Şimdi Ara

MP3 Kaliteleri(128/192/256)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İndirdiğimiz mp3'lerde farklı farklı bitrateler var.Ben genelde daha kaliteli olduğunu düşünerek 128 yerine 192 indiriyorum.Ama çoğunda fazla bir fark göremiyorum. Mp3'lerin gerçekten kodlanan bitrate de olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Mesela normalde 128 kbps olan mp3'ü adam 192 olarak kodlayıp internete yollamış olabiliyor.Ben indirdiğim mp3'ün kalitesini tam olarak nasıl test edebilirim?
    Genelde emule kullanıyorum ve 192 kbps indirmeye gayret ediyorum siz ne tercih ediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalemşör -- 18 Mart 2008; 23:19:49 >

• Iyi bir ses sisteminde özellikle sesi direk olarak kulağa veren kulaklıklarda mp3 bitrateleri arasındaki kalite farkları belli oluyor. Hatta 320kb ile kayıpsız formatlar arasındaki fark bile belli oluyor.
  • ses sistemin iyiyse birazda kulak varsa kesin farkedersin.ben öyle farkediyorum.
  • onu anlaman pek de zor değil senin indirdiğin bitrate'ler cbr (constant bitrate oluyor) mesela 192 likte 128'liği profesyonel ses düzenleme yazılımları (tam hatırlıyamıyorum adını kullandıgım vardı bir tane program ama) o programda frenkansları ölçebiliyordum ancak bu şekilde anlarsın zaten belli oluyor mesela 128 lik mi daha iyi yoksa 192 kbps mi dersen ben 192kbps derim 256kbps mi 320kbps mi dersen elbetteki 192 derim hatta 128 kbps derim çünkü 256kbps stabil bir değer olduğu için çok boğuk ve basık dandik ses verir onun yerine 112kbps'lik mp3 yüklerim daha bunu sen de anlarsın 320kbps'de anlarsın ama 128 ve 192'de pek anlamazsın benim sana tavsiye CBR yerine VBR rate'leri tercih etmen (Variable Bitrate) değişken olan bu bit rate şarkıdaki ritmlere ve tonlamalara daha bir uyumlu ona gore saniyelik rate veriyor bu sayede cok kaliteli ve uyumlu ses elde edebiliyorsun vbr olanlara bakman daha iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    128 GB FLASH BELLEK Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    GT 210 1GB 128-Bit Overclock hk.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.