinyal paraziti veya Bluetooth sürücülerindeki hatalar gibi nedenlerle bağlantı sorunları yaşayabilirler.
    • Donanım Arızası: Mouse'un kendisindeki bir donanım arızası da tutukluğa neden olabilir.

Çözümleri:

• Kablolu Mouse:
      • Bağlantı kablosunu hasar açısından kontrol et ve gerekirse değiştir.
      • Mouse'un USB bağlantı noktasını sıkıca taktığından emin ol.
    • Kablosuz Mouse:
      • Pilleri yenileriyle değiştir.
      • Mouse'u başka bir USB bağlantı noktasına takmayı dene.
      • Bluetooth sürücülerini güncelle.
    • Donanım Arızası:
      • Farklı bir mouse kullanarak sorunun mouse'dan mı yoksa bilgisayardan mı kaynaklandığını belirle.
      • Mouse'u temizle ve toz birikip birikmediğini kontrol et.
      • Gerekirse, mouse'u yetkili bir teknisyene götür.

Ek İpuçları:

• Mouse Pad'ini Kontrol Et: Kirli veya hasarlı bir mouse pad, mouse hareketlerinde tutukluğa neden olabilir.
    • Bilgisayarını Güncelle: Eski veya bozuk bilgisayar yazılımı da mouse sorunlarına yol açabilir.
    • Virüs Taraması Yap: Bazı virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar, mouse işlevselliğini bozabilir.

Mouse tutukluk sorununu çözerek, bilgisayar deneyimini hızlandırabilir ve daha verimli hale getirebilirsin. Yukarıdaki adımları uygulayarak sorunu kolayca giderebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Birkan23 B kullanıcısına yanıt
    ?
  • ahmetnbr kullanıcısına yanıt
    parlak bi zeminde olabilirmi ? yada lazer yeri kirli olabilir hiç biri değilse usb portunu değiştirerek dene birde.
  • samkoman kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğiniz bağlantısı kopuyor kendi kendine. Hani usb yi çıkardığınızda "dınk" diye bi ses gelir ya o ses geliyor. Sanki mouse yi tak çıkar yapmışım gibi.
    Usb portlarının hepsini denedim, lazer yerinede baktım kirlilikle ilgili bi sıkıntı yok ayrıca güzel bi mouse pad'im var :)
    Hocam bir fikir olarak söylüyorum. Usblerin uyku ve enerji tasarruf modlarını iptal edin.
  • Hocam mouse kullanımdayken yapıyor bu sıkıntıyı ama yinede bir deneyeyim zarar gelmez :) ancak nasıl yapılacağını bilmiyorum yardımcı olur musunuz acaba
    Hocam device managerdan, universal serial bus controllers u açın, altında usb root hub yazanların üzerinde sağ buton yapıp power managementtan tikleri kaldırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda tutukluk sorunu
    3 ay önce açıldı
    Bloody Mouse Kaydırma Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim işletim sistemim türkçe de "Usb root hub" un karşılığı nedir? sanırım generic usb hub yada usb kök hub? ikisinden de ikişer tane var hepsinde de güç yönetimi seçeneği var. Toplam dördünüde kapatayım mı
    Hepsini kapatın, normalde usb kök hub olması lazım.
  • Ahah tamamdır hepsini kapattım gelişmelerden haberdar ederim teşekkür ederim ilginiz için :)
  • Malesef sorun giderilmedi hala tam gaz devam ediyor ortalama 20 dk da bir mouse bağlantısı kopuyor. Bağlantı koparken ve 10 sn sonra geri bağlanırken bilgisayar inanılmaz derecede kasıyor yanlız. Hani başka aygıtlarda takıp çıkartıyorum ama sadece ses çıkartıyorlar. Mouse bunu yaparken bilgisayar resmen tekliyor.
    Benim de 3 tane kablosuz maus var, logitech ve everest olan sikintisiz fakat a4 2-3 saatte bir defa kopuyo 1-2 saniye fakat ve usb cikarinca cikan dunk sesi gelmiyor lazer vs yuzunden oldugunu dusunuyorum bende a4 olan mausu kaldirdim. Size tavsiyem teknik servise yollayin aliciyi degistirsinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica benimkinde bilgisayar donma vs.yapmiyor sorun sistemden de olabilir

• Hocam sistemden olacağını sanmıyorum sistemden olsa diğer usb leri tak çıkar yaparkende olurdu bence :) Bu tarz sıkıntıları başka insanlar harddisc vb gibi aletlerde de yaşamışlar acaba ortak bi sorun olabilir mi diye düşündüm :) en kötü servis yolu gözüktü zaten teşekkür ederim yinede
  • Sorun %90 data kablolarindandir. Zamaninda ben de cok cektim bu kablolardan. Kaldirirken mecbur kablosuyu hafif bukmek zorunda olunca zamanla kopmalar olmaya basladi. Daha sonra da hic calismadi. Kablosuz alana kadar tum kablolu mauslarim boyle bozuldu.
    Simdi kablosuz aliyorum kafam rahat
    15-20 liralik mauslardi benimkiler garanti vs ugrasmak istemedim ama sizinki degerli bir maus yinede 60-80 tl arasi degeri, en iyisi garanti

• Bende ayni sorundan muzdaribim. A4tech g3-200n de bağlantı koptumu dahada gelmiyor.

A4tech almam artık.

• sorun %90 kablodan kaynaklı ve muhtemelen zamanla gidip hiç gelmemeye başlayacaktır varsa garantiye gönderin (aynı sorun benim de başıma gelmişti garantiye gönderince galiba kabloyu değiştirmişleri tam hatırlamıyorum)
  • Malesef garantisi yok ama anladığım kadarıyla çok fazla kişinin çektiği bi sıkıntı olmuş :) sanırım mecbur servis yolu gözüktü. Yinede herkese ilgisi için teşekkür ediyorum
  • Hocam hiç arayışa girme %100 mouse kablosunda sıkıntı vardır özellikle Logitech G400 mouselerde bu sorun vardı sinirden parçalamıştım :) Ama mouse oyun için baya iyidi bir ara G400s modelini alıcaktım aynı sorunlar devam ediyormuş vazgeçtim..
  • Hocam benimki A4 tech ama kablolu mouse'nin laneti sanırım bu olay :D ama yıllarca kablolu kullanıp hiç sıkıntı çekmeyen bi yığın insan da gördüm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.