Arkadaşlar bu ayki chip dergisinde dikkatimi çeken birşey kendiliğinden çalışan işletim sisteminden bağımsız DivX CD izleme imkanı için bir programdı.
Dergide DivX OS diye geçiyordu ama bulduğum bu program beni hüsrana uğrattı sonuçta program yüklü olan işletim sistemine bağımlı imiş.
Tabi bu arada bir arkadaş yardımı ile MoviX diye bir program buldum. Programın özelliği Bilgisayar açılırken DivX filmleri Direkt olarak işletim sistemini açmadan CD'den izlemek.
Tabi işletim sistemini açmadan derken kasdettiğim Bilgisayara yüklü olan işletim sistemi. Çalışma mantığı ise yanlış bilmiyor isem DivX Olarak yapmış olduğumuz CD'nin içine linux'un ufak versiyonlarından birini atıyor ve Bilgisayar bu işletim sistemi ile açılıp doğrudan DivX filmi çalıştırmaya başlıyor.
Tabi benim anladığım bu kadar birde bu programı nasıl kullanacağımı bir bilsem.
İşte tam bu noktada sizden yardım istiyorum. Bu programı kullanan veya program hakkında bilgisi olan arkadaş varsa beni programı kullanmak konusunda aydınlatmasını isterim.
divx ve diğer medya dosyalarını açmak için tasarlanmış, slackware tabanlı, cd'den calıştığı için hard diski olmayan pc'lerde bile kullanilabilen bir linux dağıtımı. windows'a nazaran daha az sistem kaynagi tükettigi için mmx'lerde dahi divx oynatabildiği söyleniyor. sitesinin yalancisiyim
Peki Hiç Kullanan Yokmu Bu Programı. Yoksa Artık Hiç Meraklı Değilmiyiz.