|
Mouse'u oynatınca hoparlörlerden ses geliyor[ÇÖZÜLDÜ] (2. sayfa)
-
-
hocam bahsettiğim sadece şu
https://i.pinimg.com/originals/1f/e4/1c/1fe41c6b63ba8c11150bf9b2974ba0e0.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testemınt -- 27 Ağustos 2020; 20:24:0 > -
aa o zamn var evet. böyle oluyorsa çok güzel. deneyeyim bir hocam teşekkürler -
Evet benim de çok çektiğim bir konuydu çözümü şöyle:
Referans monitörse, arkasında gövdenin iletken bir yerinden mesela TRS soketinin yanında somun oluyor onun gibi bir yerine bir kablo sabitleyip (olmadı herhangi bir vidasından bir kablo alıp) bilgisayarın gövdesine yine vida gibi bir yerine sabitleyin. Ama önce elinizle değdirip deneyin dip ses neredeyse sıfıra inmesi lazım. inmiyorsa başka bir yer deneyin. Mesela ana kartın vidalama alanları çıplak bakır olur. O vidanın altına sabitlenebilir. Arka USB vesaire çıkışların olduğu yerin koruma tenekesine olabilir ama Mutlaka sabitleyin kurtulup sağa sola değmesin. Burada yaptığımız toprak seviyelerini eşitlemek. Arada fark varsa doğrudan sıfırlandığı için neredeyse hiç parazit olmuyor.
Daha evvel küçük hoparlörde olmuştu onlarda işiniz biraz daha zor olabilir sonuçta gövdesi metal olmuyor onların. kalın kablo ile ses aktardığımda da kablo direnci düştüğü için dip sesin azaldığını tecrübe ettim onu da deneyebilirsiniz.
-
lan aylardır çözüm bulamadığım seye bak mousun slotunu 3.0 a aldım sorun gitti oh beee dünya varmış.
-
Bilgisayara ufak bir stereo hoparlör bağladım. Gücü USB'den alıyor. Sürekli bir cızırtısı vardı. Mouse hareketleriyle, özellikle scroll'u kaydırınca artıyor. Mouse alıcısını, klavye alıcısını vs ne varsa çıkardım, farklı yere taktım. Cızırtıyı geçiremedim. Hoparlörün USB kablosunu tüm slotlara taktım, değişmedi. Sonra hoparlörün güç aldığı USB kablosunu bilgisayara değil de prizdeki telefon şarj aletine taktım ve cızırtı kesildi. Bilgisayardan aldığı güçten kaynaklıymış bendeki cızırtı.
-
ben sorunu kasanın önüne gelen usb portlanının bağlantısını anakarttan sökerek çözdüm. denemenizi öneririm belki işinize yarar.
-
Ben yıllardır bu dip sesi önemsemiyordum.. bantlayınca anladım ki ses ortamdaki dip görültü sesi artmış.. Teşekkürler.
-
1 senedir referans monitör kullanıyorum, bu ses öyle bir noktaya geldiki delirmek üzereydim artık, ulan mouse'u oynatınca ses gelir, oyunlar menüde ses gelir, delirdim resmen, senın çözümü görünce "hadi bee" dedim ama resmen denedim oldu, poşet fikri biraz korkutuyor ama elektrik bandı ile daha güvenli olur, allah ne muradın varsa versin:)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X